search

Ons nieuws van maandag 20 maart 2023

Recensie Prime Video-serie 'Wolfpack'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Wolfpack'

Prime Video's derde wielerdocumentaire in korte tijd zal liefhebbers van de sport kunnen vermaken, maar stelt wel teleur in de uitwerking.

Regie: Stef Ackx, Carl Declerck, Hendrik Luyten, e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 47-51 minuten | Jaar: 2023

"We winnen als team, we verliezen als team. Er is geen individu." Een van de teambegeleiders van de Belgische wielerploeg Quick Step-Alpha Vinyl (in 2023 Soudal Quick-Step) laat er direct in de eerste aflevering van Wolfpack geen twijfel over bestaan waar deze koosnaam ('roedel') vandaan komt. Hoewel de uitvoering van deze wielerdocumentaire door vormelijke keuzes van de makers teleurstelt, bieden de zes afleveringen nog wel een amusant inkijkje in het functioneren van een ploeg met ambities.

Al een jaar of twintig is Quick-Step een bekend, toonaangevend begrip in het wielerpeloton. De ploeg bracht onder verschillende sponsor(bij)namen meerdere kampioenen voort, maar boekte de belangrijkste overwinningen jarenlang vooral in klassiekers en losse (Tour)etappes. Dat was tegen de zin van ploegbaas Patrick Lefevere, die naar eigen zeggen "niet op zijn grafsteen wilde hebben dat hij nooit een grote ronde had gewonnen".

Gelukkig voor de strenge, veeleisende voorman (zo nu en dan met glimlach) staat er in wielerland België zo nu en dan een renner op die alles lijkt te kunnen. Remco Evenepoel, in zijn tienerjaren nog een talentvolle voetballer bij PSV, loste in 2022 zijn belangrijkste belofte in: op tweeëntwintigjarige leeftijd pakte hij de eindzege in de Vuelta, ook wel bekend als de Ronde van Spanje.

Wolfpack volgt de renners van Quick-Step tijdens een hoogseizoen dat traditioneel begon met de klassiekers, de 'monumenten' van het voorjaar, en in feite nog niet eens op dat felbegeerde Spaanse podium eindigde. Toen de teamkleuren eind september waren verruild voor de kleuren van de nationale vlag, werd Evenepoel aan de andere kant van de wereld (Wollongong, Australië) ook nog 'even' wereldkampioen. Met zo'n zegereeks is het moeilijk voor te stellen dat het team boven het individu gaat, maar toch is dat precies wat Wolfpack uitdraagt. In de schaduw van het succes worden de mannen geïntroduceerd die de alfawolf bijstaan.

De afleveringen volgen een beproefd recept dat Prime Video deze maand maar liefst drie keer opdient: na All-In: Team Jumbo-Visma en La Course combineert ook Wolfpack wedstrijdbeelden en begeleidend commentaar met inkijkjes achter de schermen. Aangezien de ploegleiderswagen(s) en de teambus normaal grotendeels afgeschermd blijven voor de sportkijker voegen deze documentaires vrijwel standaard iets toe aan de (her)beleving van grote wielerwedstrijden.

Het is daarom extra jammer dat de makers van Wolfpack "“ de aftiteling vermeldt maar liefst vijf regisseurs "“ nogal zijn doorgeslagen in het gebruik van een terugkerende voice-over, die vrijwel alle belangrijke koersen en koersontwikkelingen moet duiden en daarbij niets aan de verbeelding overlaat. Omdat er op de belangrijkste sportieve momenten doorgaans ook nog eens regulier wedstrijdcommentaar en generieke pulserende muziek wordt gebruikt, en er regelmatig wordt geschakeld tussen de wedstrijdsituatie en de ploegleidersauto, voelt de documentaire vaak overvol en uit balans.

Gelukkig zijn er in Wolfpack op zichzelf genoeg taferelen te zien zijn die vermaken of zelfs ontroeren. De temperamentvolle tirades van ploegleider Davide Bramati ('Brama') zijn onbetaalbaar en het is aandoenlijk om na de Vueltawinst in de teambus ineens een veel lossere Evenepoel te zien. In de tweede aflevering zorgt het verhaal van de Nederlandse topsprinter Fabio Jakobsen voor een brok in de keel. Ook als je de huiveringwekkende beelden al kent, is het pittig om te zien hoe de renner in 2020 vlak voor de finish van een massasprint keihard de hekken in wordt gereden door een pelotongenoot.

Jakobsen was bijna dood en toch stapte hij weer op de fiets om precies dezelfde risico's te nemen. Met succes, want in het jaar dat de documentaire toont wint hij een Touretappe en komt hij met de onvoorwaardelijke steun van de Wolfpack de (door sprinters vaak vervloekte) bergen over. Jakobsens verhaal is zo uniek dat het eigenlijk een losstaande documentaire had verdiend. Een dag na Jakobsens sprintwinst in de Tour de France won namelijk de sprinter die hem twee jaar daarvoor de hekken inreed. Het is een scenario dat je normaal in je dromen nog niet geschreven krijgt.

De betreffende aflevering maakt indruk en toch gaat zelfs dit even heftige als wonderbaarlijke verhaal gebukt onder de rommelige montage. Wolfpack mist rustmomenten; de vele tijdsprongen, herhaalde fragmenten en stijlmiddelen moeten de serie structuur geven, maar doen door de algehele overdaad en de talloze schakelmomenten juist afbreuk aan de intensiteit van individuele scènes.

Het is een troost dat er voor liefhebbers van de sport ondanks de vormkwesties genoeg te zien en terug te blikken valt. De serie is geen aanrader voor kijkers die een beheerst, meer uitgesponnen en verdiepend inkijkje in de persoonlijke kant van het rennersbestaan zoeken. Dat deden All-In: Team Jumbo-Visma en La Course toch een stuk beter. Wolfpack werkt nog het best als een portret van een ijverige, veeleisende en mateloos ambitieuze wielerploeg. De voorbije twee seizoenen reed steeds een Quick-Step-renner in de herkenbare kleuren van de regenboogtrui, traditiegetrouw gedragen door de wereldkampioen. Anno 2023 is dat niet anders.

Wolfpack is te zien bij Prime Video.

★★☆☆☆
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Penelope Cruz gaat straks Netflix veroveren met deze misdaadthriller
Films / Nieuws

Penelope Cruz gaat straks Netflix veroveren met deze misdaadthriller

In de film worden drie hoofdrolspelers in één dag geconfronteerd met pijnlijke omstandigheden in een race tegen de klok.

De film On the Fringe komt snel uit Netflix. Penelope Cruz speelt een van de drie hoofdrollen in de Spaans gesproken crime-thriller.

Drie hoofdrollen


In de film worden drie hoofdrolspelers in één dag geconfronteerd met pijnlijke omstandigheden in een race tegen de klok. Het personage van Penelope Cruz wordt uit huis gezet en heeft 24 uur om dit te voorkomen.

Een advocaat wilt ten koste van alles weten waar de politie een meisje naartoe brengt. En een moeder probeert haar zoon te bellen, maar de laatste neemt maar niet op.

Druk neemt toe


Alle drie de personen moeten snel een oplossing proberen te vinden in een verharde, geprivatiseerde omgeving, terwijl de druk toeneemt.



Netflix


On the Fringe, ook bekend onder de Spaanse naam En los Márganes, is vanaf 29 maart te zien op de Amerikaanse Netflix. Zo meldt What's On Netflix. Daarna zal de film ook snel in Nederland te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De thriller 'Noise' meteen succesvol in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

De thriller 'Noise' meteen succesvol in de Netflix Top 10

Pols vader blijkt iets met het oude ongeval in de verlaten fabriek te maken te hebben.

De thriller Noise doet het heel goed op Netflix. De Nederlands gesproken film staat op een opvallende tweede plek bij de top 10 in Nederland bekeken Netflix-films.

Fabriek


Het personage van de hoofdrolspeler, Pol, start een onderzoek naar een oud ongeval in een verlaten fabriek om de hoek. Hoe meer onderzoek hij doet, hoe gevaarlijker het wordt.

Familiegeheim


Zijn vader blijkt er iets mee te maken te hebben. Pol denkt dat zijn vader gechanteerd wordt. Hij kan de kwestie niet loslaten en raakt er zelfs door geobsedeerd. Duistere familiegeheimen komen zo aan de oppervlakte, maar tegen welke prijs?

Critici


De critici zijn snoeihard. De film scoort niet goed op IMDB (3,7) en bij de recensenten van Filmtotaal.

Toch wordt Noise goed bekeken en leidt de film tot het nodige kijk- en griezelvermaak bij de kijker. Het neemt op Netflix zelfs een positie in net achter de populairste film van dit moment: Luther: The Fallen Sun.

Nu te zien


Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder kun je de trailer bekijken. De film Noise is nu te bekijken via Netlfix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van Idris Elba in 'Luther: The Fallen Sun', kijk ook deze films met Elba
Films / Video/clip/featurette

Fan van Idris Elba in 'Luther: The Fallen Sun', kijk ook deze films met Elba

Idris Elba is momenteel te zien in de bikkelharde film van Netflix: 'Luther: The Fallen Sun'. Hier een aantal kijktips als je nog meer films wilt zien met Elba erin.

Elba is al heel wat jaren actief in films en in tv-series. Hier een greep uit de films waarvan je ze toch echt wel moet zien.

The Suicide Squad


Meerdere superschurken (waaronder Elba als Bloodsport) worden bij elkaar gehaald om een mysterieuze vijand te vernietigen. Ondertussen is de Joker bezig met zijn eigen plannen. Je kan de film zien op HBO Max.

Op Rotten Tomatoes scoort deze film uitstekend met 90% onder de recensenten en 82% onder het publiek.

"Zelfs met zijn gebreken heeft de film deze unieke rauwe en chaotische puls en als je er eenmaal mee synchroon loopt, kun je niet anders dan plezier hebben."



Mandela: Long Walk to Freedom


Gebaseerd op de autobiografie van Nelson Mandela. Het leven van de Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren veertig campagne voerde tegen apartheid voordat hij een van de grootste leiders van de twintigste eeuw werd. Elba vertolkt in deze film de rol van Mandela zelf. Al met al scoort de film niet overal evengoed, een recensent van Rotten Tomatoes zegt het volgende.

"De uitvoeringen zijn uitstekend, met als hoogtepunt Idris Elba's krachtig overtuigende weergave van de iconische revolutionair."

Je kan de film bekijken bij Pathé Thuis.



Thor


Niet alleen in Thor maar ook Thor: The Dark World, Avengers: Age of Ultron, Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War zien we Elba als Heimdall. We zien hem zelfs nog even kort verschijnen in Thor: Love and Thunder.

Alle films van Marvel en dus ook de films waar Elba in meespeelt zie je op Disney+. Bekijk hier Thor, de eerste film waarin hij te zien is als Heimdall. Hieronder een kort filmpje van Elba in actie als Heimdall.



Molly's Game


In deze ijzersterke film zie je Elba samen met hoofdrolspeelster Jessica Chastain. De film scoort op IMDB een mooie 7.4/10. Je kan de film streamen bij Videoland.

Vanwege een blessure eindigt de sportcarrière van skiester Molly. Ze raakt betrokken bij underground pokerwedstrijden en het duurt niet lang voordat ze zelf exclusieve avonden organiseert voor rijke zakenmannen en filmsterren. De toernooien trekken ook de aandacht van de internationale maffia. Als de FBI onderzoek doet naar Molly's pokerwedstrijden, heeft ze heel wat uit te leggen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Interest of Love'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Interest of Love'

De 'will they or won't they'-kwestie wordt te lang uitgerekt in dit romantische drama.

Regie: Young-min Jo | Cast: Ga-young Moon (Soo-young Ahn), Yeon-yeok Yoo (Sang-soo Ha), Ga-ram Jung (Jong-hyun Jung), Sae-rok Keum (Mi-kyung Park), Jung-yeon Seo (Sang-soo's moeder) e.a. | Aantal afleveringen: 16 | Speelduur: 66-87 minuten | Jaar: 2022

Soo-young Ahn en Sang-soo Ha werken al een aantal jaren bij dezelfde bank. Als Sang-soo een fout maakt worden ze samen op pad gestuurd om de klant excuses aan te bieden en lijkt er iets op te bloeien tussen de twee. Als Sang-soo te laat komt opdagen bij een date heeft Soo-young er genoeg van. Beide personages gaan nieuwe relaties aan, Soo-young met bewaker en politieman in wording Jong-hyun en Sang-soo met nieuwe bankmedewerkerster Mi-kyung. Desondanks blijven de twee naar elkaar verlangen.

The Interest of Love heeft zestien lange afleveringen nodig om het verhaal te vertellen, maar deze hoeveelheid is totaal niet noodzakelijk. Het verhaal is ondergedompeld in lieflijke pastelkleuren en bevat een soundtrack die even repetitief is als de problemen van de personages. De romantische verhaallijnen zijn voornamelijk gebouwd op miscommunicaties en het onvermogen van de personages om eens eerlijk te zeggen wat ze voelen en willen. Daardoor slaagt de serie er niet zozeer in om medeleven op te roepen bij de kijker als wel irritatie.

Het passieve van de personages vertaalt zich door in het acteerwerk. Hoewel Ga-young Moon als Soo-soung weliswaar verschillende emoties weet over te brengen is de regie teleurstellend. Te vaak staart ze apathisch voor zich uit of vullen haar ogen zich met tranen. Na verloop van tijd verliest dit zijn effect. Yeon-seok Yoo als Sang-soo daarentegen weet echter helemaal niet te overtuigen en legt het af tegen Ga-ram Jung als de expressievere bankbewaker. Dat de kijker geneigd zal zijn meer achter dit personage te staan dan degene die duidelijk het middelpunt moet vormen, haalt de serie verder onderuit.

Gezien de relatief lange speelduur van de afleveringen worden de bijpersonages verrassend slecht uitgewerkt. Zeker als je niet alle afleveringen direct achter elkaar kijkt zal af en toe wegzakken wie ook alweer met welke problemen te maken had. Ze komen slechts in beeld als een van de hoofdpersonages wat hulp nodig heeft en het plot voortgestuwd moet worden. Dat is ook niet heel gek, want door het repetitieve miscommuniceren is er geen andere manier dan factoren van buitenaf op te voeren om er weer wat spanning in te brengen.

Eenzelfde teleurstellende diepgang heeft de serie als geheel. In de laatste aflevering, die een paar jaar later speelt, zit plotseling een morele boodschap die letterlijk door de personages wordt uitgespeld. Deze boodschap voelt echter ongeloofwaardig aan en de makers lijken geen keuze te willen maken over het uiteindelijke lot van hun personages. Daarmee krijgt de hele serie een nare bijsmaak. Het cynische ervan roept de vraag op waarom je zojuist al vijftien afleveringen met iedereen hebt zitten kijken.

De serie mag als geheel ondermaats zijn, maar dat betekent niet dat er enkele momenten en plotpunten zijn die de potentie ervan tonen. Zo zijn de klassenverschillen die worden aangekaart interessant. Soo-young heeft geen universitaire opleiding genoten en hoewel ze fantastisch werk aflevert, lukt het haar maar niet om hogerop te komen. Ook is er een groot verschil in achtergrond en rijkdom tussen de personages, wat leidt tot complexe machtsverhoudingen. Als daar meer mee gedaan was dan met het andere relationele gekonkel, zou de The Interest of Love zich veel meer onderscheiden.

Houd je van drama waarin iedereen het elkaar erg moeilijk maakt en de tragiek van miscommunicatie hoogtij viert, dan kan deze serie iets voor jou zijn. Maar als je op zoek bent naar karakterprogressie en wat minder frustratie sla je The Interest of Love beter over. Potentie heeft dit K-drama wel, maar helaas zijn de interessantere verhaallijnen ondergeschikt aan de halfhartige romantiek. Wat betreft het einde is het de vraag of er iemand is die dit zal bevallen, zowel als je meegeleefd hebt met de personages als wanneer je dat niet hebt gedaan, doet het de eerdere afleveringen tekort.

★★☆☆☆

The Interest of Love is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'The Last of Us' filmmakers over het moeilijkste en engste personage om te maken
Series / Nieuws

'The Last of Us' filmmakers over het moeilijkste en engste personage om te maken

Het engste personage in The Last of Us was ook voor de makers een nachtmerrie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De apocalyptische serie The Last of Us zit vol met griezelige en gruwelijke momenten. De personages zijn tot in de details uitgedacht door de makers, maar met één specifiek personage hadden de makers wel moeite.

Het gaat om het moment waarop Ellie (Bella Ramsey) in een auto verstopt zit en er dan een Clicker-kind op haar afkomt. Eigenlijk zou het kind gespeeld worden door een actrice met een prothese, maar dat zag er blijkbaar niet kinderlijk genoeg uit.

Volgens Simon Jung, supervisor van Wētā VFX, was iedereen heel enthousiast toen ze erachter kwamen dat ze het digitaal moesten maken, "want dat is niet iets dat je vaak zult doen."

Een Clicker tot leven wekken is een nachtmerrie


Jung vertelde ook dat het hele proces een nachtmerrie was. "Het heeft heel lang geduurd om te verkopen dat dit een kind is, of twintig jaar geleden een kind was voordat ze volledig volwassen was geworden in die Clicker-status."

Het was vooral een uitdaging omdat er geen ogen of neus waren. Hierdoor is het dus heel lastig om kijkers ervan te overtuigen dat het een kind is, aangezien alle proporties anders waren.

Bekijk hieronder de scène en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' actrice Camila Mendes heeft dit gestolen en ze wil nog één ding meer
Series / Nieuws

'Riverdale' actrice Camila Mendes heeft dit gestolen en ze wil nog één ding meer

De Veronica-actrice heeft iets van de set gestolen en wil eigenlijk nog één ding hebben.

Riverdale komt nu langzaamaan ten einde en dit zorgde ervoor dat Camila Mendes haar geheimpje durfde te vertellen. Ze heeft namelijk een prop van set gestolen en ze is van plan nog één ding meer te stelen.

In een interview met InStyle vertelde de actrice over haar tijd bij Riverdale. Ook gaf ze toe dat ze het één en ander van set meegenomen heeft.

Echt stelen was het ook niet helemaal, want het blijkt dat de prop aan haar gegeven is door het propteam. Ze hoopt nu wel dat ze nog één prop kan bemachtigen voordat de serie echt eindigt.

De 'gestolen' prop


Het gaat om een portret van Veronica, dus Camila Mendes, dat Hiram Lodge boven zijn bureau had hangen.

Dit zei Mendes over het portret: "Het is heel koninklijk en ik heb het momenteel boven mijn gastenbadkamertoilet. En ik Ik ben van plan een ander kunstwerk te stelen dat is van Veronica die door leeuwen loopt. Als de show voorbij is, ga ik ze vragen om me dat te geven.

Bekijk hieronder de trailer en stream Riverdale op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-fan heeft een griezelig levensecht masker gemaakt
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-fan heeft een griezelig levensecht masker gemaakt

Dit masker zal je de stuipen op het lijf jagen, aangezien het net echt lijkt.

Er loopt ongelofelijk veel talent rond en deze The Walking Dead-fan laat zijn talent zien aan de hele wereld. Hij heeft namelijk een levensecht The Walking Dead-masker gemaakt.

De getalenteerde fan heeft een masker gemaakt van het gezicht van Daryl (Norman Reedus). Het masker lijkt ongelofelijk veel op het echte gezicht van Reedus, dat het er een beetje griezelig uitziet.

Daryl is het personage dat al het langst in de serie te zien is, aangezien hij al in seizoen 1 speelt. De originele The Walking Dead is tot een einde gekomen, maar Reedus zal weer te zien zijn als Daryl in de spin-off serie Daryl Dixon.

Foto's op Reddit


De foto's van de cosplay zijn door de fan, FeralWorks, op Reddit geplaatst. Doordat het masker er zo echt uitziet lijkt het alsof de foto's rechtstreeks uit de serie zijn gehaald.

Bekijk hieronder de foto's en stream A Walking Dead op Netflix.

Daryl Dixon cosplay (pre-weathering)
by u/FeralWorks in cosplay




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 9 nieuwe series waaronder het nieuwe 'The Night Agent'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 9 nieuwe series waaronder het nieuwe 'The Night Agent'

Naast veel drama en reality zet Netflix deze week in op spanning in een nieuwe Netflix Original.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Cidade Invisí­vel (seizoen 2)



Verschijnt op: 22 maart
Genre: Criminaliteit / Drama / Fantasie
Kijk op Netflix

Synopsis: Een ondergrondse wereld wordt bewoond door mythische wezens die zijn ontstaan uit een diepe lijn van Braziliaanse volksverhalen. Een detective zit vast in een moordonderzoek dat hem in het midden van een gevecht tussen deze twee werelden plaatst.





Waco: American Apocalypse (seizoen 1 - Aflevering 1-3)



Verschijnt op: 22 maart
Genre: Documentaire / Criminaliteit
Kijk op Netflix

Synopsis: Deze docuserie bevat nooit eerder vertoond materiaal van de beruchte 51 dagen durende impasse tussen federale agenten en een zwaarbewapende religieuze groepering in 1993.





The Night Agent (seizoen 1)



Verschijnt op: 23 maart
Genre: Actie / Drama / Thriller
Kijk op Netflix

Synopsis: Een FBI-agent die laag in de hiërarchie staat en in de kelders van het Witte Huis werkt heeft maar één taak: het bemannen van een speciale telefoonlijn die werkelijk nooit over gaat. Tot nu.






Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

20 maart: Vinland Saga (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - Thorfinn gaat op een zoektocht naar de moordenaar van zijn vader om wraak te nemen en met hem in duel te gaan en zijn leven te beëindigen in een poging een eervolle strijder te zijn en zijn vader te eren.

22 maart: El Reino (seizoen 2) - Criminaliteit / Drama - Na de moord op zijn running mate, wordt een controversiële televisie-evangelist de presidentskandidaat van Argentinië. Maar niets aan hem is zo heilig als het lijkt.

22 maart: Lauchhammer - Tod in der Lausitz (seizoen 1) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Een gruwelijke moord brengt rechercheur Maik Briegand terug naar zijn geboorteplaats, waar hij ook moet afrekenen met zijn traumatische verleden.

24 maart: Love is Blind (seizoen 4) - Reality-TV / Romantiek - Is een emotionele band sterker dan lichamelijke aantrekkingskracht? Singles proberen een partner te vinden en verliefd te worden zonder elkaar in het echt te zien. Gepresenteerd door Nick en Vanessa Lachey.

24 maart: Soy Georgina (seizoen 2) - Reality-TV - Een onthullende blik op het leven van Georgina Rodrí­guez: model, moeder, influencer, zakenvrouw, danseres en Cristiano Ronaldo's partner.

26 maart: Crash Course in Romance (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Komedie / Romantiek - Een voormalig nationale handbalspeelster is tegenwoordig een winkeleigenaar om zo voor haar familie te zorgen terwijl ze worstelt met de eetstoornis van haar dochters leraar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Last of Us' teaset de komst van dit nieuwe personage in 2e seizoen
Series / Nieuws

Maker 'The Last of Us' teaset de komst van dit nieuwe personage in 2e seizoen

Een belangrijk nieuw personage zal haar opwachting maken in het aankomende seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Spelers van de videogame waarop de serie The Last of Us is gebaseerd zullen vast al bekend zijn met het personage Abby. In de tweede game heeft ze een belangrijk aandeel in het verhaal en maker Neil Druckmann verwelkomt haar nu officieel.

Nu de cast en crew zich alvast voorbereiden op het werken aan het tweede seizoen bericht de maker van de originele videogames Druckman op social media de komst van Abby. Nu de reis van Joel en Ellie in de serie er op zit, en de Fireflies gedecimeerd zijn besluiten ze te settelen in Jackson voor een verder vredig leven. Maar dat is helaas van korte duur.

Wordt Joel's liefde voor Ellie noodlottig?


Nu de komst van Abby eraan zit te komen zal in het tweede seizoen duidelijk worden waarom het misschien niet het beste idee van Joel was om die dokter te vermoorden. In zijn razernij vermoord hij zo'n beetje iedereen die een geneesmiddel voor de Cordyceps-infectie probeert te vinden. Al snel zal Joel ondervinden dat zijn daden ook gevolgen zullen hebben.

Die dokter die Joel vermoorde heeft namelijk een dochter. En die dochter heet Abby. En Abby is op zoek naar wraak. Ze is zelf onderdeel van een verzetsbeweging en wordt een van de leiders na de bevrijding van Seattle dat in de greep van FEDRA was. Door haar macht is ze in staat een zoektocht naar de moordenaar van haar vader te organiseren.

Kijk tot die tijd nog eens de reis van Joel en Ellie in The Last of Us op HBO Max.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit personage keert niet terug in seizoen 2 van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit personage keert niet terug in seizoen 2 van 'House of the Dragon'

Veel fans waren onder de indruk van de jongere versie van Rhaenyra Targaryen, maar helaas zal de actrice niet terugkomen in seizoen 2.

Milly Alcock heeft officieel bevestigd dat ze niet zal terugkeren in het volgende seizoen van House of the Dragon. Het is nog maar de vraag hoeveel castleden overblijven in seizoen 2.

De serie is een prequel van Game of Thrones en we volgen de val van de Targaryen-dynastie. Slechts vijf dagen na de première in augustus 2022 werd de serie al vernieuwd voor het tweede seizoen.

Alcock komt niet terug


In een recent interview met Deadline heeft Milly Alcock laten weten dat ze niet terug zal keren in seizoen 2 van House of the Dragon. Ze speelt de jongere versie van Rhaenyra Targaryen in de flashbacks.

Ze heeft namelijk onlangs getekend voor de hoofdrol in een aankomende productie van The Crucible in het Nationaal Theater van Londen. Toen er aan haar werd gevraagd of ze zou terugkeren in het tweede seizoen, liet ze duidelijk weten: "Nee, het is klaar"



Andere personages


Door de ingewikkelde tijdlijn en de vele flashbacks in seizoen 1 van House of the Dragon moesten veel personages worden gespeeld door jongere acteurs. Het gaat onder andere over de personages Alicent Hightower, Jacaerys Velaryon en Aegon Targaryen.

Tot nu toe heeft nog geen van de jongere acteurs officieel bevestigd dat ze terugkomen in het nieuwe seizoen van House of the Dragon. Seizoen 2 gaat zich echter vooral focussen op de volwassen versies van Rhaenyra en Alicent.

Het is daardoor onwaarschijnlijk dat de jongere acteurs een grote rol gaan spelen, maar de kans blijft natuurlijk bestaan dat we sommige van hen terug zullen zien in flashbacks.

Check hieronder een exclusief interview met Milly Alcock en Matt Smith en stream House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellie weet dat ze wordt voorgelogen aan einde van 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Ellie weet dat ze wordt voorgelogen aan einde van 'The Last of Us'

Pedro Pascal en Bella Ramsey vertellen over de laatste aflevering in 'The Last of Us'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van ]The Last of Us is helaas ten einde. In een interview zijn Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie) nader ingegaan op de laatste aflevering.

Serie volgt game


Het eerste seizoen bleef, zoals beloofd. behoorlijk trouw aan de game. Joel en Ellie doorkruisen de Verenigde Staten om uiteindelijk bij de Fireflies uit te komen. Daar bleken de Fireflies hele andere plannen te hebben dan Joel. Joel en Ellie hebben door het seizoen heen een band opgebouwd en laten daar niemand meer tussen.

Blijk van vertrouwen


Nadat ze uit het ziekenhuis van The Fireflies zijn ontsnapt, bevinden Joel en Ellie zich in de buitenwijken van Jackson, klaar om een 'normaal' leven te beginnen. Maar voordat ze die laatste stap zetten, wil Ellie nog een laatste blijk van vertrouwen.

Twijfel


Ellie vraagt "‹"‹Joel wat er met The Fireflies is gebeurd, in de hoop de waarheid over die dag te achterhalen. Joel liegt haar voor. Ellie lijkt hem te geloven, maar je ziet de twijfel in beider blikken.

Interview


"Hij moet liegen om het allemaal draaiende te houden", vertelde Pascal aan Empire in een interview. Bella Ramsey praatte ook over de deze scène: "Ik denk dat Ellie het weet. Er is een deel van haar dat weet of vreest dat hij niet de waarheid vertelt. Maar ze moet het geloven omdat het anders haar hart zou breken."

Kijk de serie op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
5 totaal verschillende series verschijnen deze week bij de NPO
Series / Nieuws

5 totaal verschillende series verschijnen deze week bij de NPO

Uit Vlaanderen en Denemarken komen weer enkele mooie programma's binnen.

Komende week kunnen de Nederlandse kijkers weer rekenen om meerdere mooie programma's, die bij de NPO uitkomen op televisie of via de NPO-app. Met NPO Plus zijn veel van de programma's al direct in hun volledigheid te bekijken.

De Klopjacht - Hunted België | AVROTROS | Vanaf 20 maart wekelijks op NPO Start, bingen met NPO Plus



Het is aan twaalf Vlaamse kandidaten om zeventien dagen lang te ontsnappen aan een team ervaren opsporingsdeskundigen.



Vrouwen die Varen | POWNED | Vanaf 23 maart wekelijks op NPO3, bingen met NPO Plus



Genoten van Meiden die Rijden en Vrouwen die Bouwen? In deze spin-off klimt vaste voice-over Ton Kas aan boord bij Vrouwen die Varen.

Trom | KRO-NCRV | Vanaf 23 maart wekelijks op NPO3, bingen met NPO Plus



Een Faeröers politieteam werkt samen met Deense en Duitse politieagenten om een reeks moorden door heel Europa te onderzoeken en een internationaal netwerk van misdadigers op te rollen.



Sporen van Oorlog | Omroep Max | Vanaf 24 maart wekelijks op NPO2, bingen met NPO Plus



Na drie generaties keren oorlogslachtoffers samen met hun kleinkinderen terug naar hun oorlogsverleden.

Het Verhaal van Vlaanderen | NTR | Vanaf 26 maart wekelijks op NPO1, bingen met NPO Plus



Tom Waes zoekt uit wat zich sinds de aankomst van de eerste mens in het gebied dat we nu Vlaanderen noemen heeft afgespeeld.


Lees meer over de educatieve serie over de geschiedenis van onze zuiderburen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ewan McGregor dook deze week weer op als Obi-Wan Kenobi
Series / Video/clip/featurette

Ewan McGregor dook deze week weer op als Obi-Wan Kenobi

McGregor was te zien als Obi-Wan Kenobi voor deze bijzondere gelegenheid.

De Britse liefdadigheidsorganisatie Comic Relief is destijds opgericht in 1985 door onder andere komiek Lenny Henry (Rings of Power). Jaarlijks zendt de BBC op Red Nose Day een komisch programma uit waarbij geld wordt ingezameld voor liefdadige doelen.

Komische sketches van bekende tv-personages zoals The Doctor zijn hiervan een vast onderdeel. Ook spelen bekende artiesten als zichzelf in deze sketches mee. Ewan McGregor was te zien in een bijzondere parodie-sketch als Obi-Wan Kenobi.

The Traitors


De clip, die je hier kunt zien, parodieert het programma The Traitors. Dit van oorsprong Nederlandse realityprogramma, De Verraders, draait om het verdienen van zilverstaven. In tegenstelling tot de getrouwen willen de verraders deze zilverstaven voor zichzelf houden. De kijker weet vanaf de start wie de verraders zijn terwijl de deelnemers dit juist moeten zien te achterhalen.

In de sketch zien een een traditionele bespreking waarbij de deelnemers overleggen wie de verraders zouden kunnen zijn. Uiteraard horen we de nodige verwijzingen naar de 'Star Wars'-mythologie waarbij Obi-Wan de rest waarschuwt voor de Duistere Zijde.

McGregor heeft meerdere malen aangegeven open te staan voor een tweede seizoen van Obi-Wan Kenobi, waarbij recentelijk nog bij de Disney Awards. Lucasfilm heeft tot op heden geen uitspraken gedaan over een terugkeer van deze Jedi.

Kijk Obi-Wan Kenobi op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week zien we 'Smile', 'Furies' en meer bij de streamingsdiensten
Films / Nieuws

Deze week zien we 'Smile', 'Furies' en meer bij de streamingsdiensten

Horror, actie, thriller en documentaire. Deze week zien we verschillende soorten films bij de streamers. Welke ga jij kijken?

Netflix, SkyShowtime en Videoland geven ons een aantal nieuwe films deze week.

Netflix


Donderdag 23 maart komt de dienst met Furies. Deze Vietnamese actiefilm kan je vanaf die dag hier bekijken .

In deze prequel van 'Furie' besluiten drie woedende vrouwen om een einde te maken aan een sinister misdaadsyndicaat dat de straten van Saigon in de jaren '90 onveilig maakte.



Vrijdag 24 maart komt Netflix met Chor Nikal Ke Bhaga. Deze misdaadthriller kan je vanaf die dag streamen

Een stewardess en haar zakenpartner zijn op een missie om diamanten te stelen en zich te bevrijden uit de klauwen van een woekeraar. Op 40.000 voet in de lucht gaat de overval gruwelijk mis en verandert deze in een gijzeling.



SkyShowtime


Op dinsdag 21 maart stream je de film Resurrection bij SkyShowtime.

Het publiek van Rotten Tomatoes scoort deze mysterieuze thriller een hele magere 46%. De film scoort onder de recensenten echter weer een mooie 81%.



Op woensdag 22 maart kijk je de film Smile bij SkyShowtime.

Psychiater Rose wordt geplaagd door iets waarvan zij denkt dat het bovennatuurlijk is. Na een bizar, traumatisch incident met een patiënt begint Rose onverklaarbare en angstaanjagende fenomenen te ervaren die alleen zij kan zien. Op zoek naar antwoorden wordt ze steeds achterdochtiger en lijkt haar eigen geest zich tegen haar te keren. Rose raakt er steeds meer van overtuigd dat ze wordt achtervolgd door een kracht die niet alleen bovennatuurlijk is, maar ook kwaadaardig.



Videoland


Ook Videoland voegt deze week één film toe aan het aanbod en dat is Het beste voor Kees. Deze documentaire kijk je vanaf zondag 26 maart.

De 44-jarige autist Kees woont nog bij zijn ouders. Hoe lang houden de bejaarde ouders de 24 uurszorg vol en wat gebeurt er met Kees als zij niet meer voor hem kunnen zorgen?.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.