search
Horrorfilm 'Insidious' met zwaar goede schrikmomenten stream je op Netflix

Horrorfilm 'Insidious' met zwaar goede schrikmomenten stream je op Netflix

De horrorfilm 'Insidious' van regisseur James Wan, ook wel bekend van 'Saw', stream je bij Netflix.

Patricia Koning
Als je van horrorfilms houdt, is Insidious uit 2010 er zeker wel eentje die je gezien moet hebben.

Synopsis 'Insidious'


Een gezin verhuist naar een nieuw huis. Daar raakt de oudste zoon in coma. Het lijkt te spoken in het nieuwe huis, er gebeuren allemaal onverklaarbare dingen en de comateuze zoon raakt bezeten door een kwaadwillende entiteit.

Regie en cast


James Wan heeft deze film geregisseerd. Hij is zeker geen onbekende op het gebied van horror. Hij heeft onder meer gewerkt aan Saw, The Nun en M3gan.

In Insidious zien we onder andere Patrick Wilson (Moonfall), Rose Byrne (Spirited), Ty Simpkins (Iron Man 3) en Lin Shaye (The Call).

Hoe doet de film het?


De film doet scoort op IMDB een aardige 6.8. Op Rotten Tomatoes vallen de scores eigenlijk een beetje tegen, onder de recensenten 66% en onder het publiek 62%. Toch zijn er een hele hoop positieve reacties te lezen over de film.

"Een verhaal van intrigerende situaties die voorzichtig en behoedzaam aan de oppervlakte komen voordat ze ontploffen in een flitsende reeks prikkelende uitkomsten."

"De beste horrorfilms zorgen ervoor dat het publiek terug naar het scherm praat. 'Insidious' regelt dat, en hoe…"

Meer van deze soort horror


Insidious was het begin van een hele reeks aan films. Mocht deze film je nou aan je tv gekluisterd houden, zijn er nog vier Insidious-films die je kan kijken. Insidious: Chapter 2, Insidious: Chapter 3, Insidious: The Last Key en Insidious: The Dark Realm.

Op Netflix


Stream deze eerste film uit de gehele reeks op Netflix.

Aanbevolen artikelen