search

Ons nieuws van maandag 6 maart 2023

'Yellowstone'-acteurs reageren op het gerucht dat de serie gaat stoppen
Series / Nieuws

'Yellowstone'-acteurs reageren op het gerucht dat de serie gaat stoppen

Volgens deze 'Yellowstone'-acteurs zal het vijfde seizoen niet het laatste seizoen zijn.

Hoewel er momenteel veel geruchten rondgaan over het einde van Yellowstone vanwege onenigheid achter de schermen, denken de meeste acteurs uit de serie dat het niet zo'n vaart zal lopen.

Er gaan op het moment veel geruchten rond over het feit dat Yellowstone na het huidige vijfde seizoen zou gaan eindigen vanwege een vermeend drama tussen hoofdrolspeler Kevin Costner en bedenker Taylor Sheridan. Toch hebben de andere acteurs in de serie er vertrouwen in dat de serie gewoon doorgaat.

Costner is inspirerend


In een gesprek met ET spraken Lainey Wilson (Abby) en Piper Perabo (Summer) beiden hun vertrouwen uit:

"Weet je wat, ik weet niet veel, maar ik heb het gevoel dat ze het op de juiste manier gaan beëindigen, en er zullen meer seizoenen zijn. En ik hoop dat ik er weer in ga zitten", zei Wilson.

Zowel Wilson als Perabo hadden aardige dingen te zeggen over Costner - Perabo noemde hem "geweldig" en zei: "hij is zo'n filmster en het is zo inspirerend om in de buurt van zo'n acteur te zijn".

Altijd drama bij Yellowstone


De geruchten zijn gebaseerd op een rapport, waar naar verluidt in staat dat Sheridan werkt aan een nieuwe serie met Matthew McConaughey, waardoor Yellowstone moet stoppen. Ook is er een rapport waarin wordt vermeld dat Costner te weinig tijd vrij had gemaakt om het huidige seizoen te werken, maar dit ontkent zijn advocaat.

Wat de rapporten betreft, reageerde Perabo terughoudend:

"Ik bedoel, er is altijd veel drama als het om Yellowstone gaat, geloof niet alles wat je hoort! Taylor Sheridan weet hoe hij het zonder risico kan aanpakken, en ik weet wel beter dan buiten de ranch te spreken, maar ik heb zin om te zien wat gaat gebeuren".

Yellowstone is te zien op Sky Showtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met maar liefst 11 nieuwe series waaronder het spannende 'You'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met maar liefst 11 nieuwe series waaronder het spannende 'You'

Het gaat bij Netflix deze week alle kanten op, van romantiek en spanning tot diepgaande documentaires.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

MH370: The Plane That Disappeared (seizoen 1)Verschijnt op: 8 maart
Genre: Documentaire
Kijk op Netflix

Synopsis: Een documentaire over de verloren vlucht 370 van Malaysia Airlines op 8 maart 2014. Plots raakten 239 mensen vermist en begon een wereldwijd onderzoek in een van de meest mysterieuze zaken.


]You (seizoen 4 - aflevering 6-10)Verschijnt op: 9 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Romantiek
Kijk op Netflix

Synopsis: Een gevaarlijk charmante en intensief geobsedeerde jongeman gaat extreem ver in zijn poging om hemzelf in het leven te voegen van degenen waar hij op gefixeerd is.


The Flash (seizoen 9 - aflevering 5)Verschijnt op: 10 maart
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op Netflix

Synopsis: Nadat hij wordt getroffen door bliksem ontwaakt Barry Allen uit zijn coma en ontdekt dat hij nu de gave bezit om supersnel te zijn. Zo wordt hij The Flash en gaat het gevecht met de criminaliteit aan in Central City.


Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

6 maart: Ridley Jones (seizoen 5) - Animatie / Komedie / Avontuur - Een nieuwsgierige jonge RIdley en haar vrienden moeten de geheimen van het museum van nationale geschiedenis beschermen en de geheime magische krachten geheimen houden. Alles komt namelijk 's avonds tot leven.

6 maart: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

7 maart: Outlander (seizoen 6) - Drama / Fantasie / Romantiek - Een Engelse oorlogsverpleegkundige uit 1945 wordt op mysterieuze wijze ineens terug de tijd in gestuurd naar 1743.

9 maart: The Interest of Love (seizoen 1 - aflevering 13-14) - Drama / Romantiek - Vier mannen en vrouwen werken samen bij een bank en raken verstrikt in een gecompliceerde romantische verhouding als ze ontdekken hoe ver ze willen gaan voor de liefde.

10 maart: Outlast (seizoen 1) - Avontuur / Spelshow / Reality-TV - In de extreme Alaskaanse wildernis moeten 16 kandidaten de omstandigheden overleven en strijden voor een kans om een enorme geldprijs te winnen.

10 maart: Rana Naidu (seizoen 1) - Actie / Criminaliteit / Drama - Als je een probleem hebt ga je naar Rana Naidu, de probleemoplosser voor de rijken en beroemden. Alleen als zijn vader vrijgelaten wordt uit de gevangenis zal het enige probleem dat hij niet kan oplossen zijn eigen zijn.

10 maart: The Glory (seizoen 2) - Drama / Mysterie / Thriller - Een vrouw heeft haar hele leven in het teken gezet van het wraak nemen op de pestkop uit haar jeugd die haar hele leven verwoest heeft.

12 maart: Crash Course in Romance (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Komedie / Romantiek - Een voormalig nationale handbalspeelster is tegenwoordig een winkeleigenaar om zo voor haar familie te zorgen terwijl ze worstelt met de eetstoornis van haar dochters leraar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een compleet andere 'Sons of Anarchy' spin-off
Series / Nieuws

Er komt een compleet andere 'Sons of Anarchy' spin-off

Volgens Theo Rossi zijn er grootste plannen voor een Sons of Anarchy spin-off.

Acteur Theo Rossi suggereert een "echt coole" serie. Een nieuwe Sons of Anarchy-spinoff is dan ook misschien wel dichterbij dan we ooit hadden durven dromen.

In een interview met Deadline liet Theo Rossi iets los over een potentiële spin-off. Hij wilde niet vertellen over wat voor soort project het ging. Dit betekent dat het weer een serie kan worden, maar er is ook kans op een film.

Fans willen heel graag een nieuwe spin-off. Dit is alleen al te zien aan het grote succes van Mayans MC. Deze serie werd afgelopen zomer namelijk voor een vijfde seizoen verlengd.

Een nieuwe spin-off?


Er zijn in ieder geval al wel een paar plannen, want anders zou Rossi nooit iets losgelaten hebben over een nieuw project. Of deze er uiteindelijk ook echt gaat komen, is een tweede vraag.

Dit is wat Rossi zei over een eventuele spin off: "Er komt misschien iets aan waar we allemaal weer bij elkaar zijn, wat krankzinnig is. Als het gebeurt, is het wild. Het is totaal anders. Het is echt cool."

Bekijk hieronder de 10 belangrijkste regels van Mayans MC en stream de serie op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Rain Dogs'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Rain Dogs'

Een alleenstaande moeder moet vechten om het hoofd boven water te houden. Een verhaal dat je raakt.

Regie: Richard Laxton, Jennifer Perrott | Cast: Daisy May Cooper (Costello), Jack Farthing (Selby), Ronke Adekoluejo (Gloria), Fleur Tashjian (Iris), Sam Hazeldine (Paul), Tom Durant Pritchard (Richard), Adrian Edmondson (Lenny), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 24-27 minuten | Jaar: 2023

De komische dramaserie Rain Dogs volgt het leven van Costello Jones, een alleenstaande moeder die moeite heeft rond te komen en een zwervend bestaan leidt. Hoewel dit plot zal niet voor iedereen herkenbaar zal zijn, is er een grote groep is die op deze manier moet leven. Met deze blik op het leven in de lagere sociale klasse weet Rain Dogs sociale ongelijkheid te agenderen.

Daarmee kaart de serie een actueel onderwerp aan, aangezien de kloof tussen arm en rijk wereldwijd steeds groter wordt. Dit enigszins dramatische onderwerp wordt echter op een luchtige manier gebracht, met hulp van wat goed gedoseerde humor, zonder iemand belachelijk te maken of in een kwaad daglicht te zetten.

In de eerste aflevering maken we kennis met de personages door letterlijk mee te kijken met hoe zij hun leven leiden en wat hen zoal bezighoudt. Van enige toelichting is geen sprake, waardoor je vrij bent je eigen beeld te vormen aan de hand van wat je zoal te zien krijgt.

Het verhaal zet zich vervolgens voort als een soort boek. Elke aflevering werkt als een nieuw hoofdstuk met een eigen titel, die aan het begin wordt getoond en een cryptische omschrijving geeft van wat je van de aflevering kunt verwachten. Je hoeft hier niets mee te doen - de serie is namelijk geen raadsel dat dient te worden opgelost - maar het geeft de oplettende kijker toch enige uitdaging.

Naast Costello volgen we haar beste vriend Selby, wiens leven in een eigen verhaallijn wordt uitgewerkt. Selby is een homoseksuele artistiekeling die is opgegroeid in een vooraanstaande familie waarin hij niet echt thuishoorde. Hij heeft een intense vriendschap met Costello en ziet haar dochter Iris dan ook als zijn eigen dochter. In de eerste aflevering wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis, waarna hij zijn leven weer oppakt.

Selby's uitgebreide verhaallijn zorgt voor een prettige afwisseling, zonder iets af te doen aan het hoofdverhaal. Sterker nog, de twee verhaallijnen versterken elkaar juist doordat zo met elkaar verweven zijn, want zonder elkaar zouden ze weinig voorstellen. Want hoewel het onderwerp interessant is, heeft de serie qua plot weinig spectaculairs te bieden.

Het acteerwerk van met name Daisy May Cooper als Costello en Jack Farthing als Selby maken de serie tot een succes, maar Rain Dogs doet niet veel meer dan het volgen van hun levens, inclusief de vele problemen die op hun pad komen. Toch is Rain Dogs geen saaie serie, omdat er in elke aflevering wel weer iets aan de hand is en de gebeurtenissen elkaar in een behoorlijk tempo opvolgen.

★★★☆☆

Rain Dogs is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer peperdure Prime-serie 'Citadel'
Series / Trailer

Eerste trailer peperdure Prime-serie 'Citadel'

Met een budget van ruim 250 miljoen dollar kunnen we een serie vol spectaculaire actie verwachten.

Na een week te zijn uitgesteld wegens een treinongeluk in Griekenland, heeft Prime Video nu de eerste trailer vrijgegeven van Joe en Anthony Russo's (Avengers; Endgame, The Gray Man) epische spionage-serie Citadel.

Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci en Lesley Manville spelen de hoofdrollen in de zes-delige serie, die gaat over spionnen uit verschillende hoeken van de wereld die allen werken voor Citadel, een organisatie die trouw is aan geen enkel land.

Acht jaar na de vorming van Citadel is de groep platgelegd door de boosaardige groepering Manticore. Aan twee voornalige Citadel-agenten (Madden en Chopra Jonas) is het nu de taak om te achterhalen hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren.

Een complexe aangelegenheid


Wat niet meehelpt in hun zoektocht is dat hun geheugens zijn gewist en ze jaren een normaal leven hebben geleid zonder te weten dat ze brute spionnen zijn.

Sinds dat de serie werd bedacht is het de bedoeling dat er een groot aantal spinoffs komen die speciaal gemaakt worden voor markten als India, Italië en Mexico. De Italiaanse versie is al gemaakt en die voor India wordt momenteel gefilmd.

De eerste twee afleveringen van Citadel zijn vanaf 28 april a.s. te streamen via Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'Shadow and Bone' seizoen 2 op Netflix verschijnt
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'Shadow and Bone' seizoen 2 op Netflix verschijnt

Eindelijk is de releasedatum van de populaire fantasy serie bekend gemaakt.

Na lang wachten zijn er eindelijk details bekend over het nieuwe seizoen van de hitserie Shadow and Bone. Zo is er al een datum vastgesteld voor het seizoen waarin hopelijk veel vragen beantwoord zullen worden.

De serie is gebaseerd op de bekende gelijknamige boekenserie geschreven door Leigh Bardugo. Bardugo's verhaal speelt zich af in een wereld die gebaseerd is op het vroeg 19e eeuwse tsaristische Rusland, waarin ongeveer de helft van de bevolking Grisha is, ofwel mensen met speciale vaardigheden en krachten.

Tweede seizoen


De seizoensfinale van Shadow and Bone Seizoen 1 liet veel vragen onbeantwoord en zette alvast een aantal toekomstige verhaallijnen op.Heisserer, de regisseur van de serie, deelde al in juni 2021 op zijn persoonlijke Twitter-account dat het schrijven voor seizoen 2 was afgerond. Hoewel het niet duidelijk was of de show wel of niet verlengd zou worden, gaf Netflix Heisserer en zijn team het groene licht om nieuwe afleveringen te gaan schrijven met de hoop dat het zou gebeuren. Gelukkig hadden ze gelijk.

Op 8 december 2022 werd onthult dat seizoen 2 van Shadow and Bone uitkomt op 16 maart 2023. De serie is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-ster kondigt aan te stoppen met acteren
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-ster kondigt aan te stoppen met acteren

Acteur kondigt op Twitter aan dat hij definitief stopt met acteren.

Isaiah Washington, die Preston Burke speelde in Grey's Anatomy, heeft het helemaal gehad. In niet mis te verstane bewoordingen geeft hij aan dat dit niet te maken heeft met het acteervak zelf, maar dingen die daar omheen spelen.

Washington heeft sinds zijn vertrek bij Grey's Anatomy constant gewerkt. Zijn laatste film Corsicana, door hemzelf geregisseerd en geproduceerd, scoort op Rotten Tomatoes een mooie 79%. De acteur heeft echter zijn buik vol van wat naar zijn mening onnodige politiek is in de entertainmentindustrie.

Strijd op 'Twatter'


Washington geeft aan dat hij al sinds 2011 op 'Twatter' zit. Aangezien dit een woordspeling is op het vrouwelijke geslachtsdeel geeft hij hier al impliciet zijn mening over het Twitterversum.

De acteur zegt ondermeer het volgende: "Met pijn in het hart en ook met een gevoel van opluchting kondig ik bij deze mijn vroegtijdig pensioen aan. Ik heb de strijd gestreden hier op Twatter, maar het ziet er naar uit dat de haters, provocateurs en nuttige idioten hebben gewonnen. Ik ben niet langer geïnteresseerd in getouwtrek om een 'kleurconstruct' dat ons als mensen alleen maar verdeelt, of in wat voor soort giftig gedoe of politiek dan ook".

Washington voegt er aan toe dat hij van plan is door de VS te reizen en dat hij af en toe ook zal posten over zijn wedervaardigheden nu hij 'met pensioen' is. Het Twitterversum is dus nog niet af van de uitgesproken Washington.

Kijk Grey's Anatomy iedere dinsdagavond om 20.30 u op Net 5.

Ook kun je seizoen 1 tot en met 18 van Grey's Anatomy streamen op Disney+. Seizoen 19 zal hierop te zien zijn vanaf 1 juni 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is wanneer 'Stranger Things' seizoen 5 van start gaat
Series / Nieuws

Dit is wanneer 'Stranger Things' seizoen 5 van start gaat

David Harbour onthult in een interview wanneer het slotseizoen van de fantasyserie begint.

Stranger Things gaat zijn laatste seizoen in. In een interview met Collider verteld David Harbour (Jim Hopper) over zijn voorbereidingen, en vertelt en passant ook wanneer het filmen van start gaat.

De Duffer Brothers blijven series ontwikkelen in het 'Stranger Things'-universum. Er komen de nodige spin-offs aan, maar seizoen 5 rondt het verhaal af dat de kijkers inmiddels bijna tien jaar lang volgen.

Filmen staat voor de deur


Harbour vertelt: "Ik heb nog een paar maanden om te trainen. Het filmen begint in juni. Voor seizoen 4 heb ik behoorlijk getraind, dat moet ik nu ook weer doen".

"De situatie is nu wel anders natuurlijk. Hopper bevond zich toen in specifieke omstandigheden, een Russische gevangenis. Er moesten dus zowel fysiek als emotioneel als het ware lagen afgepeld worden. In het vijfde seizoen is hij weer terug in Amerika, waar ze cheeseburgers hebben. Hij zal er dus weer weldoorvoed uitzien," besluit Harbour.

Ongetwijfeld zal Hopper zich ook na thuiskomst voor de nodige obstakels geplaatst zien.

Stranger Things kun je zien op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's uit 'Young Sheldon' onthullen hoogtepunt voor Mandy en Georgie
Series / Nieuws

Foto's uit 'Young Sheldon' onthullen hoogtepunt voor Mandy en Georgie

CBS heeft foto's onthuld waarin we voor het eerst de dochter van Mandy en Georgie zien.

In aflevering 14 van het zesde seizoen van Young Sheldon is voor het eerst de dochter van Mandy en Georgie te zien. Dat blijkt uit de foto's die CBS voor de aflevering uitgebracht heeft.

Op de foto's is te zien dat het nieuwste lid van de Cooper-familie er officieel is, wat de familie natuurlijk een goede reden voor een feestje geeft. Mandy's zwangerschap verliep tumultueus, maar ondanks complicaties ging het uiteindelijk goed met de geboorte van baby Constance.

Plotgat


Vanwege de enorme ruzie tussen Mary en George, koos Young Sheldon ervoor om de eerste blik op de baby uit te stellen, waardoor Constance tot nu toe nog niet te zien was. Gelukkig heeft CBS voorafgaand aan de volgende aflevering een paar promotionele afbeeldingen vrijgegeven, waarop er op één ook de nieuwe baby te zien is.

Ondanks dat ze in dezelfde realiteit bestaan, zijn er veel inconsistenties tussen Young Sheldon en The Big Bang Theory. De komst van Constance verergert een lang aanhoudend plotgat waarbij Mandy betrokken is.

Sheldon deelt namelijk vaak kinderverhalen en Georgie is aanwezig in de originele serie. Toch worden Mandy en Constance nooit genoemd. Daardoor kan CBS wel weer extra creatief zijn met hun verhaal, wat gezien het gevestigde canon helaas zal eindigen in een scheiding tussen de twee.

Seizoen 6 van Young Sheldon is nog niet te zien in Nederland, maar komt binnenkort naar HBO Max. De foto's vind je in dit artikel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tease over de terugkeer van oude bekenden in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Tease over de terugkeer van oude bekenden in 'Doctor Who'

Behalve David Tennant als de Veertiende Doctor kunnen we meer oude bekenden verwachten.

Op een screening van de Doctor Who-aflevering The Sea Devils liet actrice Katy Manning een opvallende hint vallen. Manning speelde de Companion Jo Grant van de Derde Doctor (Jon Pertwee).

Inmiddels is bekend dat David Tennant en Catherine Tate terugkeren in de specials die we in november te zien krijgen. Als we Manning mogen geloven zijn zij echter niet de enigen.

Oude bekenden en spin-offs


Nu Disney de 'Doctor Who'-franchise onder zijn hoede heeft genomen, zijn de mogelijkheden uiteraard groter geworden. Manning's opmerking dat er spin-offs aan zitten te komen bevestigt eerdere uitlatingen van showrunner Russel T. Davies. De vraag is echter welke oude bekenden we terug zouden kunnen zien.

Mysterieuze antagonist


Eén optie is de Celestial Toymaker. Deze mysterieuze antagonist verscheen in 4 afleveringen in seizoen 3 (1966). Jammer genoeg is slechts één aflevering bewaard gebleven in de archieven van de BBC. De nieuwste trailer laat Neil Patrick Harris in de rol van tegenstander zien. Fans speculeren dat The Doctor zijn oude tegenstander weer tegengekomen is.Dochter en kleindochter


Verder zijn daar dochter Jenny (gespeeld door Tennant's vrouw Georgia Moffat-Tennant) en kleindochter Susan (Carole Ann Ford). Hoewel Moffat-Tennant in een interview met Digital Spy aangaf dat Jenny's verhaal in principe rond is, staat zij wel open voor een terugkeer. Jenny verscheen in aflevering 8 van seizoen 4.

Tot slot is daar kleindochter Susan, uit het allereerste begin van de serie. Susan is tot op heden niet in de serie teruggekeerd, wel in de hoorspelen en in 'Doctor Who'-boeken.

Doctor Who is klaar voor een nieuwe fase waarbij het er naar uitziet dat het Whoniverse verder uitgebouwd gaat worden.

Je kunt de eerste tien seizoenen van Doctor Who zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 'echte' Mando's waarop de Mandalore-mythologie geïnspireerd is
Series / Nieuws

Dit zijn de 'echte' Mando's waarop de Mandalore-mythologie geïnspireerd is

Schrijfster Karen Traviss onthult hoe zij de Mando-cultuur heeft vormgegeven.

De Britse schrijfster Karen Traviss heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de fictieve geschiedenis en mythologie van Mandalore. De Mando's en hun wereld worden vooral uitgewerkt in haar 'Republic Commando'-boekenserie.

Zoals wel vaker het geval is in fictie, heeft Traviss geput uit historische krijgsculturen. Deze 'echte' Mando's vormden de basis voor het krijgersvolk in het 'Star Wars'-universum. Hieronder een kort overzicht welke volkeren dat wel, of juist niet, waren.

Geen Spartanen


In een interview met Celtic Nations Magazine maakt Traviss duidelijk dat het oude Sparta geen inspiratiebron was. De Spartanen waren sterk centralistisch georganiseerd, met een duidelijke hiërachie. Dit is ongeveer het tegenovergestelde van de Mando's.

De bewoners van Mandalore opereerden in losse verbanden en leefden in clans in plaats van in een stadstaat. Ze opereerden prima op individueel niveau, en wanneer er een groepsmissie plaatsvond, werd ter plekke besloten wie leiding zou geven.

Keltische volkeren


In een Q & A op haar oude blog verduidelijkt de schrijfster welke overeenkomsten zij zag tussen Mando's en de Keltische volkeren. De losse allianties tussen verschillende etnische groepen die zich desondanks allemaal Mando's voelden baseerde Traviss op de Keltische manier van leven.

De Keltische culturen bestonden uit verschillende clans en groepen. Deze culturen deelden bepaalde gemeenschappelijke elementen. Het gevoel deel uit te maken van een groter geheel bestond daarnaast dus ook. Deze clans sloegen de handen ineen wanneer er een dreiging van buitenaf gesignaleerd werd. Tot slot merkt Traviss op dat Keltische culturen een "ontembare, niet-kapot-te-krijgen aard" hebben die goed bij de Mando's past.

Mando'a


In 2002 kreeg Traviss als franchise-schrijfster opdracht om een Mando-taal te ontwikkelen, oftewel Mando'a. Ook hiervoor putte zij inspiratie uit de Keltische culturele context. De Mando's spreken Mando'a, dit maakt iemand een Mando ongeacht afkomst. In het verre verleden hadden de Keltische stammen een gemeenschappelijke voertaal, die men waarschijnlijk sprak naast de taal van hun eigen stam. Mando'a zelf is overigens niet gebaseerd op de Keltische talen.

Mede door Traviss' boeken heeft de serie beduidend meer bronmateriaal dan de films en comics alleen. Ongetwijfeld zal de rijke geschiedenis van Mandalore bijdragen aan een sterk derde seizoen.

Kijk The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iconische acteur te zien in 'The Batman'-spinoff 'The Penguin'
Series / Nieuws

Iconische acteur te zien in 'The Batman'-spinoff 'The Penguin'

Deze iconische acteur zal Gotham City helemaal op zijn kop zetten.

De nieuwe The Batman-spinoff serie The Penguin haalt alles uit de kast om het succes van The Batman te evenaren. Nu hebben ze een ongelofelijk iconische acteur gecast voor een hele belangrijke rol.

Het personage is zeker niet nieuw, aangezien er al een paar keer naar hem verwezen is in The Batman. Hij werd echter voor de gebeurtenissen van de film gearresteerd en daarom is hij nooit in beeld gekomen.

De serie The Penguin speelt zich een paar dagen na de gebeurtenissen in de film af. De serie zal dan waarschijnlijk ook gaan over de strijd om de controle over de onderwereld.

De iconische acteur


De iconische Clancy Brown zal de rol van de beruchte misdaadbaas Salvatore Maroni op zich nemen.

Salvatore was de allergrootste crimineel in Gotham City, totdat Carmine Falcone (Jon Turturro) hem opzette. Er is een kans dat zijn arrestatie in twijfel getrokken gaat worden door de opzet en misdaden van Falcone.

Bekijk hieronder hoe Colin Farrell omgetoverd werd tot The Penguin.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 opmerkelijke programma's komen deze week uit bij de NPO
Series / Featured

Deze 2 opmerkelijke programma's komen deze week uit bij de NPO

Met NPO Plus kan je deze 2 mooie programma's meteen bingen.

Deze week kunnen de Nederlandse televisiekijkers weer rekenen op 2 nieuwe series bij de NPO, die wekelijks met nieuwe afleveringen komen. Allebei kunnen ze snel ook al in hun totaliteit worden gevonden op NPO Plus.

Terug in Irak | NTR | Vanaf 6 maart wekelijks op NPO2, bingen op NPO PlusTwintig jaar na de start van de Irakoorlog is het land drastisch veranderd, mede door Nederlandse militaire inmenging. Nu gaat Journalist Tom Kleijn terug naar het land waar hij de laatste twintig jaar verslag over heeft gedaan. Hoe kijkt men terug op het verleden, en hoe denken de mensen over de toekomst?

Lees meer informatie over het drieluik met Tom Kleijn.

Cheaters | BNNVARA | Vanaf 11 maart wekelijks op NPO3, vanaf 9 maart bingen op NPO PlusIn deze Britse komedieserie gebeurt het onvoorstelbare: de affaire van Josh, Fola, komt naar hem wonen. Beiden hebben een relatie, maar dat doet niets af aan de aantrekkingskracht tussen hen. Drama volgt…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Netflix-film 'Luther: The Fallen Sun' er eentje om gelijk te kijken?
Films / Nieuws

Is Netflix-film 'Luther: The Fallen Sun' er eentje om gelijk te kijken?

Na een duistere teaser trailer en een explosieve trailer zijn de eerste reacties op de film niet geheel enthousiast te noemen.

De eerste scores liegen er niet om. Is Luther: The Fallen Sun een film die je gelijk moet gaan kijken? Vanaf 10 maart is de film te streamen bij Netflix.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther (Idris Elba) zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Rotten Tomatoes


De eerste recensenten hebben de film gezien en onder het publiek zijn ook al wat scores bekend. Onder het publiek scoort de film een mooie 87% maar de recensenten zijn wat minder positief. Zij scoren de film een stuk magerder met 65%. Recensenten zeggen onder andere het volgende.

"Wat een verhaal! Vanaf het begin heeft deze psychologische/misdaad/thriller je in zijn greep en laat hij je niet los tot hij uit is."

"Een gepolijste actiethriller zonder ziel en zonder perspectief op het personage van Luther. Afgezien van een waargenomen iconografie die hem, ironisch genoeg, reduceert tot een lege huls."

"Voor nieuwkomers die houden van grimmige maar verheven Engelse detective thrillers, is dit op zich al een solide film."

Cast


Naast Elba zien we ook Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley en Thomas Coombes.
De film is geregisseerd door Jamie Payne welke ook vier afleveringen van Luther geregisseerd heeft en ook zes afleveringen van Outlander.

Trailer


De reacties zijn tot zover dus erg wisselend. Over een kleine week kan je de film zelf gaan streamen op Netflix. Hier alvast een voorproefje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze beroemdheid had destijds een rol als vampier in 'Buffy the Vampire Slayer'
Series / Video/clip/featurette

Deze beroemdheid had destijds een rol als vampier in 'Buffy the Vampire Slayer'

Deze beroemdheid was destijds een piepjonge vampier in 'Buffy the Vampire Slayer'.

Sarah Michelle Gellar plaatste onlangs een bijzondere foto op haar Instagram. Het was een kiekje uit de tijd dat zij en Pedro Pascal collega's waren. De acteur had namelijk een gastrol in Buffy the Vampire Slayer.

Entertainment Tonight had een rode loper-gesprekje met Pascal. De acteur was stomverbaasd toen hij over Gellar's Insta-post hoorde, maar wist het nog precies. In de clips hieronder kun je hem zien als piepjonge vampier Eddie.

's Nachts ijs eten


Het betreft hier aflevering 1 van seizoen 4 van de serie. De acteur herinnerde zich alles nog. Een enthousiaste Pascal: "Ze bewaarde ijs in haar trailer, en ze vroeg of ik daar trek in had. Ze ging speciaal terug om het te halen. We filmden 's nachts, op de campus van de Universiteit van Californië. Alleen hadden ze de set nog niet afgebouwd, dus we zaten ijs te eten en te wachten".

Verder lunchte hij met zijn vampier-schmink op, en miste de première van het toneelstuk waarin hij destijds speelde. Dit als gevolg van overlappende productieschema's. Gellar herinnert hij zich als een leuke en vriendelijke collega. De actrice herinnert het zich duidelijk ook zo.

Buffy the Vampire Slayer kun je streamen op Disney+.

Hieronder zie je Buffy's ontmoeting met Eddie:En hier zie je hoe de ontmoeting afloopt:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het moment waarop 'The Flash' definitief ten einde komt
Series / Nieuws

Dit is het moment waarop 'The Flash' definitief ten einde komt

De datum voor de allerlaatste aflevering van The Flash ooit is bekend.

The Flash komt nu echt bijna ten einde en de datum voor de laatste aflevering is nu ook al bekend. Na 9 seizoenen wordt het dan toch echt langzaam tijd om afscheid te nemen van de superhelden.

The CW heeft de officiële uitzenddatum van het allerlaatste aflevering van seizoen 9 bekendgemaakt. Het einde is nu dus echt nabij.

Seizoen 9 heeft in totaal 13 afleveringen en met nog minder dan 10 afleveringen wordt het een heel erg bitterzoet einde.

De laatste uitzenddatum


De 13e en allerlaatste aflevering van The Flash zal op 24 mei te zien zijn. Dit houdt ook in dat er een paar onderbrekingen zijn in het uitzenden van de afleveringen.

Ook zal er een herhaling uitgezonden worden, namelijk op 22 maart. In de laatste afleveringen zullen nog spannende verhaallijnen geïntroduceerd worden voordat Barry Allen en alle fans echt afscheid moeten gaan nemen.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Flash op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom de vader van Sheldon zoveel anders is in 'Young Sheldon' dan in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Dit is waarom de vader van Sheldon zoveel anders is in 'Young Sheldon' dan in 'The Big Bang Theory'

In 'The Big Bang Theory' werd George bestempeld als een slechte vader, maar in 'Young Sheldon' lijkt dit wel mee te vallen.

The Big Bang Theory is een van de populairste komedieseries ooit, en ook de spin-off Young Sheldon werd meteen goed ontvangen. De producer van Young Sheldon geeft echter aan dat de verhalen over George, Sheldon's vader, niet klopten in The Big Bang Theory.

George is nooit op beeld geweest in The Big Bang Theory, omdat hij was gestorven voordat de gebeurtenissen plaatsvonden in de serie. Desondanks hebben we een duidelijk beeld gekregen van hem door alle jeugdverhalen van Sheldon en wisten we wat voor vader hij was.

Ander beeld van George


In The Big Bang Theory werd George omschreven als een slechte vader, maar de prequel geeft een heel ander beeld van hem. Zo zien we in Young Sheldon een gebrekkige maar toegewijde vader en echtgenoot.

Dit is misschien wel de grootste tegenstelling tussen de series tot nu toe. In een recent interview probeert producer Steve Holland meer duidelijkheid te geven over deze afwijking:

"Het grote verschil is dat Sheldon veel hardere verhalen vertelde over zijn vader in The Big Bang Theory. Deze waren misschien ook niet helemaal accuraat. Ze waren toen zeker vanuit zijn gezichtspunt, maar dat gezichtspunt is nu veranderd."

Waarom anders?


We hebben al een heleboel verschillen gezien tussen The Big Bang Theory en Young Sheldon sinds de prequel van start ging. Een van de meest opvallende verschillen blijft toch de manier waarop George wordt afgebeeld.

CBS heeft voor een lange tijd geen plannen gehad om het personage in overeenstemming te laten komen met George uit The Big Bang Theory, maar misschien gaat daar nu verandering in komen na het vreemdgaan-schandaal in seizoen 6 van Young Sheldon.

George blijft aardig


Holland heeft echter al bevestigd dat de verhaallijn over het vreemdgaan niet in het zesde seizoen van Young Sheldon gaat voorkomen. Hij weet zelfs niet eens of ze het onderwerp überhaupt gaan aanpakken in de serie.

Ondanks dat George en Mandy dus een grote ruzie hadden in het ziekenhuis tijdens de bevalling, kunnen we ervan uitgaan dat CBS een manier vindt om het goede beeld van George te behouden.Bekijk alle afleveringen van Young Sheldon en The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrormeester James Wan komt met nieuwe serie gebaseerd op populaire comic
Series / Nieuws

Horrormeester James Wan komt met nieuwe serie gebaseerd op populaire comic

In zijn overvolle agenda weet de filmmaker toch nog ruimte te vinden voor een nieuwe serie.

Hij is waarschijnlijk het meest bekend van zijn ijzingwekkende films als Saw, Insidious en The Conjuring of de blockbuster Aquaman maar nu gaat hij als producent aan de slag voor een nieuwe serie gebaseerd op The Good Asian.

Onder Wan's productiebedrijf Atomic Monster zal hij een serie maken dat een adaptatie is van de bekende comic uit de koker van Image Comics The Good Asian. De comic geschreven door Pornsak Pichetshote en Alexandre Tefenkgi zal als serie samen met Wan worden geproduceerd door Michael Clear, Rob Hacket, Will Rowbotham en Luke Maxwell.

Een donker verhaal over een Aziatische Amerikaan


Het verhaal van The Good Asian gaat over hoofdpersonage Edison Hark. Hij is een Chinees-Amerikaanse detective met een neiging tot zelfdestructie en die worstelt met allerlei geesten. In die hoedanigheid is hij bezig een zaak op te lossen van een moordenaar die zijn slachtoffers maakt in het Chinatown van 1936.

Het donkere verhaal richt zich op de eerste generatie Amerikanen die opgroeiden tijdens het verbod op Chinese immigratie terwijl ze om moesten gaan met enorme moordpartijen, een politiedienst die hun macht misbruikten en een alsmaar veranderende wereld. Wan hoopt een prachtig serie-noir te maken die bij voltooiing tot een van de klassiekers kan behoren.

Wanneer de serie uit gaat komen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft een true crime-docuserie over de neergang van een dynastieke familie te pakken
Series / Nieuws

Netflix heeft een true crime-docuserie over de neergang van een dynastieke familie te pakken

Netflix komt met een gedetailleerde docuserie over de geheimen van de advocatenfamilie Murdaugh.

In de Amerikaanse staat South Carolina is onlangs een groot proces ten einde gekomen. Een prominent lid van de gemeenschap, de advocaat Alex Murdaugh, werd hierin schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw Margaret ("Maggie") en hun zoon Paul. Dit was de conclusie van een verhaal dat aan het fantastische grenst.

De docureeks bestaat uit drie afleveringen, en je kunt de trailer onderaan bekijken. Het bijzondere van deze reeks is dat de makers het hele verhaal compleet hebben. De familie Murdaugh was zo machtig dat ze het gehele bestuursapparaat uiteindelijk in hun zak hadden.

Alleenheersers


Het verhaal van de Murdaughs begint in 1910, toen Randolph Murdaugh een advocatenkantoor begon in South Carolina. Dit was in de zogeheten Low Country-regio, in het zuidoosten van de VS aan de kust. Door de jaren heen wisten de Murdaughs een machtspositie op te bouwen. De familie had werkelijk overal een dikke vinger in de pap. Zowel wat betreft het bestuur, de politie en de rechterlijke macht. De facto waren zij alleenheersers.

Ineenstortend kaartenhuis


Hoe machtig de Murdaughs ook waren, zij waren ook instabiele mensen. Vader Alex kampte met een verslaving aan opiaten, waar hij bakken vol met geld aan uitgaf. Om deze verslaving te bekostigen fraudeerde hij op grote schaal. Zoon Paul stond bekend als een ongeleid projectiel met een kwade dronk. Hun politieke en economische dynastie was uiteindelijk een wankel kaartenhuis geworden.

De documentaire gaat van start met de verdachte omstandigheden rondom de dood van de 19-jarige Mallory Beach. Zij was een vriendin van zoon Paul, die tijdens een boottochtje op de rivier de Beaufort, in 2019, van boord sloeg en verdronk.

Oplichterij, fraude en moord


Van daaruit wordt verteld hoe de gebeurtenissen escaleren, met als gevolg de dood van Alex's vrouw Maggie en zoon Paul. Beiden werden doodgeschoten op het landgoed van de Murdaugh's, waarvoor Alex nu veroordeeld is.

De vele gesprekken met alle mogelijke betrokkenen, zowel vrienden als autoriteiten, geven gedetailleerde informatie. Er zijn privé-opnames te zien en te horen en reconstructies gemaakt die tot op heden nog niet bij het grote publiek bekend waren. Op deze manier wordt een beeld geschetst van een familie die zich jarenlang boven alles en iedereen verheven waande.

Kijk Murdaugh Murders: A Southern Scandal op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwe aanbod aan films bij diverse diensten deze week
Films / Nieuws

Het nieuwe aanbod aan films bij diverse diensten deze week

Netflix, Disney+ en Videoland hebben deze week een aantal nieuwe films die we kunnen kijken bij de diensten.

Ook deze week is er weer voor ieder wat wils. Een aantal nieuwere films, oudere films, wat minder bekende films en een docufilm.

Netflix


Vanaf woensdag 8 maart kun je de Faraway streamen bij de dienst.

Nadat ze een huis op een Kroatisch eiland heeft geërfd, begint een vrouw aan een spontane reis die haar levensvreugde nieuw leven inblaast en de deur naar een nieuwe liefde opent.Vrijdag 10 maart komt Netflix met Have a Nice Day!. Deze Mexicaanse komedie-drama kan je vanaf die dag streamen.

Een gepensioneerde radiopresentator pakt boodschappen in om geld te verdienen zodat hij bij het jubileumfeest van zijn voormalige werkgever kan zijn. Daar hoopt hij zich te herenigen met de liefde van zijn leven.

Vanaf 10 maart kan je ook Luther: The Fallen Sun bekijken. Gaat deze film de verwachtingen waarmaken? Nog even wachten en dan kan je ook deze film streamen.

Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.Disney+


Woensdag 8 maart komt Disney + met MPower. De docu stream je vanaf de 8ste bij de dienst.

MPower is een eerbetoon aan de Marvel-vrouwen, die op het scherm en daarbuiten, iconische helden tot leven hebben gebracht.

Videoland


Videoland voegt deze week ook een aantal films toe aan het aanbod. Vanaf dinsdag 7 maart kijk je Come Away op de dienst.

Als de oudste broer van Alice en Peter bij een tragisch ongeluk overlijdt, gaan hun ouders kapot van verdriet. Om de pijn te verzachten, gaan de kinderen op in hun eigen fantasiewereld. Alice en Peter komen terecht in Wonderland en Neverland en moeten een keuze maken tussen het echte leven en hun ingebeelde wereld.Zondag 12 maart komt Videoland met Patriots Day. Deze kan je vanaf die dag streamen bij de dienst.

Een dag uit de geschiedenis die nooit vergeten zal worden. Tijdens de Boston marathon gaan twee bommen af. Terwijl de hulpverleners alles geven om de slachtoffers te redden, wordt de jacht op de terroristen direct geopend.Totale aanbod deze week


Even overzichtelijk alles op een rij. Deze films kun je deze week bekijken bij de diverse diensten.

Netflix
Woensdag 8 maart Faraway
Vrijdag 10 maart Have a Nice Day!
Vrijdag 10 maart Luther: The Fallen Sun

Disney+
Woensdag 8 maart MPower

Videoland
Dinsdag 7 maart Comeaway
Zondag 12 maart Patriots DayInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.