BBC schept hoge verwachtingen met imposante teaser 'Great Expectations'

Imposante teaser BBC-serie 'Great Expectations'

Het beroemde boek is omgeschreven naar een serie met Olivia Colman en Fionn Whitehead.

Mitchell van Vuren, 7 februari 2023 06:45

De langverwachte terugkeer van regisseur Steven Knight is eindelijk aangekondigd met een teaser voor zijn nieuwe BBC-serie Great Expectations. In de adaptatie van het bekende boek van Charles Dickens spelen onder andere Olivia Colman als Miss Havisham en Fionn Whitehead als Pip. Check de teaser hieronder!
De miniserie is ontstaan uit een samenwerking tussen FX en de BBC, en komt van de hand van Steven Knight. Mogelijk ken je deze filmmaker al door zijn schrijfwerk voor SAS Rogue Heroes en Peaky Blinders. Dit zal de vijfde productie worden waarbij hij ook de regie in handen heeft.

Wat staat ons te wachten in de BBC-serie?

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens, dat voor vele mensen op de Engelse leeslijst heeft gestaan. In het originele verhaal volgt de lezer het leven van de Britse sloeber Pip, die verandert van een leerjongen bij een smid tot een schatrijke man met een rijkeluisleventje in Londen en 'grote verwachtingen'.

In de teaser is te zien hoe de jonge Pip, gespeeld door Tom Sweet, voor de eerste keer binnentreedt in Satis House en daar Miss Havisham ontmoet. Terwijl zij onheilspellend grijnst, zegt ze tegen de jongen: "Wat een topvisje hebben wij ook uit de rivier gevist."

Bekijk de teaser zelf hieronder! In het voorjaar van 2023 zal de serie Great Expectations uitkomen bij de BBC. Op een later tijdstip wordt verwacht dat de zesdelige serie zal uitkomen bij Disney+ via Star.


Lees meer over: great expectations, bbc, fx, engeland, brits, charles dickens, boek, Olivia Colman, Tom Sweet, Fionn Whitehead, teaser

Populair nieuws