search
Review SkyShowtime - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review SkyShowtime - aanbod, prijzen, series en meer

Kan deze nieuwkomer in Nederland niet missen in jouw rijtje aan streamingabonnementen?

"‹"‹SkyShowtime is pas sinds oktober 2022 op de Nederlandse VOD-markt te vinden en moet schijnbaar nog zijn plekje zien te vinden tussen verschillende concurrenten. Toch hebben ze nog een verrassend groot aanbod van Amerikaanse televisieseries, die voor vele kijkers kan smaken naar meer. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!


Opgericht in: 2022
Hoofdkantoor in: Londen
Focus: Amerikaanse televisie
Betalingsvorm: abonnement
Prijs: €6,99 per maand / €54,99 per jaar

SkyShowtime is voortgekomen uit de samenwerking tussen mediagiganten Paramount Global en Comcast (de eigenaar van de betaalde zender Showtime) om hun aanzienlijke catalogus beschikbaar te maken buiten de grenzen van de VS. In Amerika hadden de twee mediabedrijven voorheen hun eigen streamingdiensten: Paramount+ en Peacock.

In 2021 was Paramount+ al beschikbaar in Australië, Canada, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten, Scandinavië en de Verenigde Staten. In datzelfde jaar volgde de aankondiging dat SkyShowtime zou worden gelanceerd binnen Europa. In september 2022 vond de lancering in Noord-Europa plaats als vervanger van Paramount+, en op 25 oktober 2022 volgde Nederland.

In 2023 werd de fusie van Comcast en Paramount Global aangekondigd, wat ook invloed zal hebben op de kersverse SkyShowtime in Nederland. Onder waarschijnlijk de nieuwe naam Paramount With Showtime zal hun aanbod aanzienlijk groeien, maar zullen ook enkele series het gevaar lopen geannuleerd te worden.

AanbodMet meer dan tienduizend uur aan filmklassiekers en Amerikaanse series hebben de abonnees niets te klagen over de omvang van het aanbod. De herkomst van de verschillende films, series, reality tv en kindershows is voornamelijk te vinden in de catalogi van Paramount Global, Sky en NBCUniversal. Daartoe behoren, onder andere, Showtime, Paramount Pictures, Universal, DreamWorks, Peacock en Nickelodeon.

Vijf van de bekendste series op SkyShowtime zijn:
1. Yellowstone
2. 1923
3. Halo
4. Tulsa King
5. Star Trek: Strange New WorldBeschikbaarheidBinnen Europa is SkyShowtime beschikbaar als het portaal voor Paramount Global en Comcast. Buiten Europa zijn er andere diensten hiervoor ingericht, waaronder Paramount+ en Peacock.

Via praktisch alle browsers is SkyShowtime te bekijken, en via Android en Apple is de applicatie te downloaden. Op Smart TV's van Apple, Android en LG kan ook SkyShowtime geïnstalleerd worden.

Prijzen en abonnementenDe kosten voor een abonnement bij SkyShowtime zijn €6,99 per maand of €54,99 per jaar. Per jaar bespaar je meer dan 33% en krijg je 12 maanden voor de prijs van 8.

Gebruikers kunnen vanaf maximaal 3 schermen tegelijkertijd streamen, met een maximum van 5 gebruikers per account.Onze tipSkyShowtime heeft veel weg van een zoveelste Amerikaanse partij, die zich de Europese markt in wil werken. Tot nu toe hebben ze daartoe een goede poging gedaan, maar met hun huidige marktpositie en aanbod lijken ze weinig in huis te hebben om zich echt te differentiëren van de concurrentie.

De komende jaren kan de streamingdienst met wat meer tijd uitgroeien tot een aanzienlijke speler, aangezien Paramount en Comcast voldoende sterk geschut tot hun beschikking hebben. Na de fusering zal blijken of ze dat ook ten volste kunnen gaan inzetten.

Voor nu kunnen fans van specifieke series, zoals Yellowstone of Halo, zichzelf gelukkig prijzen met SkyShowtime, maar voor de rest van de kijkers is het misschien beter om nog even te wachten met het aanschaffen ervan.


Ga zelf naar SkyShowtime


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen