search

Ons nieuws van dinsdag 7 maart 2023

Deze Nederlandse topper verovert Netflix helemaal
Films / Nieuws

Deze Nederlandse topper verovert Netflix helemaal

Na diverse films van buitenaf pakt nu de Nederlandse topper 'Soof 3' de eerste plek in de Netflix Top 10.

De film, geregisseerd door Anne de Clerq, is vanaf 2 maart te zien op Netflix en knalt gelijk door naar de nummer 1 in de Netflix Top 10.

De film


Soof heeft haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof gaat goed en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Wanneer ze vervolgens toch slecht nieuws krijgt, komt haar dochter eerder terug van het backpacken door India met heel groot nieuws. Soof focust zich voornamelijk op het nieuws van haar dochter zodat ze haar eigen problemen kan ontvluchten. Alleen zal ze toch ook zelf om hulp moeten vragen.

Cast


Lies Visschedijk zien we in deze film weer terug als Soof. Naast haar zien we ook Dan Karaty, Fedja van Huêt, Brent en Niek Schoemaker, Dick van den Toorn en Anneke Blok terugkeren naar Soof 3. In de serie deden Elise Schaap, Eva Laurenssen, Roos Dickmann en Sarah Janneh hun intrede en ook zij keren terug in deze film.

Voor deze film is de cast ook uitgebreid met o.a. Teun Sokkel, Rick Paul van Mulligen, Noortje Herlaar en Manpreet Bachu.

Ontvangst


Op IMDB scoort de film een 6.6/10, niet slecht dus. Op Twitter zijn mensen ook wel te spreken over de film al zijn er ook een hoop onder ons die de film een stukje minder emotioneel hadden verwacht.Bekijk de trailer van Soof 3 hieronder om alvast een glimp op te vangen van de film. Dan kan je daarna bepalen of je hem aan je watchlist toe gaat voegen. De film stream je op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire films op Netflix trekken momenteel veel kijkers
Films / Netflix Kijktip

Deze populaire films op Netflix trekken momenteel veel kijkers

Het wordt echter nodeloos ingewikkeld zodra hij erachter komt dat de liefde van zijn leven de vriendin van zijn beste vriend zou moeten zijn.

Sommige films zijn nu eenmaal succesvoller dan andere. Serietotaal zet de best bekeken Netflix-films in Nederland van dit moment voor je op een rijtje.

10 Days of a Good Man


Een goede man kan slecht worden in de jacht naar gerechtigheid. Een detective moet een vermiste jongen vinden en komt hierdoor in aanraking met ongezellige onderwereldfiguren. De film is ook bekend onder de titel: Iyi Adamin 10 Günü.

Eres Tú


Een man kan de toekomst van elke romantische relatie voorspellen. Het wordt echter nodeloos ingewikkeld zodra hij erachter komt dat de liefde van zijn leven de vriendin van zijn beste vriend zou moeten zijn.

Misfit: The Switch


In deze kinderfilm wisselen twee beste vriendinnen van identiteit en middelbare school om een danswedstrijd te kunnen winnen. Het is alleen de vraag hoe lang ze dit geheim kunnen houden.

The Gentlemen


Mickey wilt zijn Britse softdrugs-imperium verkopen, maar komt al snel terecht in een gewelddadig spel van intriges en afpersing.We Have a Ghost


Een spook in huis zorgt voor hilarische taferelen voor het net ingetrokken gezin. De geest gaat al snel viraal en trekt de aandacht van de CIA wanneer het zijn eigen geschiedenis wilt ontrafelen.Netflix


De bovenstaande films zijn, net als veel andere films, te bekijken via Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze ijzersterke film nog snel op Netflix
Films / Nieuws

Bekijk deze ijzersterke film nog snel op Netflix

Het uiterlijk bepaalt in de achterbuurten van Los Angeles bij welke groepering ze horen en wie hun automatische vijanden zijn.

Freedom Writers heeft de meeste likes op Netflix. Dat is niet voor niks. Deze op waarheid gebaseerde film is bijzonder inspirerend en is nog maar heel even te zien op Netflix.

Gangs


De leerlingen van Erin Gruwell, gespeeld door Hilary Swank, worden buiten de leslokalen vooral beoordeeld op hoe ze eruitzien. Dit bepaalt in de achterbuurten van Los Angeles bij welke groepering ze horen en wie hun automatische vijanden zijn.Persoonlijk dagboek


Het straatleven leert de jongeren om geweld te gebruiken op basis van ras, respect en trots. Het reikt al tot het schoolplein. Dit moet stoppen volgens lerares Erin. De leerlingen leren om hun verhaal op te schrijven in hun persoonlijke dagboek.

Voor iedereen een toekomst


Zo hoopt lerares Erin dat de leerlingen gaan geloven in hun eigen belangrijkheid en dat ze afstand kunnen nemen van het straatleven. Een andere aanpak kan ze een toekomst geven, ook buiten de klasmuren.

Nog maar even te zien


Ben je ook benieuwd hoe dit af gaat lopen? De film Freedom Writers is nog maar t/m 31 maart te bekijken via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorspronkelijke Joel uit 'The Last of Us' prijst het acteerwerk van Pedro Pascal
Series / Nieuws

Oorspronkelijke Joel uit 'The Last of Us' prijst het acteerwerk van Pedro Pascal

Pedro Pascal krijgt de goedkeuring en lof van niet zomaar iemand.

De kijkers zijn zich inmiddels aan het opmaken voor de grote seizoensfinale van HBO's The Last of Us. In de oorspronkelijke videogame speelde (stem)acteur Troy Baker de rol van Joel. Hij vertelt niets meer dan lof te hebben voor het werk van Pedro Pascal.

In de de serie van HBO speelt Pascal de rol van Joel, naast de Britse actrice Bella Ramsey die de rol van Ellie speelt. Baker vond het een unieke ervaring om een andere acteur de rol over te zien nemen die hij ooit heeft laten ontstaan. Hij is vooral te spreken over de eigen interpretatie die Pascal heeft en er vooral zijn eigen versie van weet te maken.

Het is gelukkig geen na-aper


Hij vertelt er zelf over: "Wat ik vooral kon waarderen is dat Pascal niets probeerde na te apen van wat wij hadden gedaan. Hij (Pascal) is echt aardig en ontzettend goedgunstig. Mijn doel was, en ik heb dit al talloze keren gezegd, dat ik gewoon iemand zou zien die mij iets anders zou laten zien. Wat heb ik gemist? Welke steen heb ik niet opgeraapt?"

Het bleef niet alleen bij lof voor Pascal. Ook de rol van Tess in de eerste twee afleveringen van The Last of Us is Baker erg over te spreken. In de serie wordt de rol van Tess gespeeld door de Australische actrice Anna Torv (Fringe, Mindhunter). Zij nam de rol over van de stemactrice uit de videogame Annie Wersching, die recentelijk kwam te overlijden.

Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit cruciaal 'The Last of Us'-moment anders was dan in de game
Series / Nieuws

Waarom dit cruciaal 'The Last of Us'-moment anders was dan in de game

Dit is waarom de cruciale eindscène van The Last of Us aflevering 8 anders was dan in de game.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De emotionele scène waar The Last of Us aflevering 8 mee eindigde was iets anders dan in de game. Lees hier hoe de makers uitleggen waarom.

De achtste en tevens op één na laatste aflevering van The Last of Us seizoen één zit erop. Over het algemeen is de aflevering erg trouw gebleven aan het verhaal in de game, hoewel het einde net iets anders werd aangepakt.

The Last of Us aflevering 8


Het einde van The Last of Us aflevering 8 was schokkend, emotioneel en bloederig. Na gevangen te zijn genomen door de kannibalistische David weet Ellie te ontsnappen - door Joels in-game stemacteur Troy Baker te vermoorden, zelfs - maar vrij is ze nog niet.

