Nieuwe True-crime serie op Netflix zet boel op stelten en knalt gelijk top 10 in

De nieuwe serie 'Murdaugh Murders: a Southern Scandal' scoort hoge kijkcijfers op Netflix.

Bas de Kramer, 26-02-2023 22:20

Het True-crime genre scoort verschrikkelijk goed qua kijkcijfers. Na een aantal succesvolle series, zoals bijvoorbeeld Making a Murderer, Amanda Knox en Tiger King is er dan nu eindelijk weer eens een nieuwe succesvolle serie in het genre: Murdaugh Murders: a Southern Scandal.

Plot

Het gaat hier om de familie Murdaugh, een invloedrijke familie van advocaten waar alles van binnenuit niet zo mooi blijkt te zijn als dat de buitenkant doet vermoeden. De familie woont in South Carolina en heeft in de periode tussen 1920 en 2006 maar liefst drie keer een Officier van Justitie voortgebracht. De invloedrijke familie wordt tegenwoordig geleid door Alex en zijn vrouw Maggie.

Aflevering 1

In de documentaire blijkt in de eerste aflevering dat de familie nogal flink aan de alcohol zit en dat zoon Paul hierdoor in het verleden in de problemen is gekomen. Paul neemt een keer beschonken plaats in een bootje waarbij er een tiener komt te overlijden.

Het eerste wat Paul doet is contact opnemen met zijn familie om zichzelf zoveel mogelijk juridisch te ontlasten en anderen als schuldigen aan te wijzen. De documentaireserie biedt een mooi inkijkje in meerdere van dit soort voorvallen, het leven van de familie Murdaugh en de manier waarop zij menen de wet naar hun hand te kunnen zetten.

Kijk de serie op Netflix.


Lees meer over: murdaugh murders, netflix, murdaugh, southern carolina

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in