search
 'The Last of Us' filmmakers over het moeilijkste en engste personage om te maken
Series / Nieuws

'The Last of Us' filmmakers over het moeilijkste en engste personage om te maken

Het engste personage in The Last of Us was ook voor de makers een nachtmerrie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De apocalyptische serie The Last of Us zit vol met griezelige en gruwelijke momenten. De personages zijn tot in de details uitgedacht door de makers, maar met één specifiek personage hadden de makers wel moeite.

Het gaat om het moment waarop Ellie (Bella Ramsey) in een auto verstopt zit en er dan een Clicker-kind op haar afkomt. Eigenlijk zou het kind gespeeld worden door een actrice met een prothese, maar dat zag er blijkbaar niet kinderlijk genoeg uit.

Volgens Simon Jung, supervisor van Wētā VFX, was iedereen heel enthousiast toen ze erachter kwamen dat ze het digitaal moesten maken, "want dat is niet iets dat je vaak zult doen."

Een Clicker tot leven wekken is een nachtmerrie


Jung vertelde ook dat het hele proces een nachtmerrie was. "Het heeft heel lang geduurd om te verkopen dat dit een kind is, of twintig jaar geleden een kind was voordat ze volledig volwassen was geworden in die Clicker-status."

Het was vooral een uitdaging omdat er geen ogen of neus waren. Hierdoor is het dus heel lastig om kijkers ervan te overtuigen dat het een kind is, aangezien alle proporties anders waren.

Bekijk hieronder de scène en stream The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen