search

Ons nieuws van maandag 20 februari 2023

Deze Marvel-acteur baalt van zijn rol in 'Friends'
Series / Nieuws

Deze Marvel-acteur baalt van zijn rol in 'Friends'

Paul Rudd voelde zich niet helemaal op zijn plek als Mike in de laatste aflevering van Friends.

Hoewel Friends al een hele tijd afgelopen is, betekent de serie nog steeds heel veel voor velen. Na 10 seizoenen was het afscheid bij de laatste aflevering bitterzoet voor de cast en de fans. Jammer genoeg heeft één acteur spijt van de laatste aflevering.

Het gaat om niemand minder dan Paul Rudd, die Mike Hannigan speelde. Mike was de vriend en later de echtgenoot van Phoebe (Lisa Kudrow). Fans hielden meteen van hem en dat komt mede door zijn grappige introductie.

Joey (Matt LeBlanc) had Phoebe namelijk een date met een Mike beloofd, maar eigenlijk had hij niks geregeld. Toevallig was Mike in Central Perk en al vanaf het eerste moment paste hij perfect bij de chaotische maar hartverwarmende groep vrienden.

Spijt van de laatste aflevering


Mike wordt ook wel eens de 6e 'Friend' genoemd, maar toch voelde hij zich niet op zijn plaats bij de laatste aflevering.

Dit afscheid was natuurlijk super emotioneel en volgens Rudd voelde hij zich "erg bevoorrecht, maar wilde [hij] liever niet in de weg lopen."

Bekijk hieronder de eerste en laatste scène en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Worf-acteur boos op 'South Park' maar om een andere reden dan je denkt
Series / Nieuws

Worf-acteur boos op 'South Park' maar om een andere reden dan je denkt

Michael Dorn gaat tijdens een Reddit-AMA in op 'zijn' aflevering van 'South Park'.

South Park is beroemd en berucht om zijn parodieën van bekende sterren. Kanye West, Mel Gibson, Oprah Winfrey en vele anderen waren al te zien in de animatieserie. Dit is zowel als zichzelf maar ook als de personages die ze spelen.

Wanneer South Park je parodieert is dit dus lang niet altijd beledigend. Ozzy Osbourne, de band Korn en Elton John spraken zelfs hun eigen teksten in. Michael Dorn, de acteur die Worf speelt in Star Trek was beledigd dat hij hier niet voor gevraagd werd.

Enorme fan


Het betreft hier aflevering 4 van seizoen 6. Wanneer Cartman, Stan, Kyle en Kenny zich weer eens in de nesten hebben gewerkt, komt Michael Dorn ze een lift geven. Tevens is hij verkleed als Worf.

Tijdens een Reddit-AMA gaf Dorn te kennen dat hij ontzettend enthousiast was dat hij in de serie te zien zou zijn. Tegelijkertijd was hij nogal geïrriteerd: "Ik ben een enorme fan. Maar toen ik hoorde dat ze die aflevering gingen maken zonder mij hiervoor te vragen werd ik wel pissig".

Gratis cameo


"Ik had het zelfs gratis gedaan. Achteraf bleek dat iemand graag een 'Worf-stem' wilde inspreken, en dat ze om die reden mijn rol erin geschreven hadden," vertelde de acteur aan de Redditors.

Zowel voor South Park als voor Dorn is er sprake geweest van een gemiste kans. Anderzijds is de acteur wel te zien in een serie waar zowel hijzelf als miljoenen anderen fan van zijn.

South Park kun je hier bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'African Queens: Njinga'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'African Queens: Njinga'

Informatieve én vermakelijke documentaire over een Afrikaanse vrouwelijke krijger uit de zeventiende eeuw.

Regie: Tina Gharavi | Cast: Jada Pinkett Smith (verteller - stem), Adesuwa Oni (Njinga), Philips Nortey (Mbande), Marilyn Nnadebe (Funji), Eshe Asante (Ndambi), Corry Hippolyte (Kasanje), José Domingos (De Sousa), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44-49 minuten| Jaar: 2023

In de zeventiende eeuw heerste Njinga over Ndongo, het land dat we nu kennen als Angola. African Queens: Njinga vertelt het verhaal van deze strijdlustige koningin en hoe zij streed voor de onafhankelijk van haar volk. Daarvoor was het nodig compromissen te sluiten met de Europeanen, wat niet direct door iedereen werd gewaardeerd maar uiteindelijk wel zijn vruchten afwierp.

African Queens: Njinga brengt het verhaal zowel nagespeeld als op vertellende wijze, wat resulteert in een documentaireserie die niet alleen informatief is, maar ook prettig om naar te kijken. Een geschiedenisles met een redelijk entertainmentgehalte dus. De interviews met historici en andere deskundigen zorgen voor de informatieve inbreng, terwijl de prachtige omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en de kostuums de kijker rechtstreeks meenemen naar Afrika én terug in de tijd.

Producente Jada Pinkett Smith knoopt met haar voice-over de verschillende vertelvormen aan elkaar, zodat er steeds sprake is van een prettige overgang van interviews naar de geacteerde scènes. Voor een duidelijk onderscheid tussen deze verschillende segmenten wordt gebruikgemaakt van een verschil in lichttechnieken. De interviews zien eruit alsof ze bij daglicht zijn opgenomen, terwijl de geacteerde scènes gebruikmaken van een wat warmer licht, waardoor alles er net iets donkerder en soms bijna magisch uitziet.

Het verhaal van koningin Njinga wordt op chronologische volgorde verteld. Dit zorgt er, in combinatie met de eerdergenoemde duidelijke overgangen, voor dat het verhaal heel gemakkelijk te volgen is. Geen ingewikkelde breinbrekers dus, maar een duidelijk historisch verhaal dat na elk stukje nieuwe informatie door de acteurs tot leven wordt gebracht voor een duidelijk beeld. Meer dan een visuele ondersteuning is het acteerwerk echter niet. Verwacht geen indrukwekkende vechtscènes of uitgebreide romances zoals je bij een grote productie zou zien, maar een reconstructie van wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Niet meer en niet minder.

Ondanks haar matige acteerwerk zorgt hoofrolspeelster Adesuwa Oni er wel voor dat Njinga een gezicht krijgt. Dat elke andere actrice van Afrikaanse afkomst deze taak op zich had kunnen nemen, doet niets af aan het feit dat op deze manier iemand van wie geen beeldmateriaal bestaat toch gevisualiseerd wordt. Dit is van toegevoegde waarde voor het verhaal en het doel van de documentaireserie, namelijk ervoor zorgen dat het verhaal van Njinga en de geschiedenis van Afrika niet in de vergetelheid raakt.

★★★☆☆

African Queens: Njinga is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze films kun je komende week gaan streamen bij Netflix, Amazon Prime en Disney+
Films / Nieuws

Deze films kun je komende week gaan streamen bij Netflix, Amazon Prime en Disney+

Deze komende week zijn de volgende films te streamen bij Netflix, Amazon Prime en Disney+. Welke staat op jouw watchlist?

Deze week zien we hele diverse films voorbij komen bij de diensten. Humor, drama, actie, Amerikaans of Japans. Er zit voor een ieder deze week wel wat bij.

Netflix


Vanaf woensdag 22 februari kun je de Netflix Original The Strays streamen bij de dienst.

Het zorgvuldig opgebouwde, bevoorrechte leven van een jonge vrouw begint te ontrafelen wanneer twee vreemden opduiken in haar schilderachtige stadje in een buitenwijk.



Donderdag 23 februari komt Netflix met Call me Chihiro. Deze Japanse dramafilm kan je vanaf die dag streamen.

Een ongegeneerde gepensioneerde prostituee gaat aan de slag in een bentokraam in een kleine kustplaats en biedt troost aan de eenzame zielen die haar pad kruisen.



Als laatste in deze week komt Netflix op vrijdag de 24ste nog met We Have a Ghost. Velen zitten al met smart te wachten op deze film vol actie en humor. Nog even wachten en dan kan je ook deze film streamen.

Kevins familie gaat viraal nadat ze Ernest de geest in hun nieuwe huis hebben gevonden. Wanneer Kevin Ernest echter helpt om in zijn verleden te graven, worden ze CIA-doelen.



Amazon Prime


Vrijdag 24 februari komt Amazon Prime met Die Hart: The Movie. Deze film zit vol met sterren o.a. Kevin Hart, Nathalie Emmanuel, Josh Hartnett, Stephan Jones en Jason Jones. De film stream je vanaf de 24ste bij de dienst.



Disney+


Ook Disney+ voegt deze week één film toe aan het aanbod en dat is Bruiser. Deze film kijk je vanaf vrijdag 24 februari.

Een 14-jarige jongen zoekt hulp bij een charismatische eenling nadat hij in elkaar is geslagen. Een aangrijpend verhaal van regisseur Miles Warren over vaders, families en de gevolgen van vechten.



Overzicht


Om alles ook goed overzichtelijk terug te kunnen zien, hier even een lijstje met alles bij elkaar.

Netflix
Woensdag 22 februari, The Strays
Donderdag 23 februari, Call me Chihiro
Vrijdag 24 februari, We Have a Ghost

Amazon Prime
Vrijdag 24 februari, Die Hart: The Movie

Disney +
Vrijdag 24 februari, Bruiser

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire beelden uit 'The Mandalorian' in nieuwste teaser
Series / Nieuws

Spectaculaire beelden uit 'The Mandalorian' in nieuwste teaser

Het is tijd voor de premiejager om naar huis te gaan, want veel is er niet meer over.

Binnenkort komt het langverwachte derde seizoen van The Mandalorian uit. Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat de hitserie van Disney+ voor het laatst te streamen was. In de aanloop naar het derde seizoen toont Disney alvast een leuke nieuwe teaser.

Het derde seizoen draait om de reis van Din Djarin, het hoofdpersonage dat gespeeld wordt door acteur Pedro Pascal, naar Mandalore. De terugreis naar zijn thuiswereld zal echter niet makkelijk zijn. Hij zal namelijk hoogstwaarschijnlijk de consequenties moeten ondergaan van een van de grootste zonden die hij als Mandalorian heeft begaan.

Terug naar huis


Als Mandalorian is het namelijk tegen de Mandaloriaanse code om je helm af te zetten. Of het louter een kastijding wordt is nog maar de vraag aangezien Mando de Darksaber hanteert en dit hem de rechtmatige leider van de thuisplaneet maakt. In de nieuwe 'Go Home' teaser wordt de grootste terugkeer van The Mandalorian aangekondigt.

De teaser wordt geopend met Mando die vertelt dat hij naar Mandalore gaat. Bo-Katan Kryze, gespeeld door actrice Katee Sackhoff, vertelt hem dat er niks meer om naar terug te keren is. Mando kan volgens Bo-Katan beter naar huis gaan.

Kijk hieronder naar de nieuwste teaser. Alle afleveringen van The Mandalorian kijk je op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Roep om 'The Mandalorian'-film wordt groter
Series / Nieuws

Roep om 'The Mandalorian'-film wordt groter

Actrice en worstelaar Mercedes Monè zou graag in een \'The Mandalorian\'-film spelen.

Nu The Mandalorian op Disney+ zo'n groot succes is, lijkt het geen gek idee om ook een film te maken van de serie. Als het aan Mercedes Monè ligt komt die film er zo snel mogelijk.

Onlangs maakte voormalig WWE-ster Sasha Banks de overstap naar New Japan Pro-Wrestling onder de naam Mercedes Monè. Naast haar succesvolle worstel-carrière maakte Monè ook haar Star Wars-debuut in het tweede seizoen van The Mandalorian als Koska Reeves.

The Mandalorian-film?


Tijdens een recent gesprek met TV Insider beantwoorde Monè een vraag over wat haar droomrol zou zijn:

"Naast freakin' Star Wars, zou ik ook graag in een film spelen. Ik zou heel graag Koska Reeves in een Mandalorian film willen doen. Dat zou ongelooflijk zijn. Ik zou graag in elk type serie spelen, zoals Fast & Furious, alles wat mijn broer maar leuk vindt. Hij houdt van actiefilms".

Ze voegde er het volgende aan toe over haar Star Wars-ervaring:

"Ik kan niet geloven dat ik in twee van de grootste universums ooit zit. Het worstel-universum en het Star Wars-universum hebben de gekste en beste fans aller tijden".

The Mandalorian is te zien op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Evangeline Lilly (Ant-Man) kraakt haar rol in de hitserie 'Lost'
Series / Nieuws

Evangeline Lilly (Ant-Man) kraakt haar rol in de hitserie 'Lost'

De geliefde Avenger was eerst helemaal niet goed in acteren.

Nu staat Evangeline Lilly bekend als Hope Van Dyne/ Wasp in de MCU. Voordat ze een echte Avenger was, speelde Lilly in een serie Lost. En voor haar mag deze serie ook wel echt verloren gaan.

Op 24 jarige leeftijd begon Lilly als Kate Austen in de populaire serie Lost. De serie gaat over een groep mensen die op een tropisch eiland belanden nadat ze zijn neergestort met een vliegtuig.

De actrice vertelde tijdens de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania over hoe slecht ze zichzelf vindt in de eerste seizoenen van Lost.

Heel veel gegroeid


Nu kan de actrice wel naar zichzelf kijken, maar eerst wilde ze liever "in een gat kruipen en sterven omdat [ze] wist dat [ze] slecht was." Volgens Lilly was seizoen 3 van Lost een keerpunt.

Toen kwam ze erachter dat ze niet in paniek moest raken, maar moest accepteren dat ze onderdeel was van Lost. Vanaf dat moment is ze echt gaan proberen om haar vak te leren. En dat is zeker gelukt, want nu is ze een ontzettend goede Avenger.

Bekijk hieronder een interview met Evangeline Lilly waarin ze vertelt waarom ze geen actrice wilde worden en stream Ant-Man and the Wasp: Quantumania op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Iron Man' de weg vrijmaakte voor 'The Mandalorian'
Films / Nieuws

Hoe 'Iron Man' de weg vrijmaakte voor 'The Mandalorian'

'Als je ooit een stem nodig hebt', aldus de regisseur en acteur.

Iron Man verzet ook bergen in de echte wereld. Zonder de film Iron Man en een toevallige ontmoeting had de Star Wars-serie The Mandalorian er misschien wel heel anders uitgezien.

Jon Favreau, als regisseur bekend van Iron Man, en Star Wars-regisseur Dave Filoni liepen elkaar in 2008 tegen het lijf. Zo meldt de website ComicbookMovie.

Stem inspreken


Beiden waren bezig met hun eigen Star Wars-projecten, maar Favreau herinnert zich tegen de regisseur gezegd te hebben: 'Als je ooit een stem nodig hebt om in te spreken', aldus de regisseur en acteur.

Pitchen


Jaren later zou Filoni de serie The Mandalorian pitchen bij Lucasfilm-producent Kathleen Kennedy. Hij dacht daarna aan dat ene gesprek van jaren geleden en belde Favreau op om Pre Vizsla, een Mandalorian-krijger, in te spreken.

Geen Twijfel


Hierover hoefde de regisseur niet lang na te denken: 'Toen ik Iron Man zag, voelde ik instinctief dat Jon een goede greep had op hoe Star Wars echt werkte', legt Filoni uit.

Trailer Iron Man 4


Iron Man 1,2 en 3 zijn te bekijken via Disney+. Een releasedatum voor de streaming diensten van Iron Man 4 is nog niet bekend, maar we kunnen wel alvast deze flitsende trailer laten zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios leert van zijn fouten met de series op Disney+
Series / Nieuws

Marvel Studios leert van zijn fouten met de series op Disney+

Kevin Feige geeft toe dat er inderdaad fouten zitten in de MCU series op Disney+.

De MCU groeit in een razendsnel tempo en het hele universum is ongelofelijk complex. Alle films en series hebben namelijk iets met elkaar te maken. Toch zitten er een paar foutjes in.

Nu dat Ant-Man and the Wasp: Quantumania uit is, telt de MCU maar liefst 31 films. Dit is een groot getal en het is logischerwijs steeds moeilijker om alle details in alle films en series overeen te laten komen.

De series kloppen de laatste tijd niet helemaal en fans hebben hier hun kritiek op gegeven. En hun kritiek is aangekomen bij de baas van Marvel Studios: Kevin Feige.

Een leerproces


Feige probeert de feedback te begrijpen, maar beweert dat de Marvel Studios in een leerproces zitten met alle nieuwe series op Disney+. Ook garandeert hij dat er aantekeningen gemaakt worden voor elke serie en dat elk project ook een zogenoemd 'post-mortem' heeft.

Bekijk hieronder zijn quote:
"Ik denk wel dat je bij elk project waaraan je werkt lessen moet nemen. We doen een post-mortem van elk project. Of we proberen tenminste, als we het niet te druk hebben met het volgende project, om bij elkaar te zitten en te bespreken wat er goed ging en wat er fout ging."

Bekijk hieronder de beste momenten van de MCU en stream de series en films op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indringende blik op de beste oorlogsfilm van Netflix 'All Quiet on the Western Front'
Films / Video/clip/featurette

Indringende blik op de beste oorlogsfilm van Netflix 'All Quiet on the Western Front'

Of je het nu wilt of niet, bij deze film zit je in de oorlogssituatie.

Een goede film valt of staat bij de correcte toepassing van geluidseffecten. De film All Quiet on the Western Front is hierin toonaangevend. Het won maar liefst zeven van de veertien BAFTA-nominaties. Waaronder de prijs voor het beste geluid en de beste filmmuziek.

De film gaat over de Eerste Wereldoorlog en schoolverlater Paul die zich samen met zijn beste vrienden als Duitse soldaat aanmeldt voor plaatsing in Frankrijk. Eenmaal daar slaat de harmonische stemming al snel om in overlevingsdrang.



Onderzoek geluid


De geluidstechnici onderzochten het oorlogsgeweld om het zo echt mogelijk te laten klinken. Er zijn geen geluidsopnames van die tijd, maar wel talloze brieven. En wat blijkt, sommige explosieven kregen op basis van de klank een eigen naam toegewezen door de soldaten.

Op het slagveld


Het exacte geluid van het geweld bleek niet te achterhalen. Dus kozen de geluidstechnici voor klanken die misschien onrealistisch zijn, maar je wel emotioneel meetrekken op het slagveld in de schoenen van de hoofdpersoon.

Voel de koude wind


Hiermee ben je als kijker bijna een deel van de film. Of je het nu wilt of niet, het lijkt bij deze film echt alsof je in de oorlogssituatie zit. Zo voel je onder meer de kou door het briesen van de wind.



Duitse naam


De film All Quiet on the Western Front is nu te zien op Netflix. De film is ook bekend onder de Duitse naam: im Westen Nichts Neues.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 prachtige series zie je komende week bij de NPO
Series / Nieuws

Deze 2 prachtige series zie je komende week bij de NPO

Freek Vonk graaft weer diep de natuur in met een nieuwe serie.

Er komen van de Nederlandse omroepen weer enkele mooie series en programma's uit de komende week. Hieronder een korte selectie van het beste, wat op televisie of op NPO Plus zal verschijnen.

Endeavour seizoen 8 | KRO-NCRV | Vanaf 23 februari bingen on NPO Plus



In de Britse politieserie lossen de rechercheurs Thursday, Morse en Strange een aantal mysterieuze misdrijven op in Oxford. De eerdere seizoenen zijn nu al te streamen op NPO Plus. Het achtste seizoen zal vanaf 4 maart wekelijks uitkomen op NPO2 en NPO Start.



The Green Planet | EO | Vanaf 25 februari op NPO Start en NPO1



In dit leerzame natuurprogramma neemt geliefd natuurliefhebber Freek Vonk je mee door regenwouden en woestijnen om het verhaal van de natuur te vertellen vanuit het oogpunt van het plantenrijk. Sinds The Mating Game is The Green Planet de tweede serie waarvoor Freek Vonk de voice-over inspreekt bij de EO.

Bekijk de trailer op de website van de EO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met maar liefst 12 nieuwe series waaronder de superheldenserie 'The Flash'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met maar liefst 12 nieuwe series waaronder de superheldenserie 'The Flash'

Ook deze week is er volop vermaak. Van sport, moord-mysterie tot hilariteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Outer Banks (seizoen 3)



Verschijnt op: 23 februari
Genre: Actie / Criminaliteit / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Een groep tieners uit de verkeerde kant van de stad stuitten op een schatkaart die een lang verborgen geheim onthult.





Formula 1: Drive to Survive (seizoen 5)



Verschijnt op: 24 februari
Genre: Documentaire / Sport
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze docuserie volgt het FIA Formule 1 wereldkampioenschap gedurende meerdere seizoenen.





The Flash (seizoen 9 - aflevering 3)



Verschijnt op: 24 februari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

20 februari: Trolley (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Drama - Door een plotselinge tragedie moet de vrouw van een raadslid uit haar privéleven stappen en gedwongen de familiegeheimen en haar eigen moeilijke jeugd confronteren.

20 februari: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

21 februari: Perfect Match (seizoen 1B) - Reality TV / Spelshow / Romantiek - Stellen doen op een bijzondere manier aan een datingshow. Ze kijken hoe ze als stel de strijd aan kunnen gaan tegen andere stellen.

22 februari: Murdaugh Murders: A Southern Scandal (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Schokkende tragedies schrikken een hechte gemeenschap op in South Carolina en onthult de verschrikkelijke geheimen van een van de machtigste families.

22 februari: Triptych (seizoen 1) - Drama / Mysterie / Thriller - Becca is een forensisch expert en terwijl ze een moord onderzoekt realiseert ze zich dat het lichaam van het slachtoffer exact op haar lijkt.

23 februari: That Girl Lay Lay (seizoen 2) - Komedie / Familie - Lay Lay is het perfect hype meisje en samen met haar beste vriendin zijn ze het beste dat iemand ooit zou willen van hun eigen validatie app.

23 februari: The Interest of Love (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Drama / Romantiek - Vier mannen en vrouwen werken samen bij een bank en raken verstrikt in een gecompliceerde romantische verhouding als ze ontdekken hoe ver ze willen gaan voor de liefde.

24 februari: Oddballs (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - James observeert het leven en wakkert zijn humoristisch geleuter aan over alledaagse ongemakkelijkheden en brengt ze tot de meest absurde hoogten.

24 februari: Who Were We Running From? (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Thriller - Terwijl ze een mysterieus verleden verbergt leeft een moeder met haar dochter als een naamloze voortvluchtige als zij hotels hun eigen huis maken en iedereen als een bedreiging zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Koninklijk bezoek op de set van 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Koninklijk bezoek op de set van 'The Rings of Power'

Tijdens het opnemen van het tweede seizoen kreeg het koninklijk stel een persoonlijke rondleiding.

Ook in het Britse koningshuis zijn er fans van de werken van schrijver J.R.R. Tolkien. Het blijkt dat kroonprins William een enorme fan van The Lord of the Rings is en kreeg een uitnodiging om een kijkje te nemen op de set van The Rings of Power.

Momenteel wordt er aan het tweede seizoen gewerkt in de studio speciaal ingericht voor The Rings of Power in Buttersteep Rise, Ascot. De prins van Wales werd vergezeld door zijn vrouw Catherine van Wales, de negenjarige prins George en de zevenjarige prinses Charlotte. De jongste telg prins Louis bleef thuis vanwege het late uur van de rondleiding.

Rondleiding en meet & greet met de cast


Het was acteur Martin Freeman, die de rol van Bilbo Baggins in de Hobbit films speelde, die al eens eerder vertelde dat William groot fan was Tolkien's werk. Het koninklijk gezelschap verbleef in het nabijgelegen Windsor en greep de kans aan om de set te bezoeken. Na de rondleiding op de set werden de koninklijke leden ook voorgesteld aan de cast.

Het tweede seizoen zal behoorlijk uitgebreid worden met nieuwe castleden. Het is nog maar de vraag of ze dezelfde richting aanhouden. Menig critici waren best positief over de serie. Zo krijgt het op IMDB een score van 6,9 uit 10 en op Rotten Tomatoes zelfs een score van 83% uit de 100. De publiekscijfers geven echter met 38% aan dat ze er niet veel aan vinden.

Kijk desalniettemin het eerste seizoen nog eens van The Lord of the Rings: The Rings of Power op Prime Video.






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'You'-acteur was bijna Jesse Pinkman in 'Breaking Bad'
Series / Nieuws

'You'-acteur was bijna Jesse Pinkman in 'Breaking Bad'

Penn Badgley onthult welke grote rol in 'Breaking Bad' hij destijds is misgelopen.

You is onlangs aan het vierde seizoen begonnen. Ter ere daarvan werd Penn Badgley uitgenodigd voor BuzzFeed's bekende Puppy Interview. De hoofdrolspeler beantwoordde kijkersvragen, en dit leverde een verrassend nieuwtje op.

Tijdens het interview is de gast omringd door puppy's. Het is luchthartig van toon, met in het verleden gasten als Keanu Reeves (John Wick) en Tessa Thompson (Thor: Ragnarok). Badgley deelde dat hij in het verleden tot de laatste twee kandidaten behoorde voor de rol van Jesse in Breaking Bad.

Beste tv-scenario


Badgley werd gevraagd of hij auditie had gedaan voor bekende rollen. Hierop antwoordde hij: "Een hele bups. Ik kwam erg dichtbij voor 'Breaking Bad'. Het ging alleen nog tussen mij en Aaron Paul". Paul kreeg uiteindelijk de rol.

"We deden allebei een screentest. Toendertijd was het het beste scenario dat ik was tegengekomen. Die rol is net aan mijn neus voorbijgegaan," besluit de acteur.

Ander type


Het idee dat Badgley de rol van Jesse zou spelen is intrigerend. Dit blijkt ook uit de commentaren. Het overheersende sentiment is echter dat Paul de beste keuze was voor Jesse. Donatedpizza: "Interessant idee. Maar ik ben uiteindelijk blij dat we Aaron Paul als Jesse kregen en Penn Badgley als Joe Goldberg".

De twee acteurs hebben nu eenmaal een verschillende uitstraling. Paul brengt Jesse's onbevangenheid goed over. Ook is Jesse ietwat impulsief en denkt niet altijd even goed na. Badgley is juist sterk als de beheerste en altijd calculerende Joe. Hij zet een charmeur neer die een reden heeft voor alles wat hij doet en zegt.

Het interview met Badgley kun je hieronder bekijken, en You is te zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'The Batman'- spinoff 'The Penguin' heeft rol voor Robert Pattinson
Series / Nieuws

Gerucht: 'The Batman'- spinoff 'The Penguin' heeft rol voor Robert Pattinson

Hollywood-insider hoort in de wandelgangen dat Pattinson in de 'Batman'-spinoff gaat verschijnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Regisseur Matt Reeves is bezig met het ontwikkelen van films en series binnen het DCU-universum. The Batman krijgt een vervolg en staat gepland voor 2025. Daarnaast is daar de spin-off The Penguin.

Het personage Oswald Cobblepot (Colin Farrell) is in The Batman te zien. Hollywood-verslaggever Jeff Sneider deelde in de podcast The Hot Mic een nieuw gerucht. Robert Pattinson zou zijn opwachting maken in The Penguin.

Direct vervolg op film


Sneider gaf aan: "Ik hoorde dat Pattinson in 'The Penguin' gaat verschijnen". Volgens Farrell begint de serie een week na de gebeurtenissen in The Batman. Beiden zullen dus hun handen vol hebben na de acties van The Riddler (Paul Dano).

Continuïteit film en serie


Reeves ontwikkelt de serie voor HBO Max. Dit betekent dat het DCU-universum verschillende verhaallijnen zal laten zien. Enerzijds zijn daar de meer afgeronde verhalen in films. Anderzijds bieden series meer mogelijkheden tot diepgang.

In dit concrete geval is het dus de vraag welke verhaallijn Wayne en Cobblepot weer bijeenbrengt. Wanneer je puur naar de film kijkt is er niet direct een aannemelijke reden te vinden. De twee personages kunnen zich geplaatst zien voor een gemeenschappelijke vijand, maar dat berust op pure speculatie.

HBO Max onthult vooralsnog niets over de plot, hopelijk wordt te zijner tijd duidelijk waarom en onder welke omstandigheden Batman en The Penguin elkaar weer tegenkomen.

Oswald kun je voor nu zien in The Batman op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.