search
Ook deze scifi-film krijgt een vervolg in de vorm van een tv-serie

Ook deze scifi-film krijgt een vervolg in de vorm van een tv-serie

De scifi-film 'Gattaca' uit 1997 lijkt dan nu ook een tv-serie aanpassing te gaan krijgen.

Patricia Koning
De film uit 1997, met een mooie score op Rotten Tomatoes van 87%, gaat dan nu waarschijnlijk een aanpassing krijgen naar een tv-serie.

De film 'Gattaca'


De originele film komt uit 1997 met rollen voor Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law en Alan Arkin.

De dystopische film, geschreven en geregisseerd door Andrew Niccol, speelt zich af in een nabije toekomst waarin mensen eugenetica gebruiken om hun kinderen te screenen op genetische defecten. In de film volgen we Vincent, een minder valide man die de identiteit aanneemt van een genetisch superieure man, zodat hij zijn droom van ruimtevluchten kan nastreven.

Cultklassieker


De film was geen commercieel succes maar was een kritische succesfactor en werd geprezen omdat hij zowel intelligent als wetenschappelijk provocerend was. Gattaca werd ook genomineerd voor een Academy Award voor Beste Art Direction. De film is sindsdien ook uitgegroeid tot een cultklassieker.

Nu dan een serie?


Een tv-serie aanpassing van Gattaca is voor zover bekend in de maak bij Showtime. Volgens Variety werken Howard Gordon en Alex Gansa (bekend van Homeland) samen met Craig Borten om de aanpassing van de film uit 1997 succesvol te maken.

Het is niet de eerste keer dat er een aanpassing van Gattaca wordt geprobeerd te maken. Eerder werd in 2009 gemeld dat Sony Pictures Television bezig was met het ontwikkelen van een politie-procedurele kijk op de film, alleen dat project ging niet door.

Vervolg


Wanneer er meer updates zijn, zullen deze uiteraard gedeeld worden. Mocht je het origineel uit 1997 niet gezien hebben, bekijk hier dan een voorproefje van de film.Aanbevolen artikelen