search
3 gloednieuwe films op Netflix om direct op te zetten
Films / Featured

3 gloednieuwe films op Netflix om direct op te zetten

Ashton Kutcher in een romkom, het doorbreken van taboes in Indonesië en een basketballegende.

Netflix zet elke week weer nieuwe films, series en programma's online (soms zelfs ook games!), waar hun abonnees alle keuze uit hebben. De recensenten van FilmTotaal laten wederom weten welke films wat waard zijn, en welke niet. Lees hieronder gauw hun oordeel.

Your Place or Mine | Netflix


Volgens recensent Arjan Welles kijkt deze romkom veel af van When Harry Met Sally, maar helaas hebben Reese Witherspoon en Ashton Kutcher veel moeite met een soortgelijke chemie oproepen.

Welles besloot de film slechts 2 sterren te geven. Hij oordeelde: "'Your Place or Mine', waarbij [hoofdpersonen] Debbie en Peter min of meer van levens switchen, is een dertien-in-een-dozijn-genrefilm. Het uitgangspunt is misschien leuk bedacht, maar blijkt te fragiel en riskant om tot een memorabele uitvoering te komen."

Lees de rest van de recensie.

Dear David | Netflix


Dit middelbareschooldrama uit Indonesië kaart onderwerpen aan, die niet vaak in het grotendeels islamitische land het scherm bereiken. Alsnog weet de complexe driehoeksverhouding, waar de film om draait, Arjan Welles niet warm te krijgen.

De film kreeg enkel 1.5 ster van hem. Hij vond: "'Dear David' is een poging om een moderne draai aan bakvissenliefde te geven, compleet met zelfexploratie, hinten naar masturbatie en de rol van sociale media. Dat het desondanks behoorlijk oubollig overkomt, is met name te wijten aan het oppervlakkige schrijfwerk en de weinig aansprekende personages."

Lees de rest van de recensie.

Bill Russell: Legend | Netflix


Deze documentaire over de baanbrekende Afro-Amerikaanse basketballer met maar liefst elf NBA-titels lijdt aan de kwaal te veel te willen vertellen zonder al te veel structuur. Daarom gaf Richard Korpel maar 2.5 sterren aan de documentaire.

Hij beargumenteerde: "Maar het grootste manco is de chronologische structuur, omdat de documentaire jongleert met teveel thema's… Als dit in vier meer thematische delen was opgedeeld, hoefde er bij het langdradige einde ook niet vier keer afscheid genomen te worden."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen