'The Witcher'-schrijver deelt zijn botte mening over kwakkelende Netflix-serie

'Witcher'-auteur deelt mening over Netflix-serie

De mening van de schrijver over de Netflix-adaptatie is kort, maar krachtig.

Mitchell van Vuren, 7 februari 2023 06:00

De Netflix-verfilming van de populaire fantasyboekenreeks The Witcher heeft de laatste tijd te kampen gehad met forse problemen, waaronder het vertrek van superster Henry Cavill als hoofdpersoon Geralt van Rivia. De schrijver van de boeken, Andrzej Sapkowski, deelt nu zijn gedachten over de televisieserie.
Het eerste seizoen van de fantasyserie kon rekenen op een zeer goede ontvangst bij het Netflix-publiek, maar daarna is het helaas achteruit gegaan met de serie. In het tweede seizoen waren namelijk vele fans pislink geworden door de grote hoeveelheid afwijkingen in de serie, die een andere kant op ging dan de originele boeken.

Auteur Andrzej Sapkowski is tot zekere hoogte betrokken geweest bij de marketing van de televisieserie, maar zeker niet in dezelde mate als men kent van Geogr R.R. Martin bijvoorbeeld bij Game of Thrones of House of the Dragon. Ondanks dat hij creatief aan de zijlijn heeft gestaan voor het merendeel van het verfilmingsproces, heeft hij onlangs zijn mening gedeeld over de serie.

Op de man af gevraagd

Op de Taipei International Book Exhibition kon Sapkowski niet onder de vraag uit van de Poolse outlet Dzieje wat de schrijver van de nieuwe Netflix-serie vond. Nogal killetjes antwoordde de Witcher-bedenker toen: "Ik heb het soms beter gezien, en soms ook slechter."

Het is een dubieus antwoord met een flinke sneer naar de makers van de serie. Officieel is de fantasy-serie verlengd voor een vierde seizoen met ditmaal Liam Hemsworth als boegbeeld in de rol van Geralt. De vraag is alleen of met het huidige marktsentiment een vijfde seizoen ook nog op de planning komt te staan.

Check nu The Witcher bij Netflix!


Lees meer over: the witcher, henry cavill, schrijver, auteur, mening, Andrzej Sapkowski, beurs, serie, netflix

Populair nieuws