search
'The Last of Us' zorgt ook voor nieuw succes PlayStation 4 & 5
Series / Nieuws

'The Last of Us' zorgt ook voor nieuw succes PlayStation 4 & 5

Het succes van The Last of Us op HBO heeft invloed op de verkoopcijfers van de videogame waar het op gebaseerd is.

The Last of Us op HBO Max is een groot succes. Dat komt natuurlijk door het uitstekende bronmateriaal dat gameontwikkelaar Naughty Dog geleverd heeft, maar andersom heeft de serie nu ook de game geholpen.

Sinds de The Last of Us-serie van start ging, zijn de verkoopcijfers van de videogame namelijk de lucht in geschoten. The Last of Us Part 1, de remake van het origineel uit 2013, verkoopt geweldig.

Het succesverhaal van The Last of Us


The Last of Us Part 1 verscheen begin september 2022 voor PlayStation 5. Destijds verkocht de game al zeer goed, maar natuurlijk is dat in de maanden die volgde alleen maar afgenomen. Totdat de serie van start ging.

In januari was The Last of Us Part 1 de nummer elf op de lijst met best verkopende games in de Verenigde Staten. In december 2022 stond de remake op de zesendertigste plek.

Ook The Last of Us Remastered, de PS4-versie van de originele PS3-game, zag zijn verkoopcijfers enorm stijgen. In januari stond deze game op de dertiende plek, terwijl het spel in december 2022 niet eens in de lijst te vinden was.

Het vervolg op de succesvolle originele The Last of Us, The Last of Us Part II, staat op de zevende plek op de ranglijst.

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen