search

Ons nieuws van donderdag 9 februari 2023

Recensie HBO Max-serie 'Velma'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Velma'

Een van de slechtst beoordeelde series aller tijden. Maar waarom precies?

Regie: Anne Walker Faller, Cal Ramsey, Meg Waldow, e.a. | Cast (stemmen): Mindy Kaling (Velma), Glenn Howerton (Fred), Sam Richardson (Norville), Constance Wu (Daphne), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 22-26 minuten | Jaar: 2023

Velma is een van de slechtst ontvangen series aller tijden. Vanuit alle hoeken van het internet klinkt kritiek en op IMDb moet de serie het stellen met de uiterst magere score van 1,4. Maar wat is er dan zo ongelooflijk misgegaan met deze spin-off van Scooby-Doo, die het achtergrondverhaal vertelt van wat voorheen een zeer geliefd personage was?

Velma is net als Scooby-Doo een animatieserie, maar beslist niet geschikt voor kinderen. De jolige speurhond is geen onderdeel van deze spin-off en de grappen zijn een stuk minder familievriendelijk. De vertrouwde personages zijn opnieuw vormgegeven, wat heeft geleid tot meer etnische diversiteit. Een deel van de negatieve reacties is daarop gebaseerd, maar door anderen wordt juist geklaagd dat de diversiteit niet wordt ondersteund door de inhoud en de serie daardoor slechts een oppervlakkige poging tot inclusiviteit biedt. Dat grappen vaak ten koste gaan van vrouwelijke personages of personages van kleur bevestigt dat.

Politieke correctheid lijkt dus geen grote zorg te zijn geweest voor de makers van Velma. Desalniettemin zijn grappen over en verwijzingen naar socioculturele problemen alom aanwezig. Iets té aanwezig zelfs. Zo wordt gespeeld met de vermoedens dat Velma en Daphne een romantische relatie zouden hebben en delen ze in een aflevering zelfs een kus. Op zich een interessant gegeven, maar jammer genoeg gaat deze plotlijn nooit dieper dan die ene kus en een afgeraffeld gesprek over gevoelens die wel of niet zouden spelen tussen de twee.

Velma wil te veel tegelijk doen. Zo is de serie een moordmysterie, een komedie en een tienerdrama, maar niets daarvan wordt goed uitgewerkt. Het moordmysterie is onsamenhangend, de grappen zijn voorspelbaar en worden al snel vervelend en door al het persoonlijke drama vergeet je bijna dat er een grote samenzwering is die moet worden ontrafeld. Je kan het eclectisch noemen, maar dat zou betekenen dat ergens in de wirwar van verhaallijnen en personages nog een connectie te vinden moet zijn.

In Scooby-Doo was Velma een waardevol lid van de groep en daardoor een geliefd personage, maar in Velma is ze egoïstisch en onsympathiek. Dit personage is bijna geen achtergrondverhaal waard, tenzij we te weten zouden komen waarom ze zich zo is gaan gedragen, maar dat gebeurt niet. Om nostalgische redenen hoef je ook niet te kijken, want qua stijl is er in Velma weinig te vinden dat doet denken aan het origineel.

Velma is bruikbaar als achtergrondgeluid of wanneer je iets bekijkbaars nodig hebt wat niet te veel tijd in beslag neemt waarover je niet hoeft na te denken. Niet nadenken is sowieso aan te raden, want duidelijkheid ga je toch niet vinden. Het is onwaarschijnlijk, maar mogelijk wordt de kritiek door de makers meegenomen voor seizoen twee en pakt dat beter uit. Want dat er een tweede seizoen komt is inmiddels bevestigd.

★★☆☆☆

Velma is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Grease' onhult de oorsprong van de Pink Ladies
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Grease' onhult de oorsprong van de Pink Ladies

De nieuwe trailer laat zien hoe de Pink Ladies zijn ontstaan.

De filmklassieker Grease uit 1978 krijgt een prequelserie, getiteld Grease: Rise of the Pink Ladies. We gaan terug naar Rydell High, vier jaar voor de gebeurtenissen in de film.

De trailer, hieronder te bekijken, laat het ontstaan zien van de stoere PInk Ladies.

'Think pink'


De serie introduceert nieuwe personages. Dit zijn Jane (Marisa Davila), Olivia (Cheyenne Isabel Wells), Cynthia (Ari Notartomaso) en Nancy (Tricia Fukuhara).

De vier dames hebben het gevoel dat ze nergens bij horen. Ze besluiten hierop om zich te profileren als de 'stoute dames'. Met roze leren jacks, een eigen slogan en een flinke dosis lef richten ze de Pink Ladies op.

Slechts één bekend personage


Zoals gezegd speelt de serie zich vier jaar voor de flm af. Het is dus logisch dat onderdirectrice McGee (Jackie Hoffman) het enige bekende personage is. Dit sluit echter niet uit dat we gedurende de serie nog andere oude bekenden gaan tegenkomen. De tijdslijn biedt hiervoor genoeg ruimte.

Grease: Rise of the Pink Ladies gaat op 7 april van start op Paramount+. Het is vooralsnog niet bekend of en zo ja wanneer deze in Nederland uitgezonden gaat worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van nieuwe spannende thriller met Eva Green nu beschikbaar
Series / Trailer

Trailer van nieuwe spannende thriller met Eva Green nu beschikbaar

Eva Green speelt hoofdrol in nieuwe Engels- en Franstalige thriller op Apple Tv+.

De trailer van Liaison is zojuist beschikbaar gesteld door Apple TV+. Het gaat hier om een nieuwe thriller van zes afleveringen. Het is de eerste Apple TV+ serie die Engels- en Franstalig is. De eerste aflevering zal op 24 februari 2023 te streamen zijn en er zal vervolgens wekelijks een nieuwe aflevering van de serie worden toegevoegd.

Plot


Liaison is een thriller die zich in de huidige tijd afspeelt en waarin wordt benadrukt hoe de fouten uit ons verleden onze toekomst blijvend kunnen veranderen. Zoals in elke goede thriller is er ook ruimte voor intriges en romantiek.

Cast en productie


Liaison is gemaakt door Virginie Brac en is geschreven door Stephen Hopkins. In de serie spelen Vincent Cassel, Eva Green, Peter Mullan, Gérard Lanvin, Daniel Francis, Stanislas Merhar, Irène Jacob, Laetitia Eido, Eriq Ebouaney, Bukky Bakray en Thierry Frémont.

Klik hieronder om de trailer van de serie alvast te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bij voorbaat gecancelde serie wordt toch uitgezonden
Series / Nieuws

Bij voorbaat gecancelde serie wordt toch uitgezonden

Het eerste seizoen van 'Three Women' eindigde op de plank, maar wordt nu toch uitgezonden.

De strijd om de kijkers gaat onverminderd verder. Er worden harde beslissingen genomen, die soms als absurd worden ervaren. Een voorbeeld hiervan is het cancelen van series nog voordat het eerste seizoen überhaupt is uitgezonden. Dit gebeurde met Three Women.

De tv-zender Showtime ging fuseren met Paramount+. De serie, gebaseerd op de bestseller van Lisa Taddeo, sneuvelde als gevolg hiervan.

Non-fictie boek


Taddeo's werk is gebaseerd op interviews die zij afnam bij drie vrouwen. Zij deed in totaal acht jaar over het boek. Deze vrouwen vertelden haar over hun seksualiteit en hoe die een rol speelt in hun levens. Dit is zowel in positieve als in negatieve zin.

Gewild project


De filmrechten voor het boek waren gewild, en Taddeo zelf is betrokken bij de adaptatie. Tevens is zij uitvoerend producent van de serie. Shailene Woodley (Big Little Lies) is zowel hoofdrolspeelster als producent.

Lina (Betty Gilpin) is huismoeder en begint een affaire, Sloane (DeWanda Wise) is een succesvolle carrièrevrouw met een open relatie, en Maggie (Gabrielle Creevy) is een tiener die haar docent beschuldigt van ongepast gedrag. Gia (Shailene Woodley) is de journaliste die ze overhaalt om hun verhaal met haar te delen.

'Shoppen'


Toen bleek dat de stekker eruit ging, zijn de producenten dan ook gaan 'shoppen' met het afgeronde seizoen. De tv-zender Starz heeft toegehapt. Eerder al kreeg Minx een nieuwe kans. Hoewel dit een Amerikaanse zender betreft, is een deel van hun content in Nederland op Lionsgate+ te bekijken.

Er is dus kans dat we de serie ook in Nederland te zien zullen krijgen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geruchten over reünie van 'The Big Bang Theory' worden aangewakkerd
Series / Nieuws

Geruchten over reünie van 'The Big Bang Theory' worden aangewakkerd

In een interview gaf actrice Melissa Rauch aan dat er mogelijk een reünie aanstaande is.

Niet zo lang geleden, kwam Friends met een speciale reünie-aflevering. Er gaan inmiddels wat geruchten dat ook een reünie van The Big Bang Theory aanstaande zou zijn.

Interview


Aanleiding voor deze geruchten zijn onder andere een recent interview van Melissa Rauch, die moeder en microbioloog Bernadette Rostenkowksi-Wolowitz speelde in de serie. Zij gaf in dat interview aan dat zij, mocht zij opnieuw gevraagd worden voor een vervolg op The Big Bang Theory vermoedelijk 'nee' zou zeggen.

Mooi einde


De reden is niet dat zij negatieve gevoelens heeft over de serie maar juist dat zij het einde van de serie zo mooi vond, dat het zonde zou zijn hier, door het opnemen van weer nieuwe afleveringen, aan te tornen.

"Op dit moment zou ik zeggen: 'Ah, nee, The Big Bang Theory eindigde zo perfect. Daar zou ik nooit mee willen knoeien." Wel gaf zij aan zich goed te kunnen voorstellen dat er op termijn een reünie komt, net zoals Friends dat in 2021 deed, en dat ze daar graag aan mee zou willen doen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix film 'True Spirit' flink aangepast op oorspronkelijke gebeurtenissen
Films / Video/clip/featurette

Netflix film 'True Spirit' flink aangepast op oorspronkelijke gebeurtenissen

Soms worden films gebaseerd op waargebeurde verhalen aangepast op sommige punten. In 'True Spirit' zijn er ook een aantal zaken aangepast.

Netflix heeft met het op waarheid gebaseerde True Spirit weer een mooie film aan de collectie toegevoegd.

Het verhaal van Jess Watson


De Australische tiener probeerde als jongste persoon solo rond de wereld te gaan. Haar reis duurde 210 dagen, van 18 oktober 2009 tot en met 15 mei 2010. Ondanks vele obstakels en tegenstand heeft zij een prachtige prestatie neer weten te zetten.

Verschillen


De grootste verandering die er is gaat om het personage Ben Bryant, de mentor van Jess. In het echte leven bestaat deze Ben niet. Zij had uiteraard wel ondersteuning tijdens haar reis, alleen niet door één persoon maar ondersteuning van een groter team van mensen. Voor de film is echter gekozen om dit samen te voegen tot één personage.

In de film werd veel minder aandacht geschonken aan alle kleinere reparaties die de boot nodig had. In True Spirit is ervoor gekozen om meer nadruk te leggen op de problemen rondom de weersomstandigheden waar ze tegenaan liep en de emotionele rollercoaster waar ze in zat.

Belangrijkste verschil


De film laat buiten beschouwing dat Jess het wereldrecord echter niet heeft verbroken. In het echte leven bleek dat het WSSRC (World Sailing Speed "‹"‹Record Council) records van zeilers onder de 18 jaar niet erkent. Netflix koos ervoor om dit teleurstellende feit niet in de film op te nemen maar juist de prestaties van Jess te vieren.

Cast


De film is geregisseerd door Sarah Spillane, ook wel bekend van Around the Block.
De cast bestaat o.a. uit Teagan Croft (Titans), Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water), Josh Lawson (Mortal Kombat), Anna Paquin (X-Men) en Bridget Webb (The Second).

True Spirit kan je streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-actrice reageert op body-shaming-bericht
Series / Nieuws

'The Last of Us'-actrice reageert op body-shaming-bericht

Actrice Melanie Linskey heeft een reactie gegeven op een tweet die beweert dat ze gespierder zou moeten zijn.

In de vierde aflevering van HBO's nieuwste hitserie The Last of Us zagen we voor het eerst het personage Kathleen. Melanie Lynskey, de actrice die Kathleen speelt, heeft in het verleden veel te maken gehad met bodyshaming en uit een recente tweet blijkt dat ze dit soort opmerkingen niet langer pikt.

Iemand reageerde na de aflevering op een foto van Lynskey uit een InStyle-fotoshoot via Twitter met de volgende opmerking: "Haar lichaam straalt luxe uit... Geen post-apocalyptische krijgsheer. Waar is Linda Hamilton als je haar nodig hebt?"

Hierop gaf Lynskey de volgende reactie: "Ten eerste: dit is een foto van mijn covershoot voor het tijdschrift InStyle, geen still uit HBO's The Last Of Us. En ik speel een persoon die zorgvuldig een omverwerping van FEDRA heeft gepland en uitgevoerd. Ik moet SLIM zijn, mevrouw. Ik hoef niet gespierd te zijn. Daar zijn handlangers voor".

Yellowjackets


Lynskey was eerder te zien in de serie Yellowjackets. Ook tijdens die serie had ze veel te maken met body shaming, schreef ze vorig jaar op Twitter. In de tweet schreef ze dat ze sinds de première van die serie vrijwel niet anders hoort.

"Het meest irritant zijn de 'ik geef om haar gezondheid!!' mensen... Je ziet me niet op mijn Peloton! Je ziet me niet met mijn kind door het park rennen. Dun staat niet altijd gelijk aan gezond".

The Last of Us is te zien op HBO Max. Hieronder zie je het bericht op Twitter.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films werden in 2022 enorm vaak illegaal gedownload
Films / Nieuws

Deze films werden in 2022 enorm vaak illegaal gedownload

Een onderzoeksbureau heeft voor Variety gekeken naar de meest illegaal gedownloade films in 2022.

Er is gekeken naar verschillende soorten van het illegaal kijken van films. Van bepaalde sites, web downloads, ripping platforms en ga zo maar door.

Spider-Man: No Way Home


Diverse superhelden films kwamen eruit als meest illegaal gedownload en Spider-Man: No Way Home pakt hier de kroon met 21%.
Negentig dagen na de release in de bioscoop zag deze film een enorme piek doordat er een kopie van de film was gelekt. Dit was drie dagen voor de release op de streamingsdienst.

Superhelden


Niet alleen Spider-Man: No Way Home werd vaak illegaal bekeken. Hierop volgend zijn The Batman (13%), Doctor Strange in the Multiverse of Madness (10%), Thor: Love and Thunder (9%), Black Adam (9%) en als laatste Eternals (8%). Deze films waren dus erg in trek om illegaal te bekijken.

Overige films


Niet alleen superhelden films werden vaak illegaal bekeken. Uncharted met Tom Holland pakt 8%, Top Gun: Maverick met Tom Cruise pakt eveneens 8%, Jurassic World: Dominion met Chris Pratt pakt 7% en als hekkensluiter zien we Encanto met 6%.

Andere bijzonderheden


Avatar: The Way of Water zag genoeg piraterij in de laatste drie weken van het jaar om de op twee na meest illegaal gekopieerde titel van Q4 in 2022 te worden. De films die daarvoor de twee plaatsen pakken zijn Black Adam en Black Panther: Wakanda Forever. Deze kwamen echter een stuk eerder uit dan Avatar: The Way of Water.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het aantal abonnees op Disney+ krijgt een flinke tik
Series / Nieuws

Het aantal abonnees op Disney+ krijgt een flinke tik

Voor de eerste keer sinds de release van het platform, heeft Disney Plus abonnees verloren.

Streamingdiensten hebben het zwaar. Ze concurreren te heftig met elkaar, simpelweg omdat er te veel services zijn om uit te kiezen. Dat voelen ze in de portemonnee, door dalende aantallen in abonnees.

Zo geldt dat ook voor Disney Plus. De streamingdienst heeft voor het eerst sinds de release van het platform in 2019 meer abonnees verloren dan erbij gekregen.

Abonnees Disney Plus


Voorafgaand aan een gesprek met de investeerders, dat afgelopen woensdag plaatsvond, heeft Disney onthuld dat de streamingdienst meer dan 2,4 miljoen abonnees heeft verloren gedurende de laatste drie maanden van 2022.

Ondanks dat slechte nieuws overtrof het bedrijf Disney in het algemeen alsnog de financiële verwachtingen van Wall Street, door de onverwacht hoge opbrengsten van de pretparken.

Hoe gaat Disney Plus zijn abonnees terugwinnen? In maart verschijnt het derde seizoen van The Mandalorian, wat ongetwijfeld een stijging in abonnees als gevolg gaat hebben. Meer Star Wars-content is daarnaast in ontwikkeling voor dit jaar, maar Disney is natuurlijk veel meer dan alleen Star Wars.

Neem hier een abonnement op Disney Plus.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom ook 'Fear the Walking Dead' moet gaan stoppen
Series / Nieuws

Waarom ook 'Fear the Walking Dead' moet gaan stoppen

Waar veel spin offs net lijken te beginnen is er nu ook eentje gestopt in de 'The Walking Dead' franchise.

Nadat de welbekende zombieserie The Walking Dead zijn laatste adem heeft uitgeblazen is nu ook de eerste spin off aan de beurt. Fear the Dead heeft nu namelijk ook aangegeven er een einde aan te willen breien.

De serie is de tweede serie binnen de The Walking Dead franchise. Het verhaal speelt zich af voor de tijdlijn van de hoofdreeks en dient dus als een prequel. We volgen hierbij twee gezinnen die de apocalyps proberen te overleven.

Het laatste seizoen


AMC kondigde tijdens de Television Critics Association winter press tour aan dat het komende achtste seizoen het laatste zou zijn, en onthulde dat The Walking Dead spin off zal eindigen met een verkort laatste seizoen van 12 afleveringen.

Danay Garcí­a, die Luciana heeft gespeeld sinds het tweede seizoen van de show in 2016, zegt "het is tijd" om de show af te ronden na bijna tien jaar op de buis te zijn geweest.

"Een van de grappigste vragen die ik krijg is: 'Wat is er gebeurd met Fear the Walking Dead dat het stopt?' Er is niets gebeurd", legde Garcí­a uit op Instagram Live. "Wat er gebeurd is, is dat we acht seizoenen in de lucht zijn geweest en we hadden het gevoel dat het een hele leuke run was. Er is niet echt iets gebeurd. Het is gewoon zo dat we al een hele tijd in de lucht zijn, en het is tijd om te eindigen."

Hieronder kun je het hele fragment bekijken:



Fear the Walking Dead is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix verklaart de nieuwe regels over het delen van je wachtwoord
Series / Nieuws

Netflix verklaart de nieuwe regels over het delen van je wachtwoord

Netflix heeft een nieuw bericht uitgebracht over het delen van je wachtwoord.

De ophef rondom Netflix is op dit moment vrij groot. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe regels over het delen van je wachtwoord die binnenkort geïntroduceerd gaan worden.

Netflix heeft een nieuwe update uitgebracht over de aanpak die ze gaan hanteren betreft het delen van je wachtwoord met andere gebruikers van het platform.

Nieuwe regels Netflix


Hoewel het voor Netflix-gebruikers die hun account delen vooral slecht nieuws is, eerst even wat goed nieuws: Nederland is (nog) niet betrokken bij deze regels.

Over de komende maanden gaat dit wel gebeuren, geeft Netflix aan, maar vooralsnog niet. De regels gelden nu alleen nog voor Canada, Nieuw Zeeland, Portugal en Spanje.

Dus, wat zijn precies de nieuwe regels? Je krijgt de mogelijkheid om een vaste locatie in te stellen voor je huishouden, vanaf hier kan je altijd Netflix bekijken. Als je op vakantie bent heb je wel even de tijd om daar Netflix te kijken, maar al snel zal je weer op het thuisadres in moeten loggen om verder te kijken.

Wel is het mogelijk om via een account meerdere hoofdgebruikers te kopen, via zowel het Standard-model als de Premium-aanbieding. Deze kosten natuurlijk meer geld, maar komen dan ook met extra features. Zie hieronder de verschillende mogelijke abonnementsvormen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie wordt anders dan alle anderen
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie wordt anders dan alle anderen

Waar is Tom Holland om details te verklappen als je hem nodig hebt?

Alle Marvel-fans tellen hoopvol de dagen af tot Ant-Man and the Wasp: Quantumania, maar achter de schermen is iedereen alweer druk bezig met een ander project. Er komt namelijk een Hawkeye-spin-off, Echo. Deze serie zal compleet anders zijn dan alle andere series van marvel.

Producer Stephen Broussard vertelde in een interview met Collider dat Echo anders zal zijn dan "alles wat we ooit hebben gezien in het Marvel Cinematic Universe".

Hoe het precies anders is dan alles, wilde Broussard niet vertellen. Wat we wel weten is dat Echo in goede handen is met Broussard. Hij produceerde eerder namelijk klassiekers binnen de MCU zoals The Incredible Hulk en Captain America: The First Avenger.

Broussard verklapt echt helemaal niks


Hoewel acteurs als Tom Holland niet de beste zijn in het geheim houden van details, weet Broussard als geen ander hoe hij zijn mond moet houden.

Dit is wat hij wel los wilde laten:
'[Productie op 'Echo'] gaat goed. Het is heel anders. De toon is heel erg anders. Ik wil niet te veel zeggen, want er is niet veel in de wereld, maar het voelt heel gegrond, het voelt heel spiritueel op een manier die fris aanvoelt voor ons. Alaqua als hoofdrolspeler is ongelooflijk meeslepend. Dus blijf op de hoogte van die echt coole dingen".

Bekijk hieronder de trailer en stream later dit jaar Echo op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Originele team uit 'Fear the Walking Dead' gezamenlijk op foto voor nieuw seizoen
Series / Nieuws

Originele team uit 'Fear the Walking Dead' gezamenlijk op foto voor nieuw seizoen

Het originele team kwam bij elkaar om iets heel speciaals te vieren.

Het allerlaatste seizoen van Fear the Walking Dead komt langzaam maar zeker dichterbij. De originele cast is nu nog even bij elkaar gekomen om een laatste foto te maken.

Danay Garcí­a postte gisteren een foto van zichzelf met drie van haar co-stars: Kim Dickens, Colman Domingo, Rubén Blades. Zij vormden lange tijd het originele team van Fear the Walking Dead.

Domingo is de enige die in alle acht seizoenen gespeeld heeft. Samen met Dickens en Blades was hij al te zien in het allereerste seizoen.

Een speciale reden


Onder de post liet Garcí­a weten dat ze ongelofelijk blij is met haar co-stars. Ze waren echter niet zomaar bij elkaar om deze foto te maken, er zat een hele speciale reden achter.

Een feestje voor Domingo


Ze waren allemaal bij elkaar voor Domingo. Hij heeft namelijk zijn 11e Grammy-prijs voor Best latin Pop Album gewonnen! Natuurlijk moest het team dat vieren!

Bekijk hieronder de post en stream Fear the Walking Dead op Prime Video.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' wordt nu ook op tv uitgezonden
Series / Nieuws

'The Mandalorian' wordt nu ook op tv uitgezonden

Over een tijdje kan je weer ouderwets de televisie aanzetten om The Mandalorian te zien.

Disney+ heeft heel veel steun gehad aan The Mandalorian. Deze serie hielp namelijk bij de lancering van Disney+. Nu is er goed nieuws voor alle fans die zo graag The Mandalorian willen zien, maar geen Disney+ hebben

Het is nu al een tijdje geleden dat The Mandalorian voor het eerst uitkwam. De serie bestaat nu dan ook al uit twee seizoenen en de derde komt eraan!

Het derde seizoen zal weer gaan over de reizen door de Star Wars-melkweg. Nu heeft de eenzame premiejager, Din Djarin, zich ondertussen ook weer herenigd met Grogu. The Mandalorian moet in een onrustige tijd, waarin de toekomst van de New Republic niet zeker is, zijn reis voortzetten.

Geen Disney+ meer nodig?


Het derde seizoen komt dus over een tijdje uit, namelijk begin maart. En alle fans uit Amerika zonder Disney+ hebben nu ongelofelijk veel geluk.

In de week voorafgaand aan de premiére van het derde seizoen, komt de eerste aflevering van seizoen 1 eindelijk op televisie. De serie zal te zien zijn op ABC, Freeform en FX. Er is helaas nog niks bekend over of de serie in Nederland op televisie komt.

Bekijk hieronder de trailer voor het derde seizoen en stream, voor nu dus, The Mandalorian op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix toont eerste beelden van 'The Night Agent'
Series / Nieuws

Netflix toont eerste beelden van 'The Night Agent'

Het wordt een verhaal vol spannende intriges in de serie gebaseerd op het boek.

Een FBI-agent, het witte huis, en Amerikaanse spionnen. Het zijn een aantal ingrediënten die het nieuwe en spannende The Night Agent gaan vormen. De actiethriller gaat binnenkort in première en Netflix toont alvast de eerste beelden.

De nieuwe serie komt uit de koker van Shawn Ryan, die al eerder series als S.W.A.T. en The Shield maakte. Hij heeft de serie bedacht en zal als showrunner leiding geven aan de productie. In de 10 afleveringen durende serie staat het personage Peter Sutherland centraal die wordt gespeeld door acteur Gabriel Basso (Super 8, The Big C).

Een hotline voor noodgevallen


in The Night Agent is Peter Sutherland een beginnend FBI-agent die in de kelder van het witte huis werkt. Zijn enige functie daar is het bemannen van een speciale telefoonlijn voor Amerikaanse spionnen die vrijwel nooit overgaat. Tot plots een telefoontje binnenkomt van Rose Larkin, een doodsbange burger gespeeld door actrice Luciane Buchanan.

Het is aan Peter de taak om Rose te beschermen en werkt met haar samen om een gevaarlijk en vluchtig complot te ontrafelen dat uiteindelijk het Oval Office bereikt en een dreiging voor het hele land vormt. Onder andere Eve Harlow, Sarah Desjardins, en Phoenix Raei spelen ook mee het nieuwe The Night Agent.

Op 23 maart gaat de serie in première op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Walt en Jesse uit 'Breaking Bad' zijn terug in 'Breaking Good'
Series / Video/clip/featurette

Walt en Jesse uit 'Breaking Bad' zijn terug in 'Breaking Good'

De hilarische reclamespot met Jesse en Walt is nu online te bekijken.

De jaarlijkse Super Bowl is voor de nodige bedrijven een gelegenheid om met flitsende reclamespots te komen. Beroemde acteurs maken hierin hun opwachting, en er komen de nodige grappige bier- en snackreclames voorbij.

Nu zijn daar Jesse (Aaron Paul) en Walter (Bryan Cranston) dan even terug in een knapperige reclame voor PopCorners, hieronder te zien.

Terug in de trailer


De heren zijn op de vertrouwde locatie te zien, de drugstrailer in de woestijn. Deze keer maken ze echter iets anders klaar. Jesse proeft de PopCorners die net uit de oven komen, en reageert met het welbekende "Yo!".

Vervolgens weet hij Walt te vertellen dat hij "het juiste mannetje kent" om hun allernieuwste product aan te slijten.

Breaking Good


De reclamespot speelt situaties uit de serie na, en herhaalt de bekende uitspraken. Vervolgens zien we Walt en Jesse onderhandelen over het aantal smaken dat ze gaan produceren.

De spot kan als een smakelijke terugblik op Breaking Bad gezien worden.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 romantische Netflix-series om een eenzame Valentijnsdag te overleven
Series / Netflix Kijktip

4 romantische Netflix-series om een eenzame Valentijnsdag te overleven

Ook zonder partner kan je er op de bank een mooie Valentijn van proberen te maken.

Geen Valentijn kunnen vinden? Niet getreurd, want met deze romantische series kun je jouw Valentijnsdag weer helemaal opfleuren. Bekijk hieronder onze 4 sterke tips voor romantische series op Netflix.

First Love | Netflix | 9 afleveringen



Jong, wild en vrij lijken deze twee Japanse jonge geliefden te zijn, maar vooral smoorverliefd. Maar na hun tienerjaren lijkt het alsof hun kalverliefde vergaan is. Wat en waar is het puzzelstukje dat ze ergens verloren zijn?



Sex/Life | Netflix | 8 afleveringen



Een alleenstaande moeder van twee kinderen kan haar wilde leven vol seksuele uitspattingen van voorheen maar niet vergeten. De terugkeer van een oude vlam lijkt de vonk te zijn, die haar weer in vuur en vlam zet.



A Love So Beautiful | Netflix | 24 afleveringen



Een Zuid-Koreaans tienermeisje kan maar niet over haar verliefdheid heen komen. Haar doelwit is de knappe buurjongen, aan wie ze besluit de perfecte liefdesbrief te schrijven om zijn hart te veroveren.



Lovesick| Netflix | 3 seizoenen



Het zit Dylan niet mee. Hoppend van date naar date zoekt hij naar een geschikte partner, maar het levert hem enkel een SOA op. Hij struint al zijn exen af, op zoek naar de ware (oorzaak van zijn ziekte).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zó gruwelijk zag Vhagar uit 'House of the Dragon' er oorspronkelijk uit
Series / Foto's

Zó gruwelijk zag Vhagar uit 'House of the Dragon' er oorspronkelijk uit

Constantine Sekeris deelt beelden van de eerste Vhagar die hij met collega Kirill Barybin ontwikkelde.

De meest magische en ontzagwekkende wezens in A Song of Ice and Fire zijn natuurlijk de draken. De makers hebben dan ook de nodige creativiteit gestoken in het ontwikkelen van spectaculaire dieren, zowel in Game of Thrones als House of the Dragon.

Constantine Sekeris, die ontwerper is bij House of the Dragon, deelt nu iets bijzonders op zijn Instagram. Je kunt het onderaan zien: de eerste Vhagar.

Vhagar gaat terug tot Valyria


Deze draak werd bereden door niemand anders dan Visenya Targaryen, de zuster en echtgenote van Aegon de Veroveraar. Vhagar kwam redelijk kort na de ondergang van Valyria uit haar ei. Dit maakt haar de oudste, sterkste en ook grootste draak van Westeros. Na de dood van Laena Velaryon (Nanna Blondell) is Aemond (Ewan Mitchell) de nieuwe berijder geworden.

Droombaan


Sekeris vertelt over zijn geweldige baan bij het ontwikkelen van Vhagar. "Samen met Kirill Barybin werd ik uitgekozen om de draken voor de serie te ontwikkelen.

Dit deden we in samenspraak met Miguel Sapotchnik, Ryan Condal en de rest van het team. We hielden ons aan de boeken, want we wilden de fans natuurlijk niet teleurstellen"
.

De afbeeldingen, die je hier ziet, tonen inderdaad een gigantisch wezen. Vhagar heeft een dikke, geschubde huid en een vleugelspan waar je u tegen zegt. Ook heeft zij horens en scherpe tanden steken uit.

Sekeris en Barybin zijn duidelijk geslaagd in hun opzet. In de serie zijn namelijk meer dan geloofwaardige draken te zien.

House of the Dragon kun je streamen op HBO Max.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topregisseur Michael Bay aan de haak geslagen voor Prime-serie
Series / Nieuws

Topregisseur Michael Bay aan de haak geslagen voor Prime-serie

Naar verluidt zal Michael Bay een serie gaan regisseren over gewelddadige premiejagers.

De meester van de explosies gaat zich nu ook wagen aan televisie. Deadline heeft namelijk gemeld dat Transformers-regisseur Michael Bay een serie gaat schieten voor Prime Video.

Michael Bay heeft naamsbekendheid verworven met een paar flinke blockbusters, waaronder Armageddon, The Rock en meerdere films van de Transformers-reeks. Daarin liet hij zien niet vies te zijn van explosies, geweld en een hoop spektakel op beeld.

De afgelopen jaren wisselde de regisseur steeds meer zijn regieklussen af met zijn functie als producent voor televisieseries, zoals voor Black Sails, The Last Ship en Jack Ryan. Nu zal hij voor de eerste keer ook een serie regisseren.

Michael Bay aan de slag voor Prime-serie


Nu is naar buiten gebracht dat de bekende regisseur een serie zal gaan schieten voor Amazon Prime Video. Het project is bedacht en geschreven door Joe Barton, met Michael Bay aan boord om te regisseren.

Veel is er nog niet bekend over de serie. De korte synopsis luidt: "[De serie] draait om een Amerikaanse premiejager die ten zuiden van de grens werkt en in een wanhopig gevecht om te overleven belandt wanneer de man die hij achtervolgt hen beiden in de problemen brengt met het Mexicaanse kartel."

Michael Bay over de nieuwe serie


Geen epische ruimtereizen of gigantische explosies dus deze keer. Desalniettemin is de regisseur erg te spreken over zijn eerste regieklus voor televisie, naast de muziekvideo's die hij regisseerde aan het begin van zijn loopbaan als filmmaker.

Hij deelde met Deadline: "Ik werd ongeveer 5 jaar geleden geïnspireerd toen ik in Costa Rica rondhing met een voormalige Amerikaanse federale agent, die elke dag surft en het goede leven leidt. Hij ondersteunt zijn leuke, relaxte levensstijl in Costa Rica door 'Bad Gringos' op te sporen die zich in Zuid-Amerika schuilhouden."

De serie heeft helaas nog geen releasedatum gekregen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.