search
Hierdoor blies de oorlogsserie 'Band of Brothers' je omver
Series / YouTube

Hierdoor blies de oorlogsserie 'Band of Brothers' je omver

"Zij leunden op elkaar en de wereld leunde op hen"

Het is al weer even geleden dat de miniserie Band of Brothers te zien was, maar nog steeds heeft deze een grote impact op oorlogsfilms en series die vandaag de dag gemaakt worden.

Easy Company


Band of Brothers is de veel geprezen serie over de Easy Company, het 506de parachute regiment van het Amerikaanse leger in de 101ste luchtlandingsdivisie.

De serie volgt deze groep mannen van hun training naar de stranden van Normandië, tot uiteindelijk in het Adelaarsnest, een villa bekend geworden door de nazi propagandafilms van actrice en filmmaker Leni Riefenstahl.



Broederschap


Wat Band of Brothers nog steeds zo goed maakt is dat de serie de geschiedenis heel dichtbij haalt en dat het puur om de mensen ging.

Om gewone mensen die hun eigen levens in gevaar brachten om andere levens te redden. Je ziet ze omgaan met de chaos van oorlog, met het verlies van vrienden, van broeders.

Goed en kwaad


Band of Brothers is ook zo goed omdat de serie niet terugdeinst om de grens tussen goed en kwaad op te zoeken.

De Duitsers waren geen één dimensionale schurken. Ze waren ook gewoon jongens die getraumatiseerd waren en naar huis wilden. En ook de 'good guys' pleegden oorlogsmisdaden.

Tom Hanks, die samen met Steven Spielberg de serie produceerde zei:

"We zorgden ervoor dat de geschiedenis op onze beeldschermen paste."



Interviews


Naast de tiendelige serie is er ook een reeks interviews met alle nog levende leden van de Easy Company. Om deze, inmiddels bejaarde, mannen te horen praten over hun verleden geeft Band of Brothers een extra, onvergetelijke dimensie.



Alle tien de afleveringen van Band of Brothers zijn op HBO Max te zien. En ook opvolger The Pacific is aan te raden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen