search
Winnaar van Oscar voor Beste Documentaire kan je nu gratis streamen
Films / Nieuws

Winnaar van Oscar voor Beste Documentaire kan je nu gratis streamen

De bijzonder actuele documentaire wordt nu gratis aangeboden voor een breed publiek.

De Oscars zijn net vergeven met veel buzz rondom de grote winnaars. Het is een belanghebbend jaar voor Aziatische representatie op het witte doek, maar ook op andere vlakken zijn er relevante verhalen langsgekomen. De winnaar voor Beste Documentaire was bijvoorbeeld de film Navalny over Ruslands grootste oppositieleider.

De documentaire verhaalt over het politieke en persoonlijke leven van Alexei Anatolievich Navalny, een belangrijke oppositieleider uit Rusland. Vooral actief op sociale media voelt hij politiek gevoelige onderwerpen aan de tand en is hij een van de weinigen die in het openbaar Poetin bevraagt.

De man is ondertussen in gevangenschap beland, wat de docuemntaire over zijn strijd des te relevanter maakt. Het is dus ook niet vreemd dat de documentaire in de prijzen is gevallen bij de Oscars van dit jaar.

Andere mededingers naar de prijs waren All That Breathes, All the Beauty and the Bloodshed, Fire of Love en A House Made of Splinters.


Nu gratis te zien bij NPO Start


Eerder kwam Navalny onder andere uit bij HBO Max, maar voor geïnteresseerden die de documentaire nog niet hebben gezien is de film nu uitgekomen via 2Doc bij NPO Start.

Via NPO Start is de documentaire Navalny nu gratis te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen