'The Flash' brengt een geüpgrade schurk terug uit seizoen 1

'The Flash'-schurk Roy G. Bivolo is sterker terug dan ooit tevoren...

Nina Beerendonk, 05-03-2023 15:06

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

In het laatste seizoen van The Flash keren er een hoop oude bekende gezichten terug. Zo ook Roy G. Bivolo in de afgelopen aflevering, "Mask of the Red Death, Part 1", waarin bleek dat hij een echte upgrade heeft gekregen.
Roy G. Bivolo, de schurk die bekend staat als zowel Prism als de Rainbow Raider, keerde triomfantelijk terug in seizoen 9 van The Flash. En niet zomaar, maar met nieuwe krachten. Bivolo is niet meer op beeld verschenen sinds seizoen 1, maar zijn optreden in dit seizoen heeft bevestigd dat hij gevaarlijker is dan ooit.

Rainbow Raider

In seizoen 1 flitsten de ogen van Bivolo rood wanneer hij zijn krachten gebruikte. In de afgelopen aflevering flitsten ze in plaats daarvan geel. Dit had een groot effect op The Flash, die zelfs flauwviel. Dit wijst erop dat de krachten van Bivolo sterker zijn geworden.

Door de upgrade van Bivolo lijkt hij veel meer op het personage in de comics, die misdaden pleegde onder de codenaam Rainbow Raider. Deze Roy G. Bivolo was een kleurenblinde kunstenaar wiens vader zijn leven wijdde aan het genezen van de toestand van zijn zoon.

In plaats daarvan gaf de speciale bril die hij voor zijn zoon maakte hem de kracht om gekleurde lichtstralen te projecteren die de emoties van andere mensen veranderden, zoals blauw voor verdriet en geel voor angst. Hij kon ook solide lichtconstructies maken van regenbogen.

Een nieuwe aflevering van het laatste seizoen van The Flash is iedere vrijdag te zien op Netflix.


Lees meer over: The Flash, The CW, Netflix, Arrowverse

Populair nieuws