Acteur, producent en schrijver over dood personage 'Game of Thrones'

Acteur, producent en schrijver over sterfscene GoT

Is het echt, of niet?

Jim Pedd, 15 juni 2015 om 13:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vandaag was de laatste aflevering van het vijfde seizoen van HBO-serie Game of Thrones te zien. In onze recap las je terug dat we over een aantal sterfgevallen niet zeker waren. In een interview spraken de betreffende acteur, schrijver van de boeken George R.R. Martin en showrunners David Benioff en D.B. Weiss over de betreffende scène. Als je wat verder naar beneden scrolt, kan je lezen wat zij te zeggen hadden. Hierop volgen spoilers, dus be warned


EW sprak met acteur Kit Harington over de laatste scène van het seizoen, waarin Jon Snow aan zijn einde leek te komen. Harington leek al getekend te hebben voor een zesde seizoen, maar komt daar nu op terug. ”Ik ging zitten met Dan en David en we hadden de Tony Soprano wandeling en ze zeiden: ‘Het is gedaan’. En wat het salarisverhaal betreft, dat maakte me kwaad toen het uit kwam. Ik weet niet waar het vandaan komt en het klopte op veel manieren niet. Het zet vragen in je hoofd en in die van fans, waar ze niet bestaan. Eerlijk gezegd is mij nooit iets verteld voer de toekomst van de serie, maar deze ene keer wel. Ze gingen met me zitten en zeiden, ‘dit is hoe het staat’. Als er iets in de toekomst ligt dat daar niet op lijkt, dan weet ik er niet vanaf. Het zit allemaal in het hoofd van David, Dan en George. Als mij verteld wordt dat ik dood ben, ben ik dat. Ik kom niet terug volgend seizoen.”

Dan Weiss sprak ook over de sterfscène en bevestigde het verhaal. ”Dood is dood. We hoopten dat de scène zo opgenomen was, dat niet ambigu is voor de kijker. Het zou erg duidelijk moeten zijn, wat er gebeurt. Dus je denkt na het zien niet, ‘Wat is hier gebeurt?’”

Maar George R.R. Martin maakt duidelijk dat in de boeken de boel wel eens anders zou kunnen lopen. ”Dus jij denkt dat hij dood is? Mijn lezers weten beter dan iets als bijbel te zien. Wat we zeker weten in A Song of Ice and Fire, is dat de dood niet noodzakelijkerwijs permanent is.”

Dus wie weet doen Weiss en Harington maar alsof. Dat zou zomaar kunnen, gezien de aanwezigheid van Melissandre in Castle Black. Zij zou hem wel eens tot leven kunnen brengen, iets wat de mensen van haar geloof al eens eerder gedaan hebben. Als dat niet het geval is, zou het inderdaad kunnen zijn dat Jon dood is, maar echt zeker weten doen we het volgend jaar pas. Ondertussen kunnen we flink speculeren.

Bron: Screencrush

Lees meer over: game of thrones, hbo, sterfscene, seizoen 5, finale, mothers mercy, david benioff, db weiss, george rr martin, a song of ice and fire, dood, personage, noodlot

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws