Topregisseur Michael Bay aan de haak geslagen voor Prime-serie

Michael Bay aan de haak geslagen voor Prime-serie

Naar verluidt zal Michael Bay een serie gaan regisseren over gewelddadige premiejagers.

Mitchell van Vuren, 9 februari 2023 06:00

De meester van de explosies gaat zich nu ook wagen aan televisie. Deadline heeft namelijk gemeld dat Transformers-regisseur Michael Bay een serie gaat schieten voor Prime Video.
Michael Bay heeft naamsbekendheid verworven met een paar flinke blockbusters, waaronder Armageddon, The Rock en meerdere films van de Transformers-reeks. Daarin liet hij zien niet vies te zijn van explosies, geweld en een hoop spektakel op beeld.

De afgelopen jaren wisselde de regisseur steeds meer zijn regieklussen af met zijn functie als producent voor televisieseries, zoals voor Black Sails, The Last Ship en Jack Ryan. Nu zal hij voor de eerste keer ook een serie regisseren.

Michael Bay aan de slag voor Prime-serie

Nu is naar buiten gebracht dat de bekende regisseur een serie zal gaan schieten voor Amazon Prime Video. Het project is bedacht en geschreven door Joe Barton, met Michael Bay aan boord om te regisseren.

Veel is er nog niet bekend over de serie. De korte synopsis luidt: "[De serie] draait om een Amerikaanse premiejager die ten zuiden van de grens werkt en in een wanhopig gevecht om te overleven belandt wanneer de man die hij achtervolgt hen beiden in de problemen brengt met het Mexicaanse kartel."

Michael Bay over de nieuwe serie

Geen epische ruimtereizen of gigantische explosies dus deze keer. Desalniettemin is de regisseur erg te spreken over zijn eerste regieklus voor televisie, naast de muziekvideo's die hij regisseerde aan het begin van zijn loopbaan als filmmaker.

Hij deelde met Deadline: "Ik werd ongeveer 5 jaar geleden geïnspireerd toen ik in Costa Rica rondhing met een voormalige Amerikaanse federale agent, die elke dag surft en het goede leven leidt. Hij ondersteunt zijn leuke, relaxte levensstijl in Costa Rica door 'Bad Gringos' op te sporen die zich in Zuid-Amerika schuilhouden."

De serie heeft helaas nog geen releasedatum gekregen.

Lees meer over: michael bay, premiejager, bounty hunter, amazon, prime video, serie

Populair nieuws