In een scène die spelers van de game maar al te bekend voorkomt, verbergt Ellie zich voor David in een brandend restaurant. Door erg zachtjes en voorzichtig te bewegen weet ze hem te verrassen, en hem te steken. Maar David geeft niet zomaar op.

Zelfs met een flinke wond weet David Ellie namelijk te overmeesteren, voordat hij bovenop haar klimt. Alles lijkt verloren te zijn voor Ellie, totdat ze het grote slagersmes weet te grijpen en David de kop ermee in slaat.

Dan is het Ellie's beurt om bovenop David te klimmen, om zijn gezicht in kleine stukjes te hakken. Dit gebeurt in zowel de game als de serie op bijna precies dezelfde manier, maar hoe het afloopt is anders.

In de game wordt Ellie namelijk gestopt door Joel, die precies op dat moment binnen komt stormen, haar tegenhoudt en meeneemt. In de serie gebeurt dit niet. Ellie stopt uit zichzelf, en loopt naar buiten. Daar wordt ze van achteren gegrepen door Joel, wie ze eerste aan probeert te vallen.

Zodra ze door heeft wie haar vast heeft, komt ze echter tot rust. Ze omhelst Joel en samen vertrekken ze.

Vanwaar deze verandering? Showrunners Neil Druckmann en Craig Mazin leggen het uit in de officiële The Last of Us-podcast:

Druckman: "Ik denk dat onze gesprekken waren zo van, we wilden niet dat het zou gebeuren met het vuur in de buurt. Zoals, er is het gevaar van het vuur. Dat voelde gewoon een beetje anders in live-actie dan in de game."

Mazin: "Ja, er was een kwestie van, 'Hoe komt Joel binnen als de sleutels bij David zijn?' Het was een beetje onlogisch, en daarnaast wilden we dat onze Ellie voor haarzelf kon zorgen tot het punt waarop ze letterlijk alleen weg kon lopen."

Kortom, het vuur was een te grote bedreiging om een emotionele scène er middenin te hebben. Ook wilden de makers laten zien dat Ellie volledig in haar eentje in staat was om aan David te ontsnappen, zonder dat Joel iets hoefde te doen.

Volgende week is de laatste aflevering van het eerste seizoen van The Last of Us te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' heeft Jenna Ortega op een specifiek punt flink doen veranderen
Series / Nieuws

'Wednesday' heeft Jenna Ortega op een specifiek punt flink doen veranderen

Dit is wat er veranderd is aan Jenna Ortega's levensstijl nadat ze verscheen in Wednesday seizoen 1!

Jenna Ortega vond het zo leuk om Wednesday te spelen in de populaire Netflix-serie, dat het haar levensstijl mogelijk voor goed veranderd heeft!

Wednesday verbrak veel records toen het eerste seizoen van deze Addams Family-serie vorig jaar op Netflix verscheen. En laten we eerlijk zijn, dat had vooral met het geweldige acteerwerk van Jenna Ortega te maken.

Jenna Ortega over Wednesday


Jenna Ortega speelt het titulaire hoofdpersonage in Wednesday. Ze blinkt uit, en dat komt ongetwijfeld deels omdat ze het simpelweg zo'n leuke rol vindt om te spelen.

De rol heeft een grote invloed op haar gehad, geeft ze toe. Zo heeft ze onthuld dat haar kledingkast "alle kleur verloren heeft." Dat komt natuurlijk door het personage Wednesday, wiens kledingkast ook slechts één toon uitstraalt.

Dit is niet de eerste keer dat Ortega aangeeft enorm veel te houden van haar rol als Wednesday, maar toch blijft het uniek om te zien hoe een rol zo'n invloed op het echte leven van een acteur kan hebben.

Wednesday is inmiddels al verlengd voor een tweede seizoen, hoewel het nog niet duidelijk is wanneer we dat nieuwe verhaal op Netflix kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-maker betrokken bij grote serie van Disney+
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-maker betrokken bij grote serie van Disney+

Wilmer Valderrama zal de iconische rol van Don Diego de la Vega, alias Zorro, spelen.

Voormalig Game of Thrones-producent Bryan Cogman is ingehuurd als scenarist, showrunner en uitvoerend producent van een nieuwe live-action Zorro-serie die wordt gemaakt voor Disney Branded Television.

Wilmer Valderrama (NCIS, That 70s Show) moet de hoofdrol spelen in de serie én zal produceren.

De serie wordt omschreven als een nieuwe versie van de bekende Disney-/ABC-serie met Guy Williams uit de jaren '50.

Een iconische rol
Valderrama zal de rol spelen van de rijke caballero Don Diego de la Vega en zijn zwaardvechtende alter ego Zorro in de dagen van het Spaanse Californië.

Als de la Vega terugkeert naar zijn thuisplaats El Pueblo de Los Angeles na een familietragedie, ontdekt hij dat de plaats gebukt gaat onder corruptie en onrecht. Daarom neemt hij de gedaante aan van Zorro, Amerika's 'eerste superheld'.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe Zorro te streamen zal zijn via Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit seizoensfinale van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Eerste beelden uit seizoensfinale van 'The Last of Us'

Check hieronder de eerste beelden van de seizoensfinale van The Last of Us op HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is alweer bijna tijd voor de seizoensfinale van het eerste seizoen van The Last of Us op HBO Max. Check hier de teaser!

De negende en laatste aflevering staat voor de deur. Zo'n drie kwartier aan spektakel is het enige wat ons nog te wachten staat voordat het eerste seizoen van The Last of Us er alweer op zit.

Preview The Last of Us aflevering 9


Wie de game gespeeld heeft, weet dat de laatste aflevering van The Last of Us seizoen één vol drama en emotie zal zitten. Voor wie het spel niet gespeeld heeft, gaan we de details natuurlijk niet spoilen!

De teaser geeft dan ook niet veel weg in zijn dertig seconden. "After all we've been through," horen we Ellie zeggen. "It can't be for nothing. There's no halfway with this. We finish what we started."

De nieuwste aflevering eindigde op traumatische wijze voor Ellie. Nadat ze door Davids groep gevangen werd, wist ze maar net te ontsnappen door David op brute wijze te vermoorden.

Het einde van het eerste seizoen van The Last of Us is volgende week maandag te checken op HBO Max. Het tweede seizoen is al een tijdje bevestigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ana de Armas is levensgevaarlijk in trailer 'Ghosted'
Films / Trailer

Ana de Armas is levensgevaarlijk in trailer 'Ghosted'

Het personage van de bloedmooie Ana de Armas heeft wel een hele goede reden om niet meer te reageren.

Ana de Armas schittert in de nieuwe trailer van Ghosted. Ze is uitdagend, bloedmooi, maar ook levensgevaarlijk. De film is binnenkort te zien op Apple TV+.

Het kan de beste overkomen. Een avontuurtje waarna de een verliefd is en de ander het wel goed vindt zo. Sadie, gespeeld door de bloedmooie Ana de Armas, heeft wel een hele goede reden om niet meer te reageren op zijn appjes.

Bekijk op instagram


Cole weet van niks


Cole, gespeeld door Chris Evans, weet van niks en heeft veel over voor de liefde van zijn leven. Hij besluit Sadie vanuit Amerika in Londen op te gaan zoeken om het liefdesverhaal een vervolg te geven.

Realiteit valt tegen


Het valt een beetje tegen. De verliefde Cole wordt ontvoerd en gemarteld. Hij wordt tegen alle verwachtingen in gered door Sadie, die een CIA-agente blijkt te zijn.

Bekijk op instagram


Trailer spreekt voor zich


Ana de Armas kennen we ook van No Time to Die, Knives out en Blade Runner 2049. Om alvast in de stemming te komen is de trailer van Ghosted al vrijgegeven. Hoe de film verder gaat kan je vanaf 21 april zien op Apple TV+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 avontuurlijke tienerseries wil je zien op Netflix na 'Outer Banks'
Series / Featured

Deze 4 avontuurlijke tienerseries wil je zien op Netflix na 'Outer Banks'

Opgroeien én overleven is een moeilijke combinatie voor tieners in verschillende werelden.

In deze 4 avontuurlijke tienerseries moeten adolescenten zich staande zien te houden in vijandige werelden, waar ze zichzelf ook nog eens moeten ontdekken. Bekijk gauw hieronder of ze wat voor jou zijn.

3% | Netflix | 4 seizoenenIn een dystopische toekomst krijgt slechts 3% van de bevolking de kans om volstrekte armoede te overstijgen en een beter leven te kunnen leiden op een 'Offshore'-eiland. Het selectieproces van fysieke en mentale uitdagingen is meedogenloos, maar elke deelnemer is vastberaden om over te blijven bij de laatste percentages.The Shannara Chronicles | Netflix | 2 seizoenenIn deze epische fantasyserie is magie teruggekeerd naar de aarde na een allesverwoestende apocalyps. Drie helden - een halfelf, een mens en een dwerg - moeten de wereld redden van een legioen aan demonen onder leiding van een slechte tovenaar.Tribes of Europa | Netflix | 6 afleveringenIn het 2074 moeten drie broers en zussen van verschillende stammen zien te overleven. Hun doel: weer verenigen als een familie en het dystopische Europa overleven, dat nu verscheurd is door de nieuwe stammenhiërarchie van het verre verleden.Half Bad: The Basterd Son and the Devil Himself | Netflix | 8 afleveringenGebaseerd op de boekenreeks van Sally Green volgt deze fantasyreeks een jonge heksenmeester op de vlucht. Hij wordt vervolgd door de Raad van Witte Heksen door zijn afkomst: als zoon van de beruchte Slechte Heks is hij een gevaar, maar Nathan weet zelfs niet eens wie hij echt is en waar hij thuishoort.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 kersverse dramafilms zijn de nieuwste aanwas van Netflix
Films / Featured

Deze 3 kersverse dramafilms zijn de nieuwste aanwas van Netflix

Tijd voor de volgende affaire, een boottochtje loopt op de klippen en een helderziende faalhaas.

Een nieuwe week met nieuwe kansen voor Netflix om uit te pakken met gloednieuwe films. De recensenten van FilmTotaal waren iets minder enthousiast over de nieuwe oogst bij de streamingdienst. Lees alle details hieronder.

Dzisiaj śpisz ze mną | NetflixHet is weer affaire-tijd in dit Poolse relatiedrama over een gestrand huwelijk en de terugkeer van een oude vlam. De Engelstalige titel Tonight You're Sleeping With Me geeft al een iets duidelijkere indicatie van de gepaste verwachting voor de film, die volgens recensent Jacoline Maes niet zo hoog hoeft te zijn.

Ze gaf de dramafilm maar 1 ster. Ze vat de film in enkele pakkende woorden: "Het verhaal is zo afgezaagd als maar kan en daarnaast doen de filmmakers weinig moeite om de personages enige diepgang te geven."

Lees de rest van de recensie.

Into the Deep | NetflixDe poging tot een vermakelijk boottochtje valt in het water, lijkt de conclusie te zijn van Arjan Welles. Een Britse dame wordt verliefd op een Amerikaanse heer, slijt een nacht op zijn imposante boot en wordt wakker midden op zee met een vreemde aan boord. Dit scenario tot een bevredigend einde brengen lukt de makers van de bedoelde thrillerfilm allerminst.

De film was volgens Welles maar 1 ster waard. Hij concludeert: "Uitgesproken zijn de personages allerminst... Vaak is het uitkauwen van de ware toedracht en motieven van personages een zwaktebod, maar 'Into the Deep', had iets concreets kunnen gebruiken. Cox en haar scenarist lijken aan de intelligentie van hun publiek te willen appelleren, maar je kan het moeilijk anders afdoen dan een mislukte slijmpoging."

Lees de rest van de recensie.

Eres Tú | NetflixEen jongeman met helderziende gaven ziet in deze film niet de wereldveranderende potentie van zijn mysterieuze kracht, maar gebruikt het vooral om te falen op dates. Het zorgt voor een vreemde romkom die niet weet wat 'ie wil, volgens Arjan Welles. Het resultaat: 1.5 ster.

Welles beargumenteert: "Om voorspelbaarheid te voorkomen komen de makers wel met een hele flauwe twist op de proppen. Goed, je ziet hem niet aankomen, maar het doet je ook verzuchten waar je nou in godsnaam anderhalf uur naar hebt zitten kijken. De toekomst voorspellen, om op zijn minst de vraag beantwoorden of 'Eres Tú' je kostbare tijd waard is, zal er wel niet inzitten. Hopelijk lees je deze recensie wel van te voren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'De Jacht op de Mocro-Maffia' bijna te zien op Videoland
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'De Jacht op de Mocro-Maffia' bijna te zien op Videoland

John van den Heuvel komt met nieuwe onthullingen over de verontrustende onderwereld.

Het is bijna zover: op 8 maart verschijnt het vierde seizoen van de Videoland-serie De Jacht op de Mocro-Maffia. Misdaadjournalist John van den Heuvel keert weer terug met nieuw materiaal over de onderwereld in Nederland. Vanaf 8 maart is het spannende seizoen te vinden op Videoland, met wekelijks een nieuwe aflevering.

In voorgaande seizoenen begaf de journalist zich al op dun ijs door onthullingen te doen over criminele kopstukken uit de Nederlandse onderwereld, zoals Ridouan Taghi en Nabil B. Daarvoor voerde hij gesprekken met intimi en getuigen, die een boekje open durfden te doen over het reilen en zeilen van de mocro-maffia.

Nieuwe onthullingen over bekende zaken


In het nieuwe seizoen zet Van den Heuvel zijn project door en komt hij op de proppen met nieuwe feiten en verslagen over de mocro-maffia. Een pronkstuk uit het nieuwe seizoen wordt de connectie tussen de Poolse crimineel Krystian M. en enkele bekenden van Taghi, waaronder enkele familieleden.

Krystian M. is een bekende bij justitie, aangezien hij wordt beschouwd als een betrokkene bij de moord op Peter R. de Vries. Volgens bronnen zou hij degene zijn geweest die sms'jes met aanwijzingen zou hebben gestuurd naar Delano G. en Kamil E., de moordenaars van De Vries.

Gevolgen voor John van den Heuvel


Dat, en meer zal er langskomen in het vierde seizoen van De Jacht op de Mocro-Maffia. Het is een thematisch zware serie, die ook Van den Heuvel persoonlijk zwaar valt. Door de vele columns en artikelen die hij schreef over deze wereld belandde hij op de dodenlijst van Taghi. Sinds 2017 wordt de journalist zwaar beveiligd.

Vanaf 8 maart is De Jacht op de Mocro-Maffia te zien bij Videoland. Eerdere seizoenen zijn nu al te bekijken via de Nederlandse streamingdienst. Bekijk hier een video over wat er in seizoen 3 gebeurde.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dystopische toekomst onthuld in trailer Apple-serie 'Silo' met Rebecca Ferguson
Series / Trailer

Dystopische toekomst onthuld in trailer Apple-serie 'Silo' met Rebecca Ferguson

Het enige wat de mensheid behoedt van de apocalyps is een mysterieuze silo.

Apple TV+ heeft zojuist een nieuwe trailer vrijgegeven voor hun aanstaande dystopische scifi-serie Silo. De spannende serie, die eerder werd aangekondigd onder de naam Wool, toont een grimmige toekomst van de aarde, die onbewoonbaar is geworden. De mensheid is verdoemd tot een enorme silo, die zich diep in de aarde uitstrekt. Check de trailer hieronder.

Het ambitieuze project kon rekenen op een ware sterrencast. Er zijn onder andere de Emmy-genomineerde Rashida Jones te vinden, samen met Tim Robbins met een Academy Award op zijn naam. Als regisseur is Morten Tyldum gestrikt.Waar gaat de serie Silo over?


De Apple-serie volgt de ingenieur Juliette, gespeeld door Rebecca Ferguson, die de geheimen van de silo wil ontrafelen. Samen met tienduizend andere overlevenden is ze overgeleverd aan de raadsels van de vreemde locatie, die voor hun leven of dood betekent.

De bewoners van het mysterieuze bouwwerk weten namelijk maar weinig van de oorsprong of de functie ervan. Het is aan Juliette om antwoorden te vinden, maar haar reis brengt haar steeds dieper in de krochten van de silo waar haar leven, en dat van de anderen, op het spel komt te staan.

De Apple-serie Silo is vanaf 5 mei te streamen op Apple TV+, met elke vrijdag erna een nieuwe aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere trailer voor thrillerserie 'Copycat Killer' van Netflix
Series / Nieuws

Duistere trailer voor thrillerserie 'Copycat Killer' van Netflix

Er wordt met spanning uitgekeken naar deze nieuwe Aziatische thrillerserie.

Er komt een nieuwe Aziatische serie aan, en zo te zien betreft het een ijzingwekkend verhaal. Menigeen wil de strijd zien tussen een gewiekste seriemoordenaar en een gedreven maar onervaren rechercheur die het recht wil doen zegevieren.

De serie is een aangepaste verfilming van het populaire boek van Miyuki Miyabe. De tweede trailer is online gezet en licht een tipje van de sluier op wat de plot betreft.

Eerste seriemoordenaar


De serie heeft Thai hoofdrolspelers en speelt zich af in Taiwan in de jaren 90. Copycat Killer is echter opgenomen in Mandarijn, een taal die zowel in Taiwan maar ook in China wordt gesproken. Het hoofdpersonage Kuo Hsiao-chi (Wu Kang-ren) is een rechercheur die een seriemoordenaar moet zien te vangen.

Dit is echter de eerste keer dat hij met dit type misdadiger te maken krijgt, en hij weet niet zo goed hoe hij met de zaak moet omgaan. Onbedoeld provoceert hij de gruwelijke sadist. Om nog maar te zwijgen over de media, de moordenaar gebruikt deze namelijk in zijn voordeel, en ondertussen tikt de klok door.

Copycat Killer gaat in première op 31 maart op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saturday Night Live'-video over een wel erg onverwachte verfilming
Series / Video/clip/featurette

'Saturday Night Live'-video over een wel erg onverwachte verfilming

Het beroemde 'Saturday Night Live' laat een featurette zien van hun denderende game-verfilming.

Het Amerikaanse programma Saturday Night Live werkt in een hoog tempo. Wekelijks wordt een compleet nieuwe show gemaakt. De sketches die hiervoor worden opgenomen kunnen behoorlijk arbeidsinstensief zijn, helemaal als er special effects in het geding zijn.

SNL wist zichzelf te overtreffen wat de hilarische Mario Kart-parodie betreft. Dat filmpje kun je hier zien. De featurette onderaan toont echter hoe het team erin slaagde om zo'n kwalitatief hoogstaande sketch te maken in drie dagen tijd.

Mike Diva


De bekende special effects artiest Mike Diva was één van de makers. De knipoog is uiteraard naar de game-verfilming The Last of Us, met Pedro Pascal als Mario. De sketch zelf, een mengelmoes van live action en CG, geeft een 'duistere' versie weer van de vrolijke game met Mario, Luigi en Princess Peach. Daarnaast is deze ook technisch solide te noemen.

Live-action en CG


Op dinsdagavond zie je hoe het productieteam overlegt over de hoofdlijnen. Diva vertelt vervolgens hoe hij met zijn collega's de achtervolgingen met speelgoedautootjes had nagespeeld om een idee te krijgen hoe alles eruit ging zien. Waar sommige sets gebouwd werden, zijn andere onderdelen geheel of gedeeltelijk CG.

Deze blik achter de schermen geeft goed weer wat er allemaal komt kijken bij het maken van een korte parodie over Mario en Luigi.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.