search
Seizoen 4 van Netflix-serie 'You' heeft een aparte invalshoek
Series / Nieuws

Seizoen 4 van Netflix-serie 'You' heeft een aparte invalshoek

Hoewel 'You' ieder seizoen een nieuwe setting en cast heeft, is seizoen 4 toch anders.

Ieder seizoen van You is anders. Hoofdpersoon Joe (Penn Badgley) zoekt ware liefde maar ze valt altijd weer tegen. Aangezien hij een seriemoordenaar is, moet hij telkens weer een nieuw leven beginnen.

Desondanks is seizoen 4 om twee redenen anders.

De opbouw van het verhaal


Seizoen 4 wordt gesplitst uitgezonden om recht te doen aan de structuur van het verhaal. In de eerste helft wordt het verhaal opgebouwd. We leren zowel over Joe's nieuwe omgeving als zijn nieuwe kennissenkring.

De kijker weet dat er een seriemoordenaar rondwaart, maar de actie, climax en afwikkeling gebeurt pas in de tweede helft van het seizoen. Hierdoor wordt de spanning opgebouwd, en je kijkt uit naar wat er in het verschiet ligt.

Nepo kennissen


You draait vanaf het begin om Joe. De andere personages leren we nauwelijks kennen, en we zien ze uitsluitend door de ogen van Joe. De Londense kring lijkt niet anders te zijn. Deze bestaat sowieso uit nepo babies. Dit zijn jonge mensen uit rijke gezinnen die per definitie al ontzettend oppervlakkig zijn.

Lady Phoebe (Tilly Keeper) en Adam (Lukas Gage) vormen hierop een uitzondering. Inderdaad betreft het verwende figuren die geen besef hebben van de realiteit. Beiden zijn echter goedhartige types. Adam hoopt dat zijn succes zijn ouders trots maakt. Zijn vriendin Lady Phoebe is een spontane vrouw die hem steunt in zijn ambities.

Whodunit


Seizoen 4 is een whodunit, er waart namelijk naast Joe nog een seriemoordenaar rond. De Eat the Rich Killer richt zich op de rijksten in Londen. Joe's vrienden zijn dus doelwit, dit naast de verwikkelingen met Kate. Een rustig leven lijkt vooralsnog niet in het verschiet te liggen voor deze anti-held.

Je kunt You bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen