search
Review Pathé Thuis - aanbod, prijzen, films en meer

Review Pathé Thuis - aanbod, prijzen, films en meer

Als een bijzonder goedgevulde videotheek kan je als filmfan haast niet om Pathé Thuis heen.

Mitchell van Vuren
Behoefte aan een vrijblijvende streamingdienst met een gigantisch aanbod aan actuele films? Pathé Thuis is de enige Nederlandse streamingdienst met het complete aanbod actuele films van alle filmstudio's, waarbij gebruikers gewoon per film kunnen afrekenen. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2011
Hoofdkantoor in: Amsterdam, Nederland
Focus: Recente bioscoopreleases
Betalingsvorm: Betalen per film
Prijs: -

Op 5 december 2011 zag Pathé Thuis het licht als een initiatief van het bioscoopketen Pathé om de VOD-markt te betreden. Pathé Nederland is onderdeel van de Franse bioscoopgroep Les Cinémas Pathé Gaumont, dat werd opgericht in 1896 en werkzaam is in Frankrijk, Nederland, België, Tunesië en Zwitserland.

In 2014 werd Pathé Thuis zelfstandig en draaide het steeds meer omzet. Zeker tijdens de coronacrisis bleek de dienst een goudmijn, mede doordat er alternatieve thuispremières erop konden worden gehouden voor bijvoorbeeld Wonder Woman 1984. Begin 2022 werd bekendgemaakt dat Pathé Thuis weer deel uit zou gaan maken van Pathé Theatres.


AanbodPathé Thuis onderscheidt zich van andere diensten door recente bioscoopreleases enkele maanden na hun première aan te bieden online. Zo kan Pathé voor een langere tijd omzet realiseren met dezelfde films.

Naast vele nieuwe titels heeft Pathé ook een enorm aanbod aan oudere films met grote en minder grote naamsbekendheid. Ook hun Nederlandse catalogus is fors, met zelfs de Pathé Original Suriname uit 2020.

Vijf van de bekendste films op Pathé Thuis zijn:
1. The Banshees of Inisherin
2. Top Gun: Maverick
3. No Time To Die
4. Ome Cor
5. De MarathonBeschikbaarheidDe dienst werkt in Nederland en andere lidstaten van de EU, maar daarbuiten niet. Let erop dat voor het aanmaken van een account je wel in Nederland moet zijn.

Pathé Thuis heeft er werk van gemaakt bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn op Smart TV's en in browsers om een ideale bioscoopervaring thuis te bieden. Ook op smartphones en op consoles is de dienst beschikbaar.

Prijzen en abonnementenDe kosten kunnen per film variëren. Sommige gloednieuwe titels kunnen oplopen tot €7,99, terwijl bij een aanbieding een oudere film soms voor €0,99 over de plank gaat. Een film kan gehuurd of gekocht worden. De laatste optie is uiteraard een stuk duurder, maar kan lonen als de film thuis een favoriet is.

Gebruikers kunnen hun account opwaarderen met bankoverschrijvingen via iDeal, PayPal creditcard of met een tegoedbon. Van dit bedrag kunnen vervolgens films worden gehuurd of gekocht.Onze tipPathé Thuis kan het beste worden gezien als een vervanger voor de videotheek om de hoek, die ervoor zorgt altijd de laatste films in de schappen te hebben liggen. Mocht je dus op een avond op zoek zijn naar een leuke film, zit je bij Pathé Thuis bijna altijd goed.

De dienst is volstrekt vrijblijvend en dat moedigt enkel aan om geregeld te komen kijken wat er allemaal aangeboden wordt. Hierbij spelen de aantrekkelijke aanbiedingen ook natuurlijk een rol.

Kortom, de doorsnee filmfan kan er bijna niet omheen om wat tegoed bij Pathé Thuis te hebben staan. Daarmee ben je veiliggesteld om alsnog een gemiste film te kunnen kijken, die alweer even de bioscoop uit is.


Ga zelf naar Pathé Thuis


Aanbevolen artikelen