search

Ons nieuws van zondag 26 februari 2023

Kijk 'The Green Planet' met Freek Vonk nu op NPO Start
Series / Trailer

Kijk 'The Green Planet' met Freek Vonk nu op NPO Start

Nieuwe natuurserie 'The Green Planet' met Freek Vonk nu op NPO 1.

De EO komt met een nieuwe natuurserie. Na The Mating Game zijn de hoofdrolspelers nu wat minder opvallend: planten.

De verteller is ook nu weer de bioloog Freek Vonk. Hij is als wetenschapper en programmamaker regelmatig in het nieuws. De trailer kun je onderaan bekijken.

Veelzijdiger dan je denkt


Op het oog zou je denken dat er niet veel te vertellen valt over het plantenrijk. Planten bewegen zich immers niet voort en ze praten ook niet. Het blijkt anders in elkaar te zitten. Planten knokken namelijk voor licht, ruimte, voedingsstoffen en om zich voort te planten.

Niet zelden moeten ze daarvoor de strijd aangaan met de elementen, met dieren en overige obstakels. Iedere aflevering neemt de kijker mee naar een ander werelddeel. Dit zijn bossen, woestijnen, maar ook steden en natuurlijk is daar het onderwaterplantenrijk.


The Green Planet bestaat uit 5 afleveringen en is iedere zaterdagavond om 19.00 u te bekijken op NPO 1.

Je kunt The Green Planet ook streamen op NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe True-crime serie op Netflix zet boel op stelten en knalt gelijk top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe True-crime serie op Netflix zet boel op stelten en knalt gelijk top 10 in

De nieuwe serie 'Murdaugh Murders: a Southern Scandal' scoort hoge kijkcijfers op Netflix.

Het True-crime genre scoort verschrikkelijk goed qua kijkcijfers. Na een aantal succesvolle series, zoals bijvoorbeeld Making a Murderer, Amanda Knox en Tiger King is er dan nu eindelijk weer eens een nieuwe succesvolle serie in het genre: Murdaugh Murders: a Southern Scandal.

Plot


Het gaat hier om de familie Murdaugh, een invloedrijke familie van advocaten waar alles van binnenuit niet zo mooi blijkt te zijn als dat de buitenkant doet vermoeden. De familie woont in South Carolina en heeft in de periode tussen 1920 en 2006 maar liefst drie keer een Officier van Justitie voortgebracht. De invloedrijke familie wordt tegenwoordig geleid door Alex en zijn vrouw Maggie.

Aflevering 1


In de documentaire blijkt in de eerste aflevering dat de familie nogal flink aan de alcohol zit en dat zoon Paul hierdoor in het verleden in de problemen is gekomen. Paul neemt een keer beschonken plaats in een bootje waarbij er een tiener komt te overlijden.

Het eerste wat Paul doet is contact opnemen met zijn familie om zichzelf zoveel mogelijk juridisch te ontlasten en anderen als schuldigen aan te wijzen. De documentaireserie biedt een mooi inkijkje in meerdere van dit soort voorvallen, het leven van de familie Murdaugh en de manier waarop zij menen de wet naar hun hand te kunnen zetten.

Kijk de serie op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor nieuw seizoen 'Outlander'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor nieuw seizoen 'Outlander'

De opnames voor 'Outlander' zitten erop, en dit keer voorgoed!

Goed (maar ook een beetje verdrietig) nieuws voor fans van Outlander: de opnames van het allerlaatste seizoen van de serie zitten erop. Dat postte acteur Sam Heughan op Instagram.

Hoewel we in Nederland nog steeds met smart wachten tot het zesde seizoen van Outlander deze zomer op Netflix verschijnt, zitten de opnames voor het achtste en laatste seizoen van de serie er inmiddels op. Dat laat Heughan (die de rol van Jamie Fraser speelt) weten via een post op Instagram.

220 opnamedagen


Bij zijn foto, waar Heughan met Caitrí­ona Balfe (Catherine Fraser in de serie) op staat, heeft hij de volgende tekst geplaatst:

"220 opnamedagen, een heel jaar Outlander. Bedankt aan onze geweldige crew die zo hard heeft gewerkt en aan onze briljante fans… We kunnen niet wachten tot jullie seizoen 8 op Starz kunnen bekijken".

In de Verenigde Staten verschijnt seizoen 8 van Outlander in 2024 op de streamingdienst Starz. In Nederland is het seizoen te zien op Netflix, wanneer is nog niet bekend.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote revivals op HBO Max zijn morsdood
Series / Nieuws

Grote revivals op HBO Max zijn morsdood

HBO-topman Casey Bloys spreekt duidelijke taal, twee populaire series krijgen geen revival.

Ongetwijfeld tot teleurstelling van velen komt er geen revival van Six Feet Under noch van True Blood. Casey Bloys geeft tekst en uitleg in een uitgebreid interview met Variety.

In het gesprek heeft Bloys het onder andere over de enorme competitie die er momenteel heerst. Verder zijn daar natuurlijk de gestegen productiekosten van de laatste jaren. Kwaliteit is echter van doorslaggevend belang voor de HBO-baas.

Komt niet van de grond


Bloys' filosofie zou kunnen verklaren waarom twee geliefde series niet terugkomen. Op de vraag of er ooit serieuze plannen waren voor Six Feet Under antwoordt hij ontkennend. Dit terwijl Six Feet Under een ongelooflijk succes was voor HBO en diverse prijzen won.

Wat True Blood betreft was er sprake van meer dan geruchten. Bloys: "We hebben een revival overwogen. Ook kwamen er een aantal scenario's, maar dit was het toch niet". De liefhebber moet het dus doen met de serie die we nu kennen dan wel schrijfster Charlene Harris' boekenserie.

Een revival van succesvolle series is een overweging voor streaming-aanbieders, maar jammer genoeg zit het er soms gewoon niet in.

Zowel Six Feet Under als True Blood kun je volledig streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week komt HBO Max met 2 nieuwe series en afleveringen waaronder nog meer 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze week komt HBO Max met 2 nieuwe series en afleveringen waaronder nog meer 'The Last of Us'

Aan het eind van de maand focust HBO Max zich op de geschiedenis van Ellie op FEDRA-school.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 7)Verschijnt op: 27 februari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.

Jellystone (seizoen 2)Verschijnt op: 25 februari
Genre: Animatie / Avontuur
Kijk op HBO Max

Synopsis: Deze serie bevat verschillende Hanna-Barbera personages die allemaal leven in het parkstadje Jellystone, waar ze het niet kunnen laten om elkaar in de problemen te laten komen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hierdoor blies de oorlogsserie 'Band of Brothers' je omver
Series / YouTube

Hierdoor blies de oorlogsserie 'Band of Brothers' je omver

"Zij leunden op elkaar en de wereld leunde op hen"

Het is al weer even geleden dat de miniserie Band of Brothers te zien was, maar nog steeds heeft deze een grote impact op oorlogsfilms en series die vandaag de dag gemaakt worden.

Easy Company


Band of Brothers is de veel geprezen serie over de Easy Company, het 506de parachute regiment van het Amerikaanse leger in de 101ste luchtlandingsdivisie.

De serie volgt deze groep mannen van hun training naar de stranden van Normandië, tot uiteindelijk in het Adelaarsnest, een villa bekend geworden door de nazi propagandafilms van actrice en filmmaker Leni Riefenstahl.Broederschap


Wat Band of Brothers nog steeds zo goed maakt is dat de serie de geschiedenis heel dichtbij haalt en dat het puur om de mensen ging.

Om gewone mensen die hun eigen levens in gevaar brachten om andere levens te redden. Je ziet ze omgaan met de chaos van oorlog, met het verlies van vrienden, van broeders.

Goed en kwaad


Band of Brothers is ook zo goed omdat de serie niet terugdeinst om de grens tussen goed en kwaad op te zoeken.

De Duitsers waren geen één dimensionale schurken. Ze waren ook gewoon jongens die getraumatiseerd waren en naar huis wilden. En ook de 'good guys' pleegden oorlogsmisdaden.

Tom Hanks, die samen met Steven Spielberg de serie produceerde zei:

"We zorgden ervoor dat de geschiedenis op onze beeldschermen paste."Interviews


Naast de tiendelige serie is er ook een reeks interviews met alle nog levende leden van de Easy Company. Om deze, inmiddels bejaarde, mannen te horen praten over hun verleden geeft Band of Brothers een extra, onvergetelijke dimensie.Alle tien de afleveringen van Band of Brothers zijn op HBO Max te zien. En ook opvolger The Pacific is aan te raden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Broeierige realityserie wordt perfect ontvangen door kijkers Netflix
Series / Nieuws

Broeierige realityserie wordt perfect ontvangen door kijkers Netflix

'The Perfect Match' staat in de top 10 meest bekeken series op Netflix.

Er zijn tegenwoordig de nodige realityshows waarin sexy heren en dames een aantal weken in een mooie villa worden gezet en we kunnen bekijken wat voor drama er dan allemaal plaatsvindt. In het nieuwe The Perfect Match wordt dit genre verder verkend.

Top 10!


De serie The Perfect Match is sinds 14 februari te bekijken op Netflix en staat sinds die datum al tussen de best bekeken tien series van de streamingsdienst. De serie is opgenomen op een mooie locatie in Panama.

Plot


The Perfect Match is een nieuwe datingshow die de deelnemers van die andere Reality Shows, zoals onder andere Too Hot to Handle, Love Is Blind en The Circle aan elkaar koppelt. Uiteraard zijn vooral de meest spraakmakende kandidaten uit de andere shows hiervoor gevraagd, in de hoop op enerzijds een hoop drama en anderzijds is natuurlijk de uiteindelijke bedoeling dat ze hun perfecte relatiemateriaal vinden.

Cast


Er doen 23, voor liefhebbers van het genre inmiddels bekende, realitysterren aan het programma mee. Deelnemers zijn onder andere Francesca Farago, Shayne Jansen, Kariselle Snow, Zay Wilson, Joey Sasso, Nick Uhlenhuth, Savannah Palacio, Ines Tazi en Dom Gabriel.

Kijk de serie hier op
Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Trí­ada'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Trí­ada'

Mexicaanse serie met Maite Perroni lijkt iets te veel op Orphan Black.

Regie: Leonardo D'Antoni, Alba Gil | Cast: Maite Perroni (Rebecca Fuentes, Tamara Sánchez, Aleida Trujano), David Chocarro (Humberto), Ofelia Medina (Pilar), Flavio Medina (Eugenio), Claudio Lobo (Dolores), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 38-48 minuten | Jaar: 2023

Trí­ada is de nieuwe serie van de makers van Oscuro Deseo, met dezelfde hoofdrolspeelster, Maite Perroni, die alle rollen van een drieling op zich neemt. Zoals mag worden verwacht van de makers van het spannende Oscuro Deseo bevat ook Trí­ada een hoop intrige, dampende seksscènes en eindeloze monologen over geweld en de menselijke natuur. De rest is gejat van Orphan Black.

Een agente komt een stervende vrouw tegen die als twee druppels water op haar lijkt. Het blijkt haar zus te zijn en al gauw duikt er nog een dubbelganger op. Hoe de vork precies in de steel zit wordt zeer langzaam duidelijk. Het verhaal slingert alle kanten op in plaats van stukje bij beetje naar de ontknoping toe te werken. Dit alles is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal over een drieling die apart opgroeide, waarvan er een overleed.

Hoofdrolspeelster Maite Perroni leeft zich lekker uit: ze geeft elk personage een eigen manier van praten, kijken en bewegen. Helaas is haar acteerwerk niet sterk genoeg om geloofwaardig over te komen als een type dat ver van haar gewoonlijke grote-bruine-ogen-opzetten-routine af ligt, zoals Tamara. Deze zogenaamd stoere dame met dreadlocks lijkt sowieso bizar veel op een personage uit Orphan Black en dat is niet bepaald de enige overeenkomst met die serie.

Zoals sommige personages onecht en overdreven overkomen, is ook het verhaal bij vlagen te gekunsteld. Vooral tegen het einde, met een slotstuk dat zich aandient zonder dat daar veel opbouw aan vooraf is gegaan. Het verhaal gaat ook lang niet altijd over de oorsprong van de mysterieuze drieling, maar tevens over jeugdtrauma, zusterschap, erfelijkheid en nog een schare meer menselijke onderwerpen. Dit maakt de serie natuurlijk wel interessant en meer dan een thriller.

Perroni speelt alle drie de rollen, waarvoor gebruik is gemaakt van stand-ins en computertechnieken. Hoewel niet foutloos is dit toch knap gedaan. Een vechtscène met twee van de drie Perroni's is behoorlijk indrukwekkend. In Latijns-Amerika, waar zij een grote ster is, zal dit ongetwijfeld een langverwachte droomscène zijn, te midden van alle pikante scènes waarvoor zij lijkt te zijn uitgekozen.

Maar continu in sexy kleding rondlopen en paaldansen is niet onderhoudend genoeg voor een serie van acht afleveringen. Daarvoor mist Perroni de vaardigheden van bijvoorbeeld Tatiana Maslany, die in Orphan Black zo gevarieerd acteerde dat je als kijker spontaan vergat dat al die verschillende personages door dezelfde actrice werden neergezet. Het verhaal is thematisch interessant, maar als thriller niet spannend genoeg om het vergezochte einde de moeite waard te maken. Vooralsnog lijkt Trí­ada vooral gemaakt voor de fans van Perroni. En laten we eerlijk zijn: dat moeten er veel zijn, want het blijft een knappe dame.

★★☆☆☆

Trí­ada is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur uit 'Sherlock' zegt rol door nepotisme te hebben gekregen
Series / Nieuws

Acteur uit 'Sherlock' zegt rol door nepotisme te hebben gekregen

'Sherlock'-ster geeft toe hoe ze aan haar rol in de serie is gekomen.

Na jaren radiostilte over de populaire serie Sherlock komt een van de acteurs naar voren met een interessant perspectief. De acteur geeft namelijk goudeerlijk toe waar hij zijn rol aan verdiend heeft.

Sherlock is een Britse televisieserie gemaakt door Steven Moffat en Mark Gatiss, gebaseerd op de Sherlock Holmes canon van Sir Arthur Conan Doyle, maar dan geactualiseerd naar de moderne tijd. De show heeft tot nu toe 4 seizoenen.

Nepotisme


Tijdens een recente uitzending van de podcast Full Disclosure beweerde Amanda Abbington dat ze haar Sherlock-rol als Mary Watson kreeg omdat ze een relatie had met een van de sterren van de serie, John Watson-acteur Martin Freeman. Het paar scheidde in 2016.

"Omdat ik in die tijd bij Martin was, waren er veel beschuldigingen van nepotisme," legde Abbington uit. "Het is waar, dat was zo. Zowel Mark [Gatiss] als Steven [Moffat, de schrijvers van de show] zeiden dat ze probeerden uit te zoeken wie de beste persoon zou zijn om Mary te spelen en ze dachten dat het de persoon zou zijn die met hem uitging. Het was logisch. En we hadden aan veel dingen samengewerkt."

Dit is een vrij opvallend statement aangezien veel sterren niet durven toe te geven dat ze hun rol gekregen hebben door een aantal privileges. Ondanks haar kleine voorsprongetje heeft Abbington de rol gelukkig alsnog fantastisch vertolkt. Veel fans zouden zich niemand anders in de rol kunnen voorstellen.

Sherlock is te streamen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Megapopulaire 'Modern Family'-ster voegt zich toe aan cast 'The Santa Clauses' seizoen 2
Series / Nieuws

Megapopulaire 'Modern Family'-ster voegt zich toe aan cast 'The Santa Clauses' seizoen 2

Het tweede seizoen van de populaire Tim Allen-hit over de kerstman krijgt versterking.

Veel mensen zullen Tim Allen nog kennen van de series Home Improvement en Last Man Standing maar natuurlijk ook uit de film The Santa Clause uit 1994. Van die film is door Disney+ een serie gemaakt en die krijgt versterking van een bekende acteur.

Niemand minder dan acteur Eric Stonestreet zal in het tweede seizoen meespelen. Hij is hoogstwaarschijnlijk het meest bekend van zijn rol als Cameron Tucker in de komische hitserie Modern Family. Hij gaat de rol van Magnus Antas, oftewel de gestoorde kerstman, spelen die regeerde tijdens de veertiende eeuw maar nu ineens weer terugkeert.

Kerstman vs. Magnus Antas


Hij zal dus niet zomaar terugkeren. Hij is namelijk van plan om de huidige kerstman Scott Calvin, gespeeld door Allen, af te zetten en de noordpool te heroveren. Allen kruipt weer in de rol van de kerstman als ze in het tweede seizoen terug zijn op de noordpool nadat de plannen om met pensioen te gaan voor de kerstman op niets uitliepen.

Het was de bedoeling dat Scott Calvin een opvolger zou vinden om de kerstman te spelen alleen werd die niet gevonden. Nadat het kerstfeest in het vorige seizoen is gered gaat het personage van Allen in het nieuwe seizoen zich ook bezighouden met het trainen van zijn zoon Scott, in de hoop dat hij ook het kerststokje gaat overnemen.

Kijk het eerste seizoen van The Santa Clauses nog eens op Disney+.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Prins Bernhard'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Prins Bernhard'

Het blijft onduidelijk of deze documentaire de sterke verhalen van de Bernhard-mythe wil afbreken of doen herleven.

Regie: Joost van Ginkel | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 41-45 minuten | Jaar: 2023

Met de eerste royaltydocumentaire van Videoland brandt regisseur Joost van Ginkel (The Paradise Suite, 170 Hz) zich de vingers aan het grootste publieke geheim van Nederland: prins-gemaal Bernhard. Daarbij wordt niet geschroomd om zwaar geschut in te zetten: paleis het Loo en Soestdijk dienen als decor waar meerdere biografen, intimi en BN'ers neerstrijken om hun verhaal te doen over het louche verleden van koningin Juliana's echtgenoot.

Voor de documentaire had Van Ginkel toegang tot een rijke collectie aan archiefmateriaal uit privécollecties, waaronder die van Bernhard zelf, en de kluizen van Beeld & Geluid. De montage jaagt deze momentopnames er vlotjes doorheen om de waslijst aan wandaden af te werken die prins Bernhard op zijn naam heeft staan. Samen met de misplaatste muziekkeuze voor onder de mooie plaatjes neigt deze documentaire algauw naar een Privé-variant van Bernhards levensverhaal. De kijker krijgt het leven voorgeschoteld van een gewone Duitse jongeman, die door een plotse wending van het lot droomprins én playboy wordt.

Het verhaal begint met de redding van de bloedlijn van de Oranjes wanneer Bernhard toezegt om met Juliana te trouwen. Het blijft in de serie een groot raadsel waarom Juliana geen verloofde kon vinden onder de destijdse Europese adel, zeker met het oog op de aanzienlijke Nederlandse schatkist. Toch valt de keus op de Duitse Bernhard, die met veel ophef in Nederland wordt onthaald. Dat hij lid was van de NSDAP wordt gauw weggemoffeld door de inlichtingendiensten. Na de geboorte van prinses Beatrix zit Bernhard taak er alweer op, maar dan pas lijken de problemen te beginnen.

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog ontpopt Bernhard zich als een charismatisch en vrijgevig leider, die zich daarmee nog voor vele decennia geliefd maakte onder de Nederlandse bevolking. Tegelijkertijd blijkt de man Juliana maar weinig trouw te zijn en leeft hij een jetsetleven, waardoor hij vaker buiten dan binnen de paleismuren te vinden is. Hij verwekt meerdere buitenechtelijke kinderen, die hij met koffers corrupt geld rijkelijk onderhoudt. In de serie duikt zelfs een verloren kind op van wiens bestaan Bernhard waarschijnlijk nooit heeft geweten.

In drie afleveringen worden verschillende schandalen opgerakeld uit het verleden van de overleden prins. Altijd werd hem door het koninklijk huis en de Nederlandse regering de hand boven het hoofd gehouden, maar retrospectief laten de documentairemakers weinig affaires onbesproken. Daarvoor zijn ze niet bang om te vervallen in zoetsappige herinneringen of snijdende kritiek. Sommige geïnterviewden kunnen niet anders dan de prins bewonderen, terwijl anderen hun afkeuring niet onder stoelen of banken steken.

Bernhards foute kanten worden door niemand ontkend. Maar hij is tevens de man die vlak na de oorlog een colonne vrachtwagens naar Dachau zond om stervende Nederlandse gevangenen op te halen. Dat hij daarmee zowat alle regels in het fragiele naoorlogse Europa aan zijn laars lapte wordt hem makkelijk vergeven. Deze anekdote is tekenend voor hoe Bernhard door de serie op een voetstuk wordt geplaatst: een kwajongen met veel vuige streken, maar uiteindelijk toch een gouden hart. Aan het eind van het verhaal is hij een mooie vent gebleven, waar iedereen wel een leuke tijd mee wil beleven.

Prins Bernhard steekt oude roddels in een nieuw jasje, maar weet, ondanks de veelzijdigheid aan verhalen, niet per se een nieuw licht te werpen op de 'schavuit van Oranje'. Er zit duidelijk veel moeite in de serie met imposante sprekers (waaronder ex-premier Dries van Agt), maar als puntje bij paaltje komt ontstijgt men bijna nooit de status van verantwoorde roddelpraat. De serie slaagt echter wel met vlag en wimpel in het bieden van een vermakelijk verslag over het decadente sprookje, waar deze Nederlandse prins in leefde.

★★★☆☆

Prins Bernhard is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Joel-acteur uit 'The Last of Us' is blij met zijn gruwelijke dood
Series / Nieuws

Joel-acteur uit 'The Last of Us' is blij met zijn gruwelijke dood

Pedro Pascal geniet van zijn succes als acteur, maar pas na een verschrikkelijk einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Chileens-Amerikaanse acteur Pedro Pascal staat aan de top. Zijn werk in The Last of Us en The Mandalorian wordt alom geprezen, maar het begon met een afgrijselijk einde.

Pascal's doorbraak was in Game of Thrones. Hierin speelde hij Oberyn Martell, prins van Dorne. Jammer genoeg duurde dit niet lang aangezien zijn personage werkelijk een gruwelijke dood stierf.

Top drie


Martell vocht tegen Gregor 'The Mountain' Clegane (gespeeld door krachtpatser Hafþór Júlí­us Björnsson), waarbij Clegane Oberyn's hoofd letterlijk tot moes drukte. Zijn relatief korte optreden was hierdoor echter behoorlijk krachtig. Sterker nog, Pascal was erover in zijn nopjes, zoals hij in een interview met Esquire opmerkte.

"Ik ging als een baas. Als ik in de top drie sta van 'Game of Thrones'-personages die op de meest afgrijselijke manier aan hun einde kwamen, dan is alles daarna eigenlijk maar een beetje zo-zo," aldus de acteur.

Stijgende lijn


Pascal's carrière is allesbehalve zo-zo geweest na Game of Thrones. Hij kreeg onder andere een belangrijke rol in de Netflix-serie Narcos, en was hij te zien in Kingsman: The Golden Circle. Nu The Last of Us een tweede seizoen krijgt, krijgen we dus meer van Pascal te zien, en deze topserie is evenmin zo-zo.

Kijk The Last of Us op HBO Max.

Een terugblik op Oberyn:

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Uhura-actrice uit 'Star Trek' de serie toch maar niet inruilde voor iets anders
Series / Nieuws

Waarom Uhura-actrice uit 'Star Trek' de serie toch maar niet inruilde voor iets anders

Nichelle Nichols wilde stoppen met 'Star Trek', maar Martin Luther King Jr. raadde dit af.

De allereerste Star Trek werd destijds gecanceld wegens slechte kijkcijfers. Nichelle Nichols, die luitenant Nyota Uhura speelde, wilde eigenlijk opstappen, maar bleef uiteindelijk toch.

Star Trek begon in de jaren zestig en was zijn tijd vooruit. Zo was daar luitenant Uhura. Ze was een volwaardig bemanningslid, terwijl in die tijd een zwarte actrice in zo'n rol allesbehalve gewoon was.

Liever Broadway


Nichols' hart lag echter niet bij tv maken. Ze wilde op het toneel staan, en kreeg op een gegeven moment een droomaanbod van Broadway. Nichols was er helemaal klaar voor, totdat de legendarische mensenrechtenactivist dr. Martin Luther King Jr. haar adviseerde om te blijven.

Voorbeeldfunctie tegen wil en dank


Tijdens een Reddit-AMA in 2015 heeft de actrice dit verhaal bevestigd. Nichols vertelt: "Ik heb hem door de jaren heen meerdere malen gesproken. Toen hij hoorde van mijn plannen zei hij tegen me 'Nichelle, of je het nu leuk vindt of niet, je hebt een voorbeeldfunctie gekregen. Dat kan alleen maar effect hebben als je ook blijft'".

Nichols bleef zoals bekend in Star Trek spelen, en heeft na de serie alsnog toneelgespeeld en muzikale toernees gedaan. Actrice en komiek Whoopi Goldberg heeft Nichols als inspiratie genoemd voor haar latere carrière. Zij had een rol als Guinan in Star Trek: TNG en later ook in Star Trek: Picard.

Nichols overleed in 2022 op de leeftijd van 89 jaar.

Kijk Star Trek op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. de megahit 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 9 nieuwe afleveringen online, van o.a. de megahit 'The Mandalorian'

Deze week is het spanning en sensatie in een nieuw seizoen uit het universum van Star Wars.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Mandalorian (seizoen 3 - aflevering 1)Verschijnt op: 1 maart
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis: Hier volgen we de avonturen van een solitaire premiejager in de buitenste regionen van het universum, ver verwijderd van de autoriteit van de New Republic.

Alaska Daily (seizoen 1 - aflevering 5)Verschijnt op: 1 maart
Genre: Drama
Kijk op Disney+

Synopsis: Een journaliste wil helemaal opnieuw beginnen en gaat in Alaska aan de slag voor de plaatselijke krant in Anchorage.

Big Sky (seizoen 3 - aflevering 11)Verschijnt op: 1 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een privédetective en een voormalig politieagent proberen misdaadzaken op te lossen in de Amerikaanse staat Montana.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

1 maart: 9-1-1 (seizoen 6 - aflevering 3) - Actie / Drama / Thriller - Een blik in het leven van de hulpdiensten die het eerste op de plaats van ongeval zijn en de mensen die in de meest angstaanjagende, schokkende en penibele situaties terecht komen.

1 maart: Abbott Elementary (seizoen 2) - Komedie - Een groep leraren worden bij elkaar gebracht in een van de meest verschrikkelijke openbare scholen in het land, simpelweg omdat ze van het vak houden.

1 maart: Call It Love (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama - Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.

1 maart: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 11) - Animatie / Avontuur / Actie - Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.

1 maart: The Great North (seizoen 3 - aflevering 7) - Animatie / Komedie - De avonturen van een alleenstaande vader en zijn vreemde Alaskaanse familie.

4 maart: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' van Disney+ stopt waarschijnlijk niet snel
Series / Nieuws

'The Mandalorian' van Disney+ stopt waarschijnlijk niet snel

Schrijver Jon Favreau blijft nog wel even doorgaan met 'The Mandalorian'.

Disney's investering in de 'Star Wars'-franchise heeft hoog beoordeelde producties opgeleverd, waar The Mandalorian er één van is. De brede aanpak geeft de nodige creatieve vrijheid aan de makers, zo ook Jon Favreau.

In de Total Film podcast vertelt Favreau hoe hij en Dave Filoni hun visie uitdiepen. Zo heeft de animatieserie Star Wars: The Clone Wars Mandalore al enigszins uitgewerkt. In The Mandalorian wordt dit voorgezet.

Mandalore toont geschiedenis


The Clone Wars liet het verwoeste Mandalore al zien. Favreau: "Het is natuurlijk een krijgerscultuur, met vele stammen die elkaar maar blijven bevechten. Naast het meedogenloze woestijnklimaat was er ook al veel kapotgemaakt nog voordat het Keizerrijk bestond".

In seizoen 3 krijgen de kijkers voor de eerste keer de live-action versie van de planeet te zien. Dit word, zoals Favreau aangeeft "een weergave van de vernietiging maar ook een verwijzing naar een geromantiseerd verleden".

Einde in zicht?


Favreau geeft verder aan dat hij zeker van plan is om na seizoen 4 nog door te gaan met de serie. "Seizoen 3 zie ik als een hoofdstuk in een veel groter verhaal. Ik heb niet echt een finale in gedachten waar ik nu naartoe zit te werken. Ik hoop nog erg lang door te gaan. Het is geweldig om alles te brengen vanuit het gezichtspunt van deze personages," aldus de schrijver.

Na een animatie-versie leren de kijkers Mando's thuiswereld nu in de 'echte' vorm kennen.

Seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op HBO Max komen in de maand maart vier nieuwe series en afleveringen online
Series / Nieuws

Op HBO Max komen in de maand maart vier nieuwe series en afleveringen online

Waar de avonturen van Ellie en Joel ophouden komt er meer misdaad, drama en komedie.

HBO Max zet in januari weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de vier grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 8-9)Verschijnt op: 6, 13 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.

Perry Mason (seizoen 2)Verschijnt op: 7 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.

Succession (seizoen 4)Verschijnt op: 27 maart
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy staat bekend om het bezit van de grootste media- en entertainmentbedrijf ter wereld. Hun wereld verandert echter als hun vader besluit zich terug te trekken uit het bedrijf.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

7 maart: Rain Dogs (seizoen 1) - Komedie / Drama - Een ongewoon liefdesverhaal tussen een alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse, haar jonge dochter en een geprivilegieerde homoseksuele man.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moordenaar uit nieuwste hitserie is gebaseerd op een Disney-schurk
Series / Nieuws

Moordenaar uit nieuwste hitserie is gebaseerd op een Disney-schurk

Elke aflevering komt er een nieuwe moordenaar, maar achter Cherry Jones' moordenaar zat een heel speciaal personage als inspiratie.

Aflevering voor aflevering komt het hele seizoen van Poker Face uit. Elke aflevering maken kijkers ook kennis met een nieuwe moordenaar. De laatste was gebaseerd op een heel speciaal personage.

Afgelopen aflevering nam Emmy-winnaar Cherry Jones de gevaarlijke rol op zich. Ze speelde hiervoor, onder andere, in Ocean's Twelve, Motherless Brooklyn en A Rainy Day in New York.

De moordenaar van Cherry Jones was een heel speciaal personage en in een interview met Variety vertelde kostuumontwerper Tracye Gigi Field wie en wat precies de inspiratie was achter de nieuwe moordenaar.

Een heel bekend Disney-personage


De inspiratie achter de moordenaar is niemand minder dan Cruella de Vil! Volgens Field is dat te zien doordat ze beide "perfect gekleed, sinister en heel erg chic" zijn.

Ook haar scherpe witte bob is geïnspireerd door onze favoriete Disney-slechterik. Eigenlijk zou Jones nog een pony krijgen, maar daar was de actrice het niet mee eens. Ze wilde veel met haar gezicht werken en met een pony zou je dat minder goed zien.

Bekijk hieronder de trailer en stream Poker Face op Peacock.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste project in nieuwe DC universe van James Gunn boekt vooruitgang
Series / Nieuws

Eerste project in nieuwe DC universe van James Gunn boekt vooruitgang

Er werd een hoop veranderd in het DC universe maar 1 serie is zo goed als klaar met casten.

Het was een behoorlijke reorganisatie van alle films en series gebaseerd op de DC Comics. Filmmaker James Gunn kreeg samen met producent Peter Safran de taak om nieuw leven in het universum te blazen en voor één van die projecten is er goed nieuws.

De afgelopen jaren kwamen er DC-series als Watchmen en Peacemaker voorbij en natuurlijk films als Man of Steel en Wonder Woman. De bazen van DC wilden echter helemaal opnieuw beginnen. Dit leidde er onder andere toe dat acteur Henry Cavill niet meer terug zou keren als de iconische en door veel fans geliefde Superman.

Groep mens-monster hybriden


Maar inmiddels volop bezig met het maken van het nieuwe universum komt Gunn met het nieuws dat de casting voor één project zo goed als klaar is. Het gaat hier om de geanimeerde serie Creature Commandos. De productie van de serie is inmiddels begonnen.

Het werd oorspronkelijk bedacht door J.M. DeMatteis en Pat Broderick, het verhaal van Creature Commandos gaat over een groep mens-monster hybriden die militaire operaties voor de overheid uitvoeren. Bekende personages die hun opwachting zullen maken zijn o.a. Eric Frankenstein, Bride of Frankenstein, G.I. Robot, Weasel en Doctor Phosphorus.

Kijk alle afleveringen van Watchmen en Peacemaker op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de grappige reden waarom 'Stargirl'-acteur Jim Gaffigan niet terug kwam als Thunderbolt
Series / Nieuws

Dit is de grappige reden waarom 'Stargirl'-acteur Jim Gaffigan niet terug kwam als Thunderbolt

De reden dat Jim Gaffigan stopte bij Stargirl is totaal niet wat je zou denken.

Eind vorig jaar kwam Stargirl ten einde. In drie seizoenen heeft de serie heel wat verrassende DC-personages en gaststerren gehad, waaronder Yz the Thunderbolt. Wat was echter de reden voor de wisseling van stemacteurs?

De Thunderbolt is een magische entiteit die in een speciale pen zit. Iedereen die de pen hanteert, kan hulp vragen aan de Thunderbolt.

Hij werd als eerste geïntroduceerd in seizoen 2 en hij werd toen ingesproken door komiek Jim Gaffigan. In seizoen 3 besloot Gaffigan niet meer terug te komen, ondanks dat iedereen groot fan van hem was.

De grappige reden


In seizoen 3 nam komiek Seth Green de rol op zich. En de reden dat Gaffigan niet meer terugkwam, was eigenlijk gewoon een kwestie van tijd.

Hij was rond die tijd ook druk bezig met zijn stand-up. Dus uiteindelijk moest hij kiezen tussen de nieuwe uitdaging als stemacteur en zijn passie voor komedie. Hij wilde zijn shows niet opgeven en dus besloot hij te stoppen als Thunderbolt.

Bekijk hieronder de beste momenten van Jim Gaffigan en stream Stargirl op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Strange New Worlds' seizoen 2 moet grote fout van 'Star Trek V' rechttrekken
Series / Nieuws

'Strange New Worlds' seizoen 2 moet grote fout van 'Star Trek V' rechttrekken

Deze grote fout is niet goed voor de franchise, maar Strange New Worlds heeft de mogelijkheid om deze fout te herstellen.

Grote franchises zoals Star Trek hebben af en toe wel wat plotgaten. Er zijn zoveel projecten en personages waar rekening mee gehouden moet worden, dat de details soms niet helemaal kloppen. Het nieuwe seizoen van Strange New Worlds heeft de mogelijkheid om één van de grootste fouten recht te trekken.

De grootste fout van Star Trek V heeft te maken met Sybok, die werd geïntroduceerd in Star Trek V: The Final Frontier. Dit is de halfbroer van Spock en een Vulcan-revolutionair.

Hij verwierp de leer van logica en was in plaats daarvan veel meer geïnteresseerd in emoties. Uiteindelijk werd hij verbannen uit Vulcan, maar hij is vóór de gebeurtenissen van The Final Frontier nooit genoemd door Spock. Toch wel gek als dat je broer is.

De fout herstellen


Het tweede seizoen van Strange New Worlds gaat in het tweede seizoen terug naar Sybok. Hierdoor heeft de serie de kans om één van de grootste fouten van de franchise te herstellen.

Bekijk hieronder de trailer van seizoen 2 en stream Strange New Worlds op SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Parks & Recreation' ster moest worden overgehaald om mee te doen aan 'The Last of Us'
Series / Nieuws

'Parks & Recreation' ster moest worden overgehaald om mee te doen aan 'The Last of Us'

"Ik begon hem thuis de hele tijd 'aflevering drie' te noemen"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering van hit show The Last of Us was een emotionele klap voor veel fans, mede door het acteerwerk van Parks & Recreation acteur Nick Offerman.

Overhalen


Het casten van Nick Offerman had echter nog wat voeten in de aarde. De acteur had zijn twijfels en een heel druk schema.

Gelukkig kon zijn vrouw, actrice Megan Mullally, hem overhalen. Zo vertelt Offerman dan ook snel dat zij de reden is voor zijn succes in The Last of Us aflevering drie.'Aflevering drie'


Nick Offerman's rol in de derde aflevering van The Last of Us was een groot succes. Fans waren in tranen en de complimenten bleven binnen stromen.

"Zo veel mensen zochten contact met hem om te vertellen hoe goed hij was. Zelfs mijn zeventig jarige nicht uit Tulsa belde op om te vertellen dat aflevering 3 geweldig was. Ik begon hem thuis de hele tijd 'aflevering drie' te noemen," vertelt Mullally.

"Ik bedoel, hallo, waar is mijn 10 procent?" grapt de actrice ook nog.The Last of Us is inmiddels bijna toe aan zijn zevende aflevering, die aanstaande maandag in Nederland op HBO Max te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sarah Michelle Gellar heeft vurige wens wat betreft 'Sex and the City'
Series / Nieuws

Sarah Michelle Gellar heeft vurige wens wat betreft 'Sex and the City'

Sarah Michelle Gellar wil in de nieuwe 'Sex and the City' en ontvouwt een bijzonder idee.

In de eerste Sex and the City hebben de nodige beroemdheden hun opwachting gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Lucy Liu (Sherlock) en de zangeres Alanis Morissette. Sarah Michelle Gellar hoort ook in dit rijtje thuis, en heeft een idee om terug te keren.

Gellar vertelde in Entertainment Tonight over haar cameo in de populaire serie. Zij speelde Debbie, die van Carrie's (Sarah Jessica Parker) column een film wilde maken. Gellar wil dolgraag terugkomen, en wel als Debbie.

SATC in Los Angeles


Gellar speelde in Buffy the Vampire Slayer toen maker Darren Starr haar een rol aanbood. "Jammer genoeg kon ik geen vrij krijgen van 'Buffy', terwijl ik ontzettend graag in 'SATC' wilde spelen. Darren zei vervolgens 'we komen naar Los Angeles'," vertelt Gellar.

SATC filmde toen inderdaad in Los Angeles, en Gellar werd opgehaald zodat ze op tijd op de set aanwezig zou zijn. "Ik had de vorige dag vanaf vijf uur in de ochtend gewerkt, en op de dag zelf moest ik om half vijf opstaan. Dus ik had zo ongeveer een delirium van het slaapgebrek," lacht de actrice.

Of Debbie bij een eventuele terugkeer naar New York komt is niet bekend, maar het zou een leuke knipoog zijn naar de oorspronkelijke serie.

Je kunt Sex and the City: And Just Like That streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.