search

Ons nieuws van dinsdag 21 februari 2023

Nieuwe en bizarre scifi-serie gigantische hit op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe en bizarre scifi-serie gigantische hit op Netflix

'A Girl and an Astronaut' scoort geweldig goed in zijn eerste week op Netflix.

De nieuwe sciencefictionserie A Girl and an Astronaut is in zijn eerste verschijningsweek een knaller van een hit op Netflix.

De Poolse serie heet eigenlijk Dziewcyna i Kosmonauta, maar waar Netflix bij Europese series meestal niet voor de Engelse naam kiest, doet men dat hier om begrijpelijke redenen wel. Voor westerlingen bekt de Engelse titel namelijk toch net even wat lekkerder dan de Poolse.

Plot


In deze 6 afleveringen durende serie keert een astronaut na dertig jaar terug uit de ruimte. Waar het op aarde dertig jaar later is, blijkt de astronaut even oud te zijn teruggekomen als dat hij wegging.

F16


In de serie strijden de twee Poolse vrienden Nikodem and Bogdan met elkaar om de mooie Martha. Ook in het werk als F16-piloot bestrijden zij elkaar, in dit geval om deel te mogen nemen aan een ruimtemissie. Het lukt Niko om deze plek te bemachtigen en hij is het die na dertig jaar weer op aarde terugkeert zonder dat hij ouder geworden is.

De hele wereld staat in vuur en vlam om deze mysterieuze gang van zaken op te helderen. Niko, die hier tegen wil en dank in verzeild is geraakt, kan echter alleen nog maar aan Martha denken.

Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mindhunter' seizoen 3 is "dood" volgens David Fincher
Series / Nieuws

'Mindhunter' seizoen 3 is "dood" volgens David Fincher

Netflix ziet er absoluut geen brood in om een derde reeks van de misdaadserie te maken.

Het wordt al een tijdje aangenomen dat er geen derde seizoen komt van David Finchers bejubelde misdaadserie Mindhunter, maar nu heeft de regisseur hier voor eens en altijd duidelijkheid over gegeven.

De serie van Netflix gaat over een groep FBI-agenten die de profileringsmethodes van de instantie ontwikkelen door seriemoordenaars te ondervragen.

Fincher deed dienst als showrunner van de eerste twee seizoenen, en regisseerde uiteindelijk 7 van de 19 afleveringen.

Sinds de release van het tweede seizoen in augustus 2019 is er een 'stop' gezet op de serie, maar er is nooit een echte aankondiging gedaan over het schrappen ervan.

Over en uit
Nu lijkt Fincher voor eens en altijd bevestigd te hebben dat het over en uit is voor Mindhunter. Tijdens een gesprek met de Franse publicatie Le Journal du Dimanche werd Fincher gevraagd naar de toekomst van de serie:

"Ik ben zeer trots op de eerste twee seizoenen, maar het is een peperdure serie om te maken. Netflix vindt dat de serie niet een groot genoeg publiek aantrekt om een derde seizoen te kunnen verantwoorden. Maar ik neem het ze niet kwalijk, want ze namen de nodige risico's om de vorige seizoenen te maken."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze 'Game of Thrones'-prequel van $30 miljoen werd afgekeurd door HBO
Series / Nieuws

Mysterieuze 'Game of Thrones'-prequel van $30 miljoen werd afgekeurd door HBO

Voor 'House of the Dragon' filmde HBO de pilot van de mysterieuze prequel 'Bloodmoon'.

Na het einde van Game of Thrones waren er diverse ideeën voor spin-offs. Zo filmde men destijds een pilot voor een prequelserie. Hierin speelden onder andere Naomi Watts (The Ring) en Denise Gough (Andor).

Jane Goldman (Stardust) was aangesteld als schrijver en showrunner. George R. R. Martin gaf in een New York Times-interview aan weinig inspraak te hebben, de pilot was dus overwegend Goldman's verhaal. Deze eerste aflevering eindigde op de plank, en kostte HBO $30 miljoen.

Bloodmoon


De werktitel was Bloodmoon, ook al had Martin een voorkeur voor The Long Night. Het verhaal speelt zich zo'n 8.000 jaar voor Game of Thrones af. Dit is gedurende de periode dat het Tijdperk der Helden afglijdt naar de Lange Nacht. Dit was de jarenlange duisternis die over Essos en Westeros viel. De Starks zijn één van de weinige families die dan al bestaan.

Stark-bruiloft


De bekende Youtuber David Lightbringer had destijds contact met een figurant op de set. Deze wist Lightbringer te vertellen dat er een grote bruiloftsscène plaatsvond in deze aflevering. Het echtpaar zou uit een Stark-prinses en een lid van de Casterly-familie bestaan.

De setfoto's van een boot met het Stark-embleem lijken dit te bevestigen. De locatie zou wellicht als Casterly Rock gefungeerd kunnen hebben.

Andalosi taal


Ook taalwetenschapper William J. Peterson, die ondermeer de Dothraki-taal heeft ontwikkeld, was betrokken bij de pilot. Hij was niet bekend met het verhaal, maar bevestigt de bruiloftsscène. Hij moest een aantal liederen vertalen in de Andalosi taal. In Martin's mythologie komen de Andalen pas veel later in beeld, dus wellicht had men de tijdslijn in de serie verkort.

Te weinig bronmateriaal


Het filmen gebeurde in 2018. In 2019 werd de serie echter van hogerhand afgekeurd, en House of the Dragon kreeg het groene licht. Volgens HBO-topman Casey Bloys was er te weinig bronmateriaal beschikbaar om een volwaardige serie te ontwikkelen.

In A Song of Ice and Fire is inderdaad weinig bekend over de periode in kwestie. In Game of Thrones hoort Bran een aantal overleveringen van de bediende en oppas Oude Nan.

De prequelserie was een dure grap, maar bleek net zo vaag als de verre geschiedenis van Westeros zelf.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer je 'Sweet Magnolias' seizoen 3 op Netflix kunt verwachten
Series / Featured

Wanneer je 'Sweet Magnolias' seizoen 3 op Netflix kunt verwachten

Het nieuwe seizoen van 'Sweet Magnolias' kun je hoogstwaarschijnlijk streamen in de lente van 2023.

Seizoen 3 van Sweet Magnolias komt in de lente van 2023 uit op Netflix. Dit is alles wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sherryl Woods. Het verhaal gaat over de lange vriendschap tussen Maddie (JoAnna Garcia Swisher), Helen (Heather Headley) en Dana Sue (Brooke Elliott). Samen steunen ze elkaar in alle hectiek van het leven en ze proberen hun relaties, familie en carrièreplannen te combineren in het kleine stadje Serenity.

Wat weten we al


Het tweede seizoen van Sweet Magnolias eindigde met een hoop cliffhangers. Zo hebben we kunnen zien dat de drie vrienden aan het rouwen waren om de dood van Miss Frances (Cindy Karr).

Na de begrafenis vindt er een verloving plaats in het restaurant, maar er is ook een grote ruzie waardoor Cal (Justin Bruening) in handboeien wordt meegenomen.

Serenity


Ook weten we dat iemand terugkwam in Serenity, nadat het trio op camerabeelden heeft gezien dat de banden van Sullivan's bezorgbusje lek werden gestoken. De maker heeft hier het volgende over gezegd:

''Ik kan alleen zeggen dat de dader een verleden heeft met onze dames en een paar andere mensen in de stad. Ze is een tijdje weggeweest, maar ze komt terug met een plan. Ze is teruggekomen om een paar dingen recht te zetten.''

Hoe gaat het verder


Helen heeft in het tweede seizoen meerdere traumatische gebeurtenissen meegemaakt en heeft het daardoor erg zwaar gehad. Op het eind van seizoen 2 zien we echter dat ze is verloofd met Ryan.

Het derde seizoen zal waarschijnlijk dieper ingaan op deze keuze van haar. Daarnaast heeft Swisher het volgende gezegd over seizoen 3:

''Ik denk dat het een heel interessant seizoen wordt. Het zal alle elementen hebben die Sweet Magnolias zo leuk maakt, maar we zullen ook dieper ingaan op verschillende onderwerpen.''



Bekijk de eerste twee seizoenen van Sweet Magnolias op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Law & Order'-acteur Richard Belzer is overleden
Series / Nieuws

'Law & Order'-acteur Richard Belzer is overleden

Belzer speelde 20 jaar de lang de iconische tv-rol van John Munch.

Richard Belzer, de geliefde komiek die op latere leeftijd bij een groot publiek beroemd werd als de iconische cynische rechercheur John Munch in Homicide: Life on the Street en Law & Order: Special Victims Unit, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Belder overleed afgelopen zondag in zijn huis in Zuid-Frankrijk. Bill Scheft, scenarist en goede vriend van de acteur, vertelde The Hollywood Reporter het volgende:

"Richard had veel gezondheidsproblemen. Zijn laatste woorden waren 'Fuck you, motherfucker'."

Belzer maakte in 1974 zijn filmdebuut met The Groove Tube en ging daarna als komiek aan de slag bij Saturday Night Live en muzikant Warren Zevon. Als filmacteur had hij kleine rollen in bekende titels als Fame, Night Shift, Scarface en A Very Brady Sequel.

Opmerkelijke rol
Op tv speelde hij in de jaren '90 regelmatig mee in series als The Flash en Lois and Clark, voordat hij de rol scoorde van Munch in Homicide: Life on the Street. Belzer speelde het personage 20 jaar lang: tussen 1993 en 1999 in Homicide en vervolgens in 14 seizoenen SVU.

Het meest unieke aan Belzer is echter dat hij Munch in totaal in 10 series heeft gespeeld. Zo daagde het personage op in series als The X-Files, The Wire, 30 Rock, Arrested Development en Unbreakable Kimmy Schmidt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grimmige misdaadserie knalt de Netflix Top 10 in
Series / Nieuws

Grimmige misdaadserie knalt de Netflix Top 10 in

Franse serie 'Braquers' komt met tweede seizoen gelijk de top 10 van Netflix in.

Het tweede seizoen van de snelle Franse maffia-serie Braquers knalt gelijk de Netflix top 10 van meest bekeken series binnen.

Braquers


Braquers is een grimmige misdaadserie die kenmerken heeft van andere hitseries zoals Mocro Maffia, Snabba Cash en Gommora. Als je deze series vet vond, dan zal Braquers je ook zeker goed bevallen! De serie is overigens ook bekend onder de Engelse naam Ganglands.

Plot


Mehdi is een grote crimineel die allemaal overvallen pleegt en de rest van zijn familie meetrekt in zijn problemen. Zijn nichtje Shaïnez raakt geïnspireerd door haar oom en verandert steeds meer in een crimineel. Shaïnez pleegt eerst kleine vergrijpen, maar gaat daarin steeds verder. Tot ze per ongeluk kilo's coke gejat blijkt te hebben van een drugshandelaar.

Deze drugshandelaar gaat naar haar op zoek en zij kan niet anders dan haar oom Mehdi vragen haar te beschermen. Die bescherming heeft natuurlijk zijn prijs.

Geen diepgang, wel actie


Verwacht van deze serie niet al te veel diepgang, maar als je gewoon even wat snelle criminele actie wil zien, is dit een echte aanrader.

Kijk de serie op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden van Ellies verleden in 'The Last of Us' aflevering 7: "Left Behind"
Series / Nieuws

Eerste beelden van Ellies verleden in 'The Last of Us' aflevering 7: "Left Behind"

Eindelijk meer duidelijkheid over Ellies mysterieuze verleden als FEDRA-militaire cadet .

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aflevering 6 van The Last of Us is nog maar een paar dagen uit en fans worden nu al meteen getrakteerd op een teaser trailer voor aflevering 7. De trailer belooft een hele speciale aflevering zoals we nog nooit hebben gezien.

Na 6 afleveringen weten we al best veel over Joels (Pedro Pascal) en zelfs over Tommy's (Gabriel Luna) leven. In de allereerste aflevering zien we Joel met zijn dochter wanneer de infectie uitbreekt.

Door de serie heen komen we meer te weten over wat voor werk hij gedaan heeft en hoe zijn leven eruit zag. Over Ellie (Bella Ramsey) weten we in vergelijking nog best weinig, maar daar gaat met de volgende aflevering verandering in komen.

Een kijkje in het verleden


In de teaser trailer van aflevering 7, "Left Behind" reizen we een tijdje terug in het verleden. Namelijk naar de tijd waarin Ellie nog bij FEDRA is. Het wordt duidelijk dat ze goed bevriend is met Riley (Storm Reid), die bij de Fireflies zit.

De twee zijn te zien in een verlaten winkelcentrum waar Tess (Anna Torv) in aflevering 2 naar gevraagd heeft. Op het einde van de teaser is te zien hoe een gevaarlijke Bloater wakker wordt in het winkelcentrum.

Bekijk hieronder de teaser trailer van aflevering 7 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste hints naar seizoen 2 van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Eerste hints naar seizoen 2 van 'The Last of Us'

In aflevering zes van 'The Last of Us' worden wat mensen en plekken getoond, die later in het verhaal een belangrijke rol zullen gaan vervullen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Enige tijd geleden werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen van hitserie The Last of Us aankomt. Showrunner Craig Mazin heeft nog weinig los gelaten over hoe het tweede seizoen eruit gaat zien. De inmiddels beschikbare zesde aflevering lijkt wel een aantal hints te geven waar het in het tweede seizoen naar toe gaat.

Kin


In de aflevering "Kin" zien we Joel en Ellie arriveren in het communistische stadje Jackson in Wyoming. Joel vind hier eindelijk zijn broer Tommy weer terug. Ook zien we een aantal andere personages op deze belangrijke locatie in de serie.

Dina


In de aflevering zien we bijvoorbeeld dat een jong meisje interesse lijkt te tonen in Ellie's aanwezigheid, maar zij maakt zich, na een boze opmerking van Ellie, snel uit de voeten. Hoewel de naam van dit personage nog niet bekend is, zou het kunnen dat het hier om Dina gaat, een meisje dat samen met Ellie op zal trekken in de toekomst van de serie,

Afwijkend


De serie wijkt echter op de nodige momenten af van de videogame, dus het blijft allemaal koffiedik kijken wat er nu precies gaat gebeuren. Zo werd de stad Jackson in het spel bijvoorbeeld amper getoond, terwijl er hier in de serie juist de nodige aandacht voor is.

Kijk de serie op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max geeft nieuwste 'The Last of Us'-aflevering prima speelduur
Series / Nieuws

HBO Max geeft nieuwste 'The Last of Us'-aflevering prima speelduur

De nieuwste aflevering van The Last of Us is lang genoeg om kijkers weer helemaal onder te dompelen in de apocalyptische wereld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe apocalyptische hitserie The last of Us staat bekend om haar lange afleveringen. De speelduur wisselt wel af tussen de verschillende afleveringen en het is dus altijd een verrassing hoe lang we meegezogen worden in deze spannende wereld.

In aflevering 5 konden Joel en Ellie nog maar net uit Kansas City vluchten. Dit hadden ze te danken aan de meest gezochte man: Henry. Ze wilden samen met zijn broertje Sam naar Wyoming, maar toen bleek dat Sam geïnfecteerd was.

Joel en Ellie vervolgden zonder hun nieuwe vrienden hun gevaarlijke en lange reis naar Wyoming. In aflevering 6, genaamd "Kin" ontmoet Ellie voor het eerst Joels jongere broer, Tommy.

De speelduur


Aflevering 6 van The Last of Us was vanaf 19 februari te zien op HBO Max. Met een speelduur van 62 minuten (volgens het officiële HBO-schema) duurt de aflevering iets langer dan de voorgaande afleveringen.

De meeste duurden namelijk tussen de 50 en 60 minuten. Toch is de aflevering nog steeds korter dan de mega lange afleveringen van meer dan 80 minuten.

Bekijk hieronder de teaser trailer van aflevering 6 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt de volgende grote Netflix-film: 'The Electric State'
Films / Video/clip/featurette

Dit wordt de volgende grote Netflix-film: 'The Electric State'

De met smart verwachte Netflix sci-fi film van de Russo Brothers komt op 2024 naar Netflix.

De Russo Brothers, ook wel bekend van Avengers: Endgame, regisseren de film en zijn het duo achter het productiebedrijf AGBO. Samen hebben ze een hoop projecten op hun naam staan. Hun meest recente succes is The Grey Man.

The Electric State


De film is een bewerking van het boek van Simon Stålenhag. Er is nog geen officiële synopsis maar hier volgt een korte samenvatting van het boek. De film zal grotendeels hetzelfde verhaal gaan volgen.

In 1997 reizen een weggelopen tiener en haar gele speelgoedrobot naar het westen door een vreemde VS. De ruïnes van gigantische gevechtsdrones bezaaien het platteland samen met het weggegooide afval van een hightech consumptiemaatschappij. Terwijl hun auto de rand van het continent nadert, lijkt de wereld buiten het raam steeds sneller te ontrafelen.

Productie


De film lijkt een uitgebreid filmschema te hebben gekregen. In oktober 2022 werd er uiteindelijk gestart met de opnames. Door verschillende omstandigheden was het niet duidelijk wanneer het filmen afgerond zou zijn. Laatste volgde er echter een tweet op het account van AGBO waarop zij aangaven dat het filmen afgerond zou zijn.

Bekijk op instagram


Cast


Naast Milly Bobby Brown welke we kennen van Stranger Things en Enola Holmes zien we een hoop grote sterren in deze film verschijnen. We zien o.a. Chris Pratt (Guardians of the Galaxy en Jurassic World), Ke Huy Quan (Everything Everywhere All at Once), Stanley Tucci (The King's Man) en Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier).

Voor het filmen


Ook voor het filmen van The Electric state speelde er een hoop. Kort op een rij even een aantal highlights.

- December 2017 kwam het boek uit.
- Gelijk in dezelfde maand wonnen de Russo Brothers de rechten voor de film.
- Het project werd in december 2020 verkocht aan Universal met Millie Bobby Brown in de hoofdrol.
- In juni 2022 werd bekend dat Netflix het project over ging nemen.
- Het filmen eindigde februari 2023.

Helaas nog geen officiële trailer, maar wel een mooie video welke zeker de moeite waard is om even te bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klaar met 'Physical: 100'? Check erna deze 4 competitieve realityseries op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Klaar met 'Physical: 100'? Check erna deze 4 competitieve realityseries op Netflix

Als je niet genoeg kan krijgen van strijden tegen de klok en elkaar wil je deze series zien.

In Physical: 100 zoeken de deelnemers de grenzen van het menselijk kunnen op om de andere 99 deelnemers te verslaan. In de grabbelton heeft Netflix nog veel meer van dit soort leuke shows. Check hieronder een selectie van de 4 leukste competitieve realityseries op het platform.

Ultimate Beastmaster | Netflix | 3 seizoenen



Topatleten uit de VS en omstreken strijden om roem, nationale trots én geldprijzen in een reeks aan bijzonder uitdagende oefeningen.



Run for the Money | Netflix | 4 afleveringen



In deze spannende Japanse spelshow zetten de beroemde deelnemers het op een rennen om de Jagers te slim af te zijn en de geldprijs te bemachtigen, die maar steeds hoger en hoger wordt.



Single's Inferno | Netflix | 2 seizoenen



Twaalf Zuid-Koreaanse singles zoeken op een verlaten eiland naar de liefde. Ze overkomen uitdagingen en vinden elkaar om op een felbegeerde date te kunnen naar het paradijs.



The Floor Is Lava | Netflix | 3 seizoenen



Niet de lava aanraken is het credo van deze realityserie. Meerdere teams moeten zich door verschillende kamers weten te worstelen met 'lava' op de grond. Alles komt eraan te pas om de vloer niet aan te raken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heeft Tiësto een volgende monsterhit met de remix van aanstekelijke 'The White Lotus'-tune?
Series / Video/clip/featurette

Heeft Tiësto een volgende monsterhit met de remix van aanstekelijke 'The White Lotus'-tune?

DJ Tiësto gaat een ongewone samenwerking aan met de makers van de serie.

De wereldwijd gerenommeerde DJ Tiësto gaat aan de haal met The White Lotus. Dat de DJ een officiële remix uitbrengt van de titelsong van het tweede seizoen werd naar buiten gebracht door HBO zelf. Luister naar het nummer hieronder.

De Grammy-winnende muzikant is een samenwerking aangegaan met het team van de Emmy-winnende serie. Tiësto staat al jarenlang aan de top van de DJ-wereld en heeft hij een behoorlijke naam opgebouwd in de elektronische muziekwereld.

Maar naast DJ is Tiësto naar eigen verluidt ook groot fan van de HBO-serie. Vandaar dat hij het helemaal niet erg vond om een officiële remix uit te brengen van titelsong 'Renaissance'. In eerdere jaren deed hij iets soortgelijks met de filmreeks Pirates of the Caribbean door de soundtrack 'He's A Pirate' te remixen.

Tiësto groot fan van The White Lotus


In het officiële persbericht van HBO deelde Tiësto zijn enthousiasme over The White Lotus en het nieuwe nummer: "Als grote fan van 'The White Lotus' vind ik het geweldig om de officiële remix uit te brengen."

Hij vervolgde: "Ik was meteen verslaafd aan de titelsong, dus ik moest er mijn draai aan geven voor mijn livesets... elke keer als ik het speel, gaat het publiek uit z'n dak. Ik ben blij dat HBO wilde samenwerken en er een officiële nummer van wilde maken."

