search
'Law & Order'-acteur Richard Belzer is overleden
Series / Nieuws

'Law & Order'-acteur Richard Belzer is overleden

Belzer speelde 20 jaar de lang de iconische tv-rol van John Munch.

Richard Belzer, de geliefde komiek die op latere leeftijd bij een groot publiek beroemd werd als de iconische cynische rechercheur John Munch in Homicide: Life on the Street en Law & Order: Special Victims Unit, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Belder overleed afgelopen zondag in zijn huis in Zuid-Frankrijk. Bill Scheft, scenarist en goede vriend van de acteur, vertelde The Hollywood Reporter het volgende:

"Richard had veel gezondheidsproblemen. Zijn laatste woorden waren 'Fuck you, motherfucker'."

Belzer maakte in 1974 zijn filmdebuut met The Groove Tube en ging daarna als komiek aan de slag bij Saturday Night Live en muzikant Warren Zevon. Als filmacteur had hij kleine rollen in bekende titels als Fame, Night Shift, Scarface en A Very Brady Sequel.

Opmerkelijke rol
Op tv speelde hij in de jaren '90 regelmatig mee in series als The Flash en Lois and Clark, voordat hij de rol scoorde van Munch in Homicide: Life on the Street. Belzer speelde het personage 20 jaar lang: tussen 1993 en 1999 in Homicide en vervolgens in 14 seizoenen SVU.

Het meest unieke aan Belzer is echter dat hij Munch in totaal in 10 series heeft gespeeld. Zo daagde het personage op in series als The X-Files, The Wire, 30 Rock, Arrested Development en Unbreakable Kimmy Schmidt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen