Ewan McGregor dook deze week weer op als Obi-Wan Kenobi

McGregor was te zien als Obi-Wan Kenobi voor deze bijzondere gelegenheid.

Valeria Milić, 20-03-2023 06:42

De Britse liefdadigheidsorganisatie Comic Relief is destijds opgericht in 1985 door onder andere komiek Lenny Henry (Rings of Power). Jaarlijks zendt de BBC op Red Nose Day een komisch programma uit waarbij geld wordt ingezameld voor liefdadige doelen.
Komische sketches van bekende tv-personages zoals The Doctor zijn hiervan een vast onderdeel. Ook spelen bekende artiesten als zichzelf in deze sketches mee. Ewan McGregor was te zien in een bijzondere parodie-sketch als Obi-Wan Kenobi.

The Traitors

De clip, die je hier kunt zien, parodieert het programma The Traitors. Dit van oorsprong Nederlandse realityprogramma, De Verraders, draait om het verdienen van zilverstaven. In tegenstelling tot de getrouwen willen de verraders deze zilverstaven voor zichzelf houden. De kijker weet vanaf de start wie de verraders zijn terwijl de deelnemers dit juist moeten zien te achterhalen.

In de sketch zien een een traditionele bespreking waarbij de deelnemers overleggen wie de verraders zouden kunnen zijn. Uiteraard horen we de nodige verwijzingen naar de 'Star Wars'-mythologie waarbij Obi-Wan de rest waarschuwt voor de Duistere Zijde.

McGregor heeft meerdere malen aangegeven open te staan voor een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi, waarbij recentelijk nog bij de Disney Awards. Lucasfilm heeft tot op heden geen uitspraken gedaan over een terugkeer van deze Jedi.

Kijk Obi-Wan Kenobi op Disney+.Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Ewan McGregor, Hayden Christensen, Joel Edgerton

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix