search
Mysterieuze verwijzing op setfoto's van 'The Rings of Power'
Series / Foto's

Mysterieuze verwijzing op setfoto's van 'The Rings of Power'

Nieuwste luchtfoto's van de set van 'The Rings of Power' tonen Elfen-koninkrijk met een mysterieus detail.

Het filmen van seizoen twee van de hitserie The Rings of Power is sinds september 2022 bezig. Onlangs zijn een aantal mooie setfoto's van de Bray Studios in het VK online geplaatst.

De luchtfoto's tonen een koninkrijk dat waarschijnlijk Eregion is. De foto's kun je hier en hier bekijken. Een bepaald detail trekt de aandacht.

De smid op de binnenplaats


Dit betreft het standbeeld van een smid op de binnenplaats. Zijn arm is opgeheven en hij inspecteert waarschijnlijk iets dat hij gemaakt heeft. Om het standbeeld heen zijn drie juwelen in de grond geëtst. Het standbeeld is zeer waarschijnlijk van Fëanor.

The Silmarillion


De tragische voorouder van Celebrimbor leefde in de Eerste Era. Hij was een meestersmid en maakte de drie schitterende Silmarillen, juwelen om in zijn kroon te dragen. Toen deze drie juwelen gestolen werden, zwoeren Fëanor en zijn zoons een eed dat ze alles zouden doen om de Silmarillen terug te krijgen.

De gebeurtenissen die volgden stortten Midden-Aarde in diverse oorlogen. Hoe prachtig de Silmarillen ook waren, ze leidden tot obsessie en de eigenaren raakten in hun ban.

Geschiedenis herhaalt zich


Tegen deze achtergrond wordt duidelijk dat de geschiedenis zich herhaalt. In seizoen 1 komt Fëanor's vakmanschap aan de orde in een gesprek tussen Elrond en Fëanor's nakomeling Celebrimbor.

Celebrimbor refereert aan het maken van iets dat "echte macht" bezit. Dit is natuurlijk ironisch wanneer je bedenkt wat de obsessies met de Silmarillen aanrichtten. Ook Celebrimbor's Ringen van Macht zullen uiteindelijk alleen maar tot ellende leiden, net zoals dit met Fëanor's juwelen het geval was.

Subtiele verwijzing


Prime Video bezit de filmrechten van The Silmarillion niet en mag hierdoor Fëanor's verhaal niet verfilmen. Het standbeeld van de meestersmid is echter een subtiele verwijzing waardoor The Rings of Power een diepere betekenis krijgt.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen