search
Is Netflix-film 'Luther: The Fallen Sun' er eentje om gelijk te kijken?
Films / Nieuws

Is Netflix-film 'Luther: The Fallen Sun' er eentje om gelijk te kijken?

Na een duistere teaser trailer en een explosieve trailer zijn de eerste reacties op de film niet geheel enthousiast te noemen.

De eerste scores liegen er niet om. Is Luther: The Fallen Sun een film die je gelijk moet gaan kijken? Vanaf 10 maart is de film te streamen bij Netflix.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther (Idris Elba) zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Rotten Tomatoes


De eerste recensenten hebben de film gezien en onder het publiek zijn ook al wat scores bekend. Onder het publiek scoort de film een mooie 87% maar de recensenten zijn wat minder positief. Zij scoren de film een stuk magerder met 65%. Recensenten zeggen onder andere het volgende.

"Wat een verhaal! Vanaf het begin heeft deze psychologische/misdaad/thriller je in zijn greep en laat hij je niet los tot hij uit is."

"Een gepolijste actiethriller zonder ziel en zonder perspectief op het personage van Luther. Afgezien van een waargenomen iconografie die hem, ironisch genoeg, reduceert tot een lege huls."

"Voor nieuwkomers die houden van grimmige maar verheven Engelse detective thrillers, is dit op zich al een solide film."

Cast


Naast Elba zien we ook Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley en Thomas Coombes.
De film is geregisseerd door Jamie Payne welke ook vier afleveringen van Luther geregisseerd heeft en ook zes afleveringen van Outlander.

Trailer


De reacties zijn tot zover dus erg wisselend. Over een kleine week kan je de film zelf gaan streamen op Netflix. Hier alvast een voorproefje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen