Deze drie scifi-series moet je echt gezien hebben volgens Ranker

Deze drie scifi-series zijn volgens Ranker meer dan de moeite waard!

Valeria Milić, 05-03-2023 11:59

De website Ranker heeft het goed voor elkaar: men laat namelijk de kijkers beslissen welke de beste films en series zijn. Onlangs verscheen er een lijst met hierop de beste scifi-series volgens de kijkers zelf.
Op het gebied van scifi zijn er genoeg klassiekers, en je komt deze zeker tegen op de lijst. Hieronder lees je over een drietal series die wellicht op weg zijn klassiekers te worden.

The Expanse

De serie bestaat uit zes seizoenen en is gebaseerd op de boeken van James S.A. Corey. Het bijzondere is dat de schrijvers (Corey is een pseudonym gebruikt door een schrijversduo) en de makers daadwerkelijke wetenschappelijke principes in het verhaal verwerkt hebben.

Een aantal eeuwen in de toekomst heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd. De grootmachten zijn de Verenigde Naties van Aarde en Luna, de Martiaanse Republiek en de Alliantie van de Buitenste Planetenring.

Rotten Tomatoes: 92%

De onderstaande video legt je, zonder spoilers, meer uit over de wereld van The Expanse.


Kijk op Prime Video.

Stargate SG-1

In dit vervolg op de gelijknamige film uit 1994 gaat SG-1, een militaire elite-eenheid op pad om de aarde te verdedigen tegen allerhande intergalactisch gespuis. Het Amerikaanse leger is er namelijk achtergekomen dat de zogeheten 'stargate', een type mechanische poort, er slechts één van velen is. Er zijn diverse poorten waardoor je naar andere sterrenstelsels kunt reizen. Jammer genoeg kunnen ongewenste bezoekers natuurlijk ook naar jou toekomen.

Rotten Tomatoes: 89%


Kijk op Prime Video.

The Orville

Deze komische scifi-serie is gemaakt door Seth MacFarlane (Family Guy) en Jon Favreau (The Mandalorian). The Orville speelt zich af in de 25e eeuw. McFarlane neemt ook de hoofdrol voor zijn rekening als captain Edward "Ed" Mercer. Ed's huwelijk liep op de klippen omdat zijn vrouw vreemdging.

Aangezien hij daarna net iets te vaak met een kater op het werk verscheen wordt hij benoemd tot captain van de USS Orville. Het is een middelmatig schip, maar het heeft nu eenmaal een captain nodig. Liefhebbers zullen merken dat de serie een parodie op Star Trek is maar tegelijkertijd ook een hommage aan deze serie.

Rotten Tomatoes: 89%


Kijk op Disney+.

Lees meer over: Scifi, The Expanse, Stargate SG1, The Orville

Populair nieuws