search
Deze coole features van de Netflix-app wil je niet over het hoofd zien!

Deze coole features van de Netflix-app wil je niet over het hoofd zien!

Op de mobiele app van Netflix kan je een stuk meer dan je zou denken.

Mitchell van Vuren
Mogelijk kende je ze allang, maar op de Netflix-app voor Android, Windows en iOS staan veel vette features die je niet mag missen! Je kan er onder andere films en series downloaden, games spelen én er zelfs een minivariant van TikTok vinden. Hieronder staan de belangrijkste features van de mobiele Netflix-applicatie op een rijtje.

1. Downloaden van films en series voor offline kijkenHeb je een lange reis voor de boeg met niets te doen? Gebruik dan je Netflix-app om een nieuw seizoen van je favoriete serie te downloaden. Ga via de app naar je favoriete serie en druk op de downloadknop. Onder het tabje Downloads kan je nu het seizoen offline bekijken, bijvoorbeeld tijdens een lange trein-, auto- of vliegreis.2. Checken welke nieuwe films en series er uit zijnVoor twijfelaars heeft Netflix het handige tabje ontwikkeld met de naam 'Nieuw en hot'. Daarin zijn allerlei lijstjes te zien van veelbekeken of goed ontvangen series en films. Ook is er te vinden welke seizoenen of films in aantocht zijn.

Kan je niet wachten op een aankomend nieuw seizoen? Dan is het ook mogelijk om een notificatie opgestuurd te krijgen wanneer de serie online komt. Bezoek de pagina van de nieuwe serie in de app en druk op de knop 'Stuur melding'.

3. Spelen van mobiele gamesBehalve aan het kijken van series probeert Netflix nu ook alle gebruikers aan het spelen van videogames te krijgen. In de app zijn er veel mobiele spellen te vinden, die vaak een geinige connectie hebben met een film of serie op het streamingplatform.

Speel bijvoorbeeld Tomb Raider Reloaded of SpongeBob: Get Cooking. Extreem uitdagend zijn de games niet, maar wel leuk vermaak voor tussendoor of voor de kleintjes.4. Bekijk grappige clips uit de catalogus van NetflixBijna direct afgekeken van TikTok, bestaat de functie 'Comedy' uit korte clips, die uit tv-shows, films en stand-up specials zijn gehaald. De gebruiker kan erdoorheen scrollen en de clips delen met vrienden via Whatsapp, Instagram, Snapchat en Twitter.

Mocht je een clip nou heel leuk vinden, kan je direct doorklikken naar de film of serie, of hem anders opslaan voor later. Makkelijkere 'recommendations' kan je haast niet krijgen voor een vermakelijke avond op de bank (of op je mobiel).

Check alle features snel zelf op de mobiele app. Heb je die nog niet? Ga dan naar de Apple Store, Microsoft Store of Play Store (afhankelijk van je apparaat) om daar de app te downloaden.

Aanbevolen artikelen