Deze 4 stoere vikingseries op Netflix brengen je terug naar een ruig verleden

Keer terug naar de strijd van de Noormannen tegen de Romeinen, andere stammen of wie dan ook.

Mitchell van Vuren, 14-02-2023 18:56

De Vikingen, of de Noormannen, hebben altijd mensen in latere tijden gefascineerd. Op Netflix staan meerdere series over deze ruige strijders, waarmee je terug de tijd in kan duiken. Check hieronder een selectie van 4 van de beste voorbeelden ervan op Netflix (naast Vikings natuurlijk!).

Vikings: Valhalla | Netflix | 2 seizoenen


De spin-off van Vikings brengt de kijker naar het begin van de elfde eeuw en vertelt de gewelddadige avonturen van enkele legendes onder de Vikingen: Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar.


Norsemen | Netflix | 3 seizoenen


De komedieserie speelt zich af in het Noorse dorp Norheim, waarin op hilarische wijze de conflicten met rivaliserende stammen en contacten met het Romeinse rijk worden uitgespeeld. Een stuk minder gewelddadig dan de meeste vikingseries, maar ook een stuk grappiger.


The Last Kingdom | Netflix | 5 seizoenen


In jaar 872 zijn veel koninkrijken in het huidige Engeland gevallen door de binnenvallende Denen. De Saksische Ulfred wordt ontvoerd door de Denen en opgevoed als een van hen. Gedwongen te kiezen tussen zijn geboorteland en het volk van zijn opvoeding, wordt zijn loyaliteit steeds op de proef gesteld: is hij Deens, of toch Saks?


VINLAND SAGA | Netflix | 2 seizoenen


De jonge Thorfinn zoekt wraak na de moord op zijn vader, maar leven als een bloeddorstige Viking komt tegen een zware prijs. De wraakzucht van Thorfinn eist ook een hoge tol van hemzelf en brengt hem naar een plek, waar hij moeilijk van ontsnappen kan.


Lees meer over: vikingen, noormannen, vikings, serie, netflix, vikings valhalla, norsemen, barbarians, the last kingdom

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in