Netflix film 'True Spirit' flink aangepast op oorspronkelijke gebeurtenissen

Film 'True Spirit' aangepast op gebeurtenissen

Filmnieuws - Soms worden films gebaseerd op waargebeurde verhalen aangepast op sommige punten. In 'True Spirit' zijn er ook een aantal zaken aangepast.

Patricia Koning, 9 februari 2023 14:08

Netflix heeft met het op waarheid gebaseerde True Spirit weer een mooie film aan de collectie toegevoegd.

Het verhaal van Jess Watson

De Australische tiener probeerde als jongste persoon solo rond de wereld te gaan. Haar reis duurde 210 dagen, van 18 oktober 2009 tot en met 15 mei 2010. Ondanks vele obstakels en tegenstand heeft zij een prachtige prestatie neer weten te zetten.

Verschillen

De grootste verandering die er is gaat om het personage Ben Bryant, de mentor van Jess. In het echte leven bestaat deze Ben niet. Zij had uiteraard wel ondersteuning tijdens haar reis, alleen niet door één persoon maar ondersteuning van een groter team van mensen. Voor de film is echter gekozen om dit samen te voegen tot één personage.

In de film werd veel minder aandacht geschonken aan alle kleinere reparaties die de boot nodig had. In True Spirit is ervoor gekozen om meer nadruk te leggen op de problemen rondom de weersomstandigheden waar ze tegenaan liep en de emotionele rollercoaster waar ze in zat.

Belangrijkste verschil

De film laat buiten beschouwing dat Jess het wereldrecord echter niet heeft verbroken. In het echte leven bleek dat het WSSRC (World Sailing Speed ​​Record Council) records van zeilers onder de 18 jaar niet erkent. Netflix koos ervoor om dit teleurstellende feit niet in de film op te nemen maar juist de prestaties van Jess te vieren.

Cast

De film is geregisseerd door Sarah Spillane, ook wel bekend van Around the Block.
De cast bestaat o.a. uit Teagan Croft (Titans), Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water), Josh Lawson (Mortal Kombat), Anna Paquin (X-Men) en Bridget Webb (The Second).

True Spirit kan je streamen op Netflix.


Lees meer over: True Spirit, Netflix, Sarah Spillane, Teagan Croft, Cliff Curtis, Josh Lawson, Anna Paquin, Bridget Webb

Populair nieuws