Nieuw seizoen 'De Jacht op de Mocro-Maffia' bijna te zien op Videoland

John van den Heuvel komt met nieuwe onthullingen over de verontrustende onderwereld.

Mitchell van Vuren, 07-03-2023 08:00

Het is bijna zover: op 8 maart verschijnt het vierde seizoen van de Videoland-serie De Jacht op de Mocro-Maffia. Misdaadjournalist John van den Heuvel keert weer terug met nieuw materiaal over de onderwereld in Nederland. Vanaf 8 maart is het spannende seizoen te vinden op Videoland, met wekelijks een nieuwe aflevering.
In voorgaande seizoenen begaf de journalist zich al op dun ijs door onthullingen te doen over criminele kopstukken uit de Nederlandse onderwereld, zoals Ridouan Taghi en Nabil B. Daarvoor voerde hij gesprekken met intimi en getuigen, die een boekje open durfden te doen over het reilen en zeilen van de mocro-maffia.

Nieuwe onthullingen over bekende zaken

In het nieuwe seizoen zet Van den Heuvel zijn project door en komt hij op de proppen met nieuwe feiten en verslagen over de mocro-maffia. Een pronkstuk uit het nieuwe seizoen wordt de connectie tussen de Poolse crimineel Krystian M. en enkele bekenden van Taghi, waaronder enkele familieleden.

Krystian M. is een bekende bij justitie, aangezien hij wordt beschouwd als een betrokkene bij de moord op Peter R. de Vries. Volgens bronnen zou hij degene zijn geweest die sms'jes met aanwijzingen zou hebben gestuurd naar Delano G. en Kamil E., de moordenaars van De Vries.

Gevolgen voor John van den Heuvel

Dat, en meer zal er langskomen in het vierde seizoen van De Jacht op de Mocro-Maffia. Het is een thematisch zware serie, die ook Van den Heuvel persoonlijk zwaar valt. Door de vele columns en artikelen die hij schreef over deze wereld belandde hij op de dodenlijst van Taghi. Sinds 2017 wordt de journalist zwaar beveiligd.

Vanaf 8 maart is De Jacht op de Mocro-Maffia te zien bij Videoland. Eerdere seizoenen zijn nu al te bekijken via de Nederlandse streamingdienst. Bekijk hier een video over wat er in seizoen 3 gebeurde.


Lees meer over: de jacht op de mocro maffia, seizoen vier, videoland, misdaad, maffia, gangster, serie, john van den heuvel

Populair nieuws