search
'Sex Education' raakt opnieuw bekend gezicht kwijt
Series / Nieuws

'Sex Education' raakt opnieuw bekend gezicht kwijt

Mede-acteur Ncuti Gatwa liet het als de nieuwe Doctor Who ook al afweten voor een nieuw seizoen.

Emma Mackey, de actrice van Meave in de Netflix-hitserie Sex Education, zwaait af. Ze heeft officieel laten weten niet meer terug te keren voor een vijfde seizoen.

Ondertussen gaat het met de actrice voor de wind. Ze speelde onder andere na haar doorbraak in Sex Education in films als Eiffel en Death on the Nile. Ook zal ze binnenkort te zien zijn in de geanticipeerde film Barbie.

Na het bijwonen van de BAFTA Awards en het in ontvangst nemen van de Rising Star Award deelde de jonge ster dat ze de serie zou verlaten. Ze heeft geen behoefte meer om mee te spelen in een mogelijk vijfde seizoen.

Bekijk op instagram

In de woorden van Emma Mackey zelf


Mackey liet eerder al weten dat ze in seizoen 4 minder schermtijd zou hebben. Haar personage zal minder aanwezig zijn in dit seizoen en dus zelfs volledig verdwijnen in het eventuele vijfde seizoen.

Mackey zei tegen RadioTimes: "Seizoen 5? Ik heb net vorige week de vierde afgerond… Nee, ik denk niet dat ik in seizoen 5 zal zitten. Ik heb afscheid genomen van Maeve."



Niet de enige


Mackey is niet de enige acteur die besloot om de serie te verlaten na het vierde seizoen. Ncuti Gatwa, de acteur van Eric, was haar voor in het afzwaaien. De jonge acteur zal de nieuwe Doctor Who gaan spelen, en komt evenals Mackey voor in Greta Gerwig's Barbie.

Bekijk op instagram

Een releasedatum voor het vierde seizoen van Sex Education laat helaas nog op zich wachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen