search
Hoe 'Iron Man' de weg vrijmaakte voor 'The Mandalorian'
Films / Nieuws

Hoe 'Iron Man' de weg vrijmaakte voor 'The Mandalorian'

'Als je ooit een stem nodig hebt', aldus de regisseur en acteur.

Iron Man verzet ook bergen in de echte wereld. Zonder de film Iron Man en een toevallige ontmoeting had de Star Wars-serie The Mandalorian er misschien wel heel anders uitgezien.

Jon Favreau, als regisseur bekend van Iron Man, en Star Wars-regisseur Dave Filoni liepen elkaar in 2008 tegen het lijf. Zo meldt de website ComicbookMovie.

Stem inspreken


Beiden waren bezig met hun eigen Star Wars-projecten, maar Favreau herinnert zich tegen de regisseur gezegd te hebben: 'Als je ooit een stem nodig hebt om in te spreken', aldus de regisseur en acteur.

Pitchen


Jaren later zou Filoni de serie The Mandalorian pitchen bij Lucasfilm-producent Kathleen Kennedy. Hij dacht daarna aan dat ene gesprek van jaren geleden en belde Favreau op om Pre Vizsla, een Mandalorian-krijger, in te spreken.

Geen Twijfel


Hierover hoefde de regisseur niet lang na te denken: 'Toen ik Iron Man zag, voelde ik instinctief dat Jon een goede greep had op hoe Star Wars echt werkte', legt Filoni uit.

Trailer Iron Man 4


Iron Man 1,2 en 3 zijn te bekijken via Disney+. Een releasedatum voor de streaming diensten van Iron Man 4 is nog niet bekend, maar we kunnen wel alvast deze flitsende trailer laten zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen