search
Indringende blik op de beste oorlogsfilm van Netflix 'All Quiet on the Western Front'
Films / Video/clip/featurette

Indringende blik op de beste oorlogsfilm van Netflix 'All Quiet on the Western Front'

Of je het nu wilt of niet, bij deze film zit je in de oorlogssituatie.

Een goede film valt of staat bij de correcte toepassing van geluidseffecten. De film All Quiet on the Western Front is hierin toonaangevend. Het won maar liefst zeven van de veertien BAFTA-nominaties. Waaronder de prijs voor het beste geluid en de beste filmmuziek.

De film gaat over de Eerste Wereldoorlog en schoolverlater Paul die zich samen met zijn beste vrienden als Duitse soldaat aanmeldt voor plaatsing in Frankrijk. Eenmaal daar slaat de harmonische stemming al snel om in overlevingsdrang.



Onderzoek geluid


De geluidstechnici onderzochten het oorlogsgeweld om het zo echt mogelijk te laten klinken. Er zijn geen geluidsopnames van die tijd, maar wel talloze brieven. En wat blijkt, sommige explosieven kregen op basis van de klank een eigen naam toegewezen door de soldaten.

Op het slagveld


Het exacte geluid van het geweld bleek niet te achterhalen. Dus kozen de geluidstechnici voor klanken die misschien onrealistisch zijn, maar je wel emotioneel meetrekken op het slagveld in de schoenen van de hoofdpersoon.

Voel de koude wind


Hiermee ben je als kijker bijna een deel van de film. Of je het nu wilt of niet, het lijkt bij deze film echt alsof je in de oorlogssituatie zit. Zo voel je onder meer de kou door het briesen van de wind.



Duitse naam


De film All Quiet on the Western Front is nu te zien op Netflix. De film is ook bekend onder de Duitse naam: im Westen Nichts Neues.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen