search
Biedingsoorlog om film levert Netflix als winnaar op
Films / Nieuws

Biedingsoorlog om film levert Netflix als winnaar op

De film 'I Am Not Alone' met Jessica Chastain gaat naar Netflix na een heuse biedingsoorlog.

Netflix heeft diep in de buidel moeten tasten maar wist uiteindelijk de biedingsoorlog te winnen en liet onder andere Warner Bros achter zich.

Jessica Chastain


Afgelopen nacht was ze nog aanwezig bij de Oscars om er eentje uit te reiken. Zelf won ze vorig jaar een Oscar voor beste actrice voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye. Recentelijk is ze ook te zien geweest in The Good Nurse en George & Tammy.

Misha Green


Zij is betrokken bij de film en zij zal het script van de film gaan schrijven. Tevens zal de regie door haar gedaan worden. Haar ken je onder meer van het bekende Lovecraft Country en Underground.

Er waren vijf bieders welke het project probeerde te bemachtigen. Uiteindelijk ging het tussen Netflix en Warner Bros. Netflix kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus omdat Green wilde dat I Am Not Alone gelijk naar een streamer ging.

Het verhaal


I Am Not Alone volgt de moeder van een jonge dochter wiens leven ontrafelt als ze lijdt aan migraine waardoor ze wezens hallucineert. Uiteindelijk is het een sciencefictionverhaal over een vrouw die haar familie moet verdedigen tegen krachten die alleen zij kan zien.

Het verhaal is van origine een kort verhaal van 22 pagina's, geschreven door Chris Hicks.

Productie


De film wordt geproduceerd door Simon Kinberg en Audrey Chon van Genre Films, Craig Flores van Bread & Circuses Entertainment, Scott Glassgold en Peter Katz samen met Chastain en haar Freckle Pictures-partner Kelly Carmichael en Misha Green. Dit is niet de eerste samenwerking tussen Kinberg en Chastain. Zij werkten eerder samen aan The Martian en Dark Phoenix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen