search
Topacteur Tom Hardy wordt een seriemoordenaar in de tv-serie 'Lazarus'
Series / Nieuws

Topacteur Tom Hardy wordt een seriemoordenaar in de tv-serie 'Lazarus'

Topacteur Tom Hardy kruipt in de huid van een seriemoordenaar in spannende nieuwe detectiveserie.

Er komt een Scandinavische detective aan. Apple TV+ realiseert dit project gebaseerd op de boekenserie door Lars Kepler. Dit is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hardy (Mad Max, Peaky Blinders) en Zazie Beetz (Joker). Beetz speelt de agente Saga Bauer, en Hardy kruipt na Bronson opnieuw in de huid van een seriemoordenaar.

Eerste verfilming


De boeken zijn tot op heden nog niet eerder verfilmd. De hoofdfiguren worden dus voor het eerst op het scherm gebracht. Dit zijn inspecteur Joona Linna en zijn rechterhand Saga Bauer, met seriemoordenaar Jurek Walter als memorabele schurk.

Undercover in psychiatrisch ziekenhuis


Bauer onderzoekt een vermissing van twee personen. Men denkt dat beiden door Walter vermoord zijn, wanneer één van de twee 13 jaar later plotseling weer opduikt. Bauer duikt onder in het psychiatrisch ziekenhuis waar Walter sinds die tijd opgesloten zit. Dit doet denken aan de dynamiek tussen Clarice Starling en Hannibal Lecter in de films met Jodie Foster en Anthony Hopkins.

We zullen mettertijd ongetwijfeld meer horen over deze serie, en met Beetz en Hardy zit het qua hoofdrolspelers zeker goed.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen