Shauna-actrice over de lugubere ontwikkelingen 'Yellowjackets' seizoen 2

Lugubere ontwikkelingen seizoen 2 'Yellowjackets'

Sophie Nélisse over de lugubere ontwikkelingen die haar personage door gaat maken.

Valeria Milic, 17 maart 2023 09:47

Yellowjackets en de bizarre ontwikkelingen hierin is inmiddels in Nederland te zien. Ruim op tijd voor het tweede seizoen, en als we de hoofdrolspelers mogen geloven wordt het allemaal nog veel gekker.
De serie, die een beetje aan Lost doet denken, heeft lovende kritieken gekregen. De Tomatometer tikt 100% aan. Het verhaal over een groep tieners die na een vliegtuigongeluk moeten overleven in de bossen valt duidelijk in goede aarde.

Macabere rouwverwerking

Hoofdrolspeelster Sophie Nélisse vertelde in een gesprek met Deadline dat haar personage Shauna een behoorlijk lugubere periode tegemoetgaat. Shauna is haar beste vriendin Jackie (Ella Purnell) kwijtgeraakt.

Haar verwerking zal echter anders zijn dan je zou denken. Nélisse: "De schrijvers hadden een erg bijzondere kijk op Shauna's rouwproces. Ik verwachtte een standaard periode van rouw, maar dat zagen zij anders. Ik mag niet teveel verklappen, behalve dat Shauna nogal complexe emoties door gaat maken in het tweede seizoen".

Samenwerking wordt strijd

Nélisse vertelt ook nog dat de groep van samenwerken afglijdt richting onderlinge strijd. De sekte met Lottie (Courtney Eaton) aan het hoofd is evenmin een goede invloed, aangezien niet iedereen een 'gelovige' is. Dit bevestigt de eerdere uitspraken van showrunner Jonathan Lisco aan Entertainment Weekly, namelijk dat het kannibalisme nog relatief mild is vergeleken met hetgeen de tieners nog verder uitspoken.

Wil je weten wat er zo geweldig is aan de serie, Yellowjackets kun je zien op Ziggo Movies & Series XL. Seizoen 2 start op 24 maart.

Lees meer over: Yellowjackets, Juliette Lewis, Christina Ricci, Melanie Lynskey

Populair nieuws