search

Ons nieuws van woensdag 15 februari 2023

Gruwelijke serieverfilming van Cronenberg-klassieker krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Gruwelijke serieverfilming van Cronenberg-klassieker krijgt releasedatum

De lugubere film 'Dead Ringers' komt in een nieuwe jasje naar Prime Video.

De film Dead Ringers, gemaakt door de beroemde filmregisseur David Cronenberg in 1988, krijgt een serieverfilming bij Prime Video. Nu heeft Amazon eindelijk een releasedatum naar buiten gebracht: 21 april.

In het origineel voeren twee gynaecologen ethisch bevraagbare procedures uit op onvruchtbare vrouwen. Tegelijkertijd ontwikkelen zij een relatie met dezelfde vrouw, wat het verhaal enkel problematischer maakt.

De rol van Rachel Weisz


In de eerdere film speelde Jeremy Irons de hoofdrol, maar nu zal hij vervangen worden door Rachel Weisz. Hierdoor vindt dus überhaupt al een wisseling van geslacht plaats voor het hoofdpersonage, wat dus ook grotere gevolgen zal hebben voor het plot.

Weisz zal de dubbelrol van Elliot en Beverly Mantle spelen, die in het verhaal een identieke tweeling zijn. Hiermee kan Weisz dus direct de twee rollen van verleidelijke gynaecologen op zich nemen. Zij kwam zelf met het idee voor de serie naar Annapurna Television, die het project produceren samen met Amazon en Morgan Creek.

Waar gaat Dead Ringers over?


Volgens de synopsis deelt de tweeling Elliot en Beverly Mantle alles, waaronder hun geliefdes, een grote hoeveelheid drugs én de drang om de grenzen te verleggen van de medische ethiek. In Manhattan beginnen ze met hun experimenten, die al gauw escaleren.

De zesdelige aflevering zal in één keer online worden gezet bij Prime Video op 21 april 2023. Bekijk hieronder de eerste foto's van de serie.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De horrorfilm 'I Know Who Killed Me' trekt veel kijkers op Netflix
Films / Nieuws

De horrorfilm 'I Know Who Killed Me' trekt veel kijkers op Netflix

De film uit 2007 met Lindsay Lohan pakt de zevende plek in de Netflix Top 10.

I Know Who Killed Me mag dan wel uit 2007 komen, bij Netflix is hij nieuw te streamen en pakt hij gelijk de zevende plek in de Netflix Top 10.

Synopsis


Een rustige buitenwijk van New Salem wordt geterroriseerd door een seriemoordenaar die jonge vrouwen ontvoerd en marteld. Hij houdt ze een week gevangen voordat hij ze om het leven brengt. Pianiste Aubrey Fleming (Lindsay Lohan) is waarschijnlijk zijn laatste slachtoffer.

Niet de beste scores


Een score van 3.6/10 op IMDB is niet echt een succesvol cijfer te noemen. De 9% onder de recensenten op Rotten Tomatoes maakt het niet beter. Het publiek van Rotten Tomatoes scoort de film 26%.

Cast


In I Know Who Killed Me zien we Lohan o.a. samen met Julia Ormond bekend van The Walking Dead: World Beyond, Neal McDonough (Red Stone) en Bonnie Aarons (The Nun).

Nu op Netflix


De film krijgt tot op heden niet de beste scores. Toch lijkt hij nu erg in trek te zijn. Wil je nou zelf beoordelen of het wat is, dan kan je de film streamen op Netflix.

Bekijk hier de trailer van I Know Who Killed Me zodat je een beetje een idee hebt van wat je dan te wachten staat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Romantics'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Romantics'

Verheerlijking van Yash en Aditya Chopra is toch leuk dankzij de vele filmclips.

Regie: Smriti Mundhra Cast: Yash Chopra, Aditya Chopra, Uday Chopra, Shah Rukh Khan, Rani Mukerji, Ranveer Singh, e.a. | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 48-62 minuten | Jaar: 2023

Yash Chopra en zoon Aditya hebben samen heel wat Indiase filmklassiekers van de vorige eeuw op hun naam staan. Hun filmstudio Yash Raj Films is daarnaast een van de belangrijkste spelers in de Hindi filmindustrie. Recentste productie Pathaan is nu bij Pathé te zien bijvoorbeeld. The Romantics is een hagiografie, geproduceerd door een dochterbedrijf van Yash Raj. Met leuke clips uit films en anekdotes, maar ook veel verheerlijking van de Chopra's.

Yash Chopra's staat van dienst valt niet te ontkennen. Zijn grootste klassieker is Deewaar uit 1975, maar daarnaast maakte hij ook onder andere Waqt (1965), Chandni (1989), Darr (1993) en Veer-Zara (2004). Zo had hij vanaf zijn debuut in 1959 elk decennium wel een of meer kaskrakers. Zijn zoon Aditya maakte meer carrière als producent, maar zijn debuut als regisseur is wel Dilwale Dulhania Le Jayenge, de film die sinds 1995 nog altijd onafgebroken in de bioscoop draait.

Vader en zoon werkten met vele grote sterren, waarvan een aantal een enorme boost van hun carrière aan de Chopra's te danken heeft, of zelfs hun debuut of doorbraak. Allemaal komen ze braaf opdraven om de Chopra's een aantal veren in de kont te steken. Amitabh Bhachchan werkte veel met Yash Chopra, Shah Rukh Khan werd een romantische held omdat Aditya Chopra hem overhaalde tot het maken van Dilwale Dulhania Le Jayenge, Ranveer Singh debuteerde in de Yash Raj-productie Band Baaja Baaraat, enzovoort.

Zoals Yash Raj een echt familiebedrijf is, is The Romantics een echte familieproductie. YRF Entertaiment, de Amerikaanse tak van Yash Raj Film onder leiding van jongste broer Uday Chopra, produceerde de documentaireserie. Hij komt zelf ook flink aan het woord, vooral met anekdotes over zijn succesvollere vader en broer en over zijn eigen niet helemaal geslaagde acteercarrière. Daarnaast is het woord veel aan de vrouw van Yash, Pamela, en de tweede vrouw van Aditya, de beroemde ster Rani Mukerji. Over zijn eerste vrouw wordt met geen woord gerept.

Een aantal van de sterren lijken ook familie. Abishek Bachchan en Karan Johar groeiden op met Aditya en Uday. En nog een flink aantal acteurs praat bijna allemaal alsof ze allemaal tot de uitgebreide familie behoren. Daardoor is het onderwerp nepotisme niet te ontwijken. Er is de laatste jaren een flinke discussie in India gaande of de filmindustrie niet te veel bestaat uit een select aantal families, waarvan de kinderen vele kansen krijgen terwijl anderen daar nauwelijks doorheen kunnen breken.

Buitenstaanders als Ranveer Singh, Anushka Sharma en Bhumi Pednekar, die allemaal debuteerden in Yash Raj-films, zeggen wel dat ze nooit dachten een kans te maken om acteur te worden omdat ze geen familie in de industrie hadden, maar ze noemen het woord nepotisme niet. De enige die dat wel doet, is Aditya Chopra, die dat juist ferm van de hand wijst. Volgens hem is het feit dat ze van Uday geen succesvolle acteur konden maken het bewijs dat nepotisme niet bestaat. Alsof het geen nepotisme was dat Uday van zijn broer zomaar een aantal hoofdrollen kreeg.

Dat Aditya een dergelijk uitgebreid interview geeft schijnt bijzonder te zijn. Aan het eind van de eerste aflevering, die voornamelijk over de carrière van Yash tot aan de jaren negentig gaat, buitelen alle geïnterviewden over elkaar heen om hun verbazing te uiten over dat hij meewerkt aan de documentaire. Een manipulatief minuutje film dat alleen bestaat als opbouw naar aflevering twee, die voornamelijk over Dilwale Dulhania Le Jayenge gaat. Zelfs Uday veinst verbazing, alsof zijn bedrijf de documentaire niet produceert. En alsof de documentaire zijn bestaansrecht niet vooral ontleent aan deze 'exclusieve' toegang tot Aditya.

Deze scène is indicatief voor hoe The Romantics vooral bestaat ter ere en meerdere glorie van de Chopra's. Als je een aantal van de getuigenissen van sterren, critici en betrokkenen moet geloven, heeft Yash Chopra eigenhandig romantiek in de Indiase cinema uitgevonden en daarna nog een keer heruitgevonden. Waarna Aditya daar nog een schepje bovenop deed.

Dat beiden belangrijke spelers in de industrie zijn (geweest) en een aantal geliefde klassiekers maakten staat buiten kijf. Maar in The Romantics worden de Chopra's wel heel erg op een voetstuk geplaatst, door familie en vrienden, en door mensen die direct of indirect voor of met hen werken. Het grootste inzicht dat ze daarbij geven is vooral in hun huizen en interieur, waar de interviews werden opgenomen.

Desalniettemin is het alleraardigst om naar de vele filmclips te kijken en de af en toe amusante anekdotes over te maken van die films te horen. Het doet wel vooral verlangen die films zelf (opnieuw) te bekijken, inclusief een aantal van de recentere Yash Praj-producties waar de derde aflevering voornamelijk over gaat.

Dus als bijna vier uur lange promotie voor Yash Raj Films doet The Romantics zijn werk toch goed. Maar ondanks dat de documentaireserie te zien is bij Netflix, is voor de Nederlandse kijker op die streamingdienst geen enkele Yash Raj-productie te vinden. Daar moet je toch elders voor naar op zoek.

★★★☆☆

The Romantics is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tomb Raider' keert op verbazingwekkende wijze terug naar Netflix
Series / Nieuws

'Tomb Raider' keert op verbazingwekkende wijze terug naar Netflix

Ondanks de deal met Amazon gaan de makers nu ook in zee met Netflix.

Voor langere tijd leken Tomb Raider en Amazon twee handen op één buik, maar daar is nu verandering in gekomen. Netflix heeft namelijk zojuist de nieuwste Tomb Raider-game uitgebracht via haar mobiele app. Ook een animeserie over Lara Croft is in de maak.

Tomb Raider Reloaded is een top-down dungeon crawler, die op de verjaardag van Lara Croft is uitgebracht op iOS- en Android-apparaten. De mobiele game is nu te vinden onder het tabje 'Games' in de Netflix-app.

Tomb Raider is een franchise die oorspronkelijk startte met videogames, maar deze mobiele variant gaat duidelijk een andere kant op dan eerdere varianten. De avonturen van de schattenjager lijken nu veel meer op een cartoon en moet worden gespeeld als een top-down game.



Ook een animeserie in de maak


Naast een videogame is Netflix ook druk bezig met een animeserie, waarin Hayley Atwell de stem inspreekt van Lara Croft. De serie gaat verder na de gebeurtenissen van de beroemde reboot-trilogie die werd afgesloten met Shadow of the Tomb Raider.

De nieuwe Netflix-anime wordt geproduceerd door Dmitri M. Johnson (bekend van Sonic the Hedgehog), Stephan Bugaj, Howard Bliss, & Jacob Robinson voor Tractor Pants. Over een releasedatum is helaas nog niks bekend.

Lara Croft is over de jaren dus erg gegroeid en zal daar nog lang niet mee stoppen. Bekijk hieronder hoeveel er in twintig jaar tijd al heeft kunnen veranderen voor de heldin uit Tomb Raider.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hitserie 'You' is in een klap de best bekeken serie ter wereld op Netflix
Series / Nieuws

De hitserie 'You' is in een klap de best bekeken serie ter wereld op Netflix

Met 92 miljoen gekeken uren kan gerust gesteld worden dat seizoen 4 een hit is.

Het is voor Netflix alweer het vierde seizoen van You en kijkers krijgen er geen genoeg van. Joe Goldberg is weer terug en na de release van seizoen vier op negen februari staat de serie gelijk op de eerste plaats in de top 10 van meest bekeken series.

Eerder werd al bekend dat de serie enorm goed bekeken werd. Zo goed zelfs dat het de best bekeken serie op Netflix is.

Alleen is nu bekend geworden hoe goed de serie het doet. Het eerste deel van seizoen vier is inmiddels uitgebracht en weet in maar liefst 90 verschillende landen de top 10 te bereiken.

De serie heeft daarmee Lockwood & Co. van de troon gestoten. Daarnaast heeft nóg meer You zich weer in de top tien weten te werken.

Romantiek met een gevaarlijke ondertoon


Seizoenen één en drie zijn in Amerika namelijk weer in de top tien beland. Met een respectievelijke vierde en negende plek doet ook het oudere werk van You het weer goed. Veel fans zijn na het uitkomen van het vierde seizoen de oudere seizoenen nog eens terug gaan kijken.

De serie You gaat over de charmante maar gevaarlijk obsessieve Joe Goldberg, gespeeld door de Amerikaanse acteur Penn Badgley, die tot wel heel extreme hoogten gaat om hemzelf in de levens te werken van degenen waar hij zo op gefixeerd is. Dit leidt al snel tot manipulatie, bedrog en levensgevaarlijke situaties.

Alle afleveringen van You stream je op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De toekomst van Baby Yoda in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

De toekomst van Baby Yoda in 'The Mandalorian'

De regisseur over het vervolg van Grogu's avonturen in 'The Mandalorian'.

Jon Favreau is de bedenker en maker van The Mandalorian. In de goed ontvangen 'Star Wars'-serie hebben premiejager Din Djarin en Grogu een bijzondere band. Sommigen vragen zich af hoe het zit met de toekomst van 'Baby Yoda'. Verhuist hij naar film?

In een interview met Variety vertelt Favreau over mogelijke crossovers van zijn personages. Dat dergelijke kruisbestuivingen prima kunnen werken bewijst het MCU. Favreau ziet een verhuizing naar het witte doek voorlopig echter niet zitten.

Groot aantal factoren


Het is niet iets dat je eventjes in orde maakt. Favreau: "Het ligt er net aan wat de mogelijkheden zijn. Ook houd je rekening met de voorkeur die het publiek heeft. Je hebt sowieso al genoeg ideeën voor de verhalen die je wilt vertellen".

De maker wijst op het feit dat het maken van een serie al een klus op zich is. "Film en tv hebben verschillende productieschema's. Om daarnaast nog een daadwerkelijke crossover te realiseren is niet erg realistisch," aldus Favreau.

Tijdslijn van de serie


The Mandalorian speelt zich zo'n vijf jaar na Return of the Jedi af, en ongeveer 25 jaar voor de gebeurtenissen van The Force Awakens. Om een geloofwaardige connectie te maken met de personages uit de allereerste 'Star Wars'-trilogie zou je dus even moeten puzzelen.

Voorlopig zullen de avonturen van Mando en Grogu op het kleine scherm voortgezet worden. De fans zullen hier zich zeker niet aan storen.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Complete seizoen van Nederlandse misdaadserie 'Incognito' snel op Videoland
Series / Trailer

Complete seizoen van Nederlandse misdaadserie 'Incognito' snel op Videoland

Deze spannende misdaadserie van eigen bodem is vanaf deze week te bekijken.

Deze week nog is het eerste seizoen van de Nederlandse misdaadserie Incognito te zien. De hoofdrollen zijn voor Dragan Bakema als undercover agent Felix. Melody Klaver speelt de verdachte, genaamd Lize.

Hieronder kun je de stijlvolle trailer bekijken. Felix ontvangt Lize bij hem thuis. Het appartement is echter van beveiligingscamera's voorzien, en Felix' collega's kijken mee.

Jacht op topcrimineel


De politie vermoedt dat Lize niet een gewoon iemand is, maar een topcrimineel. Felix doet zich voor als 'Tim', en Lize komt gezellig op bezoek. De trailer is een soort mini-film, waarbij direct duidelijk wordt dat op atmosfeer gespeeld wordt. Het gesprek is subtiel, met hints dat Felix worstelt met bepaalde zaken uit zijn verleden.

Felix is op zoek naar de onderwereld-topbaas Samantha, en heeft zich op een missie gestort. Deze missie is het achterhalen of Lize en Samantha één en dezelfde persoon zijn.

Kijk seizoen 1 van Incognito vanaf 17 februari op Videoland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' zorgt ook voor nieuw succes PlayStation 4 & 5
Series / Nieuws

'The Last of Us' zorgt ook voor nieuw succes PlayStation 4 & 5

Het succes van The Last of Us op HBO heeft invloed op de verkoopcijfers van de videogame waar het op gebaseerd is.

The Last of Us op HBO Max is een groot succes. Dat komt natuurlijk door het uitstekende bronmateriaal dat gameontwikkelaar Naughty Dog geleverd heeft, maar andersom heeft de serie nu ook de game geholpen.

Sinds de The Last of Us-serie van start ging, zijn de verkoopcijfers van de videogame namelijk de lucht in geschoten. The Last of Us Part 1, de remake van het origineel uit 2013, verkoopt geweldig.

Het succesverhaal van The Last of Us


The Last of Us Part 1 verscheen begin september 2022 voor PlayStation 5. Destijds verkocht de game al zeer goed, maar natuurlijk is dat in de maanden die volgde alleen maar afgenomen. Totdat de serie van start ging.

In januari was The Last of Us Part 1 de nummer elf op de lijst met best verkopende games in de Verenigde Staten. In december 2022 stond de remake op de zesendertigste plek.

Ook The Last of Us Remastered, de PS4-versie van de originele PS3-game, zag zijn verkoopcijfers enorm stijgen. In januari stond deze game op de dertiende plek, terwijl het spel in december 2022 niet eens in de lijst te vinden was.

Het vervolg op de succesvolle originele The Last of Us, The Last of Us Part II, staat op de zevende plek op de ranglijst.

The Last of Us is nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's uit Netflix-serie 'Beef' met 'Walking Dead'-ster Steven Yeun
Series / Nieuws

Eerste foto's uit Netflix-serie 'Beef' met 'Walking Dead'-ster Steven Yeun

Netflix en A24 hebben de eerste foto's gedeeld van Steven Yeun in de film Beef.

Beef is een duistere komedieserie in productie voor Netflix, gemaakt door A24. In de eerste foto's zien we de bekende acteurs Steven Yeun en Ali Wong voorbijkomen.

Steven Yeun kennen we natuurlijk van zijn rol als Glenn in The Walking Dead, terwijl Ali Wong eerder al in talloze films en series verscheen, waaronder Paper Girl, American Housewife, Birds of Pre en Always Be My Maybe.

Foto's Beef


Het verhaal volgt de nasleep van een verkeersongeluk tussen twee vreemdelingen. Danny Cho (Yeun) neemt het op tegen Amy Lau (Wong). Het escalerende conflict verandert het leven en de relaties van de twee voor goed.

Maria Bello, Joseph Lee, Young Mazino, David Choe, Patti Yasutake, Ashley Park, Justin H. Min, Mia Serafino en Remy Holt verschijnen ook in deze Netflix-serie. Beef bestaat uit tien afleveringen en verschijnt 6 april op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kindacteur Austin Majors uit 'NYPD Blue' is veel te jong overleden
Series / Nieuws

Kindacteur Austin Majors uit 'NYPD Blue' is veel te jong overleden

Op slechts 27-jarige leeftijd is de 'NYPD Blue'-acteur Austin Majors onverwacht overleden.

De kindacteur speelde in NYPD Blue de zoon van Andy Sipowicz (Dennis Franz). Hij werd slechts 27 jaar.

De alom geprezen politie-serie NYPD Blue was Majors' doorbraak. Gedurende 7 seizoenen was hij in de serie te zien. Er volgden hierna andere rollen in bekende series.

Acteren en muziek


Majors werd op 23 november 1995 geboren in Californië. Hij zat zoals gezegd al van jongs af aan in het filmvak. Later was hij te zien in onder andere ER en Desperate Housewives. Ook volgde hij de opleiding Filmwetenschappen aan de Universiteit van Zuid-Californië. Blijkens zijn Instagram-account richtte Majors zich later op het maken van muziek.

Daklozenopvang


Familieleden hebben aan TMZ bericht dat Majors in een daklozenopvang is overleden. Zij vermoeden een overdosis aan fentanyl, hoewel dit nog officieel onderzocht wordt.

Op het tijdstip van zijn dood ging het dus niet zo goed met Majors. Verdere details omtrent zijn situatie zijn op dit moment nog niet bekend. Familieden laten aan TMZ weten:"Hij was artistiek, briljant en zachtaardig. Hij was ongelooflijk trots op zijn acteercarrière en is aan de universiteit afgestudeerd in het filmvak. Hij wilde acteren, regisseren en produceren".

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor 'Sex/Life' seizoen 2: binnenkort op Netflix
Series / Trailer

Eerste trailer voor 'Sex/Life' seizoen 2: binnenkort op Netflix

In aanloop naar seizoen 2 is de trailer vanaf nu online te bekijken.

De stomende serie Sex/Life komt eindelijk met het tweede seizoen. De trailer is online gedropt, en zo te zien is er genoeg drama in het verschiet.

Het huwelijk van hoofdpersoon Billie (Sarah Shahi) gaat zo te zien definitief de verkeerde kant op. Billie krijgt haar foute ex-vriend Brad (Adam Demos) maar niet uit haar hoofd. De trailer voor het nieuwe seizoen kun je onderaan bekijken.

Soap-serie?


De critici hadden één en ander aan te merken op het eerste seizoen. AV Club bemerkt dat Billie zichzelf heeft weggestopt om haar huwelijk maar goed te houden. De vraag waarom ze dit heeft gedaan wordt echter niet afdoende beantwoordt. Anderzijds kun je natuurlijk stellen dat dit gewoon een melodramatische serie is over mensen die genot najagen, en de gevolgen die dit heeft.

In het echt


Eén gevolg van Sex/Life is dat de hoofdrolspelers in het echt een relatie hebben gekregen. 'Billie en Brad', oftewel Shahi en Demos, zijn sinds 2020 een koppel, en zijn dit tot op heden nog steeds blijkens de Insta-post door Demos:

Bekijk op instagram


Hoe het verdergaat met Billie, Cooper en Brad: kijk Sex/Life. Seizoen 2 is vanaf 2 maart te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur weigert nog langer seksscènes op te nemen
Series / Nieuws

Deze acteur weigert nog langer seksscènes op te nemen

De hoofdrolspeler in Netflix\' populaire thriller-serie wil geen intieme scènes meer spelen.

De serie You heeft de nodige duistere humor. De term 'romantische komedie' is niet echt op zijn plaats, maar hoofdpersoon Joe heeft de nodige escapades op dit gebied. Penn Badgley zag de intiemere scènes echter niet meer zitten.

In de podcast Podcrushed maakt Badgley duidelijk waarom hij dit niet meer wil. Hij besprak dit met showrunner Sera Gamble, die hier positief op reageerde. De clip kun je hieronder bekijken en beluisteren.

Trouw binnen het huwelijk


Eén belangrijke reden voor Badgley is dat seksscènes aanvoelen als ontrouw. "Huwelijkse trouw is belangrijk voor me, dus ik vroeg haar 'kan ik dit soort dingen gewoon helemaal niet meer doen?'," vertelt de acteur. Verder wilde hij qua carrière niet opnieuw de kant op van romantische held.

Trouw aan het personage


Badgley begrijpt dat Joe nu eenmaal een verleider is, seksscènes volledig schrappen zou dus niet kloppen. Badgley: "Ik heb voor dit personage getekend. Ze kwamen met een pragmatische oplossing, en nu is er een drastische reductie wat dat soort scènes betreft. Je zou het een borstreductie kunnen noemen".

Deze aanpassing betekent natuurlijk niet dat Joe zijn streken verleerd is, wel zullen deze op een subtielere manier in beeld gebracht worden.

Je kunt You bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ted Lasso' seizoen 3 met nieuwe teaser grandioos aangekondigd
Series / Trailer

'Ted Lasso' seizoen 3 met nieuwe teaser grandioos aangekondigd

Je favoriete voetbalcoach keert terug naar Apple TV met een nieuw seizoen.

Onlangs heeft Apple TV een nieuwe teaser online gegooid, die de terugkeer van Ted Lasso naar het kleine scherm aankondigde. Het derde seizoen verschijnt binnenkort bij het streamingplatform van Apple. Bekijk de trailer gauw hieronder.

In de komische voetbalserie moet de American football-coach Ted Lasso zich aanpassen aan een heel ander balspel: voetbal. Hij heeft de taak gekregen om het fictieve Engelse Premier League voetbalteam, AFC Richmond, te coachen.

Met vallen en opstaan werpt hij zich op deze taak, en wint zo de harten van spelers en supporters. En dat beperkt zich niet tot enkel de mensen in het verhaal. Ook in de echte wereld is Ted Lasso erg goed ontvangen, wat de serie nu zijn derde seizoen heeft opgeleverd.



Waar gaat het derde seizoen van Ted Lasso over?


De nieuwe synopsis van het derde seizoen luidt: "In het derde seizoen wordt het pas gepromoveerde AFC Richmond belachelijk gemaakt in de media als voorspelde afvaller… Na Nate's omstreden vertrek uit Richmond wordt Roy Kent assistent-coach naast Beard."

De synopsis gaat verder: "Ondertussen probeert Ted om te gaan met de druk op zijn werk, terwijl hij thuis blijft worstelen met persoonlijke problemen. Rebecca is gefocust op het verslaan van Rupert, en Keeley houdt het hoofd boven water als de baas van haar eigen PR-bureau. Zowel op als buiten het veld lijken de zaken uit elkaar te vallen, maar Team Lasso is vastbesloten om toch het beste van zichzelf te geven."

Bekijk de nieuwe teaser snel hieronder. Het nieuwe seizoen zal op 15 maart uitkomen bij Apple TV+, waar nu al de oude seizoenen te vinden zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 schandaalseries op NPO Plus vermijden geen enkel taboe
Series / Featured

Deze 3 schandaalseries op NPO Plus vermijden geen enkel taboe

Elke van de 3 series trekt over een ander onderwerp een beerput open.

Op NPO Plus voelen meerdere series een gevoelig onderwerp aan de tand. De redactie van SerieTotaal lichten er 3 voor je uit, die je zeker wel mag toevoegen aan jouw kijklijstje.

Rampvlucht | KRO-NCRV | 5 afleveringen



Na de vliegramp in de Bijlmer vermoeden een bewoner en twee journalisten dat er meer aan de hand is. In deze fictieserie volgt de kijker grofweg het waargebeurde verhaal van hoe de waarheid aan het licht kwam over de verschrikkelijke effecten van de vliegramp op de inwoners van de Bijlmer.



Rules of the Game | BNNVARA | 4 afleveringen



HR-manager Maya gaat aan de slag bij een nieuw bedrijf, waar ze minder welkom is dan verwacht. Vol goede moed gaat ze aan de slag om de ongezonde bedrijfscultuur aan te pakken, maar naarmate ze dieper graaft komt ze uit bij steeds meer duistere geheimen, die angstvallig weggestopt waren.



Bernhard, schavuit van Oranje | VPRO | 4 afleveringen



Als prins-gemaal heeft Prins Bernhard een turbulent leven gehad. Continu probeerde hij zich uit een keurslijf te wringen en zijn leven te leiden, zoals hij zelf wilde. Vele schandalen waren het gevolg, die in deze historische fictiereeks opnieuw tot leven worden gebracht.

Bekijk de trailer van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Prime Video en Amazon Video - aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Prime Video en Amazon Video - aanbod, prijzen, series en meer

Met meer dan 200 miljoen abonnees is Prime Video een van de grootste spelers in het VOD-landschap.

"‹"‹Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon introduceerde in 2017 Prime Video binnen de Nederlandse markt. Voor een klein prijsje lijkt deze dienst te concurreren met grote VOD-platformen als Netflix en HBO Max met een imposant aanbod. Lees hieronder alles over de prijzen van Prime Video, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2006 (als Amazon Unbox)
Hoofdkantoor in: Seattle, VS
Focus: Internationale films en series
Betalingsvorm: abonnment of kopen/huren
Prijs: €2,99 per maand

Sinds 1997 richt moederbedrijf Amazon zich op het online verkopen van muziek, video's en boeken. De audiovisuele branche van het bedrijf breidde in 2006 rap uit met haar eigen videodienst Amazon Unbox. Al gauw veranderde de dienst van naam naar Amazon Instant Video on Demand en later naar de welbekende Prime Video.

Vanaf 2016 begon Amazon haar videodiensten te scheiden: Prime Video voor abonnees en Amazon Video voor het huren of kopen van films en series. Deze scheiding bestaat nu nog steeds en is doorgevoerd over de hele wereld na de wereldwijde release van de streamingdiensten.

Aanbod



De afgelopen jaren groeide de catalogus van Amazon aanzienlijk, onder andere door de acquisitie van de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) en een meerjarige deal met Universal Pictures. Hierdoor krijg je via de diensten van Amazon toegang tot flinke titels, zoals films uit de Fast & Furious-, Jurassic Park- en Bourne-reeksen.

Recente Amazon Originals hebben veel aandacht getrokken, met voorbeelden zoals The Boys en The Rings of Power. Vele hiervan komen uit de Verenigde Staten, maar ook Europese landen kunnen rekenen op originele series. Zo kwam in 2022 de eerste Nederlandstalige Amazon Original uit, genaamd Modern Love Amsterdam.

Naast films, series en programma's uit de eigen bibliotheek kent Amazon ook Amazon Channels, wat nog het meest lijkt op het aanbieden van optionele betaalde zenders binnen een regulier televisieabonnement. Hierbij wordt de content van andere videodiensten aangeboden binnen het platform van Amazon, zoals die van Fandor, Shorts TV, Liongate+, Acorn TV en zelfs de Nederlandse filmdistributeur September Film.

Vijf van de bekendste series op Amazon Prime zijn:
1. The Wheel of Time
2. Star Trek: Picard
3. Fleabag
4. The Peripheral
5. Carnival Row



Beschikbaarheid



Praktisch in elk land ter wereld zijn Amazon Video en Prime Video beschikbaar. De enige uitzonderingen zijn de Volksrepubliek China, Cuba, Iran, Noord-Korea en Syrië. Per land kunnen echter wel de catalogus en de betaalmethodes verschillen.

Na lange tijd geen diensten te hebben aangeboden op Apple TV's zijn nu de diensten van Amazon beschikbaar op praktisch elke Smart TV, op elke internetbrowser en via een eigen applicatie van Android en Apple.

Prijzen en abonnementen



De prijzen voor het kopen of huren van films en series bij Amazon Video kunnen verschillen per aanbieder. Let op: bij Amazon Channels is het nodig om een afzonderlijk abonnement af te sluiten (na de proefperiode) om hun aanbod te bekijken.

Amazon Prime kost €2,99 per maand. Hierbij heb je toegang tot de exclusieve catalogus van Prime Video. Hiernaast krijgen abonnees van de Prime-dienst nog extra voordelen op het grotere platform van Amazon, waaronder onbeperkt gratis bezorging van producten, aantrekkelijke voordelen voor videogames en onbeperkte opslag met Amazon Photos.

Onze tip



Het lijkt bizar dat Amazon hun diensten zo goedkoop aanbiedt in Nederland, want de consument heeft met Amazon en Prime Video toegang tot een overdonderd groot aanbod van films, series en programma's. Daardoor is het aanschaffen van het relatief goedkope abonnement het overwegen waard, zeker met het oog op de toenemende populariteit van Amazon's originele series.

Een reden voor de lage prijzen kan zijn dat via het bundelen van video- en e-commercediensten Amazon slinks hun eigen diensten beter weet te introduceren binnen de Nederlandse markt. Nog even, en alle Prime-abonnees kunnen zo onze bol.com links laten liggen om al hun kerst- en sinterklaascadeaus aan te schaffen bij Amazon. Dat de prijzen dus voor altijd zo laag zullen blijven, lijkt onrealistisch.


Ga zelf naar Prime Video


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' heeft afgekeken bij de comic 'Watchmen'
Series / Nieuws

'The Last of Us' heeft afgekeken bij de comic 'Watchmen'

Het motto \'endure and survive\' is geïnspireerd door de comic \'Watchmen\'.

Inmiddels kent iedereen 'endure and survive'. In aflevering 5 werd onthuld dat dit motto uit een comic komt. De personages zijn fan van de comic Savage Starlight. Deze vertoont een parallel met het verhaal van The Last of Us. Maker Craig Mazin onthult hoe hij op dit idee kwam.

In de The Last of Us-podcast gaat Mazin dieper op zijn idee in. Dit onderdeel blijkt afgekeken van een gelijksoortig element in Watchmen. Ook daarin is een verhaal binnen het verhaal te vinden.

Kneuterig motto


Mazin vertelt: "Ik moest aan 'Watchmen' denken, daar hebben ze een verhaal binnen het verhaal. Zoiets wilde ik met onze serie ook doen. Het werd de scifi-comic, met menselijke relaties als thema. Aangezien 'The Last of Us' over overleven gaat, dacht ik na over een kneuterig motto. Dus ik zocht een synoniem voor 'survive' op, dit bleek 'endure' te zijn".

Kneuterig of niet, het motto 'endure and survive' was een feit.

Tales of the Black Freighter


De comic binnen het Watchmen-verhaal is The Black Freighter. Deze is op een aparte manier door het verhaal heen geweven. Het betreft een verder anoniem personage dat bij een kiosk deze comic staat te lezen.

In Tales of the Black Freighter reflecteert de hoofdpersoon, een piraat, op macht en hoe hij die gebruikt heeft. De parallel is met het Watchmen-personage Ozymandias. Hij overschrijdt grenzen en begaat vreselijke daden. Enerzijds praat Ozymandias dit goed door te wijzen op zijn goede bedoelingen, anderzijds beseft hij ook dat het niet helemaal goed zit.

Het hoofdthema van een verhaal wordt hiermee op een creatieve manier geïllustreerd, hetgeen oplettende fans evenmin ontgaan is.





The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.