search
Dit zijn vier verschillen tussen de Netflix-serie 'Lockwood & Co' en het boek
Series / Nieuws

Dit zijn vier verschillen tussen de Netflix-serie 'Lockwood & Co' en het boek

De paranormale serie is boekvast verfilmd, maar er zijn wel wat verschillen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van Lockwood & Co, naar de boeken van Jonathan Stroud, houdt zich aan het bronmateriaal. Toch zijn er een aantal aanpassingen gedaan.

Seizoen 1 heeft de eerste twee boeken verfilmd, namelijk De schreeuwende wenteltrap en De fluisterende schedel.Hieronder volgen vier verschillen.

Gevecht met Quill Kipps


Het gevecht met Quil Kipps' (Jack Bandeira) team is een groot gevecht in het tweede boek. Regisseur Joe Cornish vertelt in de RadioTimes: "We hadden niet genoeg budget. Daarom besloten we om deze scène dan maar helemaal niet te filmen". De oplossing was om naar het gevecht te verwijzen in dialogen, maar de kijker krijgt het dus niet te zien.

Naamsverandering George


George's achternaam is Cubbins in de boeken, in de serie is het Karim. De reden hiervoor is de Brits-Iraanse afkomst van Ali Hadji-Heshmati, de acteur die George speelt. Stroud en Hadji-Heshmati kozen deze achternaam om de identiteit van het personage realistisch weer te geven.

Lucy's achtergrondverhaal uitgebreid


In de boeken lees je dat Lucy Carlyle (Ruby Stokes) een lastige achtergrond heeft. Haar overleden vader was alcoholist en haar moeder verwaarloosde het gezien. Lucy besloot van huis weg te lopen. Op achtjarige leeftijd werd zij gerecruteerd, en begon het trainen van haar paranormale gaven.

In de serie is Lucy echter 13 jaar oud en zien wij haar achtergrondverhaal in meer detail. Dit is ondermeer in flashbacks waarin we Lucy's training zien en hoe ze bij Lockwood & Co terechtkomt.

Kipps neemt ontslag


Het vermogen om geesten te zien verdwijnt naarmate iemand ouder wordt. Dit is het geval met Kipps. Hij gaat zoetjesaan richting adolescentie, en in de boeken neemt hij ontslag. In de serie is dit echter niet het geval. De reden hiervoor is waarschijnlijk omdat dat het personage als rivaal van Lockwood & Co fungeert.

De veranderingen zijn niet van drastische aard, en er kan met recht gesproken worden van een trouwe verfilming.

Kijk Lockwood and co op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen