Mislukte grap over Will Smith na ophef verwijderd uit Chris Rocks Netflix Special

Grap verwijderd uit Chris Rocks Netflix Special

De mislukte grap die Chris Rock in zijn special 'Selective Outrage' maakte over Will Smith is er door Netflix uitgehaald.

Nina Beerendonk, 12 maart 2023 20:57

Het was natuurlijk onvermijdelijk dat er in de Netflix comedy-special Selective Outrage van Chris Rock een grap voorbij zou komen over Will Smith. Helaas ging het vertellen van de grap niet helemaal vlekkeloos, waardoor Netflix heeft besloten hem te verwijderen…
Na een jaar van grotendeels stilzwijgen over het beruchte incident tijdens de Oscars, kwam Rock er in zijn stand-up special nogal verhit op terug. Hierbij richtte hij zich zowel op Smith als op zijn vrouw, Jada Pinkett, en wierp hij licht op hun relatiedrama en Smiths rol in Emancipation.

Concussion of Emancipation?

In het stuk had Rock het over Jada Pinkett Smith, die hem had gevraagd de Oscars in 2016 niet te presenteren omdat haar man niet genomineerd was voor zijn rol in een film dat jaar. Die film noemde Rock Emancipation, terwijl hij Concussion had willen zeggen, waardoor de grap mislukte.

The Hollywood Reporter meldt nu dat de grap uit de Netflix Special is gehaald. De performance van de stand-up werd live uitgezonden op Netflix, maar in de opname van de special die later verschijnt zal de grap eruit ge-edit zijn.

Nu er een week voorbij is sinds de première, hebben Smith en zijn familie nog niet openbaar gereageerd op Selective Outrage.

Selective Outrage is momenteel nog niet terug te kijken op Netflix.
Lees meer over: Chris Rock, Will Smith, Oscars, Netflix, Netflix Special, Selective Outrage

Populair nieuws