Beluister hieronder gauw de nieuwe remix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe films starten op Prime Video en Apple TV+
Films / Featured

3 gloednieuwe films starten op Prime Video en Apple TV+

Een gestoorde autorit, een 'Memento'-erfgenaam en de terugkeer naar je 'roots'.

Buiten Netflix om is er ook een flinke instroom aan films en series op de andere streamingdiensten te vinden. Afgelopen week kwamen er op Prime Video en Apple TV+ mooie films uit, waar de recensenten van FilmTotaal hun beoordelingen over schreven. Hieronder een selectie van 3 van de interessantste films.

H4Z4RD | Prime Video



De Vlaamse komedie is een doldwaze, energieke rit, die volledig vanuit dezelfde auto is gefilmd. De stijl is gedurfd en oprecht grappig volgens recensent Jip Strijbos, maar gaat helaas ten koste van de personageontwikkeling en het algehele plot.

Haar eindoordeel: 3 sterren. Ze lichtte toe: "'H4Z4RD' voelt af en toe als de raarste koortsdroom. Doordat álles kan wordt de film leuk onvoorspelbaar. Hoogstaande vraagstukken, thema's of onderwerpen komen niet aan bod, maar (simpel) vermaak brengt Jonas Govaert zeker."

Lees de rest van de recensie.

Sharper | Apple TV+



In deze ingenieuze film zorgt een wirwar van leugens, afkomstig van professionele meesterleugenaars, voor een intrigerend plot. Femke van Kooten vergeleek de film met de klassieker Memento en beloonde de film dan ook met 4.5 sterren.

Ze vertelde: "'Sharper' volgt een aantal mensen dat grote sommen geld steelt, door zich voor te doen als iemand anders om zo in de levens van hun slachtoffers te kunnen kruipen. De meesterleugenaars liegen echter ook tegen elkaar, waardoor iedereen elkaar bedriegt. Dit gegeven wordt op een creatieve manier uitgerold en blijft daardoor de volle twee uur interessant."

Lees de rest van de recensie.

Somebody I Used to Know | Prime Video



Terugkeren naar je 'roots' bezorgt deze romkom met Alison Brie en Jay Ellis in eerste instantie een rauw randje, maar die slijt er volgens Ruby Dijk helaas snel vanaf. Ze gaf de romantische film 2.5 sterren.

Ze deelde: "De relatief bekende cast is het sterkste punt van 'Somebody I Used' to Know, en zelfs dat kan de film niet uit de middelmaat trekken. Een écht goede romantische komedie is sowieso al lang niet meer verschenen, en hoewel er potentie was, kan ook 'Somebody I Used to Know' deze rol niet vervullen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Competitie 'The Last of Us' en 'House of the Dragon' verscherpt
Series / Nieuws

Competitie 'The Last of Us' en 'House of the Dragon' verscherpt

De Emmy Awards zijn in zicht, en nominaties voor deze twee hitseries zijn waarschijnlijk.

Twee prestigieuze prijzen in de Amerikaanse entertainmentindustrie zijn de Golden Globes en de Emmy's. Beiden zijn zowel voor series als films.

Het Emmy-seizoen, zoals men dit in de VS noemt, komt er aan. Het woord 'emmy' is een verbastering van 'immy', wat door filmtechnici wordt gebruikt. Dit betreft een camera-onderdeel, en heeft indirect dus de naam opgeleverd voor deze prijs.

Bekendmaking nominaties


De kalender met het verloop van het Emmy-seizoen kun je hier bekijken. Net zoals vorig jaar worden ook dit jaar de nominaties op 12 juli aanstaande bekendgemaakt.

Het Amerikaanse tijdschrift Variety voorspelt de nominaties en werkt hun prognoses wekelijks bij. Op 17 februari noemde men voor de categorie Beste Drama onder andere House of the Dragon, The Last of Us en Succession als kandidaten. Ook The White Lotus staat op de voorspellingslijst.

Eerdere winnaars


Succession ging vorig jaar met het beeldje aan de haal. The Crown won het jaar daarvoor voor seizoen 4. The White Lotus is een geval apart.

Vorig jaar was dit de winnaar voor Beste Miniserie. Doordat er een seizoen bijgekomen is, kan de productie niet langer als miniserie beschouwd worden. The White Lotus is daardoor in de categorie Beste Drama geplaatst op de voorspellingslijst.

Indicatie of niet?


Regelmatig kijkt men naar overige prestigieuze prijzen om de winkansen in te schatten. House of the Dragon won in januari de Golden Globe 2022 als Beste Drama. The Last of Us kwam niet in aanmerking aangezien de serie toen nog niet was gestart. Gezien het enorme succes van The Last of Us wordt het dus spannend. Dit geldt zo mogelijk nog meer wanneer je bedenkt dat eerdere winnaars opnieuw meedingen.

Eerdere overwinningen bieden natuurlijk geen garantie. Zoals verslaggever Jeff Sneider opmerkt: "Het is geen rekensom". Wanneer een serie eerder een Golden Globe heeft gewonnen dan betekent dit niet automatisch een Emmy.

Met nog een aantal maanden te gaan, is nog even speculeren geblazen tot we te zien krijgen wie straks het podium op klimt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote dystopische serie 'Arcadia' krijgt wondercast én trailer
Series / Trailer

Grote dystopische serie 'Arcadia' krijgt wondercast én trailer

Dit wordt na 'Undercover' de tweede Nederlands-Vlaamse serie op deze schaal.

De KRO-NCRV komt op de proppen met een dystopische serie, die grenzen over gaat. De dramaserie over burgerscores in een nabije toekomst is namelijk sinds Undercover de tweede Nederlands-Vlaamse samenwerking voor een serie. Bekijk hieronder gauw de trailer.

De serie komt voort uit een samenwerking tussen het Belgische productiehuis jonnydepony en VRT, KRO-NCRV en Big Blue. Ook schoven de twee Duitse omroepen WDR en SWR aan. De opnames vonden plaats in de verschillende meewerkende landen, en zijn er zelfs enkele delen opgenomen in Frankrijk.

Ook de cast is indrukwekkend voor deze internationale productie. In de serie spelen onder andere Maarten Heijmans, Monic Hendrickx, Melody Klaver, Gene Bervoets, Aus Greidanus, Wim Opbrouck en Natali Broods.

Waar gaat de serie Arcadia over?


De synopsis van de dystopische serie over burgerscores luidt: "In Arcadia heeft iedereen een score. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. Als blijkt dat vader Pieter fraudeert met de scores van zijn dochters, heeft dat ernstige gevolgen…"

Vanaf 19 maart zal de serie te zien zijn op NPO3 en NPO Start. De serie zal ook te bingen zijn vanaf deze datum op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex Education' raakt opnieuw bekend gezicht kwijt
Series / Nieuws

'Sex Education' raakt opnieuw bekend gezicht kwijt

Mede-acteur Ncuti Gatwa liet het als de nieuwe Doctor Who ook al afweten voor een nieuw seizoen.

Emma Mackey, de actrice van Meave in de Netflix-hitserie Sex Education, zwaait af. Ze heeft officieel laten weten niet meer terug te keren voor een vijfde seizoen.

Ondertussen gaat het met de actrice voor de wind. Ze speelde onder andere na haar doorbraak in Sex Education in films als Eiffel en Death on the Nile. Ook zal ze binnenkort te zien zijn in de geanticipeerde film Barbie.

Na het bijwonen van de BAFTA Awards en het in ontvangst nemen van de Rising Star Award deelde de jonge ster dat ze de serie zou verlaten. Ze heeft geen behoefte meer om mee te spelen in een mogelijk vijfde seizoen.

Bekijk op instagram

In de woorden van Emma Mackey zelf


Mackey liet eerder al weten dat ze in seizoen 4 minder schermtijd zou hebben. Haar personage zal minder aanwezig zijn in dit seizoen en dus zelfs volledig verdwijnen in het eventuele vijfde seizoen.

Mackey zei tegen RadioTimes: "Seizoen 5? Ik heb net vorige week de vierde afgerond… Nee, ik denk niet dat ik in seizoen 5 zal zitten. Ik heb afscheid genomen van Maeve."



Niet de enige


Mackey is niet de enige acteur die besloot om de serie te verlaten na het vierde seizoen. Ncuti Gatwa, de acteur van Eric, was haar voor in het afzwaaien. De jonge acteur zal de nieuwe Doctor Who gaan spelen, en komt evenals Mackey voor in Greta Gerwig's Barbie.

Bekijk op instagram

Een releasedatum voor het vierde seizoen van Sex Education laat helaas nog op zich wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.