search
Horrorfilm over kabouter in aankomst met Nederlands tintje
Films / Nieuws

Horrorfilm over kabouter in aankomst met Nederlands tintje

'Gnomes' wordt de nieuwe horrorfilm geproduceerd door 'Stranger Things' producer Shawn Levy.

De horrorfilm Gnomes over moordende kabouters is momenteel in ontwikkeling.

Nederlands tintje


Sony maakt een speelfilm bewerking van de Nederlandse korte film Gnomes van Richard Raaphorst en Ruwan Heggelman. Er is momenteel nog geen regisseur aan verbonden. Levy staat echter klaar om de film te produceren. Het scenario wordt momenteel geschreven door Andrew Barrer en Gabriel Ferrari, die eerder meewerkten Ant-Man and the Wasp.

Shawn Levy


Levy heeft al aardig wat grote films op zijn naam staan. Hij is onder andere bekend van Cheaper by the Dozen, Night at the Museum en Stranger Things. Deadpool 3 kan hij in 2024 ook aan dit lijstje toevoegen.

Kabouters


Niet de eerste wezens welke je verwacht in een horrorfilm. Kabouters zijn vaak genegeerd geweest omdat ze andere mythologische 'neven' hebben die meer aan lijken te spreken tot de verbeelding zoals elven, trollen en kobolden.

Tuinkabouters hebben we wel gezien in onder meer Gnomeo and Juliet uit 2011 en Sherlock Gnomes uit 2018. Afgezien daarvan was het enige andere grote uitje van kabouters de live-actiefilm The Gnome-Mobile uit 1967 van Disney.

Hoewel kabouterfilms niet veel voorkomen, heeft Sony duidelijk een vacuüm gevonden in het moderne bioscooplandschap. Wij zijn echter benieuwd naar deze komende horrorfilm.

Nederlandse korte film


Over de nieuwe komende Gnomes weten we verder nog niet veel. Hieronder wel de synopsis van de Nederlandse korte film en de trailer:

"Zonder het te weten betreedt een meisje tijdens haar dagelijkse hardlooprondje het leefgebied van een stam moordende kabouters. Gelokt door mysterieuze gloeiende paddenstoelen, zal ze al snel wensen dat ze op haar gebruikelijke pad was gebleven."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen