search
Op deze streamingdiensten kijk je de 'Fast & Furious'-films
Films / Featured

Op deze streamingdiensten kijk je de 'Fast & Furious'-films

Na enige tijd zijn de familie van acteur Vin Diesel en zijn handlangers gedwongen om samen te werken met de politie en justitie.

Denk je aan snelle auto's en piepende banden, dan kom je automatisch uit bij de Fast & Furious. Met negen films pleziert de actiereeks bijna elke genre-liefhebber.

In de eerste vier films ligt de nadruk vooral op de sterke automotors, illegale straatraces en de autoriteiten te slim af zijn. De familiebanden worden hevig aangehaald, met toonaangevende rollen van Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Paul Walker.Talloze verkeersovertredingen


De filmreeks richt zich in latere films meer op overvallen en spionage dan op piepende banden op het warme asfalt. Na enige tijd zijn de familie van acteur Vin Diesel en zijn handlangers gedwongen om samen te werken met politie en justitie, om 'grotere vissen te vangen'. Dit om lange gevangenisstraffen voor de gepleegde misdaden en de talloze verkeersovertredingen te kunnen ontlopen.

RIP Paul Walker


De franchise krijgt in 2013 een schok te verwerken met het plotselinge overlijden van Paul Walker. De acteur was in het dagelijks leven ook fan van snelle auto's. Walker kon zijn Porsche Carrera GT niet meer uit, nadat deze over de kop was geslagen en vlam vatte, mede door te hard rijden.Box Office


De franchise blijft, ondanks hier en daar wat kritiek, zeer succesvol en brengt meer dan 6 miljard dollar op. Fast & Furious 7 komt het beste uit de bus met een 7,1 op IMDB en 81 procent op Rotten Tomatoes.

Daarnaast is de filmreeks uitgebreid met speelgoed, videospellen, live shows en zelfs een eigen attractie in het pretpark van Universal Studio in Hollywood.

Waar te zien?


Fast & Furious 10 staat nu al op de rol voor mei 2023. Tot die tijd kunnen we volop genieten van de voorafgaande films:

- The Fast and the Furious (2001)
- 2 Fast 2 Furious (2003)
- The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
- Fast & Furious (2009)
- Fast Five (2011)
- Fast and Furious 6 (2013)
- Furious 7 (2015)
- The Fate of the Furious (2017)
- F9: Fast & Furious 9 (2021) - te streamen op Prime Video

Opvallend genoeg zijn de meeste films niet meer te zien op een streamingdienst. Deze stonden eerder nog op SkyShowtime. Nu vind je de films voor 2,99 euro op meJane.'The Rock' en Jason Statham


En er is ook een spin-off gemaakt. Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw, te bekijken via Netflix, richt zich meer op vechtscènes en 'oneliner'-dialogen. Dit valt ook enigszins te verwachten met Dwayne 'The Rock' Johnson en Jason Statham in de gelederen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen