search
 De 'Dune' tv-serie 'The Sisterhood' achtervolgd door problemen
Series / Nieuws

De 'Dune' tv-serie 'The Sisterhood' achtervolgd door problemen

Filmen begon in november, maar de prequelserie zit zonder showrunner, regisseur, en hoofdrolspeelster.

Denis Villeneuve's Dune werd prima ontvangen. De film is cinematografisch strak, de cast is sterk en Timothée Chalamet (Paul Atreides) is perfect gecast. Jammer genoeg gaat het met de prequelserie Dune: The Sisterhood minder goed.

HBO Max is bezig met een miniserie over het ontstaan van de Bene Gesserit, de mysterieuze orde waar Paul's moeder Jessica lid van is (Rebecca Ferguson). De serie is voorlopig stopgezet aangezien leden van de cast en crew telkens vertrekken.

Wisselen van showrunners


The Hollywood Reporter berichtte dat showrunner Jon Spaihts werd vervangen. Spaihts had mede met Dune-regisseur Denis Villeneuve het script voor de eerste film geschreven. Van hogerhand werd beslist dat hij zich daar beter op kon concentreren, aangezien zijn werk voor de serie niet helemaal naar wens was. In Spaight's plaats werden Diane Ademu-John en Alison Schapker aangesteld.

Toen stapte Ademu-John echter op, en Deadline wist te melden dat Schapker als gevolg hiervan de nodige druk voelde. Zij was nu de enige showrunner terwijl het filmen op het punt stond te beginnen, in Budapest.

Regisseur en hoofdrolspeelster weg


Verder moest Dennis Villeneuve afzien van het regisseren van de eerste twee afleveringen. Het productieschema overlapte namelijk met zijn verplichtingen van het regisseren van de tweede 'Dune'-film. Johan Renck (Chernobyl) trad aan als regisseur in de plaats van Villeneuve.

Deadline wist verder te melden dat Renck inmiddels ook vertrokken was als regisseur. Dit als gevolg van creatieve meningsverschillen met HBO Max. Tevens heeft Shirley Henderson zich teruggetrokken uit het project, en wel om dezelfde reden.

Voortzetting filmen


In een verklaring heeft HBO Max laten weten dat het project voorlopig even stilligt. Tula Harkonnen zal niet langer door Henderson gespeeld worden, en Renck gaat verder met andere projecten.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de opnames weer opgepakt worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen