Jenna Ortega baalt best wel een beetje van 'Wednesday'-hype

Jenna Ortega baalt van 'Wednesday'-hype

Het dansje van 'Wednesday' ging al snel viraal op het internet, maar Ortega is er zelf niet zo blij mee.

Nienke Sterken, 13 maart 2023 18:10

Jenna Ortega kaart de online trend aan die ontstond nadat het Wednesday-dansje te zien was op Netflix. Ze hoopte namelijk dat het dansje niet viraal zou gaan.
Een deel van de dans was voor het eerst al te zien in een Netflix teaser trailer, en daarna natuurlijk helemaal in aflevering 4 van Wednesday. Het dansje werd meteen razend populair, maar Ortega is daar zelf niet zo blij mee.

TikTok trend

We hebben gezien hoe Wednesday alle aandacht pakte toen ze begon te dansen tijdens het schoolfeest op Nevermore Academy. Nadat de aflevering voor het eerst online stond op Netflix, werd de dans al snel een grote trend op TikTok. Duizenden gebruikers maakten korte filmpjes waarin ze het dansje nadeden.

De trend was zelfs zo groot, dat Netflix het niet kon laten om het te benoemen in de aankondiging voor het tweede seizoen van Wednesday.Ortega niet blij

Maar in een recent interview met The Times vertelt Ortega hoe ze echt denkt over het dansje dat viraal ging over het hele internet.

Zo probeerde ze eerst om positief te reageren op het nieuws, maar uiteindelijk vond ze dat de scène veel te veel aandacht opeiste. Ook gaf ze toe dat ze de kijkers "verbijsterend" vond die zoveel op de choreografie focusten.

"Nee. Toen ze me vertelden [dat het viraal ging] probeerde ik opgewekt over te komen, zoals, 'Oh, wow!'. Maar mentaal, in mijn hoofd, hoopte ik dat mensen niet zoveel zouden focussen op dat deel. Het is verbijsterend. Ik denk niet dat mensen ontworpen zijn om zoveel ogen op zich gericht te hebben," aldus Ortega.


Bekijk seizoen 1 van Wednesday op Netflix.Lees meer over: Jenna Ortega, Wednesday, Netflix, trend, TikTok, Nevermore Academy

Populair nieuws