Critici gaan uit hun dak, 'The Last of Us' blijkt onstuitbaar

'The Last of Us' onverminderd geprezen

De hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt voor deze game-adaptatie.

Valeria Milic, 7 februari 2023 22:02

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het is altijd even spannend of een serie daadwerkelijk zo goed zal blijken te zijn als gehoopt. The Last of Us had veel mee: HBO Max investeerde ruim, de makers zijn geroemd, en ook waren ze bij de game zelf betrokken. Pedro Pascal en Bella Ramsey stonden bekend om hun goede acteerprestaties.
Ondanks dit alles kan het gebeuren dat een serie toch tegenvalt, maar The Last of Us zet zijn triomftocht zo te zien voort.

Onstuitbaar

Rotten Tomatoes geeft een publieksscore van 97%, wat natuurlijk geweldig is. De kritieken liegen er echter ook niet om. Zo zegt Collider dat het hier "om één van de beste series van 2023" gaat, dit terwijl het jaar pas begonnen is. Verder zijn daar gerenommeerde bladen zoals Empire, Variety en Hollywood, die de serie "spectaculair, krachtig en ontroerend" noemen.

De hoofdrolspelers krijgen er ook van langs, maar dan in positieve zin. Indiewire benoemt ze als "voortreffelijk", en volgens NPR lanceert Ramsey's vertolking haar naar het sterrendom. Pascal "slaat een homerun" vindt de LA Times, dus die kan hij in zijn zak steken.

Het is meer dan duidelijk dat seizoen 2 welverdiend is, waarbij we meer van dit moois te zien zullen krijgen.

The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.

Hieronder zie je Pedro Pascal als gastpresentator van het beroemde Amerikanse programma Saturday Night Live:
Lees meer over: The Last of Us, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Merle DandridgeNick Offerman

Populair nieuws