search

Ons nieuws van vrijdag 10 maart 2023

Recensie Prime Video-serie 'Island'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Island'

Deze demonische fantasyserie kan beter van het scherm worden verbannen.

Regie: Kwang-hyun Park | Cast: Da-hee Lee (Mi-ho Won), Nam-gil Kim (Ban), Eun-woo Cha (Giovanni), Du-shim Ko (Baek-joo Geum), Kwang-rok Oh (Butler Jang), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 43-59 minuten| Jaar: 2022

ílles komt voorbij in de Zuid-Koreaanse fantasyserie Island: demonen, romantische verhaallijnen, exorcismes, grote epische monsters en als kers op de taart een jonge knappe priester die Peter Giovanni heet. Al vanaf de eerste aflevering wordt duidelijk dat het niet om een doorsnee serie gaat, al is dit niet geheel positief. Island weet het klaar te spelen om tegelijkertijd veel te veel en te weinig te doen. Wat overblijft is een verwarrend geheel dat veel tijd vergooit.

De eerste aflevering begint meteen explosief en de demonen vliegen de kijker al snel om de oren, al wordt na de eerste scènes direct flink wat gas teruggenomen. Wat is er aan de hand? Op Jeju Island staan op verschillende plekken vreemde beelden. Symbolen voor het offer van de goden om mensen te beschermen tegen demonen. Helaas gaat een aantal van deze beeldjes kapot en komen er demonen vrij. De opzet lijkt simpel, maar men weet het verhaal toch zo ingewikkeld mogelijk te maken.

De serie volgt onder anderen Mi-ho Won, een dochter van de eigenaar van een miljardenbedrijf dat een naam heeft hoog te houden. Ban is een demonenjager die ontdekt dat de demonenpopulatie is toegenomen. Dan is daar ook nog Peter Giovanni, een priester die aan exorcisme doet en een oproep krijgt vanuit het Vaticaan om naar Zuid-Korea te gaan en de demonenuitbraak te onderzoeken. Wanneer hun paden kruisen elkaar kruisen, blijkt dat meer dan een toevallige ontmoeting.

De achtergrondverhalen van deze personages worden verteld, maar zijn te uitbundig en uitgebreid en krijgen te weinig tijd. Zo ontstaat het idee dat de kijker op een hongerige maag slechts een halve maaltijd krijgt voorgeschoteld. Ook de uitleg is gebrekkig en er wordt lukraak gestrooid met ingewikkelde terminologie die niet goed wordt toegelicht en zo voor verwarring zorgt. Het geheel voelt als het meest verlegen jongetje van de klas dat een presentatie geeft, maar telkens over zijn woorden struikelt. Een globaal idee van de bedoeling wordt gecommuniceerd, maar de boodschap wordt niet duidelijk.

Wat vervolgens een bijzonder aparte en slechte keuze blijkt, is afleveringen lang spenderen aan subplots die niets toevoegen terwijl deze tijd beter had kunnen worden besteed aan de overkoepelende verhaallijn. Daarnaast blijft het lang onduidelijk waar het verhaal na de initiële introductie van de personages nou eigenlijk naartoe gaat. Er mist een gevoel van richting en een doel. Doordat openbaringen voortkomen uit flashbacks en het verleden, voelt het heden wat onbelangrijk.

In het tweede deel van het seizoen wordt dit iéts beter, maar verwacht geen gestroomlijnde verhaallijnen want ook hierin is genoeg opvulling en herhaling te vinden. Daarnaast zijn de actiescènes prima, maar duren ze allemaal wat te lang waardoor de rek er snel uit is. Later in de serie zijn deze gevechten opvallend eentonig door hun veelvuldigheid. Wat niet meehelpt is de CGI, die enorm inconsistent is en vaak oogt als een videogame.

Ondanks de focus op de personages zijn deze erg ongelaagd. Ban laat niet veel los en lijkt soms, naast de toevallige oneliner hier of daar, scènes lang alleen maar moeilijk in de verte te kunnen staren. Mi-ho wordt in het begin geportretteerd als een stoere krijger om in latere afleveringen alleen als de prinses in nood te dienen. Het is een goedkope zet die enkel lijkt te worden gebruikt om bepaalde momenten op te zetten. Ook de slechterik is eentonig kwaadaardig, met zinloze en lege scènes om dit aan te tonen, terwijl zijn achtergrondverhaal uitnodigt tot meer.

Er zijn interessante ideeën, maar er mist focus om iets betekenisvols of zinnigs van de serie te maken. Priester Peter Giovanni is een personage waarvoor even achter de oren gekrabd mag worden, want hij is er alleen om als hartenbreker te fungeren. De seizoensfinale is wel van bevredigende epische schaal, al ziet de helft er helaas uit alsof de PlayStation nog aan staat. Toch kon men het niet laten om op een flauwe manier nog een deurtje open te laten staan naar een mogelijk vervolg. Alsjeblieft Peter, verban deze demon van het scherm.

★☆☆☆☆

Island is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vrouw belandt in opmerkelijke positie in Netflix-film 'Oh Belinda'
Films / Trailer

Vrouw belandt in opmerkelijke positie in Netflix-film 'Oh Belinda'

Een eerste teaser is vrijgegeven door Netflix voor de film 'Oh Belinda'. Je kan deze bij de dienst streamen vanaf 7 april.

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen als je van een acteerklus ineens in het echte leven beland van de persoon welke je eerste speelde. 'Oh Belinda' stream je vanaf 7 april bij Netflix.

Remake


Deze Turkse komedie-drama film is een remake van de film Aaah Belinda uit 1986. Dit verhaal volgt grotendeels dezelfde lijn als de film uit 1986.

Het verhaal


We volgen een succesvolle theateractrice die ermee instemt om een tv-commercial op te nemen. Wanneer ze in deze commercial de rol van Belinda speelt, neemt ze langzamerhand het leven over van de rol die ze speelt. In deze rol speelt ze een typische huisvrouw met twee kinderen. Waarna ze dit plotseling ineens is, gelooft niemand dat ze eigenlijk iemand anders is, zelfs haar eigen vriend niet.

Regie en cast


De regie van de film is in handen van Deniz Yorulmazer. Hij is al actief als regisseur sinds 2009 en heeft tot aan nu alleen afleveringen van series geregisseerd. Oh Belinda wordt voor hem zijn eerste film.
Neslihan Atagül speelt de rol van Sevilay/Belinda, zij is onder meer bekend van Dip. Verder zien we in deze film onder andere Serkan Cayoglu, Beril Pozam en Necip Memili.

Teaser


De film kan je vanaf 7 april gaan streamen bij Netflix.

In de eerste teaser welke net uitgegeven is krijg je al wel een goede eerste indruk over hoe de film zal gaan verlopen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stevige woorden in setbeelden 'The Batman'-serie 'The Penguin'
Series / Nieuws

Stevige woorden in setbeelden 'The Batman'-serie 'The Penguin'

Je kijkt er misschien niet meteen van op, maar er zal in 'The Penguin' waarschijnlijk meer gescholden worden dan gebruikelijk is in HBO-series.

HBO heeft een nieuwe video van de set van The Batman-spin-off The Penguin gedeeld. En na het bekijken van de beelden weten we één ding zeker: Colin Farrell zal niet al te veel op zijn woorden letten in de serie.

The Penguin had de afgelopen weken opnames in New York. Een nieuwe video is nu online gezet, waaruit meteen al blijkt dat Farrell in ieder geval minstens één keer het f-woord laat vallen in de serie.

F-bom


In de korte clip zien we Farrell in zware protheses als The Batman-slechterik Oswald Cobblepot, terwijl hij zich een weg baant door de straat (nog meer mank lopend dan voorheen) naast een onbekend personage.

Zodra de acteur dichter bij de camera komt, horen we hem zeggen: "None of those fucks had the balls to do what I did". Dit soort taal lijkt te suggereren dat deze serie volwassener van aard zal zijn, al zat er ook een enkele F-bom in The Batman.

Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo en Deirdre O'Connell zullen te zien zijn in de serie. Het gerucht gaat dat Robert Pattinson in ten minste één aflevering zal terugkeren als Bruce Wayne/Batman, maar dat moet nog worden bevestigd.

Het is nog niet bekend wanneer The Penguin op HBO Max te zien zal zijn. Hieronder zie je de setbeelden.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een blik achter de schermen van 'The Last of Us' te zien na de finale
Series / Nieuws

Een blik achter de schermen van 'The Last of Us' te zien na de finale

Een blik achter de schermen voor de fans die na de finale van seizoen 1 nog even blijven zitten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van hitserie The Last of Us komt eraan en zal de fans ongetwijfeld weer raken. Maar de pret is nog niet voorbij!



Documentaire


Na de finale wordt namelijk de documentaire The Making of The Last of Us getoond.

Hierin krijgt de kijker een blik in de wereld van de serie en hoe die van spel naar televisie is vertaald.

De documentaire zal acteurs en makers aan het woord laten. Zo zullen ook Pedro Pascal en Bella Ramsey te zien zijn.

Pascal en Ramsey praten onder andere over die ene scene waarin het zo extreem koud was op de set en zijn onder de indruk van de zorg voor details in de serie.



Seizoen 2


Hoewel het tweede seizoen van The Last of Us al is aangekondigd, is er nog geen datum bekend.

De finale zal op zondag 12 maart op HBO Max te zien zijn. De documentaire wordt direct na de finale uitgezonden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Boksserie over Muhammad Ali krijgt indrukwekkende producenten
Series / Nieuws

Boksserie over Muhammad Ali krijgt indrukwekkende producenten

Onder andere Morgan Freeman zal meewerken aan een nieuwe serie over bokser Muhammad Ali.

De zender Peacock is bezig met een achtdelige miniserie over de legendarische bokser Muhammad Ali. Er zijn een aantal indrukwekkende namen bekend gemaakt van mensen die meewerken aan het project, maar het is nog even afwachten wat hun rollen precies zullen zijn.

Voormalig Bridgerton-acteur Regé-Jean Page, Oscar-winnende BlacKkKlansman en Da 5 Bloods-schrijver Kevin Willmott en de enige echte Morgan Freeman werken samen aan de serie. Alle drie zullen ze uitvoerend producent zijn van het project, dat Excellence: 8 Fights zal heten.

Nu Page genoemd wordt als uitvoerend producent, lijkt het een optie dat hij ook te zien zal zijn in de rol van Ali. Hier is alleen verder nog niks over bekend.

Drama buiten de ring


De serie is een verfilming van Jonathan Eigs definitieve biografie Ali: A Life. Het verhaal zal acht verschillende momenten uit het leven van Ali beschrijven, waarbij elke aflevering wordt omkaderd door een beroemd gevecht uit zijn leven.

De officiële synopsis voegt er echter aan toe dat de kern van elke aflevering "het interne gevecht zal zijn "“ het drama buiten de ring "“ waar we de strijd zullen onderzoeken die gaande is in het hart en de geest van een van de meest consequente en controversiële figuren van de 20e eeuw".

Het is nog niet bekend wanneer Excellence: 8 Fights te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste aflevering 'The Last of Us' wordt echt enorm!
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Last of Us' wordt echt enorm!

Bella Ramsey belooft een laatste aflevering die de meningen zal verdelen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 verschijnt deze maandag op HBO Max. Hoofdrolspeler Bella Ramsey gelooft dat fans een uitgesproken mening zullen hebben over hoe de dingen zullen aflopen voor Joel en Ellie. Bekijk hier een paar van de nieuwe foto's uit de aflevering.

Als je de game hebt gespeeld, ben je waarschijnlijk bekend met een paar van de scènes die in de nieuwe afbeeldingen van de afleveringen te zien zijn (ja, er is een giraf!), maar de aflevering begint met een deel dat niet uit het originele spel komt.

Vermoeiende scènes


Hoewel we natuurlijk niet kunnen wachten op de laatste aflevering, kan de aflevering van vorige week ook niet zomaar vergeten worden. Bella Ramsey had het moeilijk tijdens het filmen van de intense scènes in de aflevering, vertelde ze aan Vogue:

"Het was... vermoeiend. Maar dat waren een paar van mijn favoriete dagen op de set. Dat klinkt echt masochistisch, maar het zijn de scènes die me breken waar ik in zekere zin het meest van hou".

Over de finale heeft ze het volgende te zeggen: "Het zal mensen enorm verdelen - enorm".

De laatste aflevering van The Last of Us seizoen 1 is maandag te zien op HBO Max. Hieronder zie je de stills uit de aflevering.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote veranderingen op komst in exclusieve clip van 'Ted Lasso' seizoen 3
Series / Nieuws

Grote veranderingen op komst in exclusieve clip van 'Ted Lasso' seizoen 3

Terwijl alles verandert loopt de serie gestaag naar een grootse finale

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog enkele dagen te gaan voordat het derde en laatste seizoen van Ted Lasso begint, is er op de valreep alvast een kijkje naar seizoen 3.



Grote veranderingen


Het derde seizoen gaat verder waar het tweede gestopt is. Maar er moet iets veranderen. Coach Nate is (Nick Mohamed) nu de vijand als coach bij West Ham en "goed genoeg" is niet goed genoeg meer: het team moet beter worden.

In de clip, die nog geen minuut duurt, wordt coach Lasso (Jason Sudeikis) echter niet zo enthousiast van veranderingen. Gelukkig weten Rebecca Welton (Hannah Waddingham) en Leslie Higgins (Jeremy Swift) daar wat verandering in te brengen.



Seizoen 3


Wat kunnen we verwachten van het derde seizoen? In de finale van seizoen 2 verliet Nate Shelley (Mohamed) AFC Richmond voor de "vijand", West Ham United, waar Rupert Mannion (Anthony Head), de ex-man van Rebecca, de baas is.

Ook Keeley (Juno Temple) verliet de club om haar eigen PR firma te starten. Of dit haar relatie met coach Roy Kent (Brett Goldstein) in stand kan houden moeten we nog zien.

Terwijl alles voor de personages anders wordt, loopt de serie gestaag naar een grande finale. De eerste aflevering van Ted Lasso seizoen drie is op 15 maart op Apple TV+ te zien.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie 'God of War' staat flink onder druk
Series / Nieuws

Tv-serie 'God of War' staat flink onder druk

Een succesvolle voorganger legt de lat wel heel hoog voor de serie.

Na het grote succes van de HBO Max serie The Last of Us ligt de lat erg hoog voor zowel al bestaande als nog komende series. Zo lijkt er nu ook ontzettend veel druk te staan op de serie God of War.

Het verhaal van de originele game is gebaseerd op oude mythologieën en volgt Kratos, een Spartaanse krijger en later de Griekse God van de Oorlog, die door zijn vroegere meester, de oorspronkelijke Griekse God van de Oorlog Ares, werd misleid om zijn familie te doden. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die leiden tot oorlogen met de verschillende mythologische pantheons.

Hoge verwachtingen


Die druk wordt vooral gevoeld door degenen achter Amazon Prime's aankomende God of War serie die momenteel in ontwikkeling is. Naast Naughty Dog's The Last of Us en Uncharted is Santa Monica Studios' God of War waarschijnlijk Sony PlayStation's kroonjuweel.

Net als bij The Last of Us haalt de Amazon God of War show de schrijver/regisseur van het spel, Cory Barlog, binnen om betrokken te zijn bij de creatie van de serie.

Op Twitter deelt Barlog onlangs zijn reactie op The Last of Us door te zeggen dat het "echt verbazingwekkend, vernederend en inspirerend werk is dat me vervult met vreugde + geluk voor iedereen die het gemaakt heeft."

Vervolgens zegt hij dat het "geen kleine hoeveelheid druk, frustratie en een klein beetje jaloezie heeft opgeleverd omdat het ZO GOED is. Serieus, wat ze bereiken is godverdomme MONUMENTAAL. Zo trots op ze."

Wanneer de serie precies zal uitkomen is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel introduceert gloednieuwe superheld in tweede seizoen 'What If...?'
Series / Nieuws

Marvel introduceert gloednieuwe superheld in tweede seizoen 'What If...?'

"Het verhaal zit vol drama, de personages zijn compleet en de actie is adembenemend"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van Marvel's What If...? begint vorm te krijgen. Zeker nu er voor een aflevering een compleet nieuw Marvel personage wordt geïntroduceerd.

Kahhori


In een alternatief universum landt de Tesseract, de blauwe kubus uit Captain America: The First Avenger, in het gebied van zes stammen van oorspronkelijke Amerikanen.

De aflevering zou plaats vinden vóór de Spaanse en Britse kolonisatie van het land. Kahhori, een jonge vrouw van de Mohawk stam, vindt dankzij de Tesseract een weg naar de sterren en naar zichzelf en haar kracht.



Wie is Kahhori


Wie Kahhori is weet nog niemand. Wel wordt er genoeg gespeculeerd. Zo zou ze een vrouwelijke variant van de Oorspronkelijk Amerikaanse Captain America Joe Gomez kunnen zijn.

Anderen geloven weer dat ze onderdeel uitmaakt van een adaptatie van de strip 1602.

Hechte samenwerking


Om Kahhori te creëeren werkte Marvel samen met leden van de Mohawk-natie en een Mohawk taalexpert. Dit alles om de aflevering zo verantwoordelijk en authentiek over te laten komen.



Uniek en historisch


Mohawk-historicus Doug George is heel enthousiast.

"De aflevering vertelt een opmerkelijk verhaal vanuit een Mohawk-perspectief, wat echt uniek en historisch is," zegt George.

"Het zal de kijker een nieuwe en uitdagende kijk geven op de Eerste Mensen van dit land."

"Het verhaal is vol drama, de personages compleet en de actie scènes zijn adembenemend - en allemaal in samenwerking met de Mohawk stam, van dialoog tot aankleding," aldus George.

Vertraging


Fans van What If...? zullen helaas nog lang moeten wachten. Het tweede seizoen is recentelijk uitgesteld en zal nu in 2024 pas verschijnen.

Het eerste seizoen kun je echter gewoon op Disney+ terug kijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor hitserie van Apple TV+ met Harrison Ford en Jason Segel
Series / Nieuws

Goed nieuws voor hitserie van Apple TV+ met Harrison Ford en Jason Segel

Kijkers kunnen zich alvast verheugen op nog meer therapie, drama en humor.

Aan de vooravond van de seizoensfinale meldt streamingdienst Apple TV+ dat er een tweede seizoen gaat komen van de hitserie en drama/komedie Shrinking. De makers staan al te popelen om aan de slag te gaan voor het volgende seizoen.

In een persbericht deelt Matt Cherniss, hoofd programmering voor de streamingdienst, het volgende: We waren al vanaf het begin helemaal weg van de innemende, aandoenlijke en hilarische wereld van Shrinking. We kunnen niet wachten om de kijkers te laten ervaren wat de cast en het creatieve team in petto heeft voor seizoen twee."

Getroebleerde psychotherapeut


In Shrinking wordt het leven van Jimmy Laird gevolgd, gespeeld door acteur Jason Segel. Hij is een professioneel therapeut die werkt voor een cognitief gedragscentrum in Los Angeles. Na het overlijden van zijn vrouw een jaar geleden heeft hij moeite er te zijn voor zijn patiënten en heeft nu de neiging om hen wel heel direct te vertellen wat er mis met hen is.

Acteur Harrison Ford speelt in de rol van Paul de mentor van Jimmy. Ford gaf recentelijk nog aan dat hij het behoorlijk druk heeft. Het is nog maar de vraag hoeveel hij in het tweede seizoen te zien zal zijn. De serie is gemaakt en wordt geproduceerd door Segel en maker van onder andere Ted Lasso en Scrubs Bill Lawrence.

Kijk voorlopig nog het eerste seizoen van Shrinking op Apple TV+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse komedieserie 'CAST' neemt #MeToo in de zeik
Series / Trailer

Nederlandse komedieserie 'CAST' neemt #MeToo in de zeik

Een satirische serie over een uitgerangeerd castingbureau dat zichzelf probeert te verbeteren.

Ilse Warringa, die ook Luizenmoeder maakte, komt met een achtdelige serie over een castingbureau waar seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.

Louis van Leeuwen is de gecancelde directeur. Dit nadat hij is beschuldigd van ongepast gedrag met twee jonge actrices.

Andere tijden


Waar hij eerst de grote man was die de leukste projecten deed, wordt Louis nu gezien als het zoveelste fossiel, een onttroonde vervelende 'witte man van middelbare leeftijd'. Zo mag het natuurlijk niet eindigen en Van Leeuwen-Casting gaat dan ook voor vernieuwing.

Micro-agressie en genderidentiteit


Uiteraard betekent dit de nodige verandering en gaat het castingbureau een nieuw tijdperk in. Dat betekent dat bepaalde posters niet meer aan de muur kunnen hangen, toneelstukken het element van genderidentiteit als thema krijgen, en er uiteraard rekening gehouden moet worden met aanspreekvormen.

Zowel Louis, de medewerkers maar ongetwijfeld ook de BN'ers, die als zichzelf hun opwachting maken, zullen alle zeilen bij moeten zetten om aan te tonen dat zij open staan voor verandering.

Stream CAST vanaf 16 maart op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston start volgende mysterie in clip 'Murder Mystery 2'
Films / Video/clip/featurette

Jennifer Aniston start volgende mysterie in clip 'Murder Mystery 2'

Alles loopt al snel in de soep zodra de bruidegom ontvoert wordt voor losgeld.

De volgende actiekomedie met Jennifer Aniston en Adam Sandler staat weer voor de deur. Murder Mystery 2 komt binnenkort uit op Netflix. En een eerste scene is nu al te zien.

Het koppel Aniston en Sandler wordt uitgenodigd voor een trouwerij van een vriend. Bij de kennismaking is de chemie tussen Aniston en Sandler (Audrey en Nick Spitz) al duidelijk voelbaar.



Komisch ongemakkelijk


Het tweetal acteert komisch ongemakkelijk. Dit is vooral te zien wanneer Audrey jaloers wordt als Nick te vaak gezoend wordt door een mooie blondine.

Iedereen is verdachte


Alles loopt al snel in de soep als de bruidegom ontvoert wordt voor losgeld. Het is de ultieme kans voor de twee privédetectives om hun agentschap op de kaart te zetten.

Maar waar moeten ze beginnen met hun onderzoek? Iedere gast en familielid is een verdachte.



Binnenkort te zien


Murder Mystery 2 is vanaf 31 maart te zien op Netflix. Het eerste deel is nu al te bekijken via de streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Klassieker of eendagsvlieg? De podcast 'Daar Bleef Je Voor Thuis' zoekt het voor je uit
Series / Featured

Klassieker of eendagsvlieg? De podcast 'Daar Bleef Je Voor Thuis' zoekt het voor je uit

De wereld van de Nederlandse televisie wordt onder de loep genomen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Welke shows van vroeger zou je nu nog steeds kunnen uitzenden? Of welke zouden vandaag de dag écht niet meer kunnen?

Mediajournalist Ron Vergouwen en mediadeskundige Bjorn Bouwens duiken samen in de geschiedenis van de Nederlandse televisieprogramma's.



Honeymoon Quiz


We hebben spelshows zien komen en zien gaan, maar er zijn altijd shows die blijven hangen. Goede, óf slechte.

Bijvoorbeeld Ron's Honeymoon Quiz, een legendarische quiz waarin Ron Brandsteder pasgetrouwde koppels het tegen elkaar moesten opnemen voor een luxe huwelijksreis. De populaire quiz liep van 1987 tot 1996.



Travestieshow


Wie had ooit gedacht dat Robert ten Brink De Travestieshow zou presenteren?

Dit gebeurde in 1995. RuPaul zette de 'drag race' misschien op de kaart, maar Ten Brink was zijn tijd ver vooruit met deze show. Of was het alleen maar amusement?

De Travestieshow volgt diverse mannen die van doorsnee huisman tot vrouw getransformeerd zullen worden en dan een act opvoeren. Heel 'woke' is het dus allemaal niet in 1995.



Soaps


Ook de soap series komen voorbij. Bijvoorbeeld Medisch Centrum West. Was dat nou de allereerste Nederlandse soapserie? Of was het toch meer een drama serie?

In de soap werden allerlei maatschappelijke problemen aangekaart, maar het programma was ook wel te vergelijken met een doktersroman.



En wie kent Goudkust nog? Jarenlang een grote rivaal van Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze aflevering wordt ook gebeld met acteur Filip Bolluyt en actrice Gepke Witteveen, die jarenlang in de serie speelden.



Bart de Graaff


Bart de Graaff is nog steeds een icoon. De oprichter van omroep BNN (Bart's Neverending Network) stierf veel te vroeg aan een nierziekte.

Toch wist hij zijn stempel goed op het televisielandschap te drukken. Met programma's als Teringtubbies, een persiflage op de Teletubbies, De Stalkshow en natuurlijk Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? bleef De Graaff de grenzen opzoeken.

Of programma's als De Stalkshow, waarin De Graaff BN'ers volgde om ze cadeautjes te geven, vandaag de dag nog zouden kunnen is nog maar de vraag.



Kopspijkers


Ook wordt er stil gestaan bij persiflage, en met name de koning van de persiflage programma's: Kopspijkers, dat van 1995 tot 2005 liep.

Jack Spijkerman en zijn cabaretgroep, bestaande uit Thomas van Luyn, Mike Boddé, Erik van Muiswinkel en vele anderen, sloten het programma elke week af met cabaret.

Dit begon aan tafel, als een talkshow. In latere seizoenen werden gasten ontvangen in een bar met elke week een ander thema.

Overigens mogen ook Owen Schumacher en Paul Groot niet ontbreken, die later Koefnoen zouden maken.

Kopspijkers liep, zodat programma's als Koefnoen en Draadstaal konden rennen.



Reality


De reality series mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Het allereerste seizoen van Idols bijvoorbeeld. Dat voor Nederlandse begrippen best grote geschiedenis geschreven heeft.

En Big Brother, de eerste reality serie die Nederland tot op het bot verdeelde: je vond het geweldig - of je vond het walgelijk. Waar je ook stond, Big Brother stond aan het begin van de reality serie in Nederland.

Vele programma's, waaronder bijvoorbeeld het bizarre De Gouden Kooi, van Talpa, zouden volgen.

Daar Bleef Je Voor Thuis verschijnt één tot twee keer per maand bij Spotify, Apple Podcasts en andere podcast apps.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix doet ons verlangen naar meer met de trailer voor 'Hunger'
Films / Trailer

Netflix doet ons verlangen naar meer met de trailer voor 'Hunger'

Vanaf 8 april kan je de drama-thriller streamen op Netflix. De dienst geeft ons nu de eerste trailer.

In deze keuken van grote klasse gaan de zaken net even iets anders. Vanaf 8 april kan je bij Netflix in de film Hunger zien hoe dit precies is.

Thaise thriller


In deze thriller zien we hoe Aoy (Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying) gescout wordt door iemand van het restaurant Hunger. Zij werkt op dat moment bij het Noodles restaurant van haar ouders. Wanneer zij besluit om toch richting Hunger te gaan, ontmoet zij een chefkok (Peter Nopachai Chaiyanam) die een niet al te fijne werkwijze heeft. Hoe zal zij zich staande houden?

Regie en cast


De film is geregisseerd door Sitisiri Mongkolsiri, hij heeft onder meer afleveringen geregisseerd van Folklore en Girl from Nowhere.
De cast bestaat naast Aokbab Chutimon Chuengcharoensukying (Faces of Anne) en Peter Nopachai Chaiyanam (Hurts Like Hell) uit Gunn Svasti Na Ayudhya (The Lost Hour), Varit Leesavan en Ratchawat Vichianrat.

Trailer


Vanaf 8 april kan je deze spannende film gaan streamen bij Netflix. Wel is er dus alvast een voorproefje vrijgegeven van Hunger. Als je van spanning en lekker eten houdt, is dit er eentje die je zeker moet gaan kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'The Last of Us' aflevering 8 is zoveel beter dan in de game
Series / Nieuws

Het einde van 'The Last of Us' aflevering 8 is zoveel beter dan in de game

Ellie is in de serie echt een stuk gevaarlijker dan in de game.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is ondertussen al best bekend dat The Last of Us op sommige punten afwijkt van de game. Het verhaal blijft grotendeels wel hetzelfde, maar de uitwerking is soms gewoon net wat anders. Zo ook op het einde van aflevering 8.

Elke keer als er een verandering aangebracht wordt, heeft de serie daar een goede reden voor. Het is vaak om het verhaal iets soepeler te laten verlopen, om meer aandacht te geven aan de wereld of voor de groei van een personage.

Dit laatste was het geval voor de verandering van de aflevering "When We Are In Need". De aflevering laat zien hoe Ellie, terwijl ze voor Joel aan het zorgen is, meegenomen wordt naar een kannibalistische groep overlevenden.

Ellie's gewelddadige hart


Op het einde van de aflevering is Ellie in een gevaarlijk gevecht met de leider van de groep, David. In de game komt Joel binnen en stopt hij Ellie wanneer ze haar woede loslaat op David.

In de serie is Joel nergens te zien in die scène en stopt Ellie zichzelf van het vermorzelen van Davids schedel. Pas wanneer ze buiten is, valt ze in de armen van Joel, die op dat moment geen idee heeft van wat Ellie precies gedaan heeft.

Connectie met The Last of Us: Part II


Deze verandering was een controversiële zet, maar uiteindelijk wel een hele sterke. Het zet de toon voor de beslissingen die Ellie nog gaat nemen in het tweede deel van de game.

Bekijk hieronder de trailer voor aflevering 8 en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Door 'The Office' is Steve Carell niet meer zo goed in acteren
Series / Nieuws

Door 'The Office' is Steve Carell niet meer zo goed in acteren

The Office heeft het de acteurs heel erg moeilijk gemaakt voor de rest van hun carrière.

Natuurlijk is Steve Carell geen slechte acteur. Hij schitterde als Micheal Scott in The Office, maar hierdoor heeft hij wel één slechte acteergewoonte waar hij niet meer vanaf komt.

Dit geldt ook voor veel co-sterren, aangezien veel acteurs van The Office toegeven dat ze zelf ook niet van één slechte gewoonte af lijken te komen.

The Office staat bekend om de iconische manier van filmen: de mockumentary-stijl. Dit is een stijl waarbij er gefilmd wordt alsof het een documentaire is, maar dat is het niet.

De camera: vriend of vijand?


Tijdens de negen seizoenen van The Office moesten de acteurs door deze mockumentary-stijl in de camera kijken tijdens bijna alle scènes.

Dit is in bijna alle andere films en series het ergste wat je kan doen. Alle acteurs leren dan ook meteen: de camera bestaat niet. Het is dan ook een hele klus om na jaren tegen de camera te hebben gepraat ineens te doen alsof deze niet bestaat.

The Office Ladies: Interview met Steve Carell


Dit is wat Carell erover zei in de podcast "The Office Ladies" op Spotify: "Ik heb nog nooit een baan gehad waarbij ik op een gegeven moment niet in de camera keek. Ten minste een keer. Ik weet zeker dat ik op Foxcatcher in de camera keek en toen tegen mezelf zei: Nee. Je kunt geen commentaar geven op wat je net deed."

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit The Office en stream de serie op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pedro Pascal genoot van zijn tragisch einde in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Pedro Pascal genoot van zijn tragisch einde in 'Game of Thrones'

Pedro Pascal heeft zich uitgesproken over de manier waarop zijn personage om het leven kwam in Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wie Game of Thrones gezien heeft, zal zich nog al te goed herinneren hoe het personage gespeeld door Pedro Pascal om het leven kwam. Het was gruwelijk, maar voor de acteur blijkbaar best wel een leuke ervaring.

Pedro Pascal heeft het er maar druk mee. Momenteel speelt hij het hoofdpersonage in twee van de populairste series nu te zien, namelijk Din Djarin in The Mandalorian en Joel in The Last of Us.

Pedro Pascal over Game of Thrones


Maar voordat hij bekend genoeg was om dergelijke rollen te spelen, verscheen hij in Game of Thrones. En wie die serie gezien heeft - en wie heeft dat niet - zag hem daar ook al in schitteren.

Slechts voor één seizoen konden we Pascals acteerwerk genieten in Game of Thrones voordat zijn personage op brute wijze vermoord werd door Ser Gregor Clegane, ook wel bekend als de Mountain.

In een nieuwe video van First We Feast heeft Pascal het uitgebreid over zijn spectaculaire dood in Game of Thrones.

"Mijn hoofd werd volledig verpletterd, het was het beste deel van de dag. Het was zo heet toen we die scène opnamen. Hij zat bovenop mij en hij steekt zijn duimen in mijn ogen en ze hadden slangen door zijn lichaam in zijn onderarmen gedaan die gewoon koel bloed pompten."

En over zijn scènepartner, Hafþór Júlí­us Björnsson, die de Mountain speelt, zegt Pascal dit:

"Hij is de zachtaardigste man ooit, ik voelde helemaal geen druk. Hij was zich er zo hyperbewust van dat ik zijn gewicht niet eens op me kon voelen terwijl hij op me zat."

Ook geeft Pascal toe dat hij door de hitte tijdens scène gewoon in slaap was gevallen. Tja, dat kan gebeuren als je daar zo de hele tijd doodstil moet liggen!

Game of Thrones is nu te checken op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergirl-actrice Melissa Benoist nu in 'Masters of the Universe'
Series / Nieuws

Supergirl-actrice Melissa Benoist nu in 'Masters of the Universe'

De voormalige Girl of Steel neemt de rol over van voormalig vampierslachter.

Het komt wel vaker voor dat een acteur stopt met een serie, maar de serie nog wel door blijft gaan. Er zijn dan meerdere opties en één van die opties is om een nieuwe acteur dezelfde rol te laten spelen.

De voormalige Buffy the Vampire Slayer-actrice Sarah Michelle Gellar heeft al een tijdje het personage Teela gespeeld in Masters of the Universe: Revolution. Helaas komt ze niet meer terug voor seizoen 3.

Toen dit bekend was, werd meteen de vraag gesteld wat er met haar personage ging gebeuren. Het antwoord is vast en zeker een stuk simpeler dan de beslissingen die gemaakt moesten worden: Supergirl-actrice Melissa Benoist neemt de rol op zich.

Fans en cast heel enthousiast


Er is nog geen reden bekend waarom deze cast wijziging nodig was, maar fans hebben er in ieder geval geen probleem mee. En Benoist is natuurlijk helemaal blij.

Dit is wat ze zei: "Ik greep de kans aan om naast mijn vriend Kevin Smith te werken en me bij de Revolution-familie aan te sluiten als een andere gedurfde en onverschrokken heldin. Ik kijk ernaar uit om de volgende evolutie van Teela's verhaal met fans te delen."

Bekijk hieronder de trailer en stream Masters of the Universe: Revolution op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cyberpunk: Edgerunners' wint anime van het jaar
Series / Nieuws

'Cyberpunk: Edgerunners' wint anime van het jaar

Cyberpunk: Edgerunners heeft de prijs voor anime van het jaar gewonnen.

Cyberpunk: Edgerunners heeft de prijs voor anime van het jaar gewonnen tijdens de Crunchyroll Anime Awards!

De serie uit 2022 versloeg daarmee onder andere Attack On Titan Final Season Part 2, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Entertainment District Arc, Lycoris Recoil, Ranking of Kings en Spy x Family.

Cyberpunk: Edgerunners op Netflix


Cyberpunk: Edgerunners was zo'n succes dat de game waar de serie op gebaseerd is, Cyberpunk 2077, nieuw leven ingeblazen werd toen de anime op Netflix verscheen.

Cyberpunk: Edgerunners staat vanaf september 2022 op Netflix. De serie werd geregisseerd door Hiroyuki Imaishi en geschreven door Masahiko Otsuka en Yoshiki Usa.

Het verhaal van Cyberpunk: Edgerunners volgt David Martinez, nadat hij zich aansluit bij een groep edgerunners en er zelf ook een wordt. De serie volgt cybernetische aanpassingen aan het lichaam, een prachtige maar gevaarlijke stad en het najagen van tragische dromen.

Cyberpunk: Edgerunners is nu te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ onthult hoever mensen kunnen gaan in tv-serie 'The Last Thing He Told Me'
Series / Trailer

Apple TV+ onthult hoever mensen kunnen gaan in tv-serie 'The Last Thing He Told Me'

Een bijzondere mystery-thriller over een zoektocht naar een verdwenen echtgenoot.

De New York Times bestseller van Laura Dave is nu een miniserie. Dave heeft zelf het scenario voor de serie geschreven. In eerste instantie zou Julia Roberts de hoofdrol spelen, maar zij werd vervangen door Jennifer Garner (Alias).

Hannah's (Jennifer Garner) echtgenoot Owen (Nikolaj Coster-Waldau) verdwijnt spoorloos. Hannah en haar stiefdochter Bailey (Angourie Rice) besluiten op zoek te gaan.

Zoektocht naar waarheid


De FBI blijkt bezig met een grootscheeps onderzoek op Owen's werk. Het kantoorgebouw blijkt volledig afgesloten wanneer Hannah daar aankomt, op zoek naar haar man. Het enige dat Owen achterlaat is een verzoek aan Hannah om Bailey te beschermen, en een sporttas vol contant geld.

Stiefmoeder en dochter laten het er niet bij zitten, en volgen het spoor naar hun echtgenoot en vader. Gaandeweg wordt dit steeds meer een zoektocht naar Owen's ware identiteit. Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat hij niet degene was voor wie hij zich uitgaf.

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt, The Last Thing He Told Me is vanaf 14 april te zien op Apple TV+



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgende grote Netflix-actiethriller 'The Night Agent' krijgt knallende trailer
Series / Trailer

Volgende grote Netflix-actiethriller 'The Night Agent' krijgt knallende trailer

Deze spannende politieke thriller met de nodige actie is binnenkort te zien op Netflix.

Er komt weer een grote thrillerserie aan, en ook deze is gebaseerd op een populair boek. The Night Agent is gebaseerd op het gelijknamige werk van Matthew Quirk, die ook wel vergeleken wordt met John Grisham en David Baldacci.

De idealistische Peter (Gabriel Basso) is werkzaam bij de FBI. Hij krijgt een baan aangeboden bij een spannende afdeling. Zijn werkzaamheden zijn echter niet zo spannend: 's nachts de telefoon aannemen bij een noodoproep.

Mol in het Witte Huis


Uiteraard krijgt Peter op een gegeven moment een noodoproep van Rose (Luciane Buchanan) doordat een aantal ongure types haar huis zijn binnengedrongen. Vanaf dit moment zijn de poppen aan het dansen. Peter beseft dat alles veel ernstiger is dan het lijkt. De hoogste politieke regionen blijken in de kwestie verwikkeld, en er blijkt zelfs een mol in het Witte Huis te zitten.

De plot klinkt vrij standaard, de knallende trailer laat echter zien dat deze vakkundig is uitgewerkt. Intrige wordt afgewisseld met bikkelharde actie en romantische verwikkelingen. Basso is goed gecast als de jonge en idealistische Peter, en liefhebbers van politieke thrillers over samenzweringen zullen zeker aan hun trekken komen.

Je kunt The Night Agent streamen vanaf 23 maart op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorfilm 'Insidious' met zwaar goede schrikmomenten stream je op Netflix
Films / Featured

Horrorfilm 'Insidious' met zwaar goede schrikmomenten stream je op Netflix

De horrorfilm 'Insidious' van regisseur James Wan, ook wel bekend van 'Saw', stream je bij Netflix.

Als je van horrorfilms houdt, is Insidious uit 2010 er zeker wel eentje die je gezien moet hebben.

Synopsis 'Insidious'


Een gezin verhuist naar een nieuw huis. Daar raakt de oudste zoon in coma. Het lijkt te spoken in het nieuwe huis, er gebeuren allemaal onverklaarbare dingen en de comateuze zoon raakt bezeten door een kwaadwillende entiteit.

Regie en cast


James Wan heeft deze film geregisseerd. Hij is zeker geen onbekende op het gebied van horror. Hij heeft onder meer gewerkt aan Saw, The Nun en M3gan.

In Insidious zien we onder andere Patrick Wilson (Moonfall), Rose Byrne (Spirited), Ty Simpkins (Iron Man 3) en Lin Shaye (The Call).

Hoe doet de film het?


De film doet scoort op IMDB een aardige 6.8. Op Rotten Tomatoes vallen de scores eigenlijk een beetje tegen, onder de recensenten 66% en onder het publiek 62%. Toch zijn er een hele hoop positieve reacties te lezen over de film.

"Een verhaal van intrigerende situaties die voorzichtig en behoedzaam aan de oppervlakte komen voordat ze ontploffen in een flitsende reeks prikkelende uitkomsten."

"De beste horrorfilms zorgen ervoor dat het publiek terug naar het scherm praat. 'Insidious' regelt dat, en hoe…"

Meer van deze soort horror


Insidious was het begin van een hele reeks aan films. Mocht deze film je nou aan je tv gekluisterd houden, zijn er nog vier Insidious-films die je kan kijken. Insidious: Chapter 2, Insidious: Chapter 3, Insidious: The Last Key en Insidious: The Dark Realm.

Op Netflix


Stream deze eerste film uit de gehele reeks op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.