Moordenaar uit nieuwste hitserie is gebaseerd op een Disney-schurk

Elke aflevering komt er een nieuwe moordenaar, maar achter Cherry Jones' moordenaar zat een heel speciaal personage als inspiratie.

Adrienne Koolen, 26-02-2023 12:28

Aflevering voor aflevering komt het hele seizoen van Poker Face uit. Elke aflevering maken kijkers ook kennis met een nieuwe moordenaar. De laatste was gebaseerd op een heel speciaal personage.
Afgelopen aflevering nam Emmy-winnaar Cherry Jones de gevaarlijke rol op zich. Ze speelde hiervoor, onder andere, in Ocean's Twelve, Motherless Brooklyn en A Rainy Day in New York.

De moordenaar van Cherry Jones was een heel speciaal personage en in een interview met Variety vertelde kostuumontwerper Tracye Gigi Field wie en wat precies de inspiratie was achter de nieuwe moordenaar.

Een heel bekend Disney-personage

De inspiratie achter de moordenaar is niemand minder dan Cruella de Vil! Volgens Field is dat te zien doordat ze beide "perfect gekleed, sinister en heel erg chic" zijn.

Ook haar scherpe witte bob is geïnspireerd door onze favoriete Disney-slechterik. Eigenlijk zou Jones nog een pony krijgen, maar daar was de actrice het niet mee eens. Ze wilde veel met haar gezicht werken en met een pony zou je dat minder goed zien.

Bekijk hieronder de trailer en stream Poker Face op Peacock.


Lees meer over: Poker Face, The Orpheus Syndrome, Natasha Lyonne, Cherry Jones, Cruella de Vil, Peacock

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in