search
'Die andere Joel' zag verfilming 'The Last of Us' totaal niet zitten
Series / Nieuws

'Die andere Joel' zag verfilming 'The Last of Us' totaal niet zitten

Stemacteur Troy Baker speelt Joel in de game en was sceptisch over de tv-adaptatie.

Het creatieve team van The Last of Us is een gepassioneerde club. Dit betreft zowel de game als de serie. Eén van de mensen uit het creatieve team is stemacteur Troy Baker. Hij vertolkte in beide games namelijk de rol van Joel.

In een gesprek met Wired vertelt Baker over zijn twijfels met betrekking tot de verfilming. Dit besprak hij met Neil Druckmann, die zowel de games als de serie mede ontwikkelde. Pas na het lezen van het scenario veranderde Baker van mening.

Scepticisme uitgesproken


Baker vertelt: "Ik heb een bepaald idee over het verhaal en de personages. Een serie leek me niet nodig, en dat vertelde ik ook tegen Neil. Toen ik hem vroeg naar het waarom, antwoordde Neil 'omdat er mensen zijn die nooit gaan gamen. Dit is een sterk verhaal en kan op zichzelf staan'''.

Proef op de som


De stemacteur las vervolgens het scenario en was aangenaam verrast. "Ik dacht dat mijn versie de enige ware versie was. Door het proces van adaptatie besefte ik dat het anders zit. De 'The Last of Us'-wereld en zijn bewoners zijn sterk genoeg voor een ander medium," besluit Baker.

Gezien de diverse miskleunen in het verfilmen van games, waren Troy's zorgen begrijpelijk. The Last of Us heeft echter de perfecte balans weten te vinden. Sommige scènes zijn letterlijk uit de game, terwijl andere elementen juist op een passende manier zijn herbewerkt.

The Last of Us geniet van het succes en dit is met de goedkeuring van 'de andere Joel'.

The Last of Us kun je bekijken op op HBO Max.

Hieronder zie je een kort interview met Baker:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen