search

Ons nieuws van vrijdag 17 maart 2023

Recensie HBO Max-serie 'The Winchesters'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Winchesters'

De prequel van Supernatural waar eigenlijk niemand om had gevraagd.

Regie: John F. Showalter, Lisa Soper, John T. Kretchmer, e.a. | Cast: Meg Donnely (Mary Campbell), Drake Rodger (John Winchester), Nida Khurshid (Latika Desai), Jojo Fleites (Carlos Cervantez), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 39-40 minuten | Jaar: 2022-2023

Nog niet zo lang geleden zagen we hoe de populaire, bovennatuurlijke tienerfavoriet en een derde van de beruchte SuperWhoLock-fandom, Supernatural tot een omstreden einde kwam. Nu Sam en Dean van onze televisieschermen zijn verdwenen, kunnen we in de prequel The Winchesters zien hoe hun ouders elkaar ontmoeten en bij wijze van eerste date de wereld redden van een horde monsters en een mysterieuze groep die vastberaden is de wereld op kwaadaardige wijze over te nemen.

Gezien het hooguit matige einde van Supernatural was er waarschijnlijk weinig vraag naar een spin-off, maar helaas is die er met The Winchesters toch gekomen. Wie zijn hoop erop had gevestigd dat de fouten uit de slotaflevering van Supernatural hierin zouden worden aangekaart en opgelost, zal opnieuw worden teleurgesteld. Het verhaal van John Winchester en Mary Campbell heeft in eerste instantie niets te maken met dat van hun zoons, behalve dat ze hetzelfde beroep uitoefenen. Deze prequel verandert zelfs delen van het verhaal zoals het in Supernatural werd verteld.

Wat The Winchesters wel overneemt van Supernatural is het complete verdere format. De afleveringen zijn namelijk precies hetzelfde opgebouwd en er wordt hier en daar zelfs wat geleend uit de oorspronkelijke dialogen. Dit alles roept de vraag op: waarom überhaupt stoppen met het origineel, als je het vervangt door wat bijna een exacte kopie is, maar met andere personages?

Voor liefhebbers van bovennatuurlijke series over demonenjagers en dergelijke is er genoeg anders te vinden op de populaire streamingdiensten. The Winchesters stelt teleur in visuele effecten en zelfs de soorten demonen die in de serie worden behandeld zijn ongeïnspireerd. Het blijkt moeilijk te zijn voor de bedenkers van bovennatuurlijke superschurken om een andere naam te bedenken dan Lilith, een inmiddels flink uitgemolken verwijzing naar de mythische koningin van de onderwereld.

Ook als je de spin-off compleet los ziet van het origineel zijn de verhaallijnen moeilijk te volgen. Het is onduidelijk wie de schurken zijn en wat ze willen bereiken, waardoor de acties van de helden minder impact hebben. Daarnaast is de serie gewoon niet vermakelijk. Er zit weinig humor in, iets wat het origineel zelfs bij zijn aftakeling altijd behield, en het liefdesverhaal is afgezaagd en uitgekauwd.

Dat liefdesverhaal zou het middelpunt van The Winchesters moeten zijn, maar is op zichzelf niet sterk genoeg om de serie te dragen. Alles wat eromheen wordt gebouwd voert al snel de bovenhand, en dat is zonde. Wat Supernatural sterk maakte was dat het draaide om twee broers en dat het verhaal altijd naar hen terug kon keren. In The Winchesters verdwijnen de verhaallijnen ergens in de verte.

★★☆☆☆

The Winchesters is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wire'-ster Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'The Wire'-ster Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

De bij velen geliefde acteur werd vanochtend levenloos in zijn huis gevonden.

De charismatische Amerikaanse acteur Lance Reddick die in veel rollen vaak een autoritair personage speelde en in veel hitseries te zien was is vanochtend dood gevonden in zijn huis in Studio City, Los Angeles. Hij werd 60 jaar oud.

Het is niet precies bekend waaraan Reddick is overleden maar zijn vertegenwoordiging laat weten dat zijn dood in ieder geval een natuurlijke oorzaak had. Hij was op het moment bezig met een perstour ter promotie van zijn film John Wick: Chapter 4 met Keanu Reeves in de hoofdrol en waarin hij de rol van Charon speelt, de conciërge van het Continental Hotel.

Gelauwerd acteur uit grote series


Reddick was onder andere te zien als de strenge maar rechtvaardige politiechef Cedric Daniels in HBO's hitserie The Wire. Daarnaast speelde hij in maar liefst 90 afleveringen de rol van FBI-baas Philip Broyles in ook een enorme hit Fringe van FOX.

Zijn eerste grote rol in een TV-serie kreeg hij in het vierde seizoen van HBO's dramaserie Oz in 2000. Hij speelde de rol van detective Johnny Basil, een agent die undercover gaat om een drugshandel te stoppen maar al gauw zelf verslaafd raakt. Binnenkort is hij ook te zien in het aankomende Percy Jackson and the Olympians als de Griekse god Zeus.

Kijk nog eens naar Lance Reddick in HBO's The Wire of in FOX's Fringe.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kill Boksoon' blaast kijkers omver met verbluffende nieuwe trailer
Films / Trailer

'Kill Boksoon' blaast kijkers omver met verbluffende nieuwe trailer

'Als niemand er vanaf weet, is het niet gebeurd.'

De trailer van de langverwachte Netflix-actiefilm Kill Boksoon staat online. Deze laat niets aan de verbeelding over.

Ze faalt nooit


De film gaat over de dubbelrol van een huurmoordenares die altijd levert. In het dagelijks leven is ze de moeder van een dochter. 's Avonds voert ze opdrachten uit voor een duistere werkgever.

Complicaties


'Als niemand er vanaf weet, is het niet gebeurd.' Deze slagzin werkte voorheen altijd in het voordeel van mevrouw Boksoon, maar de rollen worden langzaam omgedraaid.

Trailer


Haar dochter ziet een pistool in het koffer en confronteert haar moeder hiermee. Hoe praat ze zichzelf hier in hemelsnaam uit?

Daarnaast wilt Boksoon of een verbeterd contract of graag stoppen met haar werk en een normaal leven gaan leiden. Het is de vraag of haar leidinggevenden dat toestaan en welke prijs ze hiervoor moet betalen.

Nog héél even wachten


Hieronder is de verbluffende trailer te bekijken. De film komt uit op Netflix op 31 maart 2023.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeet gewone televisie, straks heeft iedereen NL Ziet
Series / Nieuws

Vergeet gewone televisie, straks heeft iedereen NL Ziet

Met NLZiet kun je alle tv-programma\'s kijken, maar nu wel voor één euro meer dan voorheen.

Tv-kijken via een streamingdienst? Met NLZiet kan het. Wel moet je vanaf nu net iets meer betalen, want het platform heeft voor het eerst een prijsverhoging doorgevoerd.

Vanaf deze week kost NLZiet een euro meer dan voorheen. Eerst kostte het platform 7,95 euro, wat nu verhoogd is naar 8,95 euro per maand. Er is ook een NLZiet Extra-abonnement, waarbij je 10 extra zenders krijgt. Deze kost twee euro bovenop de prijs van een basis-abonnement, dus dat is nu 10,95 euro per maand.

Jaarabonnement


De klanten van NLZiet zijn inmiddels van de prijswijziging op de hoogte gebracht. Voor degenen die al vaste klant waren gaat de verhoging vanaf mei in, waarna de streamingdienst een jaarabonnement introduceert. Voor nieuwe klanten geldt deze per direct.

Een jaarabonnement kost 95,40 euro per jaar voor het basis-abonnement. Voor het Extra-abonnement betaal je 119,40 euro per jaar. De streamingdienst is een samenwerking tussen NPO, RTL en KIJK. Abonnees kunnen op het platform live-tv kijken en programma's tot een jaar lang terugkijken.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daisy Jones & the Six'-ster praat over Simones liefdesverhaal
Series / Nieuws

'Daisy Jones & the Six'-ster praat over Simones liefdesverhaal

Nabiyah Be vertelt over haar inspraak die ze had in het verhaal van haar personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is al bekend dat de serie een beetje afwijkt van het boek en dat gebeurt ook met het personage Simone (Nabiyah Be). Ze krijgt in de serie een grotere rol dan ze in het boek had en dus staat haar liefdesleven ook meer centraal.

Be heeft een connectie met de queer gemeenschap die ze zelf nog niet helemaal kan labelen, maar al alleen daarom vindt ze het verhaal van Simone zo belangrijk. Lees hieronder haar quote over de verandering:

"Ik denk dat door haar queer te maken zeker een niveau van diepgang en waarheid is toegevoegd aan de impact die muziek had op de LGBTQIA+-beweging en -gemeenschap."

Hoe het verhaal van Simone tot stand kwam


Be had veel inspraak in het verhaal, aangezien er heel weinig bekend was vanuit het boek. Ze vertelde dat het "buitengewoon collaboratief was. Ik schreef drie pagina's en sommige van die dingen gingen erin."

Ze herinnerde zich nog wat er in die drie pagina's stond: "Ik probeerde echt uit te leggen dat het grootste verschil tussen het sociaal-politieke gesprek in de jaren 70 en tegenwoordig is dat het gesprek over geestelijke gezondheid er niet is. We hebben meer conversatie en ruimte voor genezing nodig."

Bekijk hieronder de cast en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster gaat de horeca in met eigen restaurant
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster gaat de horeca in met eigen restaurant

Noah Schnapp maakt van zijn liefde voor kip zijn werk.

De jonge Stranger Things-cast wil langzaamaan wel klaar zijn met de serie om te kunnen beginnen met nieuwe projecten. Zo wil Millie Bobby Brown bijvoorbeeld meer kunnen focussen op Enola Holmes. Dit nieuwste project van Noah Schnapp had alleen niemand aan zien komen.

Schnapp heeft altijd al een hele grote fantasie gehad en dat is ook één van de redenen waarom fans zo van hem houden. Met zijn nieuwe project, verbaasd hij echter iedereen.

Hij gaat namelijk een restaurant openen en het klinkt eigenlijk nog best goed. Het is nu officieel aangekondigd dat hij samen met NextBite een restaurant gaat openen.

Alleen bezorgen


Als je een gezellig avondje met vrienden wil plannen, is Schnapps nieuwe restaurant misschien niet de beste plek, want ze bezorgen alleen. Voor nu zitten ze ook alleen nog in Amerika.

Dit vertelde Schnapp over zijn nieuwe restaurant: "Het is belangrijk voor mij om voor iedereen iets op het menu te hebben, dus we hebben tenders, sandwiches, sliders en heerlijke plantaardige opties van MorningStar Farms die vanuit je favoriete apps in het hele land kunnen worden bezorgd."

Bekijk hieronder de meest iconische scène uit seizoen 4 en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze drie nostalgische tienerfilms zijn legendarisch
Films / Netflix Kijktip

Deze drie nostalgische tienerfilms zijn legendarisch

Met valse ID-kaarten voor het kopen van alcohol en met gladde praatjes proberen ze omhoog te klimmen op de sociale ladder.

Studeer je nog óf wil je een nostalgisch reisje maken? Serietotaal zet de drie leukste tienerfilms voor je op een rijtje.

American Pie


American Pie gold lang als de absolute maatstaf in zijn genre: seks, komedie en enigszins volwassen leren worden op de middelbare school. Vier vrienden maken de afspraak allemaal voor de eerste keer seks te hebben voor het einde van het schooljaar.

Ondertussen wil een mannelijke tiener de beeldschone Nadia(Shannon Elizabeth) voor zich winnen. Even later krijgt hij deze mogelijkheid letterlijk in zijn schoot geworpen.

Bekijk op instagram


Superbad


Drie goede vrienden horen er totaal niet bij op school. Met valse ID-kaarten voor het kopen van alcohol en met gladde praatjes proberen ze omhoog te klimmen op de sociale ladder. Om uiteindelijk te kunnen scoren bij de liefdes van hun schooltijd, met een nog vrij onbekende Emma Stone.

Eurotrip


Het zijn de twee leukste aspecten van jong zijn: reizen en een leuke vriendengroep. Deze combi leverde het grote succes op van de film Eurotrip. Een film over een gedumpte jongen die Europa doorkruist met zijn beste vrienden, op zoek naar zijn beeldschone penvriendin.



Waar te zien


American Pie is te zien via Prime Video en Superbad is te bekijken via HBO Max. Eurotrip is helaas niet te zien op een streamingdienst. De film is vanaf 3,99 euro te huur via YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'Wolf Pack' moet de moeder twist aanpakken
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'Wolf Pack' moet de moeder twist aanpakken

Sarah Michelle Gellar vertelt meer over de verrassende wending in de seizoensfinale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van seizoen 1 van Wolf Pack was erg verrassend. Niet iedereen zag de plotselinge wendingen aankomen en er zijn dan ook veel vragen die beantwoord moeten gaan worden in seizoen 2.

Seizoen 2 is nog niet bevestigd, maar als deze er komt, zullen er zeker een paar dingen uitgelegd moeten worden. De grootste shock in de finale kwam namelijk door de moederwending.

Deze wending houdt in dat Kistin (Sarah Michelle Gellar) de moeder blijkt te zijn van een aantal wolven. Namelijk van Harlan (Tyler Lawrence Gray), Luna (Chloe Rose Robertson) en Baron (Chase Liefeld). Hoewel ze goed bedoelde, maakte ze heel wat fouten.

Meer antwoorden


Gellar vertelde aan TVLine dat Kristin alles doet om haar welpen te beschermen. 'Soms betekent van iemand houden offers brengen om ze te beschermen, zoals het vinden van een thuis voor haar welpen waar ze wist dat ze veilig zouden zijn.'

Ze vervolgde: "En ze verliest een deel van die dierlijke instincten naarmate ze menselijker wordt. Dat gebeurt momenteel met veel dieren in het wild - aangezien ze steeds meer uitsterven, zijn ze hun innerlijke roofdier verliezen. Er zijn duidelijke veranderingen in het dierenrijk op basis van wat er in de omgeving gebeurt. "

Bekijk hieronder de beste momenten en stream Wolf Pack op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' vs. 'Alice in Borderland': welke serie is beter?
Series / Nieuws

'Squid Game' vs. 'Alice in Borderland': welke serie is beter?

Welke serie is beter: 'Squid Game' of 'Alice in Borderland'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De ongekend succesvolle Netflix-serie Squid Game en het relatief minder bekende Alice in Borderland zijn met hun death match-games allebei deel van het Battle Royale-subgenre. Maar welke van de twee is beter?

Met veel overeenkomsten lijken de twee series bijna op één lijn met elkaar te zitten als het gaat om hun entertainment-factor. Ook zijn ze beide essentieel voor het genre. Dat gezegd hebbende, is Squid Game overduidelijk de populairste van de twee. Is dit terecht?

Kritiek op de maatschappij


Als het gaat om de hoofdpersonages is er een duidelijk verschil. In Alice in Borderland zijn er maar drie, terwijl Squid Game een gevarieerde selectie van hoofdpersonages laat zien. De karakterontwikkeling is in Squid Game dan ook een belangrijker thema, terwijl Alice in Borderland meer focust op de bombastische actie.

Daarnaast spelen problemen in de maatschappij een grotere rol in Squid Game. Zo geeft de serie kritiek op klassenongelijkheid en op het kapitalisme. In Alice in Borderland wordt er daarentegen gebruik gemaakt van bovennatuurlijke elementen. Beide series hebben een politieke ondertoon, maar in Squid Game is de anti-kapitalistische kritiek meer aanwezig.

Spellen


In de spellen is het grootste verschil tussen de twee series dat die van Alice in Borderland entertainender zijn, maar die van Squid Game meeslepender. De spellen in Alice in Borderland zijn van een hoger en intellectueel niveau, waardoor gevatte personages als Arisu en atleten als Usagi een voorsprong hebben. De spellen in Squid Game zijn gebaseerd op kinderspellen, waardoor je geen idee hebt wie er wint.

Ondanks enkele duidelijke plotgaten en inconsistenties, wint Squid Game het van Alice in Borderland vanwege de ernst en urgentie van het onderwerp. Al met al hebben beide series hun eigen aantrekkingskracht en zullen ze in de komende seizoenen waarschijnlijk verbeteren, maar Squid Game lijkt voorlopig de duidelijke winnaar te zijn.

Zowel Squid Game als Alice in Borderland is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet je zien: verrassende metamorfose van Modern Family-ster
Series / Nieuws

Dit moet je zien: verrassende metamorfose van Modern Family-ster

De kleine Manny uit 'Modern Family' is een volwassen man geworden

Eén van de hoofdrolspelers van de hitserie Modern Family was Manny, de zoon van Gloria (gespeeld door Sofia Vergara). Manny werd gespeeld door Rico Rodriguez.

Rico is inmiddels volwassen


De serie Modern Family begon in 2009 en Rico Rodriguez was toen 11 jaar. De serie liep 11 seizoenen en eindige in 2020 toen Rico inmiddels 22 jaar was. Inmiddels is Rico bijna 25 jaar oud.

Carrière


Zijn carrière begon in 2006 al met de korte film Los Tamales en hij had kleine rolletjes in series als Nip/Tuck, My Name is Ear, NCIS, iCarly en ER. Nadat zijn carrière een vlucht had genomen door Modern Family speelde hij ook in Epic Movie en The Muppets.

Social


De laatste jaren is hij wat minder op het beeldscherm verschenen. Hij is wel zeer actief op social media waarop hij vaak kiekjes plaatst waarop hij plezier maakt met Sofia Vergara en andere voormalige castleden van Modern Family.

Wij kennen Rico voornamelijk als het kleine ietwat forse jochie uit Modern Family maar hij is inmiddels volwassen geworden. Zie hier de verrassende beelden van zijn metamorfose.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijk Modern Family op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Willow'-ster reageert op treurig nieuws
Series / Nieuws

'Willow'-ster reageert op treurig nieuws

Een actrice uit Willow heeft haar mening uitgesproken over het noodlottige einde van de serie.

Onlangs maakte Disney bekend dat er geen tweede seizoen van Willow gaat komen. Uiteraard vinden sommige acteurs dat jammer, en spreken zich er ook over uit.

Annabelle Davis, bijvoorbeeld. De dochter van Warwick Davis, die het titulaire hoofdpersonage speelt in de serie, verscheen ook in Willow. Ze deelde haar gevoelens op Twitter.

Davis over Willow


Willow wordt dus na één seizoen geannuleerd, vanwege de matige kijkcijfers en gemixte reacties van de fans. Annabelle Davis genoot echter enorm van haar rol, en bestempelde het jaar van filmen als "het beste jaar van haar leven." Uiteraard vindt ze het jammer dat de serie niet verlengd is.

Op Twitter deelde ze haar gevoelens over het ten einde lopen van het Willow-avontuur.

Willow is nu te zien op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een tweede seizoen van 'Wolf Pack' op Paramount+?
Series / Featured

Komt er een tweede seizoen van 'Wolf Pack' op Paramount+?

Seizoen 1 van 'Wolf Pack' liet ons achter met een hoop cliffhangers, maar grote kans dat het tweede seizoen eraan komt.

Het tweede seizoen van Wolf Pack is nog niet officieel bevestigd, maar hoofdrolspeler Sarah Michelle Gellar geeft een hoopvolle update over de voortgang van de serie.

De bovennatuurlijke mysterie-serie is gemaakt door Jeff Davis, die ook de maker is van Teen Wolf. Het eerste seizoen was voor het eerst te zien op Paramount+ in januari van dit jaar.

Grote kans


Gellar heeft een recent interview gedaan met TVLine over de seizoensfinale van Wolf Pack seizoen 1. Als ze wordt gevraagd of seizoen 2 al in de maak is, vertelt ze dat het nog niet officieel is bevestigd.

Wel vertelde ze dat "iedereen seizoen 2 wil" en dat er al een schrijversruimte open is voor het seizoen. Ze denkt dat de beslissing om de serie te vernieuwen wordt uitgesteld, omdat er misschien een schrijversstaking komt in Hollywood. Lees haar volledige citaat hieronder:

"We hebben een schrijversruimte open en we bereiden ons voor, maar alles is momenteel een beetje onzeker door de staking. Ik denk dat dat het grootste probleem is. Maar de cijfers, de fans - iedereen wil seizoen 2."



Vertraging


Het lijkt er dus op dat Paramount+ ervoor gaat kiezen om Wolf Pack te vernieuwen voor een tweede seizoen, maar er is ook een grote kans op vertraging door alle factoren die nu achter de schermen plaatsvinden.

Stream Wolf Pack op Paramount+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen spannende dramaserie scoort gelijk weer enorm op Netflix
Series / Nieuws

Tweede seizoen spannende dramaserie scoort gelijk weer enorm op Netflix

De Spaanse serie \'Entreví­as\' scoort met haar tweede seizoen gelijk weer enorm op Netflix

Het tweede seizoen van de Spaanse serie Entreví­as scoort ontzettend goed in haar eerste week op Netflix. De serie staat gelijk in de top 10 van de best bekeken series op de streamingsdienst.

Plot


De serie speelt zich af in een hele arme buurt in Madrid en laat het reilen en zeilen van de bewoners in de buurt zien. Het einde van het eerste seizoen was zeer spannend en het is erg interessant om te zien hoe het de personages en de buurt verder vergaat in dit nieuwe seizoen,

Seizoen 2


In het tweede seizoen worden de personages uit het eerste seizoen wederom gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan Ezequil en Amanda die samen de identiteit van de mysterieuze 'Phantom' proberen te achterhalen. Ook is er veel aandacht voor Tirso.

De originele cast van de serie is dus weer aanwezig in seizoen 2, waaronder José Coronado (Tirso Abantos), Nona Sobo (Irene), Felipe Londoño (Nelson), Laura Ramos (Gladys), Manolo Caro (Sanchí­s), Manuel Tallafé (Pepe) en Itziar Atienza (Amanda).

Nieuwe castleden


Daarnaast voegt Jordi Sánches zich bij de cast als Guillermo Salgado, een prominente vastgoedinvesteerder. Verder zijn er bijrollen voor Carmen Esteban (Alicia Solano) en Raúl Sanz (Diego).

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe ster toegevoegd aan cast 'The Batman' spin-off 'The Penguin
Series / Nieuws

Nieuwe ster toegevoegd aan cast 'The Batman' spin-off 'The Penguin

De serie over Oswald Cobblepot wordt al gefilmd en deze ster doet in ieder geval mee.

Nadat het verhaal rondom DC-comic held Batman nieuw leven werd ingeblazen door de film The Batman werd het volgens Matt Reeves hoog tijd voor een spin-off. Inmiddels wordt The Penguin gemaakt met deze ster in een terugkerende rol.

Het is namelijk de Amerikaanse acteur Theo Rossi die zich bij de cast van The Penguin zal voegen. Hij is onder andere bekend van zijn rollen in Sons of Anarchy, Emily The Criminal, en Lie to Me. Welke rol hij precies zal spelen is nog niet bekend maar hij gaat in ieder geval nauw samenwerken met acteurs Colin Farrell en Cristin Milioti.

Eén van Batman's grootste vijanden


The Penguin gaat over het gelijknamige hoofdpersonage wiens echte naam Oswald Cobblepot is. De serie met acteur Farrel in de hoofdrol behandelt de opkomst van de Penguin in het criminele circuit van Gotham City. Het werd na de release van The Batman al snel besteld door HBO Max.

Naast Rossi maken ook acteurs Clancy Brown en Michael Zegen hun opwachting in de serie. Brown zal de rol spelen van de maffiabaas Salvatore Maroni en Zegen speelt de rol van Alberto Falcone, de zoon van schurk Carmine Falcone. De serie wordt inmiddels opgenomen maar wanneer het precies uitkomt is nog niet bekend.

Binnenkort meer updates over The Penguin. De serie zal worden uitgezonden op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Shauna-actrice over de lugubere ontwikkelingen 'Yellowjackets' seizoen 2
Series / Nieuws

Shauna-actrice over de lugubere ontwikkelingen 'Yellowjackets' seizoen 2

Sophie Nélisse over de lugubere ontwikkelingen die haar personage door gaat maken.

Yellowjackets en de bizarre ontwikkelingen hierin is inmiddels in Nederland te zien. Ruim op tijd voor het tweede seizoen, en als we de hoofdrolspelers mogen geloven wordt het allemaal nog veel gekker.

De serie, die een beetje aan Lost doet denken, heeft lovende kritieken gekregen. De Tomatometer tikt 100% aan. Het verhaal over een groep tieners die na een vliegtuigongeluk moeten overleven in de bossen valt duidelijk in goede aarde.

Macabere rouwverwerking


Hoofdrolspeelster Sophie Nélisse vertelde in een gesprek met Deadline dat haar personage Shauna een behoorlijk lugubere periode tegemoetgaat. Shauna is haar beste vriendin Jackie (Ella Purnell) kwijtgeraakt.

Haar verwerking zal echter anders zijn dan je zou denken. Nélisse: "De schrijvers hadden een erg bijzondere kijk op Shauna's rouwproces. Ik verwachtte een standaard periode van rouw, maar dat zagen zij anders. Ik mag niet teveel verklappen, behalve dat Shauna nogal complexe emoties door gaat maken in het tweede seizoen".

Samenwerking wordt strijd


Nélisse vertelt ook nog dat de groep van samenwerken afglijdt richting onderlinge strijd. De sekte met Lottie (Courtney Eaton) aan het hoofd is evenmin een goede invloed, aangezien niet iedereen een 'gelovige' is. Dit bevestigt de eerdere uitspraken van showrunner Jonathan Lisco aan Entertainment Weekly, namelijk dat het kannibalisme nog relatief mild is vergeleken met hetgeen de tieners nog verder uitspoken.

Wil je weten wat er zo geweldig is aan de serie, Yellowjackets kun je zien op Ziggo Movies & Series XL. Seizoen 2 start op 24 maart.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeffrey Dean Morgan maakt je met deze foto wild voor 'The Boys' seizoen 4
Series / Foto's

Jeffrey Dean Morgan maakt je met deze foto wild voor 'The Boys' seizoen 4

De Walking Dead-acteur krijgt een grote rol in de Prime Video-serie.

In het derde seizoen van The Boys zagen we acteur Jensen Ackles debuteren als het brute personage Soldier Boy. In seizoen 4 keert hij waarschijnlijk terug, maar dan krijgt hij ook te maken met het personage van acteur Jeffrey Dean Morgan.

Morgan ken je mogelijk uit onder meer de serie The Walking Dead en de film Watchmen. De rol die hij speelt in seizoen 4 van The Boys is nog niet bekend, maar deze zal ongetwijfeld bikkelhard zijn, zoals de meeste personages in de serie van Prime Video.

Setfoto van Morgan


Uiteraard zal de acteur niet snel details over het nieuwe seizoen onthullen, maar hij kan wel setfoto's plaatsen. Nu zien we Morgan met een opvallend handgebaar op een foto op Twitter. Het lijkt erop dat ook zijn personage niet van een zachte aanpak houdt.



Seizoen 4 in 2024


Wanneer seizoen 4 van The Boys verschijnt is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat dit in 2024 zal zijn. Dit jaar verschijnt namelijk de spin-off Gen V. De eerste drie seizoenen van de moederserie staan gewoon op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Woody Harrelson en Matthew McConaughey weer bij elkaar, maar niet voor 'True Detective'
Series / Nieuws

Woody Harrelson en Matthew McConaughey weer bij elkaar, maar niet voor 'True Detective'

Apple TV+ gaat met de twee acteurs in zee voor een bijzondere nieuwe serie.

Woody Harrelson en Matthew McConaughey zijn beiden geprezen voor hun werk in True Detective. De Hollywood-veteranen kennen elkaar echter al erg lang, zowel qua werk als privé.

Variety bericht dat Apple TV+ een komedieserie aan het ontwikkelen is waarbij de acteurs fictieve versies van zichzelf spelen. De schrijver is David West Read (Schitt's Creek).

Meta-serie


De serie heeft momenteel nog geen titel, en buiten de hoofdrolspelers zijn er nog geen andere castleden bekendgemaakt. Het gaat om tien afleveringen, en de vriendschap tussen Harrelson en McConaughey zal centraal staan. Zoals aangegeven betreft het een meta-serie. Dit houdt in dat de acteurs weliswaar zichzelf spelen, maar een verzonnen versie.

De twee gezinnen gaan onder één dak wonen op de McConaughey's ranch in Texas. Het samenleven levert uiteraard de nodige verwikkelingen op, maar de mannen zullen niet voor één gat te vangen zijn.

Aan de chemie en acteervaardigheden zal het in elk geval niet liggen. Zowel Harrelson als McConaughey hebben wat dat betreft hun sporen wel verdiend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het probleem met fatale actie van Eleven in 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Het probleem met fatale actie van Eleven in 'Stranger Things' seizoen 5

Hoe pakt 'Stranger Things' de eindstrijd met Vecna en afronding van de serie aan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stranger Things is één van de paradepaardjes van Netflix. De serie heeft een groot en ook divers publiek getrokken. Mede om die reden is het van belang om het verhaal op een manier te beëindigen die aansluit bij de kernthema's.

In seizoen 4 werd uiteindelijk onthuld dat Vecna (Jamie Campbell Bower) al die tijd de tegenstander was. Dat er een eindstrijd tussen Eleven (Millie Bobby Brown) en Vecna aankomt is geen rare gedachte. De afloop van deze strijd, en wat dit betekent voor het verhaal, is echter een andere vraag.

Bijkomende problemen


Vecna heeft ontzettend veel op zijn kerfstok.Als hij in een spectaculaire strijd gedood zou worden, dan loop je het risico dat het nogal simplistisch overkomt. Stranger Things is nu eenmaal nooit het type serie geweest met eenvoudige problemen en dito oplossingen.

Telepathisch vermogen


Een rode draad in de serie is onder andere dat je traumatische dingen kunt meemaken maar toch kunt kiezen om je menselijkheid te bewaren. Vecna en Eleven waren ooit bondgenoten. Beiden zijn slachtoffer van dr. Brenner's (Matthew Modine) experimenten, en Eleven begrijpt Vecna daarin als geen ander.

Vanuit die hoek bezien is het passender dat Eleven in ieder geval een poging waagt om tot Vecna door te dringen. Haar vermogen om de geest van anderen binnen te treden komt in dit opzicht goed van pas. Eleven's telepathie is vrij recent in de serie geïntroduceerd. Het is niet waarschijnlijk dat dit bij wijze van leuk foefje is, en zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het slotseizoen.

Kernthema


Stranger Things heeft meerdere malen laten zien dat je je tegenstander kunt verslaan door zowel je hersens te gebruiken als je hart te laten spreken. Door dit nogmaals te illustreren in seizoen 5 zou de populaire serie een einde geven dat zowel bij het verhaal, de kernthema's en bij de personages zelf past.

Stranger Things kun je zien op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een 'grootse gebeurtenis' aan in de 'Star Wars'-tijdslijn
Series / Nieuws

Er komt een 'grootse gebeurtenis' aan in de 'Star Wars'-tijdslijn

'The Mandalorian'-maker Dave Filoni bespreekt toekomstige climax in het 'Star Wars'-universum.

Nu The Mandalorian seizoen 3 halverwege is, zijn de fans inmiddels druk aan het speculere. De serie speelt zich immers af gedurende een turbulente periode. Wat zich in de tijd van de New Republic afspeelt bepaalde de gebeurtenissen in de laatste drie 'Star Wars'-films.

Zulke woelige tijden bieden mogelijkheden tot het vertellen van boeiende verhalen. Dave Filoni, die samen met Jon Favreau The Mandalorian maakt, onthult dat een climactische gebeurtenis zeker tot de mogelijkheden behoort.

Politiek ecosysteem


In een interview met The Wrap gaat Filoni dieper op het proces in. Filoni: "De periode voor 'The Force Awakens' beslaat zo'n dertig jaar. Langzaam maar zeker bouwen we [Jon Favreau en Filoni zelf] een heel ecosysteem van fracties, politieke ontwikkelingen en personages in de tijd na 'Return of the Jedi'".

Whiteboard


Filoni vervolgt dat met deze uitbreiding van de 'Star Wars'-wereld dit "al dan niet tot een grootse gebeurtenis" kan leiden. "Het leuke is dat we dit met zijn allen op een creatieve manier bespreken. We hebben een whiteboard met een tijdlijn. Die loopt vanaf 'The Phantom Menace' helemaal door tot en met 'The Rise of Skywalker'," geeft de schrijver aan.

"Je bakent kortere tijdsspannes af, wie wat doet, en wanneer precies. Aangezien dit zo'n belangrijke periode is, zie ik het wel degelijk gebeuren dat er een historische gebeurtenis plaatsvindt. Iets dat de verdere ontwikkelingen echt definieert," besluit Filoni.

Aangezien de derde aflevering van het nieuwste seizoen al het nodige gebracht heeft, zou een toekomstige climactische gebeurtenis zeker niet misstaan.

Kijk The Mandalorian op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw bij SkyShowtime: de misdaadthriler 'The Outfit'
Films / Nieuws

Nieuw bij SkyShowtime: de misdaadthriler 'The Outfit'

'The Outfit' is een gave misdaadthriller welke je vanaf zaterdag 18 maart kan streamen bij SkyShowtime.

Je kan bijna genieten van deze gave misdaadthriller bij SkyShowtime. In deze film ga je terug naar het Chicago van 1956.

Synopsis


De Britse kleermaker Leonard Burling runt een verouderde kledingzaak in Chicago in 1956. Zijn klantenbestand bestaat eigenlijk alleen nog een uit een wrede gangsterfamilie die in de winkel berichten met elkaar uitwisselt. Wanneer op een avond een bekende van Leonard in zijn zaak wordt doodgeschoten, moet hij er alles aan doen om een gevaarlijke groep criminelen te slim af te zijn en om de nacht door te komen.

Regie en cast


Graham Moore heeft deze film geregisseerd. Hij heeft eerder ook wel meegeschreven aan de film The Imitation Game en tv-serie 10 Things I Hate About You.

Als men over iets in deze film enthousiast is, dan is het wel over Mark Rylance. Hij vertolkt de film van kleermaker Leonard in de film en is ook wel bekend van Dunkirk en Bridge of Spies. In de film zien we ook nog Zoey Deutch, Johnny Flynn, Simon Russell Beale en Nikki Amuka-Bird.

Wat vindt men ervan?


Met een mooie 7.1/10 op IMDB doet The Outfit het goed. Deze misdaadfilm pakt op Rotten Tomatoes een mooie score van 85% onder de recensenten en een nog veel mooiere 92% bij het publiek.

"Het is een aangrijpend verhaal over gangsters uit Chicago en één kleermaker die misschien wel slimmer is dan zij allemaal. Als je de afgelopen tien jaar films hebt gekeken, weet je al dat wanneer Mark Rylance in een film zit, je deze moet zien."

"De outfit was leuke tijdsbesteding! Mark Rylance bewijst opnieuw hoe goed hij elk personage bezit dat hij aanneemt. Een aangename verrassing."



SkyShowtime


Deze misdadig goede film kijk je vanaf zaterdag 18 maart bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zit het nu eigenlijk met de 'Babylon 5'-reboot?
Series / Nieuws

Hoe zit het nu eigenlijk met de 'Babylon 5'-reboot?

Een van de acteurs uit de oorspronkelijke serie geeft een niet al te hoopvolle update.

Bruce Boxleitner, ster van de oorspronkelijke Babylon 5, heeft een weinig hoopvolle update gegeven over de status van de langverwachte reboot van de serie.

Babylon 5 werd bedacht door J. Michael Straczynski en vertelt het verhaal van een ruimtestation dat in de 23e eeuw wordt aangestuurd door een menselijke militaire stad die ervoor zorgt dat buitenaardse diplomaten elkaar veilig kunnen ontmoeten.

De serie omvatte in de jaren '90 vijf seizoenen, maar was ook goed voor enkele tv-films en een spinoff-serie. Hierdoor heeft de franchise nog steeds een actieve en gepassioneerde schare fans.

Geen goed nieuws


In 2021 werd al aangekondigd dat Straczynski zou werken aan een volledig nieuwe reboot voor Warner Bros. en The CW, maar de laatste tijd hebben we er nog maar weinig over vernomen.

Boxleitner werd door ComicBook.com gevraagd of hij meer weet over de Babylon 5-reboot. Zijn antwoord is helaas teleurstellend:

"Ik heb er niks over gehoord. Helemaal niks. Ik weet dat er op bedrijfsniveau behoorlijk wat aan de hand is bij Warner Brothers en The CW, maar weet niet wat de invloed ervan is."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.